LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2013, 20:41

C_Marchisio pisze:Jako, że to było pewne iż Messi wygra ZP, a XI roku jest po prostu śmieszną i nic nie wartą nagrodą, to mam pytanie...
Co to była z artystka, która jakoś pod koniec gali [przed wręczeniem ZP] śpiewała? :prochno:
A co z nią nie tak ? Bo już chyba z czwarta osoba się pyta.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2013, 20:45

Wszystko ok, bardzo spoko piosenkę na gali zagrała. Dzieki :wink:

W tym sezonie La Liga dla Barcelony = kolejna ZP dla Messiego.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2013, 20:47

C_Marchisio pisze:Wszystko ok, bardzo spoko piosenkę na gali zagrała. Dzieki :wink:

W tym sezonie La Liga dla Barcelony = kolejna ZP dla Messiego.
Kurczę to ta piosenka katują ją na vivach itd. na sport.pl było napisanę , że artystka jest wilką fanką Rangersów :D

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2013, 21:16

Było wiadomo jak to z tym będzie, ale że aż taką szopkę odstawią to nie myślałem. Ja pier.. co za kompromitacja takiej organizacji..

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 00:14

stahoo pisze:
baka pisze:Dramat Panowie dramat , ale dokładnie trzeba olać. Ale nie rozumiem jak można być tak ślepym i ominąć Pirlo :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Jeśli to jest to głoswanie o którym myślę (każdy mógł przez Internet) to wiadomo, że kibic danego zespołu głosuje zawsze na swoich, czasami na jakąś wielką gwiazdę. No więc wygrały zespoły mające najwięcej kibiców :)
Ale dlaczego w takim podpisuje się pod tym FIFA? To jest totalna kompromitacja takiej organizacji. Trochę śmiesznie, że bardziej obiektywna jest 11 roku Przeglądu Sportowego niż oficjalna FIFY. :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 14:48

http://www.fifa.com/mm/document/ballond ... ountry.pdf

Pełna rozpiska. Media w polsze prezentował Maciej Iwański :prochno: propsy dla trenera Tajlandii, co głosował na Busquetsa.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 16:38

Vucinić przynajmiej na kolegów z Juve zagłosował :smile: :ok:. A tak na serio to smutne jak bardzo Pirlo został niedoceniony. Mistrzostwo kraju zdobyte bez porażki, Superpuchar Włoch, finał pucharu i finał mistrzostw Europy. Pirlo był pierwszoplanową postacią Juventusu i drużyny narodowej. Można powiedzieć, że największym architektem tych sukcesów. Rozumiem, Messi i Ronaldo strzelają mnóstwo bramek, więc najbardziej rzucają się w oczy. Jednak jeżeli te bramki nie przekładają się na sukcesy drużyny to już nie robią takiego wrażenia. Z nie-juventinich tylko Daniel Agger i Andy Selva wiedzą co dobre :wink:.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 17:43

Nawet Zlatan na Messiego głosował :prochno: Ale wyżej dał Pirlo.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 17:54

Marat87 pisze:Nawet Zlatan na Messiego głosował :prochno: Ale wyżej dał Pirlo.
To akurat nic dziwnego. Zawsze podkreślał jego klasę.

Wybory piłkarzy do jedenastki roku jakoś mnie nie zdziwiły, oczywiście poza Pique. Jestem w stanie zrozumieć brak Pirlo kosztem Xabiego Alonso, w końcu to kluczowy pomocnik mistrza Hiszpanii, półfinalisty LM i mistrzów Europy. Ale Pique? Jego wybór to nieporozumienie.

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 18:23

Złota Piłka, jedenastka roku = festival popularności, zupełnie niemiarodajne nagrody i piszę to jako fan Realu.

Dani Alves, Pique i Marcelo nie wiem jakim cudem znaleźli się w tej 11. Wszyscy grali gorzej niż 2011. Pirlo też zasłużył na miejsce w '11' kosztem Xaviego bądź Alonso.

Mam dystans do tych wszystkich nagród od 2010 roku.

-> http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3640_n.jpg

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 18:51

Trofea trofeami, rekordy rekordami, popularność popularnością, ale czy Wy na prawdę nie widzicie że w tej chwili nie ma na świecie piłkarza o takich umiejętnościach jak Messi? Że on wyrasta ponad to wszystko, co mają do zaoferowania pozostali? W piłce nożnej tak naprawdę wiele zależy od farta, od przypadku, przesądzają detale. Na Camp Nou piłka zamiast w poprzeczkę bramki Cecha trafiłaby pięć centymetrów niżej, Barcelona potem ograłaby w finale Bayern, została pierwszym zespołem który obroniłby zwycięstwo w LM i nikt nie wyobrażałby sobie innego scenariusza niż ZP dla Messiego. Albo nawet na SB jeden z drugim nie trafiłby w słupek tylko strzelił gola i byłoby to samo. Ale że akurat piłka poleciała tak, a nie ciut inaczej, okazuje się że byli w 2012 roku piłkarze którzy grali lepiej od Messiego i jest wielki lament. O ile nagrodę w 2009 roku dałbym Xaviemu albo Inieście, a w 2010 rozważyłbym Forlana czy Sneijdera, o tyle od 2011 roku nie ma piłkarza który z Messim mógłby się równać, a poziom który Argentyńczyk osiągnął teraz jest nieporównywalny z jakimkolwiek innym piłkarzem.

