Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:52

pumex pisze:
Castiel pisze:No i to, że jak ktoś jest no-name'em w jakiejś lidze nie znaczy, że pozostanie nim na zawsze.
Dobra, najprościej będzie, jeśli zacytuję samego siebie:
"choć oczywiście jest prawdopodobieństwo, że wypali, tylko tak można powiedzieć w zasadzie o każdym"

Aha. Nie narzekaj w przyszłości na to, że nie sprowadzamy topowego napastnika, bo odpowiem Ci, że możemy sprowadzić za 23tys $ jakiegoś gostka z RPA. Może akurat wypali :think:
Ja się na TOPa nie nastrajam bo wiem, że z tego będzie pupa...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:00

Osvaldo trzeba kupic

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:05

Castiel pisze:Pamiętam takiego no-name'a jak Cheillini, Bonucci, wypalony stary Pirlo i Barzagli.
Whoa, ale masz dobrą pamięć, ja już zapomniałem z jakimi oni numerami grali... :D Dobra, poważnie. Pirlo, Barzagli to nie były no-name jak do nas przychodzili, a Kielon i Bonu to też nie do końca no-name, bo grali już na dobrym poziomie w Serie A przed transferem (w sensie Kielon na wypożyczeniu we Violi).

Ogólnie ja nie jestem za jeśli chodzi o transfer LL. O co chodzi z tym gostkiem? Przecież jemu stuknie 30, a tak naprawdę geniuszem futbolu nigdy nie był, czy tego nam trzeba? Taki transfer to z trzy-cztery lata temu by uszedł ale dzisiaj to już za późno. Mam nadzieję, że Marotta tego nie zrobi, wolę już Llorente.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:06

Mnie tam Licht jako prawy obrońca przekonuje w pełni :). Isla ma formę z pupy i pozostaje tylko trzymać kciuki, że w końcu się ogarnie.

Pumi, ale czy ty myślisz, że ściągniemy na lewą stronę kogoś kto z założenia będzie miał wypchnąć z tej pozycji Asamoaha? On już nawet w reprze zaczął być ustawiany jako lewy obrońca. Także ja się nie spodziewam transferów pokroju Kolarova, Ayewa [ :( ], czy nawet Fuchsa. Możemy zostać z DC, Peluso albo kimś tego pokroju, ewentualnie dostać ciekawego zawodnika za małe pieniądze w stylu Antonelliego.

Tak naprawdę chyba nikt z naszego grona nie wie, jak gra Joaozinho. Uznałem, że gość, który jest stosunkowo młody, a zeszłym sezonie był drugim najlepszym asystentem w lidze rosyjskiej, teraz zdecydowanie przewodzi w tym zestawieniu, może być ciekawym nabytkiem za psi grosz albo nawet darmo.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:09

pumex pisze:Nie narzekaj w przyszłości na to, że nie sprowadzamy topowego napastnika, bo odpowiem Ci, że możemy sprowadzić za 23tys $ jakiegoś gostka z RPA. Może akurat wypali :think:
Akurat jeśli chodzi o kraje afrykańskie to RPA nie słynie z jakichś wybitnych piłkarzy. Prędzej WKS, Ghana. Strasznie jesteś nerwowy pumex :wink: . Masz rację - nie każdy piłkarz z ligi rosyjskiej dajmy na to jest odpowiednim wzmocnieniem dla nas, ale może warto byłoby poszukać co ciekawszych zawodników z tych mniej renomowanych lig niż Anglia, Hiszpania, Francja... Z jednym mogę się zgodzić - Brazol, o którym wyżej była mowa gra w jakimś przeciętniaku, ale już kluby takie jak Spartak (Vidić tam grał), CSKA, Zenit mają w swoich kadrach bardzo ciekawych zawodników. Ivanović z kolei przechodził z Lokomotiwu, który też dzisiaj jakąś specjalną potęgą w Rosji nie jest. Czasem warto zaryzykować.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:28

moglismy sobie w lecie Balzarettiego sprawić na lewą strone, bo wiele nie kosztował Rome... kilka mln.. a tak przychodzi jakis Peluso ktory wiekowo jest podobny do Federico, a o 2 klasy lepszy w ofensywie od Peluso.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:31

Bazyliszek pisze:moglismy sobie w lecie Balzarettiego sprawić na lewą strone, bo wiele nie kosztował Rome... kilka mln.. a tak przychodzi jakis Peluso ktory wiekowo jest podobny do Federico, a o 2 klasy lepszy w ofensywie od Peluso.
To juź wolę oglądać De Ceglie serio...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:37

