Mercato (2012-2014)
- Castiel
- Juventino

Ale można bez problemu przyjąć, że np Zidane, Messi, Ronaldo, Ronaldinho CR, Ibrahimovic, Nedved, Kaka - to najlepsi piłkarze jakich miał ten świat i bez problemu można porównać ich wyczyny z jakimś obecnym TOPem.
Patrząc na obrońców to można porównać np Thurama do jakiegoś obecnego i widać od razu kogo będą kibice wspominać. Kogo będą czcić itp itd.
Brakuje mi w obecnym Juve na obronie kogoś takiego jak Gentile...ehhh to był gość. Żeby tak męczyć napastników i ani razu nie dostać czerwonej kartki...
Patrząc na obrońców to można porównać np Thurama do jakiegoś obecnego i widać od razu kogo będą kibice wspominać. Kogo będą czcić itp itd.
Brakuje mi w obecnym Juve na obronie kogoś takiego jak Gentile...ehhh to był gość. Żeby tak męczyć napastników i ani razu nie dostać czerwonej kartki...
- Il Fenomeno
- Juventino

Nie zmieściłbyś go w dzisiejszym Juventusie? Serio mówisz?Castiel pisze:Zola był dobry, ale zbyt słaby na ówczesny Juventus

- Castiel
- Juventino

Źle napisałem. Do obecnego Juve nadałby się jak mało kto. Przy tak marnym ataku to żadna sztuka, ale w czasach jego najlepszej gry nie było na to szans. Mieliśmy lepszych.Il Fenomeno pisze:Nie zmieściłbyś go w dzisiejszym Juventusie? Serio mówisz?Castiel pisze:Zola był dobry, ale zbyt słaby na ówczesny Juventus
Obecny atak Juve to totalna porażka. Aż sam się dziwie, że mamy praktycznie najlepszy atak w lidze i na tle Europy wypadamy całkiem nieźle...ale ja się pytam jak? Tyle wymęczonych goli wbitych przez pomocników to chyba nie ma żadna drużyna. Jakbyśmy mieli jakiegoś TOPa to w tym momencie mielibyśmy ponad 50 strzelonych goli bez większego problemu.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012, 22:24 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino

Jak wyjedzie, jeśli kupuje dom 8)Vimes pisze:Marotta oficjalnie zdementował zainteresowanie Drogbą, a media donoszą, że Drogbę zauważono jak szukał domu w Turynie. Litości, po co nam piłkarz, który za chwilę wyjedzie.
Gaizka Mendieta... Ale dawno to było, więc może czas zmienić ten pogląd. Inna rzecz, że tez jest sporo gości którzy nie popisali się przechodząc z Włoch do Hiszpanii i coś w ym jest, bo style lig są zupełnie inne, co nie znaczy że z każdym graczem musi być tak samo.Szaq pisze:Pozamiatane jak jest Hiszpanem nie ma po co przychodzić. Skąd się wziął ten mit?
Eeee SKAtr7 szybszy.
Vieri był królem strzelców w Atletico, jedyny chyba taki wyjątek udanego Włocha w Hiszpanii (pomijając Rossiego który jednak nie jest typowy). Prędzej radzili sobie w Anglii (Zola), ale to mnie nie dziwi, bo te ligi są bardziej zbliżone do siebie. No ale skoro Hiszpanie dają radę w Anglii to może i we Włoszech sobie poradziliCastiel pisze:Ciekawe co cała reszta narodów mówi o Makaroniarzach...? Bo jakoś nie przypominam sobie wielkiego Włocha poza granicami swojego kraju.
Wtedy jednak podawało się w dolarach (według wiki 37,5 mln $) więc ja bym jednak nie przeliczał po tamtym kursie euro, bo takie kwiatki wychodzą. Niemniej drogi i na topie był.SKAr7 pisze:Bo ciężko zwalczyć ranę po kupionym za 48 milionów euro, jednym z najlepszych środkowych pomocników świata w swoim czasie.
No Zola był gwiazdą w tamtym czasie. Z resztą Włosi się do niedawna rzadko wynosili z serie a, prawie tak jak Anglicy z Premiership. No i trudno się dziwić, Serie A była 10 lat temu najlepszą ligą.Castiel pisze:A kogoś lepszego?
Był jeszcze Coco w Barcelonie, ale krótka to była kariera. A i skoro mowa o Zambrotcie, to przecież był jeszcze Panucci w Realu, ale pamięć aż tak daleko mi nie sięga co do jego formy
Ja osobiście mimo wszystko wolałbym Portugalczyków niż Brazylijczyków. Niby nie udało się z Tiago i Andrade, ale drugi po prostu przyszedł z kontuzją, pierwszy odszedł w dziwnym momencie, bo w 4-3-1-2 Ferrary chyba prędzej by coś pokazał niż w Ranieriowym 4-4-2.Dolce Vita pisze:Może powiem tak - OSOBIŚCIE nie jestem entuzjastą piłkarzy narodowości portugalskiej i hiszpańskiej w Juventusie. W te miejsce wolę Argentyńczyka, Brazylijczyka lub jakiegoś Serba bądź Chorwata.
Potrzebny jak dziura w moście, więc chyba plotka.pan Zambrotta pisze:A sprawa Moussy Sissoko przycichła, czyżby to była tylko plotka ?
edit: Według polskiej wiki, szczerze to nie wiedzialem że na "oryginalnej" jest napisane inaczej (co do kwoty/waluty). O ile zazwyczaj jest dokładniejsza, o tyle potwierdza to co napisałem, przeliczone jest po tamtym kursie, co nijak ma się do dzisiejszych czasów a z tego co pamiętam, wtedy podawano w dolarach, jako głównej (jeszcze) światowej walucie. Z resztą skoro na jednej masz 43 a na drugiej 48 to chyba widzisz że coś jest nie halo.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012, 23:10 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- SKAr7
- Juventino

