Mercato (2012-2014)
- Vincitore
- Juventino
Jak i cała Sampa - bardzo przeciętnie. Wprawdzie jak na standardy włoskiej ligi to zawodnik całkiem spoko, ale jeżeli mówimy o transferze do Juve to raczej niczego wielkiego by nie wymyślił. Szczerze to zamiast Poliego wolałbym postawić na Marrone gdybym miał taki wybór. Jak już kogoś z Sampy to Pedro Obianga - jak dla mnie jedno z objawień tego sezonu Serie A. Bardzo dobrze wyglądał w tym sezonie w spotkaniach z Milanem, Napoli i Romą które miałem okazje oglądać. Nawet coś ostatnio przebąkiwano w mediach w kontekście transferu do Juve/Napoli/Man City, ale szybko ktoś to zdementował.
- Kucharius1
- Juventino
Dziś ktoś puścił fajne info że w styczniu ma przybyć Drogba na wypożyczenie półroczne, i do tego jeden z naszych młokosów Gabbiadini albo Ciro. Którego wolicie zobaczyć u nas już w tym sezonie ?
Poza starymi śpiewkami typu Sanchez czy Llorente, jest info o możliwym przybyciu D.Villi. Ja bym się bardzo z tego cieszył, szkoda że nie mógłby grać w LM.
Najfajniejszy news dzisiaj to możliwe przyjście Alexa Teixeiry z Doniecka. Kontrakt ma do końca 2014 roku, a umiejętności techniczne do pozazdroszczenia. Tylko gdzie miałby grać, ofensywnymi skrzydłami nie gramy, a cofniętych napastników to akurat mamy na jakimś poziomie ( Mirko, Gio) ?
Poza starymi śpiewkami typu Sanchez czy Llorente, jest info o możliwym przybyciu D.Villi. Ja bym się bardzo z tego cieszył, szkoda że nie mógłby grać w LM.
Najfajniejszy news dzisiaj to możliwe przyjście Alexa Teixeiry z Doniecka. Kontrakt ma do końca 2014 roku, a umiejętności techniczne do pozazdroszczenia. Tylko gdzie miałby grać, ofensywnymi skrzydłami nie gramy, a cofniętych napastników to akurat mamy na jakimś poziomie ( Mirko, Gio) ?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Kucharius1 pisze:Dziś ktoś puścił fajne info że w styczniu ma przybyć Drogba na wypożyczenie półroczne, i do tego jeden z naszych młokosów Gabbiadini albo Ciro. Którego wolicie zobaczyć u nas już w tym sezonie ?
Wydaje mi się ze przy pomocy takich zawodnikow jak Pirlo czy Vidal, Ciro moglby hukac bramki na zawołanie. w Genoi strzelal majac słabą druzyne za soba. Uwazam ze to najlepsze rozwiazanie (jezeli mamy wydac 7 baniek na jakiegos Pseudo Jakinte).
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Czekałem na to. O Ciro chodzi. Jakiś czas temu poszła plotka, że chłopak może odejść, bo nie pasuje Alojzowi i że w ogóle jego miejsce jest zagrożone. Sam news to dla mnie kompletny bzdura, bo on przecież gra regularnie, a Del Neri może lada dzień wylecieć. Tak czy siak, mógłby przyjść, Bendtner kontuzja, Matri jest cienki jak barszcz - za dużej konkurencji by nie miał. Z drugiej strony jeżeli miałby grzać ławę, to lepiej niech pójdzie na pół roku do Pescary, albo zostanie w Genoi i dogra ten sezon do końca. Mnie mimo wszystko nie zachwycił, a kilka meczy widziałem, no ale być może to z powodu drewnianej gry jego zespołu.
Na razie kładę całe to zamieszanie między bajki. Zobaczymy w styczniu.
PS: Sassuolo prowadzi w Serie B, mogli by awansować, to Boakye ograłby się na najwyższym poziomie rozgrywkowym.
Na razie kładę całe to zamieszanie między bajki. Zobaczymy w styczniu.
PS: Sassuolo prowadzi w Serie B, mogli by awansować, to Boakye ograłby się na najwyższym poziomie rozgrywkowym.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Spoglądając nieco w przód, w 2014 roku kontrakty kończą się (piłkarze do pozyskania w lato za jakieś 50% swojej normalnej ceny, jak Vidal w 2011):
- Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) 25 lat w 2013
- Neven Subotic (Borussia Dortmund) 25 lat w 2013
- Diego (Vfl Wolfsburg) 28 lat w 2013
- Nani (Manchester United) 27 lat w 2013
- Carlos Tevez (Manchester City) 29 lat w 2013
- David Villa (FC Barcelona) 32 lata w 2013
- Mamadou Sakho (PSG) 23 lata w 2013
- Pato (AC Milan) 24 lata w 2013
- Kevin-Prince Boateng (AC Milan) 26 lat w 2013
- Robinho (AC Milan) 29 lat w 2013
- Nainggolan (Cagliari Calcio) 25 lat w 2013
- Christian Eriksen (Ajax Amsterdam) 21 lat w 2013
- Willian (Szachtar Donieck) 25 lat w 2013
- Alex Teixeira (Szachtar Donieck) 23 lata w 2013
- Samuel Eto'o (Anży Machaczkała) 32 lata w 2013
Z tego co wiem to Lewandowski, Nani, Tevez, Nainggolan nie palą się do przedłużenia kontraktu, czyli w czerwcu będą wystawieni na listę (chyba, że ich kluby uniosą się dumą, jak Athletic z Llorente). W przypadku Teveza i Eto'o musielibyśmy dołożyć jakiś bajeczny kontrakt. Taki Willian i Teixeira mogliby chcieć odejść z Szachtaru, żeby sprawdzić się w jakiejś bardziej renomowanej lidze. A Eriksen wprost mówi, że za żadne skarby nie zostanie w Ajaxie, więc klub z Amsterdamu w te wakacje wystawi go na licytację.
- Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) 25 lat w 2013
- Neven Subotic (Borussia Dortmund) 25 lat w 2013
- Diego (Vfl Wolfsburg) 28 lat w 2013
- Nani (Manchester United) 27 lat w 2013
- Carlos Tevez (Manchester City) 29 lat w 2013
- David Villa (FC Barcelona) 32 lata w 2013
- Mamadou Sakho (PSG) 23 lata w 2013
- Pato (AC Milan) 24 lata w 2013
- Kevin-Prince Boateng (AC Milan) 26 lat w 2013
- Robinho (AC Milan) 29 lat w 2013
- Nainggolan (Cagliari Calcio) 25 lat w 2013
- Christian Eriksen (Ajax Amsterdam) 21 lat w 2013
- Willian (Szachtar Donieck) 25 lat w 2013
- Alex Teixeira (Szachtar Donieck) 23 lata w 2013
- Samuel Eto'o (Anży Machaczkała) 32 lata w 2013
Z tego co wiem to Lewandowski, Nani, Tevez, Nainggolan nie palą się do przedłużenia kontraktu, czyli w czerwcu będą wystawieni na listę (chyba, że ich kluby uniosą się dumą, jak Athletic z Llorente). W przypadku Teveza i Eto'o musielibyśmy dołożyć jakiś bajeczny kontrakt. Taki Willian i Teixeira mogliby chcieć odejść z Szachtaru, żeby sprawdzić się w jakiejś bardziej renomowanej lidze. A Eriksen wprost mówi, że za żadne skarby nie zostanie w Ajaxie, więc klub z Amsterdamu w te wakacje wystawi go na licytację.
- pumex
- Juventino
Pieprzenie, wybacziltalismano pisze:Wydaje mi się ze przy pomocy takich zawodnikow jak Pirlo czy Vidal, Ciro moglby hukac bramki na zawołanie.

Drogba na 2,5 roku? :lol: Wzięlibyśmy się w końcu za budowanie prawdziwego ataku, bo przypał jest coraz większy.

- Dante93
- Juventino
Eee właśnie troche mnie zdziwiłeś tym zdaniem. Nie będe go negował, ale widocznie ja mam pecha. W tym sezonie swoje masochistyczne zapędy realizowałem oglądając Genue 4-5 razy i szczerze mówiąc nie przypominam sobie chociaż jednej rasowej setki jaką zmaściłby Immobile. No ale z drugiej strony poza golem z Juventusem również w żadnym meczu nie widziałem jego bramkipumex pisze: Problem w tym, że wielu z nich nie wykorzystuje i to w dziecinny sposób

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Ja też osobiście w meczach które widziałem, nie zauważyłem by nagminnie marnował setki. No ale byc może to przez przeciwników z których oglądałem Genoe, bo z taką Fiorentiną to nie tylko Ciro nie miał setki, tam cała drużyna nie miała setki 

- pumex
- Juventino
To ładnie oglądasz mecze Juve, gdzie Immobile zrypał 400% sytuację, kiedy wychodził sam na sam z Buffonem i kopnął 5 metrów od bramki. To tylko jeden z przykładów. Nie twierdzę, że oglądam każde spotkanie Genui, ale kilka widziałem, do tego wystarczy przeanalizować obszerniejsze skróty reszty meczów Grifone i zobaczysz, że Immobile skuteczność w obecnym sezonie ma po prostu słabą.Dante93 pisze:Eee właśnie troche mnie zdziwiłeś tym zdaniem. Nie będe go negował, ale widocznie ja mam pecha. W tym sezonie swoje masochistyczne zapędy realizowałem oglądając Genue 4-5 razy i szczerze mówiąc nie przypominam sobie chociaż jednej rasowej setki jaką zmaściłby Immobile.pumex pisze: Problem w tym, że wielu z nich nie wykorzystuje i to w dziecinny sposób
Z cyklu: nie oglądam to się wypowiemDante93 pisze:Może poprostu miałem pecha, ale serio raczej Ciro nie jest typem Matri/Bendtner/Vucinić (no wiem, Giowinko też :lol: ) którzy to potrafią nie strzelić do pustej bramki z 5 metrów. Chłopak raczej sprawial wrażenie zdecydowanego gdy dochodziło do strzeleckich akcji. Ja jestem za jego przyjściem w zimeMoże wypali i chuknie pare bramek dla nas, może nie i zajmie miejsce Bendtnera w stadzie. Tak czy siak nic nie tracimy

Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2012, 17:03 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Crunny
- Juventino
Transfermarkt podaje, że zainteresowaliśmy się Burakiem.
http://www.transfermarkt.de/de/burak-yi ... eite1.html
Według portalu Ajansspor.com Juventus poprosił Galatę o wycenę tego zawodnika i Turcy powiedzieli 20 mln.
http://www.transfermarkt.de/de/burak-yi ... eite1.html
Według portalu Ajansspor.com Juventus poprosił Galatę o wycenę tego zawodnika i Turcy powiedzieli 20 mln.
- Crunny
- Juventino
Może 8 mln + Melo? :-Dsquinter pisze:niech się poklepią po czole...Crunny pisze: Według portalu Ajansspor.com Juventus poprosił Galatę o wycenę tego zawodnika i Turcy powiedzieli 20 mln.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
1. Bocchetti w Juve. Rubin zgodził się na 4,5bańki. Moim zdaniem dobra transakcja, jeśli rozpatrywać ją w perspektywie zastąpienia Lucka. Coś tam widziałem Rubin parę razy i jakiegoś mega wrażenia na mnie nie zrobił. Nie róbcie z niego Barzagliego, bo to nie ten rozmiar kapelusza. Przynajmniej na razie (jak dla mnie na środku słabszy od Caceresa).
2. Ciro Nieruchawy doskonale wpasowałby się w obecny Juventus... Pod względem wykorzystywanych sytuacji
Opinia oparta wyłącznie na spotkaniu z Juve, bo więcej pełnych meczy Genui nie widziałem w tym sezonie. Same skróty.
3. Drogba na 2,5 roku? :lol: Chyba, że za 1,5bańki pensji. Jednak na pół roku wydaje się rewelacyjną opcją. Nie wierze w jego przyjście.
4. Burak to chyba za słaby zawodnik na Juve. A gadanie o 20bańkach ...
5. Eriksen, który bardzo mnie intryguje, nie ma u nas miejsca na boisku. Bardzo jestem jednak ciekawy jak potoczy się kariera tego zawodnika. Moim zdaniem - wypisz, wymaluj Nedved jeśli chodzi na styl gry (z zachowaniem odpowiednich proporcji oczywiście), dynamika i super strzały z obu nóg. Wróżę mu United.
2. Ciro Nieruchawy doskonale wpasowałby się w obecny Juventus... Pod względem wykorzystywanych sytuacji

3. Drogba na 2,5 roku? :lol: Chyba, że za 1,5bańki pensji. Jednak na pół roku wydaje się rewelacyjną opcją. Nie wierze w jego przyjście.
4. Burak to chyba za słaby zawodnik na Juve. A gadanie o 20bańkach ...

5. Eriksen, który bardzo mnie intryguje, nie ma u nas miejsca na boisku. Bardzo jestem jednak ciekawy jak potoczy się kariera tego zawodnika. Moim zdaniem - wypisz, wymaluj Nedved jeśli chodzi na styl gry (z zachowaniem odpowiednich proporcji oczywiście), dynamika i super strzały z obu nóg. Wróżę mu United.
- Dante93
- Juventino
pumex pisze:Z cyklu: nie oglądam to się wypowiem Sorry, nie zamierzam Ci docinać, ale uwierz mi, że w obecnym sezonie Ciro nie wygląda na takiego łowcę bramek jak w SerieB i psuje sporo
Jak napisałem wyżej - nie mam zamiaru tego negować, bo być może mi to poprostu nie zapadło w pamięć/trafiałem na mecze gdzie Genoa grała kupe i jak ktoś up wspomniał nie miała żadnych czystych sytuacjipumex pisze:To ładnie oglądasz mecze Juve, gdzie Immobile zrypał 400% sytuację, kiedy wychodził sam na sam z Buffonem i kopną 5 metrów od bramki. To tylko jeden z przykładów. Nie twierdzę, że oglądam każde spotkanie Genui, ale kilka widziałem, do tego wystarczy przeanalizować obszerniejsze skróty reszty meczów Grifone i zobaczysz, że Immobile skuteczność w obecnym sezonie ma po prostu słabą.

Toć niech i będzie na twoje, ze Ciro to słabiak (wiem, naginam

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Aj. :naughty:pumex pisze:kopną 5 metrów
Zima nie sprowadzimy ani Drogby ani Llorente. Potwierdzone info.
Make friends for life or make hardcore enemies!