Mercato (2012-2014)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
http://www1.skysports.com/football/news ... d-AC-Milan
Sky po raz kolejny donosi o rozmowach ws. Balotelliego. Może dlatego nie potwierdzają Anelki? Może Marotta zobaczył, że Milan chce go wypożyczyć na pół roku z opcją wykupu za ok. 25 mln i teraz chce go podpieprzyć jak w sierpniu Berbatova?
Sky po raz kolejny donosi o rozmowach ws. Balotelliego. Może dlatego nie potwierdzają Anelki? Może Marotta zobaczył, że Milan chce go wypożyczyć na pół roku z opcją wykupu za ok. 25 mln i teraz chce go podpieprzyć jak w sierpniu Berbatova?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Źródło wiarygodne, ale nie jest wcale wykluczone, że to samo City rozpuściło taką plotkę, by sprzedać piłkarza za jeszcze większe pieniądze do Milanu. Jeśli z kolei miałoby się to okazać prawdą (w co nie wierzę), to ciężko byłoby się jednoznacznie ustosunkować do tego transferu - chłopak ma ogromny potencjał i sam potrafi wygrywać spotkania, ale z drugiej strony pod kopułą nierówno i wątpię, by ktokolwiek był go w stanie ułożyć (nawet Conte). Osobiście myślę, że ostatecznie przejdzie jednak do mediolańczyków i to szybko.Crunny pisze: Sky po raz kolejny donosi o rozmowach ws. Balotelliego. Może dlatego nie potwierdzają Anelki? Może Marotta zobaczył, że Milan chce go wypożyczyć na pół roku z opcją wykupu za ok. 25 mln i teraz chce go podpieprzyć jak w sierpniu Berbatova?
- jakku1
- Juventino
Nie tylko Sky i Di Marzio mowia o Balotellim, ale tez Pedulla. Chodzi o wypozyczenie z opcja wykupu w lecie. Chociaz z drugiej strony Marotta powiedzial na tej pilkarskiej gali, ze nasze mercato sie zakonczylo. Dziwny jest tylko fakt, ze jeszcze nie bylo oficjalnego potwierdzenia Anelki, co moze sugerowac, ze pracujemy nad jakims innym transferem, ale akurat nie wierze w to, ze bedzie to Balotelli. Predzej chcemy popsuc szyki Milanowi.
Niemniej, po sprawie z Berbatovem, jestem w stanie zaryzykowac twierdzenie, ze z Marotta jest wszystko mozliwe, zarowno na plus jak i na minus.
Niemniej, po sprawie z Berbatovem, jestem w stanie zaryzykowac twierdzenie, ze z Marotta jest wszystko mozliwe, zarowno na plus jak i na minus.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ja tam strasznie chciałbym u nas Balotelliego. To byłby dobry ruch marketingowy. Pamiętam jak w czasie przylotu i podczas treningu reprezentacji Włoch w Krakowie, te wszystkie dzieci skandowały tylko w kółko MARIO BALOTELLI! Pewnie podobnie jest we Włoszech. Wzrosłaby nam sprzedaż koszulek no i frekwencja młodych na meczach.
Nawet gdyby się nie sprawdził (znowu coś odwalił), to gościu ma dopiero 22 lata i za rok, dwa, a nawet trzy zawsze znajdzie się ktoś chętny, by go zatrudnić. A jakby wypalił i zaczął grać jak na Euro, to mielibyśmy prawdziwego TOP-a, w młodym wieku, Włocha i w dodatku za rozsądną cenę.
Nawet gdyby się nie sprawdził (znowu coś odwalił), to gościu ma dopiero 22 lata i za rok, dwa, a nawet trzy zawsze znajdzie się ktoś chętny, by go zatrudnić. A jakby wypalił i zaczął grać jak na Euro, to mielibyśmy prawdziwego TOP-a, w młodym wieku, Włocha i w dodatku za rozsądną cenę.
- Castiel
- Juventino
Nie wiem czy ten Balotelli to taki dobry pomysł. Pamiętajcie, że pierwsze co zrobił Conte po przyjściu do Juve to oczyścił szatnie z niepotrzebnych graczy i tych z najtrudniejszymi charakterami. Nie chce mi się wierzyć by sam chciał tykającą bombę sprowadzić do Juve.