Tak? Według której wiki?@D@$ pisze: Wtedy jednak podawało się w dolarach (według wiki 37,5 mln $) więc ja bym jednak nie przeliczał po tamtym kursie euro, bo takie kwiatki wychodzą. Niemniej drogi i na topie był.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaizka_Mendieta
"eventually earning a €48 million transfer to Italian club".
Włoska też podaje w Euro, tylko rzuca kwotę 43
Nie wiedziałem, że są jeszcze ludzie, którzy patrzą na polską :shock:
O ile w ogóle na wiki są rzeczy niesprawdzone i niepewne, tak przecież polska ma już w ogóle wiarygodność i porządek dowolnego tematu na 4chanie :roll:
Down Nie, natomiast zagraniczne wiki mają armie dziwaków, którzy mają fioła na punkcie tego, żeby na "ich encyklopedyjce" wszystko było cacy. Przynajmniej tak jest z angielską. Na włoskiej bywam rzadko i nic o niej nie wiem, ale w Polsce to zjawisko istnieje w kosmicznie mniejszym stopniu.
Co nie zmienia faktu, że choć eng>pol, to wciąż żadne źródło. Sam ściągnąłem internet na dysk, zanim wrzuciłem kwotę z angielskiej- problem w tym, że dosłownie każde źródło mówiło inaczej. Też odnośnie tego, w jakich walutach podawano wówczas transfery mi się z Adasiem nie zgadza, bo w newsach z 2001, 2002 (wzmianka o kwocie kiedy odchodził do Barcy) znajdywałem jedynie kwoty w funtach i eurasach.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012, 23:59 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łukasz
- Juventino

"wielki Włoch" a "udany Włoch" to co innego. Taki Amedeo Carboni to legenda Valencii.@D@$ pisze:Vieri był królem strzelców w Atletico, jedyny chyba taki wyjątek udanego Włocha w HiszpaniiCastiel pisze:Ciekawe co cała reszta narodów mówi o Makaroniarzach...? Bo jakoś nie przypominam sobie wielkiego Włocha poza granicami swojego kraju.
Co do Canny - nie można go oceniać przez przymat ostatniego słabego sezonu (sprawa podobnie ma się w przypadku kadry). W Realu zdobył dwa mistrzostwa, będąc podstawowym stoperem. Taki Panucci w Realu czy Zambro w Barcelonie też nie grali źle.
Co do Peluso vs. Bocchetti. Niby oczywiste wydaje się, że bardziej potrzebny nam stoper, ale skoro Conte uważa inaczej - ufam mu.
@up - zagramaniczne wiki są moderowane w inny sposób?
- jakku1
- Juventino

Faktycznie, wyglada na to, ze pierwszym naszym nabytkiem zima bedzie Peluso. Wszystko jest podobno dogadane. Kwota transferu ma sie zamknac w przedziale 4,5 - 5,5m, nie do konca jeszcze znane sa szczegoly, wiec ciezko powiedziec, czy bedzie to wypozyczenie z opcja wykupu czy tez cos zupelnie innego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Szilgu
- Juventino

