Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A) Ter stegen - Jest przekozakiem, wg. Mnie lepszy od Neuer'a. Aczkolwiek tak bym sobie dał pół ręki uciąć że niemiec zasili BVB jako że mają dobre kontakty + To niemiec, a oni wola grać u Siebie. Jeden gigant ma juz dobrego bramkarza,opcja jest tylko jedna.
Tyle nazwisk.. A Ja bym tylko prosił Jo-jo,Verattiego i jakiegoś lewego obronce. : P
Tyle nazwisk.. A Ja bym tylko prosił Jo-jo,Verattiego i jakiegoś lewego obronce. : P
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pumex
- Juventino
Wpadam na forum, widzę te piękne nazwiska potencjalnych 'wzmocnień' i świąt mi się odechciewa. Peluso, Armero, Djourou, Andreoli 
Zimowe okienko zawsze psuje mi zdrowie, które potem próbuję odzyskać. Do następnej zimy

Zimowe okienko zawsze psuje mi zdrowie, które potem próbuję odzyskać. Do następnej zimy

- Vimes
- Juventino
Dzisiaj znowu czytałem o negocjacjach z Drogbą. Pytanie tylko, po co go teraz brać, skoro zaraz pojedzie sobie na PNA? Liczymy, że potem się przyda czy jak?
- Dante93
- Juventino
Ja zamiast Joveticia to bym Suareza za wszelką cene wyciągał :C Wygląda na to, że już sam powoli traci cierpliwość do Lvp.
Oglądam własnie ich cyrk w meczu z AV i bardzo wymownym był gest w którym Urus ze zrezygnowaną miną prosił o zmiane
Myśle, że już sam ma dosyć tego, że jest jedynym zawodnikiem w tym klubie który nie kaleczy. Jeżeli chce się rozwijać to musi odejść.

- zahor
- Juventino
Jakku1, to wszystko co wypisałeś to potencjalne wzmocnienia już tej zimy?? Kilka ciekawych nazwisk na tej liście się znajduje, ale czy np. szukanie następcy Buffona to jest zadanie na już, na teraz?
No dobra, ale trzeba też wziąć kilka innych spraw pod uwagę. Po pierwsze, Suarez przychodząc do Liverpoolu wiedział w co się pakuje. Po drugie, podpisując swój bardzo długi kontrakt też miał świadomość tego że jego klub nie od razu musi wrócić do czołówki. Po trzecie, o ile pozycja w drugiej połowie tabeli nie wygląda zbyt ciekawie, o tyle strata punktowa do miejsca dającego awans do LM nie jest aż taka duża, jest jeszcze duuużo za wcześnie żeby Liverpool skreślać. Czytałem gdzieś że klub planuje jakąś ofensywę transferową zimą. Jeżeli udałoby im się dokonać dwóch, trzech ciekawych wzmocnień i zniwelować wiosną nie tak dużą stratę do czwartego miejsca, to może się okazać że na Luisa Suareza będziemy mieli tyle szans co na Messiego. Jeżeli chłop wciągnie zespół do Ligi Mistrzów, to wyrośnie na wielkiego idola na Anfield, na nowego Gerrarda i tyle go będziemy widzieli. Proponuję zatem nie odkopywać tego tematu gdzieś tak do wiosny, do momentu kiedy będzie niemal pewne że Liverpool zakończy sezon w połowie tabeli.Dante93 pisze:Ja zamiast Joveticia to bym Suareza za wszelką cene wyciągał :C Wygląda na to, że już sam powoli traci cierpliwość do Lvp.Oglądam własnie ich cyrk w meczu z AV i bardzo wymownym był gest w którym Urus ze zrezygnowaną miną prosił o zmiane
Myśle, że już sam ma dosyć tego, że jest jedynym zawodnikiem w tym klubie który nie kaleczy. Jeżeli chce się rozwijać to musi odejść.