- mrozzi
- Juventino
Co do Anelki - czekamy ponoć na potwierdzenie operacji przez Fifa, ale to wersja oficjalna, bo nie ma przecież żadnych problemów przy transferze i wszystko powinno już zostać oficjalnie potwierdzone. Sam piłkarz zdążył już przejść testy medyczne (wczoraj/dzisiaj) i wziąć udział w treningu.
Co do Balotelliego - City nie zamierza ponoć oddawać piłkarza na wypożyczenie, ale miałby to być transfer definitywny (ostatnie doniesienia). Na chwilę obecną wygląda to następująco - Milan oferuje (rzekomo) 20 mln, City żąda z kolei 23 mln. Nie chce mi się w to wierzyć, bo mediolańczyków nie stać na taką operację.
Też czytałem, że być może chcemy popsuć humory w Milanie, ale prawda jest też taka, że nie ma potrzeby, by się w coś takiego bawić. Milan nie rywalizuje z nami w tym sezonie o tytuł.
Co do Balotelliego - City nie zamierza ponoć oddawać piłkarza na wypożyczenie, ale miałby to być transfer definitywny (ostatnie doniesienia). Na chwilę obecną wygląda to następująco - Milan oferuje (rzekomo) 20 mln, City żąda z kolei 23 mln. Nie chce mi się w to wierzyć, bo mediolańczyków nie stać na taką operację.
Też czytałem, że być może chcemy popsuć humory w Milanie, ale prawda jest też taka, że nie ma potrzeby, by się w coś takiego bawić. Milan nie rywalizuje z nami w tym sezonie o tytuł.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Zanim by go zakupili,Conte napewno skonsultowal by się z Prandellim i chłopakami z repy. Przecież on ułożony to top5 na swiecie. Mimo wszystko. Chciałbym.Castiel pisze:Nie wiem czy ten Balotelli to taki dobry pomysł. Pamiętajcie, że pierwsze co zrobił Conte po przyjściu do Juve to oczyścił szatnie z niepotrzebnych graczy i tych z najtrudniejszymi charakterami. Nie chce mi się wierzyć by sam chciał tykającą bombę sprowadzić do Juve.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wloski
- Juventino
Nie jest to łatwy charakter, ciągle by żartował i robił z innych jaja, ale gracz jest o wielkich umiejętnościach, gdyby go tak zachęcić do pracy to mamy na prawdę wielką gwiazdę w ataku.
Dobra... i tak będzie grał w Milanie

- Alfa i Omega
- Juventino
Sprzedaż koszulek to nie jest taki wysoki procent, zresztą do nas nie idzie całość kasy za to.Crunny pisze:Ja tam strasznie chciałbym u nas Balotelliego. To byłby dobry ruch marketingowy. Pamiętam jak w czasie przylotu i podczas treningu reprezentacji Włoch w Krakowie, te wszystkie dzieci skandowały tylko w kółko MARIO BALOTELLI! Pewnie podobnie jest we Włoszech. Wzrosłaby nam sprzedaż koszulek no i frekwencja młodych na meczach.
Poza tym, to byłby słaby ruch marketingowy. Kibice by zjedli Marottę. Wyobrażacie to sobie? Wywaliłeś Del Piero, kupujesz Balotelliego. Piekiełko by było.
- mrozzi
- Juventino
Z jednej strony Balotelli zna się znakomicie z większością naszych podstawowych piłkarzy (reprezentacja), z drugiej jednak... Jakiś czas temu w temacie ewentualnego transferu piłkarza do Juve wypowiedział się sam Marchisio i przyznał otwarcie - ta operacja mogłaby być złym posunięciem.iltalismano pisze: Zanim by go zakupili,Conte napewno skonsultowal by się z Prandellim i chłopakami z repy. Przecież on ułożony to top5 na swiecie. Mimo wszystko. Chciałbym.
- pablo1503
- Juventino
Uwielbiam Alexa i do tej pory zastanawiam się co strzeliło naszemu Prezydentowi do głowy, żeby pozbywać się go z kluby, ale bez jaj - co ma piernik do wiatraka?Alfa i Omega pisze:Poza tym, to byłby słaby ruch marketingowy. Kibice by zjedli Marottę. Wyobrażacie to sobie? Wywaliłeś Del Piero, kupujesz Balotelliego. Piekiełko by było.
Kto wie, może powtórzy się sytuacja sprzed 20 lat. Pozbywamy się legendy i ściągamy bardzo utalentowanego napastnika, który wyrasta na wielką gwiazdę.