Jest ktoś kompetentny kto potrafi wypowiedzieć się na jego temat? Nie chodzi mi o obejrzenie dwóch meczów i stwierdzenie 'zapchajdziura'. Sam widziałem go parę razy w akcji, ale chyba to trochę za mało. Grał kiedykolwiek na środku? Jak z jego dośrodkowaniami, grą kombinacyjną albo dryblingiem? No i na ile ogarnia defensywę?
- Piti
- Juventino

boze oby wypozyczenie...Antoś dopiął swego, teraz bedzie mial swojego drugiego po Padoinie pupilka z poprzedniego klubujakku1 pisze:Faktycznie, wyglada na to, ze pierwszym naszym nabytkiem zima bedzie Peluso. Wszystko jest podobno dogadane. Kwota transferu ma sie zamknac w przedziale 4,5 - 5,5m, nie do konca jeszcze znane sa szczegoly, wiec ciezko powiedziec, czy bedzie to wypozyczenie z opcja wykupu czy tez cos zupelnie innego.
- mazi12
- Juventino

No właśnie, oby wypożyczeniejakku1 pisze:Faktycznie, wyglada na to, ze pierwszym naszym nabytkiem zima bedzie Peluso. Wszystko jest podobno dogadane. Kwota transferu ma sie zamknac w przedziale 4,5 - 5,5m, nie do konca jeszcze znane sa szczegoly, wiec ciezko powiedziec, czy bedzie to wypozyczenie z opcja wykupu czy tez cos zupelnie innego.
Co z Sissiko? Plota?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Każdy trener ściąga paru zawodników z sympatii. Conte nie jest idealny. Co do Peluso to nawet jeśli to będzie wypożyczenie to i tak pewnie z dżentelmeńską umową kupna więc na jedno wyjdzie.
I zejdźcie wreszcie z Padoina bo facet jest kompletny, konkretny
I zejdźcie wreszcie z Padoina bo facet jest kompletny, konkretny
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Dlaczego wątpicie w profesjonalizm Conte, jestem pewien że nie ściąga on piłkarzy do Juve ze względu na sympatie do nich. Padoin to typowy rezerwowy i w każdym klubie który nie ma gigantycznego budżetu taki piłkarz się znajdzie. Peluso to solidny piłkarz wstydu Juve nie przyniesie. Więcej zaufania.
- mazi12
- Juventino

19 pisze:Dlaczego wątpicie w profesjonalizm Conte, jestem pewien że nie ściąga on piłkarzy do Juve ze względu na sympatie do nich. Padoin to typowy rezerwowy i w każdym klubie który nie ma gigantycznego budżetu taki piłkarz się znajdzie. Peluso to solidny piłkarz wstydu Juve nie przyniesie. Więcej zaufania.
Niech to będzie odpowiedzią.mazi12 pisze:Nie jestem przekonany co do tego transferu, mam wrażenie, że Conte sprowadził Padoina i teraz Peluso z czystej sympatii, nie koniecznie umiejętności piłkarskich, no ale jak mamy dalej osiągać takie wyniki to niech sobie Conte ściąga Bartka Ślusarskiego i wystawia go w duecie z Matrim :lol:
Do ataku przydałby się Falcao
- pelbel
- Juventino

Lol. Messi przecież ma więcej znacznie bramek, więc lepiej Leo kupić i to powinien być nasz cel transferowy numer 1. Pomyślałbym jeszcze nad Rooneyem, bo jak Lewandowski tam pójdzie, to nie będzie dla Wayne miejsca w składzie.mazi12 pisze:
Niech to będzie odpowiedzią.
- mazi12
- Juventino

Wybacz, ale nie wiem czy zrozumiałeś, ale to było ironiczne oraz żeby nie offtopować. Gratulacjepelbel pisze:Lol. Messi przecież ma więcej znacznie bramek, więc lepiej Leo kupić i to powinien być nasz cel transferowy numer 1. Pomyślałbym jeszcze nad Rooneyem, bo jak Lewandowski tam pójdzie, to nie będzie dla Wayne miejsca w składzie.mazi12 pisze:
Niech to będzie odpowiedzią.
W sprawie Peluso kwestia 2 mln. W grę wchodzi wypożyczenie z opcją wykupu po sezonie. Atalanta chce 7mln :shock: