Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 14:14

jakku1 pisze: na 100% pojawia sie jeszcze jakies nazwiska.
yanquez pisze: A skoro już o tym mowa: martwi mnie bieżąca forma Suareza... Jeszcze uda mu się wciągnąć LFC do Europy i będzie ciężko go wyciągnąć do lepszego i ładniejszego klubu ;)
To nazwisko pojawi się nie raz, a raz nawet jako oficjalny transfer. :prochno: Luis..fap..fap..Alberto..fap..fap..Suarez :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 14:52

yanquez pisze:A skoro już o tym mowa: martwi mnie bieżąca forma Suareza... Jeszcze uda mu się wciągnąć LFC do Europy i będzie ciężko go wyciągnąć do lepszego i ładniejszego klubu ;)
Kto by nie chciał Suareza? :roll: Chyba nie ma takiego klubu. Niestety, nas chyba nie powinna obchodzić ligowa pozycja L'poolu, bo czy Urugwajczyk będzie do wzięcia, czy nie, to raczej szans na niego nie mamy. (no chyba, że uszczypniemy jakiś półfinał LM)

Ten Mousa Sissoko za free byłby ciekawym transferem, ale po takim ruchu chyba nie mógłbym spać po nocach zamartwiając się, w jakim celu został sprowadzony i czy aby nie dlatego, że Marotta łasi się na grube hajsiwo za Vidala. Poza tym, co z Pogbą, bo rozumiem, że Marrone oficjalnie zostaje stoperem a'la Javi Martinez 2011, Isla jest tylko i wyłącznie wingbackiem, podobnie jak Asamoah?! A Padoin? Gacek?

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 15:10

Może w ogóle nie poruszajmy tematu Suareza, równie dobrze możemy porozmawiać o Falcao.

Jeżeli Llorente będzie za free nasz to super sprawa, wtedy będzie kasa na kogoś kto będzie grał jako cofnięty napastnik - może Jovetic, bo Sanchez to mnie nie przekonuje, cieniuje w Barcelonie trochę trzeba za niego wydać, to już wolę zostać z Giovinco.

Ten Sissoko to nie wiem po co nam ?! Akurat mamy tłok na tej pozycji...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 15:37

pumex pisze:Ten Mousa Sissoko za free byłby ciekawym transferem, ale po takim ruchu chyba nie mógłbym spać po nocach zamartwiając się, w jakim celu został sprowadzony i czy aby nie dlatego, że Marotta łasi się na grube hajsiwo za Vidala.
Siejesz panikę. Conte nie pozwala ruszać Marrone, a co dopiero Artura :doh: . Spekulacje na temat Sissoko potwierdzają jedynie, że latem Turyn opuścić może Pepe, Giach lub Padoin. Ewentualnie z tej trójki postanie tylko jeden. Btw, ostatnio czytałem, że Immobile jest na celowniku interu :prochno: Dzieci neo już napaliły się na młodego Włocha

Edit
zahor pisze:
annihilator1988 pisze: Spekulacje na temat Sissoko potwierdzają jedynie, że latem Turyn opuścić może Pepe, Giach lub Padoin.
Nie za bardzo widzę związek między przybyciem Sissoko a odejściem Pepe. No chyba że sugerujesz, że kupno tego gracza oznacza definitywną rezygnację z 4-3-3, ale moim zdaniem Pepe tak czy siak byłby na wylocie.
No właśnie jakoś mi się tak widzi, że 4-3-3 odchodzi do lamusa. Przynajmniej wszystko na to wskazuje, dlatego lepiej poświęcić "nieprzydatnych" piłkarzy, "uwolnić się" od ich pensji i za darmo zakontraktować, z wyższym kontraktem gracza, który kwalifikowałby się do obranej taktyki.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2013, 16:29 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 15:50

