Mercato (2012-2014)
- meda11
- Juventino
Z Giovinco? Najszybszy? :rotfl: Skąd ludzie wyciągają "szybkiego" Giovinco? Zgoda co do jednego. Ma bardzo dobry start do/z piłką ale już samą prędkość ma jak na jego wzrost/wagę przeciętną. Przecież 1/3 stoperów jak nie 1/2 potrafi dogonić Sebe więc z czym do ludzi. Seba jest szybki tylko w PES, bo z tego co pamiętam to nawet w FIFA i FM nie jest pod tym względem topem.skurczzone pisze:"bla bla bla" o Neymarze
- Szaq
- Juventino
Serio liczysz na Suareza albo Dżeko? Ja nie kwestionuje ich umiejętności są świetni. Tylko, że nas nie stać. Marotta nie da rady ściągnąć żadnego z nich. Myślę, ża będziemy próbowali ściągnąć latem kogoś z trójki Muriel/Jovetić/Sanchez. Na Stevana raczej szans nie mamy, bo Viola się obraziła, a co do Muriela to nie wiadomo ile Udine krzyknie i jest z tej trójki najsłabszy. Dlatego imo albo Sanchez albo nikt.zahor pisze:Suareza albo też Dżeko, którzy w zeszłym sezonie wielu ekspertów od wikipedii nie przekonywali swoimi statystykami - mógłbym odkopać kilka postów typu "Dżeko/Suarez? Żadna rewelacja, strzelił w tym sezonie raptem X goli". Sanchez jest napastnikiem o takich umiejętnościach, że z miejsca byłby naszym najlepszym napastnikiem, nawet biorąc pod uwagę że będziemy mieć Llorente. Kwestie takie jak forma/zdrowie/taktyka to materiał na inną dyskusję, którą jednak dobrze jest podjąć z kimś, kto oglądał kilka jego meczów.
- juventussek
- Juventino
Matri, Quagiarella, Giovinco, Vucinic, Llorente, a my jeszcze mówimy o kolejnym napastniku w lato? Zakładając że Fabio odejdzie to i tak dużo tych napastników. Llorente to nie bedzie nasz top plejer?
- Padoin
- Juventino
Neymar dobrym pomysłem? Chyba się przesłyszałem i to jeszcze z Giovinco. Atak niesamowity
Jedno wejście wślizgiem i będzie pauzował przez pół roku, nogi jak patyki. A wydalibyśmy grube miliony, już nie wspominam o tym, że jest trochę przereklamowany. Także niezły kawał. 

- jareckik
- Juventino
Neymara niech bierze Barcelona, wtedy Sanchez bedzie do wyciągnięcia za 20-25 mlnE, tylko co zrobić z Giovinko ???;/Padoin pisze:Neymar dobrym pomysłem? Chyba się przesłyszałem i to jeszcze z Giovinco. Atak niesamowityJedno wejście wślizgiem i będzie pauzował przez pół roku, nogi jak patyki. A wydalibyśmy grube miliony, już nie wspominam o tym, że jest trochę przereklamowany. Także niezły kawał.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Forumowe szpece piszo, ze Antek chce miec pieciu napastnikow.juventussek pisze:Matri, Quagiarella, Giovinco, Vucinic, Llorente, a my jeszcze mówimy o kolejnym napastniku w lato? Zakładając że Fabio odejdzie to i tak dużo tych napastników. Llorente to nie bedzie nasz top plejer?
Llorente kontrakt ma calkiem jak top (4,5mln. za sezon). A jak bedzie gral, to sie dopiero zobaczy. W ostatnich latach chlopak sie tam kreci wokol tych 20-kilku bramek, kiedys bylo z nim gorzej. Ale dla mnie osobiscie, to (jeszcze) nie jest TOP strajka.
Uwielbiam Joveticia, ale Sanchezem (za kwote max. 20mln. E.) bym nie pogardzil.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jsduga
- Juventino
Ja nie ogarniam co widzicie tak fascynującego w Joveticu?
Gość nie jest prawdziwym napastnikiem, statystyki nie kłamią, a napadziora rozlicza się z goli. Potrzebujemy kogoś, kto nam zapewni te 20 goli w sezonie. Po drugie Czarnogórzec będzie cholernie drogi i do tego z Violi, co już nas dyskwalifikuje w walce o niego.
