Serie A 12/13 (19): JUVENTUS 1-2 Sampdoria
- zahor
- Juventino
Nie, nie powinien, jest jeszcze za wcześnie żeby z całą pewnością stwierdzić że dla tego pana przyszłości w Juve nie ma. Tzn. Marotta powinien mieć rzecz jasna świadomość że w maju Conte może mu powiedzieć "zabieraj mi tę pokrakę, nie chcę go tu widzieć", ale to nie znaczy że on już teraz ma latać po klubach i sprzedać połówkę karty pierwszemu chętnemu z brzegu.kuba2424 pisze: Idąc Twoim tokiem myślenia to już dziś Marotta powinien myśleć o pozbyciu się Isli, bo w tym sezonie przekonał się, że po prostu gra poniżej oczekiwań.
Oczywiście że im więcej spotkań zagra Isla, tym dokładniejsze informacje na temat jego dyspozycji będzie mieć Conte i Marotta. Tyle że znowu - wiedza na ten temat to tylko narzędzie, celem są wyniki. Wydaje mi się że to spotkanie jest o tyle dobrą sposobnością, że "tanio" można kupić informację o formie Chilijczyka, tzn. prawie na pewno nie odbędzie się to kosztem punktów.kuba2424 pisze:Kolejna sprawa - żeby mieć jakieś cenniejsze informacje o nim, to musiałby regularnie grać w pierwszej jedenastce, bo taki mecz z Sampdorią niewiele wniesie nowego w jakiekolwiek wnioski Marotty.
Wybacz, ale wolę nie oceniać zawodników na zasadzie "w stosunku do X jest graczem przeciętnym/słabym/wybitnym itp.". Albo opisuję gracza w sposób bezwzględny, albo względem innego na zasadzie lepszy/gorszy". Jeżeli zatem pytasz o tę pierwszą skalę, to tak, uważam że Padoin jest piłkarzem przeciętnym. Jeżeli zaś mam porównywać go do ostatnich występów Chilijczyka, to na tę chwilę Włoch daje drużynie więcej.kuba2424 pisze:Poza tym, czy obecnie Padoin Twoim zdaniem naprawdę jest "przeciętnym piłkarzem" w porównaniu do Isli?
Z ostatnim zdaniem nie będę nawet polemizować, bo to wróżenie z fusów. Nie mam pojęcia jak Isla prezentuje się na treningach, nie rozmawiałem z nim, więc nie podejmę się oceny czy on prędzej odzyska formę na boisku czy na kozetce. Natomiast co do Matriego, to znacznie łatwiej jest postawić na nim krzyżyk niż na Isli. Gość jest cztery lata starszy, lwią część kariery był piłkarzem przeciętnym w całej rozciągłości (tzn. miał przeciętne umiejętności, grał w przeciętnych zespołach z przeciętnymi wynikami), okres kiedy był na szczycie można łatwo uznać za chwilowy skok formy, który już nie wróci. Tak jak nagle wypalił, tak dość szybko zgasł - bez żadnej kontuzji, nieudanej przeprowadzki, zmiany trenera czy innego czynnika który mógłby sugerować, że on jeszcze nas zaskoczy.kuba2424 pisze: Podobna sprawa ma się przecież z Matrim. Problem też tkwi gdzieś w jego głowie, ale to nie znaczy że ważniejsza jest informacja, czy po meczu z Sampdorią się odblokował czy nie, od naszego występu (oraz występu poszczególnych piłkarzy, którzy sobie bardziej zasłużyli na grę).
Nie mm nic do Isli, ale może nie tędy droga...może powinien spróbować najpierw z psychologiem, który dałby mu więcej wiary w siebie.
- kuba2424
- Juventino
zahor pisze:Nie, nie powinien, jest jeszcze za wcześnie żeby z całą pewnością stwierdzić że dla tego pana przyszłości w Juve nie ma. Tzn. Marotta powinien mieć rzecz jasna świadomość że w maju Conte może mu powiedzieć "zabieraj mi tę pokrakę, nie chcę go tu widzieć", ale to nie znaczy że on już teraz ma latać po klubach i sprzedać połówkę karty pierwszemu chętnemu z brzegu.kuba2424 pisze: Idąc Twoim tokiem myślenia to już dziś Marotta powinien myśleć o pozbyciu się Isli, bo w tym sezonie przekonał się, że po prostu gra poniżej oczekiwań.
Dla jednego to będzie za wcześnie, a dla drugiego będzie to już późnawo, w końcu przecież to już połowa sezonu, więc wystarczająco czasu na to, by się przekonać o tym, czy zasługuje na zaufanie, czy nie.
Szkoda że zaszufladkowałeś Padoina do "przeciętniaków" już na zawsze (wygląda na to, że w Twoim przekinaniu nie ma prawa podnieść formy).zahor pisze:[...] Jeżeli zatem pytasz o tę pierwszą skalę, to tak, uważam że Padoin jest piłkarzem przeciętnym. Jeżeli zaś mam porównywać go do ostatnich występów Chilijczyka, to na tę chwilę Włoch daje drużynie więcej.kuba2424 pisze:Poza tym, czy obecnie Padoin Twoim zdaniem naprawdę jest "przeciętnym piłkarzem" w porównaniu do Isli?
Skoro jednak Włoch daje obecnie drużynie więcej, to może jednak też dać mu szansę? Brzmi przeciez logicznie - skoro daje drużynie więcej, to gra.
- pumex
- Juventino
Hmm.. to do prawdy ciekawe. Jeszcze wczoraj, gdy tworzyłem temat meczowy, na oficjalnej stronie n-ki był w programie mecz Juve. Dziś już jest coś innego. Nie za bardzo wiem, jak to zweryfikować. Dział co oglądać/piłka nożna/liga włoska jest dalej niezaktualizowanyOlek1987 pisze:W zapowiedzi jest informacja, że mecz będzie na Nsport, sprawdzałem program na niedzielę i niestety nic takiego nie ma

