Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ostatnie doniesienia: Man C zaakceptował rzekomo 20 baniek za piłkarza (widać, że chcieli się go pozbyć i to za wszelką cenę...), a on sam ma zarabiać około 4 mln (plus bonusy), co oznacza redukcję obecnych zarobków o 1 mln.
Ufff
Kibice Milanu są podekscytowani tym transferem i liczą na zmianę podejścia samego zawodnika.
Wydają niemało kasy (na pewno zbyt wiele im nie zostało) na kota w worku. Śmieszy to, że jeszcze niedawno Berlusconi nazwał gracza "zgniłym jabłkiem", a teraz dał zielone światło na transfer. :rotfl:
Ufff
Kibice Milanu są podekscytowani tym transferem i liczą na zmianę podejścia samego zawodnika.

- baka
- Juventino
Zobaczycie , że on tam więcej meczy przesiedzi na ławce niż będzie grał za swoje wyskoki , ale jest też duży pozytyw tego transferu , Serie A stanie się ciekawsze choćby z aspektu czysto tabloidowego. Ciekawe co odwali w derbach Mediolanu 

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mam wrażenie, że większość z was stara się wyprzeć z głowy fakt dobrego transferu ze strony Milanu, bo u nas nie ma takiego kogoś, kto ma chociażby 1/4 jego talentu.
Ja wiem, głupota, celebryta, psuje atmosfere... Zobaczymy jak się to bardzo odbije na milanie. Tymaczasem my zostajemy z Matrim, Quagliarella i Anelka, który ma przecież nieprawdopodobną motywację
Ja wiem, głupota, celebryta, psuje atmosfere... Zobaczymy jak się to bardzo odbije na milanie. Tymaczasem my zostajemy z Matrim, Quagliarella i Anelka, który ma przecież nieprawdopodobną motywację
- Vimes
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja nie byłem zwolennikiem transferu Mario, ale fakt faktem Milan coś robi i decyduje się na jakieś większe inwestycje. Gdyby Balotelli miał mózg, zaliczałby się z pewnością do ścisłego grona najlepszych napadziorów globu i nie kosztowałby "zaledwie" 20 mln. My w dalszym ciągu nie mamy kim strzelać i problem nie został rozwiązany. Anelka nie jest żadną gwarancją, a ci dostępni grają kompletny piach. Na domiar złego Lyon odrzucił kolejną ofertę za Lisandro (która miała być ostateczną) i choć pisze się w dalszym ciągu o jakichś negocjacjach, Marotta zbyt dużo na pewno już Francuzom nie dorzuci.mateelv pisze:Mam wrażenie, że większość z was stara się wyprzeć z głowy fakt dobrego transferu ze strony Milanu, bo u nas nie ma takiego kogoś, kto ma chociażby 1/4 jego talentu.
Ja wiem, głupota, celebryta, psuje atmosfere... Zobaczymy jak się to bardzo odbije na milanie. Tymaczasem my zostajemy z Matrim i Quagliarella.
Jak dla mnie transfer Llorente to za mało, ale Marotta w dalszym ciągu sądzi, że "strzelamy wystarczająco dużo", a na prawdziwego topa nas nie stać. Czego on się spodziewa?
- AdiZ
- Juventino
Balotelli w Juve to najbardziej poroniony pomysł mercato. Gościu jest przereklamowany w dodatku jego największym problem jest mózg a raczej jego brak. W negocjacje można się włączyć by podbić cenę dla Milanu ale na to raczej Marotta nie wpadnie. Galliani jak i cały Milan dużo ryzykuje tym transferem, przede wszystkim utratę Finansowego Scudetto :C
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No właśnie chyba nie sądzi skoro zaraz podpisujemy Anelkę i negocjujemy Lisandro na pewno przyglądając się jeszcze z pięciu napastnikom na następne mercatomrozzi pisze:Jak dla mnie transfer Llorente to za mało, ale Marotta w dalszym ciągu sądzi, że "strzelamy wystarczająco dużo", a na prawdziwego topa nas nie stać.