Na forum chyba naszła kolejna moda. Jak swego czasu ktoś rzucił hasło Markiz słaby, to reszta po każdym meczu, co by nie zrobił, było - Marchisio najsłabszy, taki, śmaki, owaki. To samo tyczyło się kiedyś Gigiego, by go sprzedać, potem Vucinica i Matriego.
Ja teraz rzucę hasło - sprzedać Vidala! Zarobimy kasę na Jovetica, wypożyczymy Poulsena w miejsce Chilijczyka i będzie super
Bądźmy poważni.
Latem nie sprowadzimy napastnika wielkiego formatu, bo Marotta już nam go zaserwował w postaci Llorente. Potwierdzają to chociażby wysokie zarobki Hiszpana, jakie u nas dostanie. Po drugie mamy jeszcze kilku innych atakujących i nawet w przypadku sprzedaży jednego z nich, napad ilościowo jest okazały. A jakościowo to już każdy wie, jak jest.

Na forum chyba naszła kolejna moda. Jak swego czasu ktoś rzucił hasło Markiz słaby, to reszta po każdym meczu, co by nie zrobił, było - Marchisio najsłabszy, taki, śmaki, owaki. To samo tyczyło się kiedyś Gigiego, by go sprzedać, potem Vucinica i Matriego.
Ja teraz rzucę hasło - sprzedać Vidala! Zarobimy kasę na Jovetica, wypożyczymy Poulsena w miejsce Chilijczyka i będzie super

Bądźmy poważni.
Latem nie sprowadzimy napastnika wielkiego formatu, bo Marotta już nam go zaserwował w postaci Llorente. Potwierdzają to chociażby wysokie zarobki Hiszpana, jakie u nas dostanie. Po drugie mamy jeszcze kilku innych atakujących i nawet w przypadku sprzedaży jednego z nich, napad ilościowo jest okazały. A jakościowo to już każdy wie, jak jest.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- Szaq
- Juventino
My nie potrzebujemy kogoś kto strzeli 20 bramek, bo kimś takim ma być Llorente. Szukamy kogoś do kreowania do gry o charakterystyce właśnie Joveticia. Nie jest on na pewno nie wiadomo jak dobrym napastnikiem, ale naszych wszystkich zjada na śniadanie.jsduga pisze:Ja nie ogarniam co widzicie tak fascynującego w Joveticu? Think Gość nie jest prawdziwym napastnikiem, statystyki nie kłamią, a napadziora rozlicza się z goli. Potrzebujemy kogoś, kto nam zapewni te 20 goli w sezonie. Po drugie Czarnogórzec będzie cholernie drogi i do tego z Violi, co już nas dyskwalifikuje w walce o niego.
Tu się zgadzam. Jedyną możliwością na sprowadzenie kogoś z najwyższej półki jest jakaś okazja typu Sanchez na warunkach podobnych do transferu Ibry do Milanu.jsduga pisze:Latem nie sprowadzimy napastnika wielkiego formatu, bo Marotta już nam go zaserwował w postaci Llorente. Potwierdzają to chociażby wysokie zarobki Hiszpana, jakie u nas dostanie. Po drugie mamy jeszcze kilku innych atakujących i nawet w przypadku sprzedaży jednego z nich, napad ilościowo jest okazały. A jakościowo to już każdy wie, jak jest.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Co do powtarzania pewnych wątpliwych haseł, to jednym z nich jest "olbrzymia pensyja Llorente". Pirlo dostał 3,5 na trzy lata i biorąc pod uwagę jego wiek i słabe ostatnie sezony w Milanie, to było znacznie większe ryzyko niż dorodny Hiszpan. Llorente już w Bilbao zgarniał 3 banieczki, Marotta miał mu zaoferować mniej przekonując historią?
Gość kosztujący ponad 20 milionów, a w zasadzie to 36, bo Bilbao za nic w świecie nie chciało go nigdy sprzedawać, przychodzi za darmo. Wygląda na to, że od początku chciał trafić do Juve i zawalił sobie cały sezon, żeby dopiąć swego. Jeszcze nawet koszulki nie ubrał, a już się ludzie czepiają jego kontraktu.
Bez obaw, kontrakty pójdą w górę niedługo. Buffon już swoje zarobił i młodszy nie będzie, ale zaraz trzeba będzie oferować nowy kontrakt Vidalowi, Chielliniemu się kończy w 2015... dla niego i dla Markiza kolejne umowy będą prawdopodobnie najważniejszymi w karierze (lata 28-32).
Gość kosztujący ponad 20 milionów, a w zasadzie to 36, bo Bilbao za nic w świecie nie chciało go nigdy sprzedawać, przychodzi za darmo. Wygląda na to, że od początku chciał trafić do Juve i zawalił sobie cały sezon, żeby dopiąć swego. Jeszcze nawet koszulki nie ubrał, a już się ludzie czepiają jego kontraktu.
Bez obaw, kontrakty pójdą w górę niedługo. Buffon już swoje zarobił i młodszy nie będzie, ale zaraz trzeba będzie oferować nowy kontrakt Vidalowi, Chielliniemu się kończy w 2015... dla niego i dla Markiza kolejne umowy będą prawdopodobnie najważniejszymi w karierze (lata 28-32).
Sam nie wiem gdzie te wywody są (bo pisałem to ze 3 razy). Jakby Ci się chciało znaleźć to możesz mi podesłać i wrzucę w FAQ. Z resztą zdaje się, że Twój rozmówca sobie żartował.stahoo pisze:Ten mit został obalony, zdaje się, że przez alinę. Alina, może napiszesz cos o tym do FAQ, bo nie chce mi sie Twojego wywodu (tego o Realu i CR) za każdym razem szukać, a jest bardzo dobry.kasa zwróciłaby się sama ze względu na potencjał marketingowy.
Zastanawia mnie ta pewność ludzi, kogo tak na prawdę Juve będzie w lecie szukać. Isli nikt nie przewidział. Co do lewego skrzydła - ludzie się gdzieś w grudniu pokapowali, że tam jest i będzie Asamoah, więc w zasadzie nikogo nie potrzeba. Marotta jeden wie, kogo będzie kupował.
Co do pensji Llorente - ona będzie nieodczuwalna dla klubu, bo złożą się na nią Iaquinta z Buffonem. Ba, jeszcze coś zostanie.
- pan Zambrotta
- Juventino
co do kontraktów to wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że Barzagli zarabia u nas worek gruszek z turyńskiego sadu. Facet jest najlepszym obrońcą w lidze, zdobył wicemistrza Europy i po odnowieniu kontraktu dalej zarabia relatywnie mało. Ciekawi mnie, ile wyciągał w Wolfsburgu, może tam sobie uzbierał i teraz zbiera na waciki tylko.
Co do planów transferowych - widzę wiekszość już połapała że obiecanym topem jest/będzie Llorente, a jedyny napastnik w naszym zasięgu to Sanchez, a nie Jojo/Suarez/Cavani. Progres.
Co do planów transferowych - widzę wiekszość już połapała że obiecanym topem jest/będzie Llorente, a jedyny napastnik w naszym zasięgu to Sanchez, a nie Jojo/Suarez/Cavani. Progres.
- wloski
- Juventino
Niektórzy tutaj dobre prowo kręcą jak clublland.
Po pierwsze Isla zostanie wykupiony i na pewno pozostanie na kolejny sezon. Czy w niego wierzę? Ależ oczywiście, będzie przygotowywał się wraz z kadrą do nowego sezonu, popracuje nad formą i na pewno będzie z niego jeszcze wiele pociechy.
Po drugie Joveticie, Neymary i inne stworzenia, za dużo o nich media mówią o transferach niż o tym jak grają. Żaden z nich nie jest dla mnie mile widziany w klubie. Po co nam gracz, który podczas całego meczu z Juventusem potrafił raz zagrozić bramce (chyba mu sił starczyło na 10 minut gry). Neymar jest Brazylijczykiem, oni nie są ani teraz tani, ani pewni. Ilu w ostatnich latach było przykładów, że chłopak sobie pograł, a potem psioczy, że wracać chce do ojczyzny albo nagle forma po 3-4 sezonach dobrych spadła i nie wróciła. Nie pewne inwestycje zostawmy bogatszym. Maminsynkom bez formy, trzeba mówić stop.
Po trzecie nie sprzedawajcie Giovinco i zapomnijcie o tym, nasz najmłodszy gracz w linii ataku dostał wielki kredyt zaufania od klubu. Po drugie jest wychowankiem, jeśli nie pozbyliśmy się De Ceglie, Sebastiana tym bardziej.
Nastawcie się, że w przyszłym okienku będzie doładowywanie kadry, wzmacnianie jej, nie potrzebny jest nam gracz za 70 mln. Można tą kwotę o wiele lepiej rozdysponować (jeśli mielibyśmy zarządzać).