- Peter
- Juventino
W programie N-ki jest tylko mecz Serie A o 20.40 w niedzielę. Więc pewnie jeszcze nie ustalili jaki pokazać drugi mecz.
Trochę dziwne, że tak zmieniają skoro mieli pokazywać Juventus-Sampdoria.
Trochę dziwne, że tak zmieniają skoro mieli pokazywać Juventus-Sampdoria.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- pumex
- Juventino
A ja właśnie teraz załapałem, że mój dostawca telewizji od nowego roku zastąpił mi nSportHD Eurosportem2HD
Mniejsza z tym.
Tuttosport w końcu uaktualniło przewidywane składy:

Jedyna zmiana względem propozycji LGDS to Marrone zamiast Caceresa. To byłoby nawet zasadne pamiętając nie najlepszy występ Martina w meczu z Cagliari, gdzie wręcz tragicznie rozprowadzał piłkę, jednak z drugiej strony nie uśmiecha mi się oglądanie Bonucciego na pozycji Chielliniego.

Mniejsza z tym.
Tuttosport w końcu uaktualniło przewidywane składy:

Jedyna zmiana względem propozycji LGDS to Marrone zamiast Caceresa. To byłoby nawet zasadne pamiętając nie najlepszy występ Martina w meczu z Cagliari, gdzie wręcz tragicznie rozprowadzał piłkę, jednak z drugiej strony nie uśmiecha mi się oglądanie Bonucciego na pozycji Chielliniego.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W takim składzie personalnym Barza będzie grał na pozycji Chielliniego bo on to zwykle robi a Bonucci będzie półprawym.pumex pisze:z drugiej strony nie uśmiecha mi się oglądanie Bonucciego na pozycji Chielliniego.
- PlanetJuve
- Juventino
Dokładnie takOuh_yeah pisze:W takim składzie personalnym Barza będzie grał na pozycji Chielliniego bo on to zwykle robi a Bonucci będzie półprawym.pumex pisze:z drugiej strony nie uśmiecha mi się oglądanie Bonucciego na pozycji Chielliniego.

- pumex
- Juventino
Ja, ja, natürlich. Ale co to zmienia? Wszak chodziło mi o pół-bocznego obrońcę, nieważne na której stronie. Tam Bonu wypada dużo słabiej niż w centrumPaweljuve2006 pisze:Dokładnie takOuh_yeah pisze:W takim składzie personalnym Barza będzie grał na pozycji Chielliniego bo on to zwykle robi a Bonucci będzie półprawym.pumex pisze:z drugiej strony nie uśmiecha mi się oglądanie Bonucciego na pozycji Chielliniego.Już raz miała miejsce taka sytuacja i takie zestawienie obrony: Barza - Marrone - Bonucci w takim układzie na boisku.

- PlanetJuve
- Juventino
Pierwsze piszesz, ze ci sie nie usmiecha Bonu na pozycji Kielona, a teraz że co to za zanczenie po której stronie.. Co do pozycji Kielona zostało wyjaśnione, a na pozycji pół prawego już grał.. Choć w superpucharze szafu nie narobił...pumex pisze:Ja, ja, natürlich. Ale co to zmienia? Wszak chodziło mi o pół-bocznego obrońcę, nieważne na której stronie. Tam Bonu wypada dużo słabiej niż w centrumPaweljuve2006 pisze:Dokładnie takOuh_yeah pisze:W takim składzie personalnym Barza będzie grał na pozycji Chielliniego bo on to zwykle robi a Bonucci będzie półprawym.Już raz miała miejsce taka sytuacja i takie zestawienie obrony: Barza - Marrone - Bonucci w takim układzie na boisku.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Isla i De Ceglie - najgorsze skrzydła z możliwych. Jeszcze Islę zdzierżę, niech się chłop odbudowuje, ale De Ceglie ? Na tego drewniaka po prostu nie mogę patrzeć.
Czuję tu 1:0 do 70-80 minuty i jakiś klops Kuczera w końcówce, który ustawi nam wynik na 1:1.
Ale obym się mylił...
Czuję tu 1:0 do 70-80 minuty i jakiś klops Kuczera w końcówce, który ustawi nam wynik na 1:1.
Ale obym się mylił...