Ehhh, trochę się rozmarzyłem

- Marian.
- Juventino
Balotelli? Dajcie spokój. Nasi kibice go wyzywali od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a teraz miałby dla nas grać? Nie widzę tego. W dodatku nie chciałbym go. Swoim charakterkiem mógłby konkretnie namieszać w szatni.
Lopeza nie możemy wypożyczyć, bo za drogi, a z Balotellim miałoby się udać? Kól.
Chicharito, Jovetic, Dzeko - myślę, że są w naszym zasięgu. Ale dopiero w lecie.
Lopeza nie możemy wypożyczyć, bo za drogi, a z Balotellim miałoby się udać? Kól.
Chicharito, Jovetic, Dzeko - myślę, że są w naszym zasięgu. Ale dopiero w lecie.

- Alfa i Omega
- Juventino
a) kibice po odejściu Alexa non stop szukają zaczepki w temacie Del Pieropablo1503 pisze: Uwielbiam Alexa i do tej pory zastanawiam się co strzeliło naszemu Prezydentowi do głowy, żeby pozbywać się go z kluby, ale bez jaj - co ma piernik do wiatraka?
Kto wie, może powtórzy się sytuacja sprzed 20 lat. Pozbywamy się legendy i ściągamy bardzo utalentowanego napastnika, który wyrasta na wielką gwiazdę.
Ehhh, trochę się rozmarzyłem
b) już nie pamiętasz skandowania na Juventus Stadium "jeśli będziesz skakał Balotelli umrze"? Myślisz, że po takim brzydkim odejściu kapitana kibice strawiliby taki policzek jak zastąpienie go jednym z najbardziej znienawidzonych graczy?
- pablo1503
- Juventino
Często jest to robione strasznie na siłę i bez podstaw.Alfa i Omega pisze: a) kibice po odejściu Alexa non stop szukają zaczepki w temacie Del Piero
Również jest jednym z najbardziej utalentowanych piłkarzy świata. Facet nie może być kretynem przez całą swoją karierę, w końcu musi kiedyś dojrzeć. Balotell(i)ego nie znosi większość świata piłkarskiego, w tym nasi kibice, ale o ile dobrze pamiętam, to nigdy jakoś nie był wrogiem publicznym Juve po przez swoje wypowiedzi, tudzież zachowanie*. Sądzę, że poprawa zachowania i strzelenie kilku goli dałoby do myślenia kibicom. Zresztą sam Gigi mówił, że gdyby do nas dołączył, to wszyscy by go pokochali.Alfa i Omega pisze:(...)jednym z najbardziej znienawidzonych graczy?
*Jak się mylę, to mnie poprawcie, mogło mi coś umknąć.

- mrozzi
- Juventino
Tak się zastanawiam - Milan nie powinien czasem inwestować w zawodników do formacji defensywnej? W ataku sobie radzi, gorzej z tyłu.
Niektórzy zaczynają wierzyć w przejście Mario do Juve, ale warto przypomnieć, że:
1. Marotta raczej nie wyda (przynajmniej w tej chwili) na zawodnika przeszło 20 baniek;
2. Balotelli NIE MOŻE grać w LM;
3. Piłkarz mógłby mieć problem z grą w systemie Conte, gdzie każdy biega na całej długości boiska - Balotelli stoi i się przygląda z okolic pola karnego rywala;
4. Jeszcze za czasów gry w interze napastnik nie ukrywał, że kibicuje Milanowi, a teraz pojawia się szansa na przejście do tego klubu;
5. Raiola mimo wszystko jest bliżej środowiska mediolańczyków.
Niektórzy zaczynają wierzyć w przejście Mario do Juve, ale warto przypomnieć, że:
1. Marotta raczej nie wyda (przynajmniej w tej chwili) na zawodnika przeszło 20 baniek;
2. Balotelli NIE MOŻE grać w LM;
3. Piłkarz mógłby mieć problem z grą w systemie Conte, gdzie każdy biega na całej długości boiska - Balotelli stoi i się przygląda z okolic pola karnego rywala;
4. Jeszcze za czasów gry w interze napastnik nie ukrywał, że kibicuje Milanowi, a teraz pojawia się szansa na przejście do tego klubu;
5. Raiola mimo wszystko jest bliżej środowiska mediolańczyków.