Robert Lewandowski
- deszczowy
- Juventino
dawid91 pisze:Lewandowski już gwiazdorzy, chce dużą pensję, ma 24 lata dopiero.
A to ci pazerna bestia, co? Strach pomyśleć co będzie za rok

Ot, przenikliwa bestia, patrzcie go!dawid91 pisze:od razu widzę po jego agenciku co jest grane.

Właśnie dla takich jak ty zostało ukute przez klasyka określenie "filtr antyjanuszowy". Niniejszym nakładam go na Ciebie. Dziwiąc się samemu sobie, że się przełamałem i nie zignorowałem Cię jednak. Bo po co ta dyskusja? Z kim i o czym?dawid91 pisze:My zaproponujemy mu góra 4mln, a moim zdaniem powinien zarabiać maksymalnie tyle co proponuje mu Borussia, żeby mu się w dupie nie poprzewracało, choć już chyba to nastąpiło.
Llorente
Podoba mi się tekst Rudzkiego. Taki... wyważony. Racjonalny. Kubeł zimnej wody na gorące głowy. Ale nadal chciałbym Lewego u nas widzieć.
- Vimes
- Juventino
Agresti na goal.com powtarza to, co już słyszeliśmy, czyli Juventus stara się pozyskać Lewandowskiego i rzekomo złożył ofertę w wysokości 25 mln euro. Ten dziennikarz uchodził za dobrze rozeznanego w intencjach zarządu. Osobiście uważam, że jak pojawi się oferta z któregoś z Manchesterów to ją wybierze.
- Zugzwang
- Juventino
- Piti
- Juventino
do merd najbardziej pasuje :lol:Zugzwang pisze:Onetowi dizajnerzy. Na tych amatorskich pikczerach to Lewemu najbliżej do Juve
- wagner
- Juventino
ja tam Lewandowskiemu życzę jak najlepiej i jeśli tak juz się wypowiadamy w tonie w jakiej koszulce mu do twarzy to mówie niebieskiej - Chelsea i w sumie to nie było by głupie Chelsea ma ambicje by grac lepiej niz w tym sezonie a The Blues potrzebują napastnika jeszcze bardziej niż my. I ja bym Roberta właśnie tam chętnie widział, w sumie Oscar, Hazard, Lewandowski, fajne trioZugzwang pisze:Onetowi dizajnerzy. Na tych amatorskich pikczerach to Lewemu najbliżej do Juve

(w Juve bym go nie chciał . Uważam ze nie zniósł bym tej gadaniny ktorą widzimy obecnie, gdzie w mediach przeplatają sie informacje o znakomitej Barcelonie i polskiej Borussi)
analiza goda Kołtonia . czuje sie zmiażdżony merytorykąStaryDobryNedved pisze:Chelsea bardziej napastnika niż my? Dobre sobie. Przecież oni maja problemy z defensywą, nie ofensywą. My na odwrót. Z tych dwóch klubów bardziej się należy Juve.
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2012, 15:40 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Chelsea bardziej napastnika niż my? Dobre sobie. Przecież oni maja problemy z defensywą, nie ofensywą. My na odwrót. Z tych dwóch klubów bardziej się należy Juve.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
albertcamus pisze:Podałem czyste fakty. Dla ciebie to pierdoły... Zadbaj o interpunkcję młokosie.
To kto po Lewandowskim?albertcamus pisze:Juventus + Borussia = skład marzeń
No i tak trzymaj. Taki jesteś fajny, że nie odróżniasz prostych pojęć jak ignorancja i ignorowaniedeszczowy pisze:Dziwiąc się samemu sobie, że się przełamałem i nie zignorowałem Cię jednak. Bo po co ta dyskusja? Z kim i o czym?

Lewandowski dopiero od zeszłego sezonu jest na topie, ja bym jeszcze został w Borussii i wyrobił sobie większą markę. Ale jak tam sobie chce, szanse na transfer do Juventusu i tak zerowe. Wydaje sie szczęśliwy w Borussii, odejdzie, ale za dużą kasą, a Juventusu nie stać, stać Manchester. A jeśli nie za kasą to po co miałby Lewy do nas przychodzić? Z mistrza Niemiec, z drużyny liczącej się w LM, z drużyny w której jest szczęśliwy, w której gra od dopiero półtora roku? Wniosek: wymusza cwany chłopak wyższy kontrakt na Niemcach i wszyscy daliście się nabrać.
FORZA JUVE!!!
- Robaku
- Juventino
Powinniśmy się modlić o Lewego,
po pierwsze ze względu patriotyczno - kulturowego w Polsce. Juve dostanie Lewego i mamy każdy mecz Juve w Pucharach obojętnie czy to LM czy LE widzimy w otwartej TVP czy innym TVN.
po drugie - smieszą mnie teksty o jednosezonowcach i bdb - własnie to oni będą wysyłali smsy, żeby obejrzec mecz Juve TV, to być może oni kupią jakiś gift Juve, czy to będzie oryginalna koszulka lewego w Juve, czy to spodenki albo getry
po trzecie - strona juventus.com - być może po polsku, albo jakieś opcje, że Juve przyjeżdza do Polski się promować.
Nam kibicom niejednosezonowym powinno zależeć najbardziej na przyjsciu Lewego do Juve, bo to tylko wspomoże zainteresowanie Juventusem w POlsce, co przełoży się na profity dla nas.
po pierwsze ze względu patriotyczno - kulturowego w Polsce. Juve dostanie Lewego i mamy każdy mecz Juve w Pucharach obojętnie czy to LM czy LE widzimy w otwartej TVP czy innym TVN.
po drugie - smieszą mnie teksty o jednosezonowcach i bdb - własnie to oni będą wysyłali smsy, żeby obejrzec mecz Juve TV, to być może oni kupią jakiś gift Juve, czy to będzie oryginalna koszulka lewego w Juve, czy to spodenki albo getry
po trzecie - strona juventus.com - być może po polsku, albo jakieś opcje, że Juve przyjeżdza do Polski się promować.
Nam kibicom niejednosezonowym powinno zależeć najbardziej na przyjsciu Lewego do Juve, bo to tylko wspomoże zainteresowanie Juventusem w POlsce, co przełoży się na profity dla nas.
- Arcadio Morello
- Juventino
Bardzo dobrze napisane i popieram Twoje argumenty w 100%Robaku pisze:Powinniśmy się modlić o Lewego,

Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2012, 16:38 przez Arcadio Morello, łącznie zmieniany 1 raz.

- MVP
- Juventino
Oj to fakt. Hummels, Piszczek, Gotze, Reus. Ten Gundogan ( nie wiem jak sie pisze ) też jest świetny na środku. Coś jest w tym stwierdzeniudawid91 pisze:To kto po Lewandowskim?albertcamus pisze:Juventus + Borussia = skład marzeń