Wiele transferów jest nie pewnych, ale jeśli miałbym marzyć liczyłbym na sprowadzenie jakiegoś obrońcy typu Diakite (niekoniecznie jego) za darmo lub po taniości, walkę o Verattiego (25 mln?) + walkę o jakiegoś napastnika w granicach 30 mln i być może, ale niekoniecznie poszukiwać kogoś na lewe skrzydło. Mam takie trzy właśnie takie marzenia, ale całkiem realne. Mowa jest w sieci o Igle z Realu, oczywiście mam nadzieje, że to tylko plotki, wolałbym kogoś jednak bardziej kreatywnego i oddanego, który choćby podczas meczu z takim Celtickiem wchodził o drugiej linii i zasuwał a nie liczył na podania pomocników.
Po pierwsze Isla zostanie wykupiony i na pewno pozostanie na kolejny sezon. Czy w niego wierzę? Ależ oczywiście, będzie przygotowywał się wraz z kadrą do nowego sezonu, popracuje nad formą i na pewno będzie z niego jeszcze wiele pociechy.
Po drugie Joveticie, Neymary i inne stworzenia, za dużo o nich media mówią o transferach niż o tym jak grają. Żaden z nich nie jest dla mnie mile widziany w klubie. Po co nam gracz, który podczas całego meczu z Juventusem potrafił raz zagrozić bramce (chyba mu sił starczyło na 10 minut gry). Neymar jest Brazylijczykiem, oni nie są ani teraz tani, ani pewni. Ilu w ostatnich latach było przykładów, że chłopak sobie pograł, a potem psioczy, że wracać chce do ojczyzny albo nagle forma po 3-4 sezonach dobrych spadła i nie wróciła. Nie pewne inwestycje zostawmy bogatszym. Maminsynkom bez formy, trzeba mówić stop.
Po trzecie nie sprzedawajcie Giovinco i zapomnijcie o tym, nasz najmłodszy gracz w linii ataku dostał wielki kredyt zaufania od klubu. Po drugie jest wychowankiem, jeśli nie pozbyliśmy się De Ceglie, Sebastiana tym bardziej.
Nastawcie się, że w przyszłym okienku będzie doładowywanie kadry, wzmacnianie jej, nie potrzebny jest nam gracz za 70 mln. Można tą kwotę o wiele lepiej rozdysponować (jeśli mielibyśmy zarządzać).
Wiele transferów jest nie pewnych, ale jeśli miałbym marzyć liczyłbym na sprowadzenie jakiegoś obrońcy typu Diakite (niekoniecznie jego) za darmo lub po taniości, walkę o Verattiego (25 mln?) + walkę o jakiegoś napastnika w granicach 30 mln i być może, ale niekoniecznie poszukiwać kogoś na lewe skrzydło. Mam takie trzy właśnie takie marzenia, ale całkiem realne. Mowa jest w sieci o Igle z Realu, oczywiście mam nadzieje, że to tylko plotki, wolałbym kogoś jednak bardziej kreatywnego i oddanego, który choćby podczas meczu z takim Celtickiem wchodził o drugiej linii i zasuwał a nie liczył na podania pomocników.
pan Zambrotta pisze:Co do planów transferowych - widzę wiekszość już połapała że obiecanym topem jest/będzie Llorente, a jedyny napastnik w naszym zasięgu to Sanchez, a nie Jojo/Suarez/Cavani. Progres.

Jeśli ktoś jeszcze dojdzie do ataku, to pewnie w stylu Muriela, czyli jeszcze nie gwiazda, ale z potencjałem i zadatkami, bądź własnie jakiś odstrzał z innego klubu ( Sanchez ).
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- PlanetJuve
- Juventino
Hmm napływają z Włoch wieści, że ponownie na celowniku znajduje się Higuain. Niby jesteśmy w stanie zaoferować za krytykowanego napastnika królewskich 30 mln.. W lecie Real odrzucił 40 mln które Chelsea oferowała.
Jeżeli po sezonie w Realu zmieniłby się trener to coś mogłoby sie wydarzyc.
Osobiscie byłbym zadowolony gdyby dołączył, ale kwota jak widac spora.
Ile to jeszcze nazwisk bedzie przymierzanych do Juve do czerwca;)
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=129006
Jeżeli po sezonie w Realu zmieniłby się trener to coś mogłoby sie wydarzyc.
Osobiscie byłbym zadowolony gdyby dołączył, ale kwota jak widac spora.
Ile to jeszcze nazwisk bedzie przymierzanych do Juve do czerwca;)
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=129006