Co innego ta XI - to faktycznie żart.

Spośród głosujących na ZP najbardziej rozbawił mnie trener (trener?) Algierii, na pierwszym miejscu umieszczając... Benzemę. Jakikolwiek argument, poza algierskim pochodzeniem?

BTW istnieje na forum oddzielny temat pt. Złota Piłka.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 19:00

zahor pisze:
Założyłeś slipy, kombinezon nurka, doczepiłeś butlę z tlenem, wszedłeś do wody i ze strzelbą polujesz na kaczki. 50 metrów pod wodą
Nikt, albo prawie nikt, tu się nie czepia ZP dla Messiego. Chłopak może i nie na każdą ze swojej kolekcji zasłużył, ale jeśli ktoś wali prawie 100 bramek w rok, na najwyższym światowym poziomie, to mu się tytuł najlepszego należy jak psu buda.
Inna sprawa z tym, że forma samego głosowania zaczyna przypominać raczej konkurs z esemesami na pseudomuzycznych telewizjach, a nie poważne odznaczenie. Co ma przełożenie na to, że choć Messi jest nie do obalenia na czele, to na XI najlżejsze określenie, jakie znajduję w SJP to "śmieszna".

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 19:25

Nie myślałem, ze kiedykolwiek zarzuce tutaj linkiem z Onetu ale stało się :prochno: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/je ... omosc.html
Idealnie ten artykuł oddaje to co sam uważam odnośnie tej jedenastki. Podzielam absolutnie typy tego Włocha którego autorstwa jest ww artykuł. Pirlo za X.Alonso, Piszczek (chociaż tu należało by kogo innego poszukać) za Alvesa, Cole za Marcelo, Ibra za Falcao. Do tego może jeszcze kogoś innego za Inieste, który ogółem przekrojowo to pupy cały rok nie urywał. Wtedy można by stwierdzić, że to obiektywnie najlepsza jedenastka, a nie skład Realu Barcelona.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 19:26

zahor pisze:Na Camp Nou piłka zamiast w poprzeczkę bramki Cecha trafiłaby pięć centymetrów niżej, Barcelona potem ograłaby w finale Bayern, została pierwszym zespołem który obroniłby zwycięstwo w LM i nikt nie wyobrażałby sobie innego scenariusza niż ZP dla Messiego.
Ale trafiła w poprzeczkę i dlatego Barcelona nie wygrała Ligi Mistrzów i dlatego są ludzie, którzy wyobrażają sobie inny scenariusz.
zahor pisze:O ile nagrodę w 2009 roku dałbym Xaviemu albo Inieście, a w 2010 rozważyłbym Forlana czy Sneijdera, o tyle od 2011 roku nie ma piłkarza który z Messim mógłby się równać, a poziom który Argentyńczyk osiągnął teraz jest nieporównywalny z jakimkolwiek innym piłkarzem.
Właśnie o co chodzi...
Messi aktualnie przewyższa klasą Ronaldo, to fakt, z którym tylko głupi mógłby dyskutować. Jednakże zastanówmy się za co jest tak naprawdę ta nagroda? Za indywidualne popisy na boisku? Za osiągnięcia drużynowe? Za co? Jeśli za indywidualne osiągnięcia to pragnę przypomnieć, że zdecydowanie lepsze statystyki w roku 2011 miał w tym względzie Ronaldo. Jeśli za drużynowe osiągnięcia to znowu 2012 roku lepszymi wynikami może pochwalić się Ronaldo. Może jakieś oddziaływanie na cały zespół czy nie wiem, magiczne poruszanie się po boisku? Jak to zweryfikować? Tylko statystykami można akurat takich graczy porównać i ja dwukrotnego wyboru Messiego zwyczajnie nie rozumiem. Podejrzewam jednak, że nagroda za rok 2013 już została przyznana, ktoś ma wątpliwości?

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 19:54

Akurat tak zdecydowanie więcej to tych goli w 2011 roku Ronaldo nie miał. Oczywiście miał więcej w lidze ale Messi nadrabiał w innych rozgrywkach (klubowo mieli chyba tyle samo nie wiem jak w reprze). Messi też notuje z reguły więcej asyst od Portugalczyka.

Zresztą nie można też asyst i goli wybierać jako jednoznaczne kryteria, bo tacy obrońcy i bramkarze (którzy i tak są poszkodowani) byliby już kompletnie bez szans. Gdybym ja miał wybierać najlepszego zawodnika to prawdopodobnie odpowiedziałbym sobie na pytanie 'gdybym był trenerem to jakiego piłkarza ze wszystkich na świecie chciałbym w swojej drużynie?'.
Tak naprawdę to chyba każdy z głosujących przyjmuje swoje kryterium z osobistymi sympatiami włącznie.

11 nie ma co komentować. Zastanawia mnie tylko kto ją wybierał, ale chyba musiał być plebiscyt wśród 'ludzi'. No bo jak wytłumaczyć że Pirlo jest 7 w ZP i nie ma go w składzie. Nie podoba mi się to że wszystko dotyczy Hiszpanii łącznie z trenerami. Guardiola przegrał sezon drugie pół roku na wakacjach i jest nominowany o_O. Mam nadzieje że wnajbliśzym czasie ZP straci prestiż na rzecz innego rankingu np. WhoScored albo chociaż Castrola :D

ODPOWIEDZ