Bazyliszek pisze:Osvaldo trzeba kupic
Po tym co pokazał w meczu z Interem właśnie przed chwilą, widzę wielki atut po stonie Osvaldo względem Q - nasz zawodnik nie poprawia tak włosów... Po za tym dokładnie tak samo potrafi nie trafić w bramkę. ;)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:56

Wg gazzetty, w ciagu najblizszego tygodnia, mozemy spodziewac sie informacji oficjalnej w sprawie Llorente.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:11

jakku1 pisze:Wg gazzetty, w ciagu najblizszego tygodnia, mozemy spodziewac sie informacji oficjalnej w sprawie Llorente.
No i bardzo dobrze tylko szkoda, że dopiero w lato :(

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:13

Ja się ciesze, że przyjdzie dopiero w lecie, bo w tym momencie nie jest gotowy do gry, a od lipca popracuje z Conte i przygotuje formę na sezon.
Teraz chciałbym Lisandro Lopeza, to świetny piłkarz i jeszcze dwa sezony mógłby pograć na wysokim poziomie.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:41

A ja się nie cieszę, że Llorente przychodzi w lecie z pensją w wysokości 4,5mln euro. (O ile to prawda). Pomijam fakt, że on się porostu nie sprawdzi. Będzie problem jak z Amaurim i Iaquintą, Martinezem, Grosso i innymi wynalazkami. Będzie trzeba mu płacić przez 4 lata po 4,5mln za sezon. Po roku obudzicie się z ręką w nocniku z Marottą na czele. Jeśli ktoś z was myśli, że się go sprzeda to jest w takim samym błędzie jak twierdzenie, że Llorente to dobry transfer i wypali. Marotta ma problem z sprzedażą starego szrotu jak i tego który sam sprowadził. Da Llorente 4,5mln za sezon i żaden klub go nie kupi bo nie będzie płacić mu takiej pensji a on sam nie musi się zgadzać na obniżenie pensji bo ma ważny kontrakt. Llorente nie uda się sprzedać. Nie dla Llorente!

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:44

AdiZ pisze:Da Llorente 4,5mln za sezon i żaden klub go nie kupi bo nie będzie płacić mu takiej pensji a on sam nie musi się zgadzać na obniżenie pensji bo ma ważny kontrakt.
Większość klubów Premier League (nawet te z dołu tabeli) spokojnie mogą mu płacić taką pensję. Akurat uważam, że ze sprzedażą Llorente problemów być nie powinno w razie gdyby się nie sprawdził.

:plflag: :juveflag: :plflag:
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:50

Dolce Vita pisze:
AdiZ pisze:Da Llorente 4,5mln za sezon i żaden klub go nie kupi bo nie będzie płacić mu takiej pensji a on sam nie musi się zgadzać na obniżenie pensji bo ma ważny kontrakt.
Większość klubów Premier League (nawet te z dołu tabeli) spokojnie mogą mu płacić taką pensję. Akurat uważam, że ze sprzedażą Llorente problemów być nie powinno w razie gdyby się nie sprawdził.
Z talentem Marotty (chodzi mi o sprzedaże), z pensją Llorente w wysokości 4,5 po kolejnym nieudanym sezonie dla niego wątpię w to. Powątpiewam w twoją tezę dotyczącą PL, zwłaszcza to płacenia takich pieniędzy przez te kluby z dołu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 23:02

Wraz z ogloszeniem transferu Llorente, podobno ma sie pojawic oficjalna informacja o przedluzeniu kontraktu przez Buffona do 2015 roku (z pensja 4,5m euro rocznie netto). Zrodlem, tak jak wyzej, jest Gazzetta.

Co do kontraktow w PL, to nie przesadzajmy. Nawet tak swietny klub jak Tottenham na pensje wydaje mniej, niz Roma. W lidze angielskiej jest dosc duzo srednio - zamoznych klubow, ktore stac na placenie stosunkowo niezlych pensji (przecietnie na poziomie 2m rocznie), ale na Llorente stac raczej bedzie tylko szeroko rozumiana czolowke.

Za pol roku kontrakt konczy sie na szczescie Iaquincie, ktory pobieral bardzo duzo z naszej kasy, wiec beda pieniadze na to, aby zaplacic Hiszpanowi. Nie wie czy to dobry czy zly wybor, na pewno Fernando bedzie lepszym rozwiazaniem, niz wiecznie leczacy kontuzje Iaquinta (:prochno:), ale to nie rozwiaze naszych problemow z atakiem. Przydalby sie jeszcze jeden pilkarz, tym razem, o charakterystyce zblizonej do SS.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany