Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 17:18

pan Zambrotta pisze:co do kontraktów to wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że Barzagli zarabia u nas worek gruszek z turyńskiego sadu. Facet jest najlepszym obrońcą w lidze, zdobył wicemistrza Europy i po odnowieniu kontraktu dalej zarabia relatywnie mało. Ciekawi mnie, ile wyciągał w Wolfsburgu, może tam sobie uzbierał i teraz zbiera na waciki tylko.
Na chłopski rozum - w Palermo nie mógł zarabiać powyżej miliona, Wolfsburg dał mu maksymalnie dwa i wystarczyło, Juventus dał nieco mniej, ale szansa powrotu do ojczyzny i gra w czołowym klubie były wystarczająco kuszące (zwłaszcza w jego wieku). Dlaczego nie zaszalał z oczekiwaniami co do pensji po odnowieniu kontraktu? Trudno powiedzieć. Być może to wdzięczność za pomoc w karierze, może w Turynie czuje się tak znakomicie, może nigdy mu specjalnie na kasie nie zależało... a może wszystkiego po trochu.

Barza love foreva.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 17:52

Winner pisze:Tylko że skoro kibice chcą topa to nie można go "wyhodować"
Tylko, że z tego co wiem żadna organizacja kibicowska nie posiada na tyle udziałów żeby móc decydować o transferach. Kibice m. in. z tego forum uważali, że Vidal jest za słaby w odbiorze. Nikt na Turyn z pałami, dzidami i pochodniami nie pójdzie, jeśli Marotta ściągnie Muriela za 15 baniek.

Nie zachwycam się Icardim, bo jeszcze nie ma czym. Jeszcze. Po prostu kalkuluję. Znajdź mi drugiego 19/20 latka, który strzelił w meczu Serie A cztery bramki. Co z tego, że Pescarze. Niezdrowe to jest wypatrywanie zbawcy w Immobile, czy Gabbiadinim.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 18:09

Arbuzini pisze:
Winner pisze:Tylko że skoro kibice chcą topa to nie można go "wyhodować"
Tylko, że z tego co wiem żadna organizacja kibicowska nie posiada na tyle udziałów żeby móc decydować o transferach. Kibice m. in. z tego forum uważali, że Vidal jest za słaby w odbiorze. Nikt na Turyn z pałami, dzidami i pochodniami nie pójdzie, jeśli Marotta ściągnie Muriela za 15 baniek.

Nie zachwycam się Icardim, bo jeszcze nie ma czym. Jeszcze. Po prostu kalkuluję. Znajdź mi drugiego 19/20 latka, który strzelił w meczu Serie A cztery bramki. Co z tego, że Pescarze. Niezdrowe to jest wypatrywanie zbawcy w Immobile, czy Gabbiadinim.
Ja nie mówię o realnej władzy tylko o nastrojach, i sądzę że Conte także chce przynajmniej jednego napastnika na teraz bo on odpowiada przede wszystkim za wyniki a nie za szkolenie młodzieży. Strzelenie 4 bramek w jednym meczu Pascarze nic nie zmienia bo wielcy piłkarze,byli i są a nie wielu strzela 4 bramki w jednym mecz przez całą swoją karierę.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 18:49

Nie wiem czy dobrze odnajduję się w tej dyskusji, ale wyczuwam, że zaczyna wracać temat transferów cavanio-falcao podobnych. Pumexie - coś Ty narobił!

Conte napastnika dostanie - Llorente. Zbyt małą wagę przywiązujecie do tego transferu, który jakby nie patrzeć jest owocem ponad półrocznej pracy.

Taki Muriel to nie jest melodia przyszłości. To jest zawodnik na dziś, który z racji wieku ma jeszcze spory potencjał i czas na rozwijanie umiejętności.

Mieliśmy mieć Dzeko, miał przyjść Aguero, Rossi jedną nogą już u nas grał. Zawsze mówiliśmy jedno - super zawodnicy, to jest to czego nam trzeba, gotowi do gry od zaraz. Prawda jest taka, że żaden z nich nie gra u nas, a przez ten czas mógłby dojrzeć u nas jakiś gołowąs.

Oczywiście, że wolałbym jakiegoś TOPa niż zawodnika, który dopiero piłkarską przyszłość ma przed sobą. No, ale jak się nie ma co się lubi...

Faktem jest, że konkurencja nie śpi, szczególnie Milan, i o mistrza 2013/14 będzie zapewne o wiele trudniej niż teraz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 22:50

Giovinco i Szwagrowi możemy podziękować za grę w Juve. Nie mamy ŻADNEGO zawodnika na pozycję SS. Sanchezie przybywaj :pray:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 23:04

jackop pisze:Giovinco i Szwagrowi możemy podziękować za grę w Juve. Nie mamy ŻADNEGO zawodnika na pozycję SS. Sanchezie przybywaj :pray:
Ja bym Lamelą nie pogardził.
Rok temu oglądając jego grę wiedziałem, że będzie niesamowity.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 23:07

ahhaha Sanchez przybywaj zarty sobie chyba robicie, widzicie co on wyprawia w Barcelonie? w ofensywnej lidze, w klubie w ktorym ofensywa gra glowna role gosc sobie kompletnie nie radzi a my chcemy wypalonego Chillijczyka u nas? Wiecie czemu sobie nie radzi? bo jest dobry tylko na kontry, którymi Barca nie gra, bo niby jak ma grac z kontry jak przez caly mecz siedzi na polowie przeciwnika. Gnoicie Giovinco ze jest slaby, ze nadaje sie tylko na kontry tym czasem chcecie Alexisa u nas, gdzie logika?

W lecie chcialbym wymiane Quagliarella/Vucinic <-> Osvaldo, Matri lub Quag lub Vucinic + jakis hajs <-> Jovetic.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 23:08

Deal był prosty:
Giovinco (jeszcze tamten mający renomę z Parmy) do Napoli (pół karty) + 30 baniek za Cavaniego.

Z okazji tysięcznej strony usuwam poniższą sygnaturę.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 23:26

francois pisze:
wloski pisze:Jedynie na kogo nas stać to przy dobrych lotach na Sancheza albo Suareza, o ile kwota miałaby być maksymalnie 30 milionów.
A mi podoba się pomysł z Villą. Byłby jeszcze tańszy niż wymieniona przez Cb dwójka, Barca chyba nie powinna robić problemów z transferem. A napastnik znakomity.
31-letni Villa za 15bań, to nie jest za dobry pomysl. Wypozyczenie go w lipcu na pol roku, to jest dobry pomysl. Potem mozna sie dogadywac w styczniu zbijajac cene ewentualnie. Do tego, jesli by puscili Sancheza za 15-20mln. to tez brac. O klopot bogactwa na cofnietym bedziemy sie martwic pozniej. Sanchez, Gio, Vucinic, Llorente, Villa - wg mnie miodnie. Czy realnie?
Tez jestem za tym, zeby klepać sobie tego Icardiego, a nie jakichś włoskich sredniaczkow...
Arbuzini pisze:@pumex
Nie kuś losu, diable!
Nie kuś mnie!
wloski pisze:Analogicznie jest z Edisonem
Z nim, to raczej dobrze nie jest, bo jak to mawiają, wącha kwiatki od spodu.

PS. Torres wrocil do swojej dolowej formy znowu, wiec Chelsea bedzie chciala sie go pozbyc - okazja dla Marotty na wypozyczenie :C
PS2. Rozpykałem 1000?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 00:01

Nie wiem czy już było, ale na wszelki wypadek wrzucam:
http://www1.skysports.com/football/news ... d-interest
Lepiej się śpieszmy, bo widać że Mancini trzyma rękę na pulsie. Pirlo młodszy już nie będzie. A po tym co pokazała dzisiaj nasza linia pomocy, utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że nie ma co się przywiązywać do nazwisk. Vidal kolejny bezbarwny mecz, Pogba nie wiele lepiej, mówią że nie ma ludzi nie zastąpionych. Oczywiście nie twierdzę, że należy się pozbyć połowy zespołu, jednak w przypadku pojawienia się dobrych ofert za Lichego czy nawet Arturo, należy je rozważyć. Szwajcarowi nie można oczywiście odmówić zaangażowania i żelaznych płuc, jednak z jego biegania wynika mniej więcej tyle co w przypadku Giovinco. Może warto powalczyć o Verrattiego dokładając kartę Stefana. Vidala oczywiście ciężko byłoby zastąpić, jednak jeśli jego transfer oznaczałby przyjście do nas zawodnika pokroju Cavaniego to to już daje do myślenia. Jednak znając Marottę, to i tak nie potrafiłby spożytkować pieniędzy zarobionych na Chilijczyku, bo nie sprowadzi nam napastnika za 40 baniek. To nie w jego stylu.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 11:18

Chłopie, Lichy w obronie jest bezbłędny i daje nam spokój na skrzydle. Ma dobre wejście na piły od Pirlo czy napastników. Dośrodkowania rzadko mu wychodzą, ale jeszcze można nad tym popracować.
Po jednym meczu nosiliście wszystkich piłkarzy na rękach, a po drugim gnoicie. "Sprzedać, nikt nie jest niezastąpiony".
Musimy wzmocnić skrzydła, pozbyć się Isli i kupić klasowego napastnika.
Nie ma co osłabiać formacji, które są najlepsze we Włoszech i jedne z najmocniejszych na świecie (obrona + środek pomocy).

@rupieć - on jest z Radomia, to wszystko wyjaśnia. Chciałby jak najwięcej kasy mieć, sprzedać Marchisio, Chielliniego, Vidala !!!
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013, 11:53 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 12:19

Dokladnie, sprzedaz Vidala i Lichego oslabi nasz zespol o polowe. Dodac do tego Pirlo ktory mlodszy juz nie bedzie... i na pewno nie bedziemy miec zespolu ktory wygra lige w cuglach. Ba, takowy zespol juz mamy, a i tak zawsze kiedy jest szansa odskoczyc, musimy idiotycznie stracic punkty. Az boje sie pomyslec, co by bylo bez Vidala, Lichego czy Pirlo :doh:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 13:15

rufi8 pisze:Oczywiście nie twierdzę, że należy się pozbyć połowy zespołu, jednak w przypadku pojawienia się dobrych ofert za Lichego czy nawet Arturo, należy je rozważyć
wspaniała pointa i podsumowanie dyskusji toczących się na tym forum od jakiegoś X czasu. To albo sprzedawanie zawodników którzy decydują o jej sile w ramach poświęcenia ich dla kandydatów do zastąpienia których i tak nie będziemy mieć. Albo wątki typu kto lepszy Cavani za 40mil czy Suarez za 50 mil (no ale tak.. każde okienko potrzebuje swojego Aguero i V.Persiego na tym froum.. zapomniałem.. wybaczcie .. : ( .. )

:bravo:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 13:22

sprzedanie Lichyego i Vidala ? na glowe rufi upadles chyba.. :roll:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 13:23

Wpis taktyczny na 1000 stronie januszotematu 8)

Wczoraj ogladalem ostatnie pol godziny meczu Borussi z jakimis jankami i fajnie u nich ogarnial na prawej obronie Sebastian Jung. Rocznik 1990, warto zapamietac nazwisko.

Sprzedaz Vidala nie wchodzi w gre. Tu jest to fajnie pokazane na liczbach.

Obrazek
Zablokowany