- SKAr7
- Juventino
:shock: :naughty: :naughty:MVP pisze:Ten Gundogan ( nie wiem jak sie pisze ) też jest świetny na środkudawid91 pisze:To kto po Lewandowskim?albertcamus pisze:Juventus + Borussia = skład marzeń
Totalnie nie. O ile nad resztą wymienionych przez Ciebie fapię dniem i nocą(może poza Piszczkiem), tak Gundogan to IMO kilka klas niżej i ten środek z Benderem jest głównym powodem, dla którego Bayern ich deklasuje ligowo. Na razie oczywiście, bo "Niemiec" ma dopiero 22 lata.
tak BTW. to od kilku dni w mam w "do wysłania" PW do Ciebie MVP, nie dostałeś jej?
- zahor
- Juventino
Poruszyłeś dość ciekawy temat, na który można długo dyskutować. Kiedy Kubica przymierzany był do startów w F1, najpierw jako kierowca testowy, mówiło się że we wskoczeniu do tego prestiżowego grona pomogło mu, oprócz oczywiście niekwestionowanego talentu i umiejętności, pochodzenie, gdyż dało się przewidzieć jak wzrośnie w Polsce zainteresowanie tym sportem i jakie profity marketingowe może to przynieść.Robaku pisze:Powinniśmy się modlić o Lewego,
Inny przykład, tym razem już piłkarski - Yuto Nagatomo. Zawodnik, delikatnie mówiąc, nie robiący szału, z pewnością Inter byłby w stanie bez większych problemów znaleźć kogoś lepszego na jego miejsca. Dlaczego tego nie zrobi? Ano dlatego, że jak się przejść po Mediolanie i zobaczyć co oferują w sklepach/na straganach z koszulkami, to się okaże że stroje z nazwiskiem Japończyka są jednymi z najbardziej eksponowanych.
Nie wiem na ile można pod tym względem porównywać Polskę do Japonii. Z jednej strony tamtej kraj jest znacznie większy, bez porównania bogatszy, a przez to europejskie miasta zalewane są tłumami nadzianych, skośnookich turystów. Z drugiej jednak strony u nas piłka nożna cieszy się nieporównywalnie większą popularnością, a jako że nasza rodzima liga jest jaka jest, wiele osób kibicuje zespołom zza granicy.
Nie jestem w stanie policzyć ani nawet oszacować na jakiego rzędu zyski mógłby liczyć Juventus po pozyskaniu Lewandowskiego wyłącznie z tytułu tego, że jest on Polakiem a nie Węgrem, Łotyszem czy Włochem. Gdyby ktoś znalazł jakiś artykuł na ten temat albo sam opracował jakieś zestawienie sugerujące jakiego rzędu byłyby to kwoty, z chęcią bym się temu przyjrzał, mimo że w sam transfer Polaka do Juve absolutnie nie wierzę.
- pan Zambrotta
- Juventino
transfer Japończyka :zahor pisze:Nie jestem w stanie policzyć ani nawet oszacować na jakiego rzędu zyski mógłby liczyć Juventus po pozyskaniu Lewandowskiego wyłącznie z tytułu tego, że jest on Polakiem a nie Węgrem, Łotyszem czy Włochem. Gdyby ktoś znalazł jakiś artykuł na ten temat albo sam opracował jakieś zestawienie sugerujące jakiego rzędu byłyby to kwoty, z chęcią bym się temu przyjrzał, mimo że w sam transfer Polaka do Juve absolutnie nie wierzę.
-wzrost dochodów ze sprzedaży oryginalnych koszulek w Juvestore
-rekordy oglądalności Juventus Channel w Japonii
-zyski z tournee po Japonii
transfer Polaka:
-wzrost dochodów Ukraińców i Chińczyków ze sprzedaży bazarowych podrobek
-wzrost dochodów administratora weeb.tv i wzmożone ruchy na serwerach sopcasta z polskich łączy
- Maciej Orłoś w teleexpresie łamie sobie język na nazwisku Giaccherini, wylatuje z roboty
Naprawdę, jeśli ktos uważa, ze na polskim sportowcu można zarobić, chyba nie zjadl ryby na obiad. W NBA gania Polak, jakoś zysków wielkich to nie generuje, a na yao mingu podwajano sobie budżet. Nie ten target...
- Castiel
- Juventino
Powinniśmy się cieszyć, że Lewandowski jest Polakiem z jeszcze jednego względu - ta nacja nie jest ceniona i wiele warta piłkarsko. Gdyby Lewandowski był Włochem czy Argentyńczykiem to kosztowałby 40 mln albo więcej. W Polsce mało kto kupi z JuveStore np koszulke Lewego, a już na pewno nikt nie kupi abonamentu czy czegoś tam na włoską tv czy Juve Channel. Sopcast się załamie pod naporem ludu i tak jak wielu z nas ma całkiem przyzwoite łącze to będą problemy ze streamem na 600kb.