- Alfa i Omega
- Juventino
Kibice wciąż mają żal do zarządu za pozbycie się Del Piero. Balotelli jest znienawidzonym piłkarzem przez naszych tifosi. Jeśli zostałby sprowadzony do nas, wówczas uczucie niechęci zostałoby spotęgowane brzydkim pożegnaniem z Alexem.Arbuzini pisze: Balotelli w Juve? Niezła bajka. Tylko ciągle zachodzę w głowę, co wspólnego z Mariuszkiem ma Del Piero? Młody, silny wysunięty napastnik vs stary, wolny kapitan?
Wywaliliście jego, teraz zatrudniacie jego?
Na tej zasadzie. Trzeci raz tłumaczę.
Balotelli ma talent, ale w tym sezonie gra biednie, na Erło też jedno spotkanie mu się udało. Do dzisiaj mam przed oczami jak go w pierwszym meczu Ramos zeszmacił.
pumex - nie licząc szczeku na Domenecha, Anelka chyba gdzieś od czasów Boltonu nie sprawiał problemów. To o czym mówisz to sytuacje sprzed ponad dekady.
Bekowo będzie w Milanie, jeśli Mario do nich przejdzie.
- jareckik
- Juventino
No faktycznie, wydali na niego 29mlnE, słyszałeś kiedyś, żeby Arabowie zarobili kiedyś na piłkarzu ?? Do tego dochodzi jego dorobek bramkowy całe 1 bramekwloski pisze:Ty se gadać możesz. City chce za niego 28, zeszło do 23. Niżej na pewno nie zejdą, bo wydali pokaźną sumkę na niego.jareckik pisze:Dajcie sobie na luz z tym Ballotelim, bo nie doczyścicie monitora przez miesiąc. Jeśli ktoś go sprowadzi do Włoch to będzie to Milan, tyle w temacie. W życiu natomiast nie uwierzę, że ktoś dla za niego +20mlnE, myślę, że w dzisiejszych realiach on jest wart w okolicach 15mln...

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeszcze niech tam Ronaldinho wroci to bedzie Milan Party ClubAlfa i Omega pisze:Kibice wciąż mają żal do zarządu za pozbycie się Del Piero. Balotelli jest znienawidzonym piłkarzem przez naszych tifosi. Jeśli zostałby sprowadzony do nas, wówczas uczucie niechęci zostałoby spotęgowane brzydkim pożegnaniem z Alexem.Arbuzini pisze: Balotelli w Juve? Niezła bajka. Tylko ciągle zachodzę w głowę, co wspólnego z Mariuszkiem ma Del Piero? Młody, silny wysunięty napastnik vs stary, wolny kapitan?
Wywaliliście jego, teraz zatrudniacie jego?
Na tej zasadzie. Trzeci raz tłumaczę.
Balotelli ma talent, ale w tym sezonie gra biednie, na Erło też jedno spotkanie mu się udało. Do dzisiaj mam przed oczami jak go w pierwszym meczu Ramos zeszmacił.
pumex - nie licząc szczeku na Domenecha, Anelka chyba gdzieś od czasów Boltonu nie sprawiał problemów. To o czym mówisz to sytuacje sprzed ponad dekady.
Bekowo będzie w Milanie, jeśli Mario do nich przejdzie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vimes
- Juventino
Dyskusję o Balotellim proponuję przenieść już do tematu: "Wszystko o Milanie", bo oficjalne potwierdzenie tego transferu jest ponoć kwestią kliku godzin, a goal.com twierdzi, że wszystko już zostało uzgodnione
.