- Dante93
- Juventino
Ok ok może masz racje. Oczywiście zakładając, że LVP się nagle odmieni i dojedzie na koniec do czołówki w co baaardzo wątpie bo to poprostu bardzo słaba drużyna. Obrona dziurawa niczem obrona Romy, Gerrard to nie ten sam człowiek, reszta wynalazków typu Allen/Lucas/Henderson to talenty o kant pupy potłuc. Jest jeszcze Sahin po którym fajerwerków też sie nie spodziewam. Jedynie atak z Suarezem i dwoma młodymi-gniewnymi wygląda nieźle. O Borinim sie nie wypowiadam bo jak narazie zapowiada sie spektakularny niewypał. Serio tam musiałoby sie Tsunami wydarzyć, które by wywróciło sytuacje do góry nogami, ażeby Liverpool zajął miejsce chociażby w 7-8 na koniec.
Czyli reasumując uważam, że bardziej możliwa jest moja wersja tj. ta w której Suarez będzie do wyciągnięcia bo LVP będzie poprostu za słąbym zespołem jak dla niego, aniżeli wersja twoja, że na Anfield sytuacja nagle sie polepszy i Suarez stanie się podporą nowego-wielkiego LVP.
No ale czas pokaże.
Czyli reasumując uważam, że bardziej możliwa jest moja wersja tj. ta w której Suarez będzie do wyciągnięcia bo LVP będzie poprostu za słąbym zespołem jak dla niego, aniżeli wersja twoja, że na Anfield sytuacja nagle sie polepszy i Suarez stanie się podporą nowego-wielkiego LVP.
No ale czas pokaże.
- zahor
- Juventino
Ależ ja nigdzie nie kwestionuję tego, że w tej drużynie niewypałów i braków jest znacznie więcej niż elementów, które funkcjonują prawidłowo. Rzecz w tym że w chwili obecnej liga angielska przechodzi pewien kryzys. Na czele są dwa kluby z Manchesteru, które sprawę mistrzostwa rozstrzygną między sobą, następnie Chelsea, której grę w tym sezonie ciężko chwalić, a dalej to już wesoła gromada zespołów które albo rozczarowują, albo takich których awans do el. LM byłby sensacją, a jednocześnie byłyby kandydatem na pierwszy od dawna angielski zespół, który w tych eliminacjach by sobie nie poradził. W zeszłym roku na koniec sezonu między mistrzem, a czwartym zespołem było 20 pkt różnicy, rok wcześniej 12, a jeszcze sezon wcześniej 16. W tej chwili przewaga MU nad czwartym Evertonem wynosi 15 pkt (wiem, kolejka się jeszcze nie skończyła), nie widzę powodów dla których do końca sezonu lider miałby tej różnicy nie podwoić. W tej wesołej stawce kandydatów do czwartego miejsca Liverpool radzi sobie bez szału, w zasadzie zamyka peleton, bo drużyny które ma za plecami to już szaraki walczące o utrzymanie - ja tego nie kwestionuję. Chodzi mi o to że nie potrzeba im wiele żeby zaczęli zamiast bardzo źle grać przeciętnie (jak na angielskie standardy) i jednak się do tej LM doczołgali. Nie wydaje mi się żeby ten wariant był jakoś niesamowicie prawdopodobny, ale też nie przekreślałbym go już teraz. Na pewno nie jest to aż takie science-fiction, żeby można było składać ofertę za Suareza już zimą.
- SKAr7
- Juventino
To wszystko co Jakku1 wymienił to jego komentarz do listy Tuttosportu, która jest komentarzem tegoż do wieści na temat wykładu Paraticiego, to znaczy nasza lista "4x11 top" według T. Pełna lista w linku od Fazziego stronę wcześniej. Patrząc na Alabę i parę innych nazwisk- nic tu nie ma, wymysły prasy, chodźmy dalej.zahor pisze:Jakku1, to wszystko co wypisałeś to potencjalne wzmocnienia już tej zimy?? Kilka ciekawych nazwisk na tej liście się znajduje, ale czy np. szukanie następcy Buffona to jest zadanie na już, na teraz?
- jakku1
- Juventino
@Zahor
Przejrzyj poprzednia strone tematu ; )
Powiedzialbym jednak, ze ze wzgledu na to, ze mamy tutaj kilka bardzo nieznanych nazwisk, a takze juniorow, to sa to czynniki sprawiajace, ze ten artykul w Tutto nabiera jakiejs tam pozornej wiarygodnosci.
Przejrzyj poprzednia strone tematu ; )
Czy ja wiem, czy okreslenie "wymysly prasy" jest tutaj na miejscu? Z prawie kazdym z tych pilkarzy bylismy laczeni. Jest co prawda kilka zaskakujacych nazwisk na tej liscie (np. wlasnie Alaba) ale bez jakiegos wielkiego szalu. Przynajmniej bez szalu na tyle, zeby powiedziec, ze to sciema i jakis wymysl (czego oczywiscie tez sie nie da wykluczyc).SKAr7 pisze:To wszystko co Jakku1 wymienił to jego komentarz do listy Tuttosportu, która jest komentarzem tegoż do wieści na temat wykładu Paraticiego, to znaczy nasza lista "4x11 top" według T. Pełna lista w linku od Fazziego stronę wcześniej. Patrząc na Alabę i parę innych nazwisk- nic tu nie ma, wymysły prasy, chodźmy dalej.
Powiedzialbym jednak, ze ze wzgledu na to, ze mamy tutaj kilka bardzo nieznanych nazwisk, a takze juniorow, to sa to czynniki sprawiajace, ze ten artykul w Tutto nabiera jakiejs tam pozornej wiarygodnosci.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- SKAr7
- Juventino
I właśnie głównie dlatego temu nie wierzęjakku1 pisze: Z prawie kazdym z tych pilkarzy bylismy laczeni

No bo ten nieszczęsny Alaba, czy Verratti- mamy iluzoryczne szanse na tych grajków. Równie dobrze zamiast Drogby i Jorente można by tam wrzucić Falcao i Cavaniego. Niby cena na TM niższa, ale odpowiedź od klubu byłaby taka sama- nie na sprzedaż za żadną cenę.
I jeszcze jedno- nie tak dawno temu Beppe mówił, że na juniorów, młodych, mamy oddzielny budżet. Nie chce mi się wierzyć, że budżet na nich mamy oddzielny, natomiast już na liście życzeń Doria stoi obok Danilo, Campagnaro obok Fariasa, a Cornelius obok Drogby.
- Kucharius1
- Juventino
Inni stawiają sobie ambitniejsze cele
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Wenge ... caid=1fb56
A z tym nazwisk , to chciałbym zobaczyć u nas brazola z Doniecka. Zaimponował mi w meczu z nami.
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Wenge ... caid=1fb56
A z tym nazwisk , to chciałbym zobaczyć u nas brazola z Doniecka. Zaimponował mi w meczu z nami.
- Castiel
- Juventino
Ja to bym fapał jakbyśmy mieli choćby takiego Klose. Z tej sytuacji z której przed chwilą strzelił nie widzę żadnego zawodnika z naszej kadry, który wykorzystałby taką okazję.
Przydałby się lewoskrzydłowy z prawdziwego zdarzenia.
- LordRahl
- Juventino
Wszystko prawda, ale chwile wcześniej zmaścił takie 2 setki, że aż wstyd, chociaż nie ujmuje Miro, od naszych "snajperów" na pewno conajmniej klase lepszy.Castiel pisze:Ja to bym fapał jakbyśmy mieli choćby takiego Klose. Z tej sytuacji z której przed chwilą strzelił nie widzę żadnego zawodnika z naszej kadry, który wykorzystałby taką okazję.
- Castiel
- Juventino
No fakt tylko, że przy tej drugiej zmaszczonej sytuacji jakoś źle stanął i po golu musiał zejść. Bendtner już pewnie w Juve nie zagra, a pogonienie takiego Matriego i ściągnięcie niemalże emeryta Klose na jego miejsce to i tak świetne posunięcie.LordRahl pisze:Wszystko prawda, ale chwile wcześniej zmaścił takie 2 setki, że aż wstyd, chociaż nie ujmuje Miro, od naszych "snajperów" na pewno conajmniej klase lepszy.Castiel pisze:Ja to bym fapał jakbyśmy mieli choćby takiego Klose. Z tej sytuacji z której przed chwilą strzelił nie widzę żadnego zawodnika z naszej kadry, który wykorzystałby taką okazję.