annihilator1988 pisze:
pumex pisze:Ten Mousa Sissoko za free byłby ciekawym transferem, ale po takim ruchu chyba nie mógłbym spać po nocach zamartwiając się, w jakim celu został sprowadzony i czy aby nie dlatego, że Marotta łasi się na grube hajsiwo za Vidala.
Siejesz panikę.
Najpierw jakku, teraz pumi, osiwieję przez nich.
annihilator1988 pisze:Conte nie pozwala ruszać Marrone, a co dopiero Artura :doh:
Z Marrone to jest zupełnie inna kwestia, za niego nikt nam 50 baniek nie zapłaci, a przynajmniej nie w tym momencie. Ale też jestem takiego zdania jak Ty - jestem sobie w stanie wyobrazić Conte stawiającego ultimatum że jeżeli sprzedadzą Vidala, to on rezygnuje z posady.
annihilator1988 pisze: Spekulacje na temat Sissoko potwierdzają jedynie, że latem Turyn opuścić może Pepe, Giach lub Padoin.
Nie za bardzo widzę związek między przybyciem Sissoko a odejściem Pepe. No chyba że sugerujesz, że kupno tego gracza oznacza definitywną rezygnację z 4-3-3, ale moim zdaniem Pepe tak czy siak byłby na wylocie.
bendzamin pisze: Zastanawia mnie, dlaczego Athletic oglosil oficjalnie, ze Llorente z nami negocjuje. Przeciez od 01.01.13 klub nie musi wydawac zadnych pozwolen na rozmowy ani nam, ani pilkarzowi.
Nie jestem w stu procentach pewien, ale wydaje mi się że klub A musi oficjalnie poinformować klub B o tym, że prowadzi negocjacje z piłkarzem tego zespołu, tzn. nie mogą się chyba dogadać zupełnie za plecami drużyny B, bez jej wiedzy.
Virgil pisze: Ten Sissoko to nie wiem po co nam ?! Akurat mamy tłok na tej pozycji...
Teoretycznie tak, ale jeżeli uznać że Marrone jest już permanentnie stoperem, a Asamoah i Isla skrzydłowymi, to zostaje na rezerwie jedynie Pogba + uniwersalne zapchajdziury nie będące nominalnymi środkowymi pomocnikami.
pumex pisze:A Padoin? Gacek?
Z całym szacunkiem dla tych gości, ale to nie od nich powinno się zaczynać ustalanie strategii transferowej. Jeżeli jest możliwość klepnięcia Sissoko za darmo w styczniu czy w lutym, jeżeli Conte uważa że ten gość mu się przyda, to należy się z nim ugadać czym prędzej. Decyzje co do Giaccheriniego i Padoina można podjąć choćby i w połowie sierpnia. Jeżeli Conte uzna że mimo wszystko jeden z drugim raz na jakiś czas może mu się przydać, a obaj nie będę mieli nic przeciwko spędzaniu na ławie jeszcze większej ilości minut niż obecnie, to można ich zostawić. W przeciwnym razie sprzeda się jednego czy obu - biorąc pod uwagę ich niewielkie zarobki wydaje się że chętni na zakup się znajdą.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 16:40

zahor pisze: Ale też jestem takiego zdania jak Ty - jestem sobie w stanie wyobrazić Conte stawiającego ultimatum że jeżeli sprzedadzą Vidala, to on rezygnuje z posady.
A ja nie. Vidal jest piłkarzem przekapitalnym, ale jak najbardziej możliwym do zastąpienia bez widocznego ubytku jakościowego. Liczę na Pogbę czy Asamoaha w tej materii. A może i Sissoko.

Prawdę mówiąc, nie jest raczej postacią kluczową w naszej taktyce, więc i Antonio zapewne by nie podjął tak drastycznych kroków.

Tak czy inaczej, wybitnie bym nie chciał się żegnać z Chilijczykiem. Chyba, że za pakiet Verratti+Suarez na przykład.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 16:48

Mercato sie rozkrecilo chyba na calego. Teraz prasa informuje o tym, ze mozemy byc zainteresowani wypozyczeniem... Rossiego.

Jestesmy sklonni zaoferowac Villareal 12-miesieczne wypozyczenie z opcja wykupu. Problemem moze byc konkurencja ze strony Violi, zwlaszcza, ze oni sa skloni zlozyc oferte Hiszpanom jednak na troche innych zasadach, niz my - trzeba od razu dodac, ze chyba bardziej korzystnych (transfer definitywny, mowi sie o 4,5m).

Nie wiem ile w tym prawdy i jak wyglada sytuacja z kontuzja Rossiego. Czy on sie juz wyleczyl? Nie da sie ukryc, ze to bedzie kluczowe jesli chodzi o ewentualny transfer Wlocha.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 17:01

Czy on sie juz wyleczyl?
Doczytałem się, że jego powrót jest planowany na marzec...
I roczne wyporzyczenie?? Chyba, że planują u nas go rehabilitować i wprowadzać z powrotem w świat piłki... Na prawdę dziwna na informacja.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 17:02

on ma wrocic do gry bodajze w marcu, takze na final lm moze bedzie gotowy ;) zupelny bezsens, choc kiedys widzialbym go w JUVE bardzo

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 17:02

jesli ma przyjsc na wypozyczenie to czemu nie? jak sie nie sprawdzi i nie wroci do dawnej dyspozycji to powroci spowrotem do villrarrealu i tyle.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 17:14

Od Rossiego jak najdalej. Mamy już w składzie 2 kuracjuszy z Ciechocinka. Jeden po półtora roku złapał chwilową formę i nabluzgał trenerowi. Drugi niech wraca do Udine ogrywać się bo, nic z niego (na obecną chwilę) nie będzie. Chodź mam nadzieje, że wróci do formy i będzie wymiatał. Zresztą tego Rossiego zostawić w spokoju niech Viola go kupi inaczej znowu będą sapać jak to było z Bułgarem.
Alfa i Omega pisze: A ja nie. Vidal jest piłkarzem przekapitalnym, ale jak najbardziej możliwym do zastąpienia bez widocznego ubytku jakościowego. Liczę na Pogbę czy Asamoaha w tej materii. A może i Sissoko.
No ciekawa teoria. Dla mnie Vidal właśnie nie jest do zastąpienia bez ubytku jakościowego. Na Asamoahu trochę się poznałem jakoś mnie nie przekonuje chyba, że poszerzy wachlarz swoich umiejętności bo operowanie na jednej stronie staje się czytelne. Pogba musi grać, jak wchodzi na 30 minut to wygląda fajnie, całe spotkanie niezbyt wyraźnie. Do Vidala brakuje mu dużo.
Łapy i brudne myśli precz od Arturo!

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 17:59

Peluso jest już oficjalnie naszym zawodnikiem: http://www.solojuve.com/transfery/oficj ... conero.php
Powodzenia Federico
Ciekawe czy z tym Sissoko faktycznie jest coś na rzeczy. Mam nadzieję, że Marotta nic nie kombinuje z Vidalem, dla mnie Chilijczyk jest piłkarzem równie kluczowym jak Pirlo.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 18:09

Jakoś Asamoah jak grał na środku pomocy przez te parę lat to był dla przeciwników mało przewidywalny, a teraz gdy jest w Juventusie to normalnie otwarta księga i każdy wie jak gra. Ja do niego jestem jak najbardziej przekonany, mimo że nie jest stworzony do tego by grać na skrzydle. To widać ewidentnie.

Nazywanie Asamoaha i Isli zapchajdziurami to trochę przesada. Obaj przynajmniej bardzo dobrze wywiązują się ze swoich zadań bez względu na to, czy występują na boku, czy na środku. Chilijczyk po kontuzji to już nie ten sam zawodnik, co wcześniej. Musi się odbudować. Póki co przepisy chyba nas nie zobowiązują do rozwiązania kwestii współwłasności. Jeśli Marotta nie ustalił konieczności wykupu to do lipca zostawiłbym gościa tak jak jest. Potem się zobaczy. Krótka ogrywka w Udinese może mu się przydać, ale nie musi.

Sprzedaż Vidala? Sprzedać TOP'a żeby pozyskać innego? Dla mnie delikatnie mówiąc kontrowersyjne. W dodatku mając na uwadze wiek Pirlo i to, że wieczny nie będzie ruszanie najsilniejszej naszej formacji w imię ulepszania ataku uznaję za coś po prostu głupiego. Arturo to dla mnie obecnie TOP3 b2b na świecie. Chyba tylko kwota ~45 mln E+ byłaby mnie w stanie przekonać co do słuszności tego ruchu.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 18:33

Alfa i Omega pisze: A ja nie. Vidal jest piłkarzem przekapitalnym, ale jak najbardziej możliwym do zastąpienia bez widocznego ubytku jakościowego.
Dla mnie jedynym piłkarzem będącym w stanie zastąpić Vidala tak, żeby nie było wielkiego ubytku jakościowego jest Yaya Toure. Sprzedanie Chilijczyka żeby pozyskać za te pieniądze Iworyjczyka to byłby manewr na miarę wykupu Motty.
Alfa i Omega pisze: Prawdę mówiąc, nie jest raczej postacią kluczową w naszej taktyce, więc i Antonio zapewne by nie podjął tak drastycznych kroków.
Kluczowe w naszej taktyce jest to, żeby mieć w każdym meczu absolutną dominację w środku pola. Za ery Conte widziałem jeden mecz, w którym Juventus dał się w tej strefie dominować do tego stopnia, do jakiego z reguły sam dominuje, mowa oczywiście o spotkaniu z Fiorentiną. Wówczas po prostu druga linia nie funkcjonowała. I nie chcę nigdy więcej takiego czegoś oglądać, bo to była po prostu tragedia. Nasi niby kreatywni napastnicy byli kompletnie bezradni i jałowi, solidni na co dzień obrońcy dawali się objeżdżać raz za razem, po prostu tragedia. Dlatego uważam że w pierwszej kolejności należy utrzymać jakość w środku pola, a do tego Vidal jest niezbędny.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2013, 18:50

jakku1 pisze:Mercato sie rozkrecilo chyba na calego. Teraz prasa informuje o tym, ze mozemy byc zainteresowani wypozyczeniem... Rossiego.
Przemeblowanie w ataku mogłoby nam wyjść na dobre. A Rossi to taki zawodnik, który po dojściu do formy mógłby grać u nas pierwsze skrzypce. Roczne wypożyczenie jak najbardziej na tak.

Pumex, jak Ci sie podoba Peluso w koszulce Juve? :prochno:

Zablokowany