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja czytam i nie wierzę, mając w ataku takie "tuzy" Wy kibice klubu podobno z aspiracjami do wszelkich możliwych trofeów cieszycie się, że nie kupiliśmy piłkarza absolutnie Topowego, do tego bardzo młodego i co dla niektórych jest tak ważne rep. Włoch.
Ja osobiście strasznie chciałbym tego piłkarza u nas, to że Mancini sobie z nim nie poradził to dla mnie żaden argument bo Mancini to żaden autorytet czy trener, a Balotelli oprócz bardzo dobrych warunków fizycznych na niesamowite umiejętności i takim transferem rozwiązalibyśmy kłopot z napadem na długie lata.
Ale spoko żyjcie w bajkowym świecie Cavanich i Falcao za 20 czy 30 mln
Ja osobiście strasznie chciałbym tego piłkarza u nas, to że Mancini sobie z nim nie poradził to dla mnie żaden argument bo Mancini to żaden autorytet czy trener, a Balotelli oprócz bardzo dobrych warunków fizycznych na niesamowite umiejętności i takim transferem rozwiązalibyśmy kłopot z napadem na długie lata.
Ale spoko żyjcie w bajkowym świecie Cavanich i Falcao za 20 czy 30 mln

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Tak, jasna sprawa.Alfa i Omega pisze:pumex - nie licząc szczeku na Domenecha, Anelka chyba gdzieś od czasów Boltonu nie sprawiał problemów. To o czym mówisz to sytuacje sprzed ponad dekady.
Będą mieli swojego Vucinicia, tyle, że z nieporównywalnie większym talentem. Zarówno Miras i Mariusz potrafią zagrać galaktycznie, by potem wpaść w miesięczny letarg.Alfa i Omega pisze:Bekowo będzie w Milanie, jeśli Mario do nich przejdzie.
Ja za żadne skarby nie chciałbym Balo w Juve, gdyż go po prostu nie lubię, natomiast patrząc obiektywnie, to u nas piłkarza z podobnym talentem nie ma, dawno nie było i prawdopodobnie długo nie będzie.

- Myzarel
- Juventino
Balo supersnajper ma w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach tyle goli strzelonych co Matri. Talent chłop ma wielki ale łeb pusty i mocno zdziwię się jeżeli zrobi karierę adekwatną do możliwości. Co innego zagrać dobrze w paru meczach na Euro a co innego utrzymać równą formę przez dłuższy czas.
Dobrze że do nas nie trafi.
Dobrze że do nas nie trafi.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- @D@$
- Juventino
Póki co zahodzimy, zobaczymy jak to potoczy się dalej.mrozzi pisze:Dokładnie. Marotta ma spory problem, bo w tym momencie i na obecnym etapie budowania drużyny "czyhanie na okazje" na pewno okaże się niewystarczające. Łysy musi sobie zdać sprawę z faktu, że trzeba będzie bulić, by choć w niewielkim stopniu podnieść jakość tego zespołu (nawet jeśli mowa o wzmacnianiu tylko ławki). Swoją drogą - bez topa w ataku daleko nie zajdziemy.
Taa? Pirlo, Buffon - inne ozycje, ale mistrzowie na swoich pozycjach. Mario nigdy nie był tak mocnym punktem swoich zespółów jak oni. Chyba że pijesz tylko do ataku, ale ja wiem, że Vucinic nie ma nawet 1/4 talentu Mario, to jednak przesada.mateelv pisze:Mam wrażenie, że większość z was stara się wyprzeć z głowy fakt dobrego transferu ze strony Milanu, bo u nas nie ma takiego kogoś, kto ma chociażby 1/4 jego talentu.
W sumie to nie wiem, ale ile by goli nie strzelił w Milanie, to ja nie żałuję, że Juve go olało. Kto wie, może się odbuduje, ale podzielam zdanie Marchisio, że do Juventusu nie pasuje.baka pisze:Zobaczycie , że on tam więcej meczy przesiedzi na ławce niż będzie grał za swoje wyskoki , ale jest też duży pozytyw tego transferu , Serie A stanie się ciekawsze choćby z aspektu czysto tabloidowego. Ciekawe co odwali w derbach Mediolanu
Hmm, pożyjemy zobaczymy. Ja tam nie wierzę, że chciał Lopeza i Anelke jednocześnie, ale co ja tam wiem...Ouh_yeah pisze:No właśnie chyba nie sądzi skoro zaraz podpisujemy Anelkę i negocjujemy Lisandro na pewno przyglądając się jeszcze z pięciu napastnikom na następne mercato
@Misha - kupić go żeby Cont go wywalał na trybuny i za rok sprzedać za pół ceny mi się nie uśmiecha.