Robert Lewandowski
- gucio_juve
- Juventino
Bardzo mało prawdopodobne. Gdyby miał przedłużyć umowę, to już by to zrobił. Zimą raczej nie odejdzie, bo nie mógłby grać w LM, ale latem pewnie go pożegnają na Signal Iduna.Pan Mietek pisze: Twierdzę, że do transferu nie dojdzie a ostatecznie Lewandowski przedłuży umowę.
To, że Bundesliga jest lepsza od Serie A, to jest powszechnie wiadome od jakichś pięciu lat. W ogóle, w tym sezonie Niemcy zdobyli najwięcej punktów we wszystkich europejskich rozgrywkach. Tak wygląda współczynnik na 23 października w sezonie 2012/13:Pan Mietek pisze:Co tu dużo mówić - Bundesliga jest lepsza od Serie A a Borussia jest lepsza od Juventusu. Taka niestety jest prawda.
1. Niemcy 9,785
2. Hiszp 9,571
3. Anglia 8,857
4. Włochy 8,250
5. Francja 8,083
6. Ukraina 7,500
Ale, że BVB lepsze od Juve? Aj dont tink soł.

Moim zdaniem, pieruńsko mocno to wygląda na papierze.
- Dante93
- Juventino
Huehehe ktoś tu z ładną fantazją poleciał. Z takim składem MANU może i by strzelało 4 gole na mecz, ale z taką Barceloną traciło 5. Holender i Japończyk jako B2b?(bo inaczej nie da się tego rozumieć przy takim ustawieniu) Trzech typowych snajperów(LEwy, Rooney, VP)? Fergie chyba prędzej na głowe upadnie niż ustawi taki ultra ofensywny skład. O ile oczywiście miałby takich zawodników do dyspozycji za rokgucio_juve pisze:Bardzo mało prawdopodobne. Gdyby miał przedłużyć umowę, to już by to zrobił. Zimą raczej nie odejdzie, bo nie mógłby grać w LM, ale latem pewnie go pożegnają na Signal Iduna.Pan Mietek pisze: Twierdzę, że do transferu nie dojdzie a ostatecznie Lewandowski przedłuży umowę.
To, że Bundesliga jest lepsza od Serie A, to jest powszechnie wiadome od jakichś pięciu lat. W ogóle, w tym sezonie Niemcy zdobyli najwięcej punktów we wszystkich europejskich rozgrywkach. Tak wygląda współczynnik na 23 października w sezonie 2012/13:Pan Mietek pisze:Co tu dużo mówić - Bundesliga jest lepsza od Serie A a Borussia jest lepsza od Juventusu. Taka niestety jest prawda.
1. Niemcy 9,785
2. Hiszp 9,571
3. Anglia 8,857
4. Włochy 8,250
5. Francja 8,083
6. Ukraina 7,500
Ale, że BVB lepsze od Juve? Aj dont tink soł.
Moim zdaniem, pieruńsko mocno to wygląda na papierze.
Co do Lewego, to jeżeli miałbym wybierać latem Llorente za free, czy Lewy za 30-35 mln, to brałbym Llorente. A za 35 kupił Suareza
Co do dyskusji 'Co lepsze, BVB czy Juve?" to myśle, że w bezpośrednim pojedynku szanse wynoszą 50:50. Ale za to gdy dochodzi jeszcze gra z ogórkami i zespołami przeciętnymi, czyli liga jednym słowem, to Juventus jest mocniejszy, co pokazują obecne sytuacje w tabelach.
- bendzamin
- Redaktor
- pan Zambrotta
- Juventino
Sneijder box-2-box, Rooney trequartista... chyba skład ManU układał Bartek88
co do fanbojstwa lewandowskiego, to uznaję to jaką wyższy przejaw januszostwa i ogólnego podjarania się Polaków, że w końcu mają jakiegoś dobrego napastnika. To pieprzenie pokroju "Lewy w Top 5 napastników w Europie" szkoda jakkolwiek komentować, rozsiewane przez pismaków pokroju deszczowego. Sam Lewy to piłkarz, na którego nas nie stać. Ostatnio bvb wydała raport, w którym odnotowała rekordowy zysk jak na bundesligowe warunki 19 mln euro na plusie, poza tym zadomowili się w LM, nie puszczą Lewego za marne grosze bo nie mają ciśnienia na pozbywanie się swoich gwiazd. Po drugie lewy chce zarabiać w bvb dużo więcej niż obecnie, ten jego agencik kucharski jest łakomy na kasę, kontrakt Marotty pewnie podarłby i wyrzucił do kosza przed przedstawieniem go lewemu. Po drugie, ten cały cyrk pt "Lewandowski w Juve" rozsiewa ta sama gazetka, która od roku trąbi jak to Ser Aleks Ferguson uparł się na Lewego i płaci 30 mln funtów ['] tak bardzo chce go mieć, że podobne pieniądze wydał na RvP. Gdzie tam ma Lewy grać? Tak więc to samo źródło wymyśla kolejne głupoty pt "Conte na basenie narodowym". Ciekawe, że Paratici obserwuje takiego Suareza w lfc, a na mecz polaków ma jechać osobiście Conte. Po prostu PS musi o czymś pisać, kupimy LLorente/Drogbę, czy innego napastnika i pismaki przerzucą się na inny klub. Strzelam Valencia/PSG będzie "żywo zainteresowane" kupnem Lewego.
Po trzecie, kupić Lewego to jak kupić obecnie taką Skodę rapid. Niby fajna, niby europejska nowa klasa, niby dużo plusów, ale w niewiele większej cenie są cenione marki, a za tą samą cenę sprawdzone używki o dużej renomie. A odpowiedniki Lewandowskiego/Skody rapid można nabyć o wiele taniej od niego, więc o czym my tu rozmawiamy.

co do fanbojstwa lewandowskiego, to uznaję to jaką wyższy przejaw januszostwa i ogólnego podjarania się Polaków, że w końcu mają jakiegoś dobrego napastnika. To pieprzenie pokroju "Lewy w Top 5 napastników w Europie" szkoda jakkolwiek komentować, rozsiewane przez pismaków pokroju deszczowego. Sam Lewy to piłkarz, na którego nas nie stać. Ostatnio bvb wydała raport, w którym odnotowała rekordowy zysk jak na bundesligowe warunki 19 mln euro na plusie, poza tym zadomowili się w LM, nie puszczą Lewego za marne grosze bo nie mają ciśnienia na pozbywanie się swoich gwiazd. Po drugie lewy chce zarabiać w bvb dużo więcej niż obecnie, ten jego agencik kucharski jest łakomy na kasę, kontrakt Marotty pewnie podarłby i wyrzucił do kosza przed przedstawieniem go lewemu. Po drugie, ten cały cyrk pt "Lewandowski w Juve" rozsiewa ta sama gazetka, która od roku trąbi jak to Ser Aleks Ferguson uparł się na Lewego i płaci 30 mln funtów ['] tak bardzo chce go mieć, że podobne pieniądze wydał na RvP. Gdzie tam ma Lewy grać? Tak więc to samo źródło wymyśla kolejne głupoty pt "Conte na basenie narodowym". Ciekawe, że Paratici obserwuje takiego Suareza w lfc, a na mecz polaków ma jechać osobiście Conte. Po prostu PS musi o czymś pisać, kupimy LLorente/Drogbę, czy innego napastnika i pismaki przerzucą się na inny klub. Strzelam Valencia/PSG będzie "żywo zainteresowane" kupnem Lewego.
Po trzecie, kupić Lewego to jak kupić obecnie taką Skodę rapid. Niby fajna, niby europejska nowa klasa, niby dużo plusów, ale w niewiele większej cenie są cenione marki, a za tą samą cenę sprawdzone używki o dużej renomie. A odpowiedniki Lewandowskiego/Skody rapid można nabyć o wiele taniej od niego, więc o czym my tu rozmawiamy.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 13:07 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 3 razy.
- pumex
- Juventino
Ponoć z Dortmundu chce odejść właśnie z powodu braku konkurencji (nie wiem, ile w tym prawdy), która według niego jest niezbędna do rozwoju. W United na brak konkurencji nie mógłby narzekać :lol:bendzamin pisze:Tak, czy inaczej, jesli Fergie sie uprze, to sobie Roberta kupi. Pytanie, czy on sam bedzie chcial sie pchac tam i byc czwartym napastnikiem w klubie.
Mówiąc szczerze, nie obraziłbym się na opcję:
Lewandowski --> ManU
Javier Hernandez --> Juventus
...a w zasadzie nawet wolałbym w Turynie Meksykańca niż Polaka, jakkolwiek to nie brzmi

- mateo369
- Juventino
bez urazy, ale brzmi to śmiesznie. Chicharito to typowy dżoker. Gdy gra od pierwszej minuty prezentuje poziom Szwagra z ostatniego miesiąca. Porównywanie Javiera do Roberta jest wręcz niesmaczne.pumex pisze:...a w zasadzie nawet wolałbym w Turynie Meksykańca niż Polaka, jakkolwiek to nie brzmi
Ja bym Lewego porównał do Cavaniego, bo mają jedną wspólną cechę - możemy sobie o nich pomarzyć
:lol: czekam na przykłady. Ja rozumie, że można by po jednym sezonie nie być pewnym, czy to napadzior z krwi i kosci czy sezonowiec, ale on, po nieco słabszym początku, gra drugi świetny sezon na najwyższym poziomie. Ile jeszcze musi bramek strzelić, żeby niektórych przekonać? Mam wrażenie, że choćby i 100 wpakował w ciągu roku, to dla niektórych i tak byłby co najwyżej przyzwoitym zawodnikiem - to się nazywa kompleks polaczka. Wg mnie te rzekome 25 mln na jakie jest wyceniane to bardzo sensowne pieniądze i nie ma możliwości, żebyśmy za podobną sumę kupili napastnika choćby o zbliżonych możliwościach i potencjale.pan Zambrotta pisze:A odpowiedniki Lewandowskiego/Skody rapid można nabyć o wiele taniej od niego, więc o czym my tu rozmawiamy.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 14:07 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Mnie to wygląda na 5-3 w plecy co mecz.gucio_juve pisze:Moim zdaniem, pieruńsko mocno to wygląda na papierze.
EDIT:
Pol jest za Juvegucio_juve pisze:Ja to mam z twittera Michała Pola, fana Man U.pan Zambrotta pisze:Sneijder box-2-box, Rooney trequartista... chyba skład ManU układał Bartek88![]()

Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 13:45 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- gucio_juve
- Juventino
Ja to mam z twittera Michała Pola, fana Man U. Tam na dole jest strona podana, on to chyba stamtąd wziął. Zresztą Rooney w taktyce Fergusona, teraz gra jako trequartista, nawet na dzisiejszy mecz z Reading, więc zmiana w ustawieniu wiąże się tylko w przesunięciu półbocznych pomocników o strefę wyżej.pan Zambrotta pisze:Sneijder box-2-box, Rooney trequartista... chyba skład ManU układał Bartek88![]()
Najgorsze właśnie jest to, że słowa padły z ust Kloppa, pewnie w celu lekkiego lizania tyłka Lewemu, aby umowę przedłużył. No a nasi dziennikarze typu Piotruś Salak łyknęli to jak pelikany...pan Zambrotta pisze: To pieprzenie pokroju "Lewy w Top 5 napastników w Europie" szkoda jakkolwiek komentować, rozsiewane przez pismaków pokroju deszczowego.
- pan Zambrotta
- Juventino
Polujemy na llorente. Gracz o klasie zbliżonej, cena nieporównywalnie niższa.polaczek mateo369 pisze:wymień mi lepszych od mojego kochanego robercika gamoniupan Zambrotta pisze:A odpowiedniki Lewandowskiego/Skody rapid można nabyć o wiele taniej od niego, więc o czym my tu rozmawiamy.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak, ale Pol pisał o tym mając w domyśle 4-3-3. Czyli Rooney nie jako terquartista, a skrzydłowy. Sneijder jako ŚP. Grał tak w Interze, w takim samym zestawieniu.gucio_juve pisze:Ja to mam z twittera Michała Pola, fana Man U. Tam na dole jest strona podana, on to chyba stamtąd wziął. Zresztą Rooney w taktyce Fergusona, teraz gra jako trequartista, nawet na dzisiejszy mecz z Reading, więc zmiana w ustawieniu wiąże się tylko w przesunięciu półbocznych pomocników o strefę wyżej.pan Zambrotta pisze:Sneijder box-2-box, Rooney trequartista... chyba skład ManU układał Bartek88![]()
- Pan Mietek
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl:pan Zambrotta pisze:Polujemy na llorente. Gracz o klasie zbliżonej, cena nieporównywalnie niższa.polaczek mateo369 pisze:wymień mi lepszych od mojego kochanego robercika gamoniupan Zambrotta pisze:A odpowiedniki Lewandowskiego/Skody rapid można nabyć o wiele taniej od niego, więc o czym my tu rozmawiamy.
Jesteś trollem ale mimo wszystko inteligentnym. I czegoś takiego się po Tobie nie spodziewałem.......
Aha, cena za Llorente to chyba dalej 36 mln więc nie powiedziałbym, żeby była niższa.
Ja myślę, że to jest trudne do oszacowania ale w sumie Borussia ma bardziej perspektywiczny skład, lepiej zgrany, no i oni wychodzą w niesamowitym stylu ze swojej grupy śmierci a przed nami jeszcze ciężka walka z Ukraińcami. Oczywiście, za Juve przemawia fakt, że jesteśmy na pierwszym miejscu a oni na 3 w lidze ale ich liga jest mocniejsza.Dante93 pisze:Co do dyskusji 'Co lepsze, BVB czy Juve?" to myśle, że w bezpośrednim pojedynku szanse wynoszą 50:50. Ale za to gdy dochodzi jeszcze gra z ogórkami i zespołami przeciętnymi, czyli liga jednym słowem, to Juventus jest mocniejszy, co pokazują obecne sytuacje w tabelach.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 14:42 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
cóż, LLorente w styczniu będzie do wytransferowania za darmo, a Athletic jeśli chce zarobić, nie puści go za 36 mln, trzeba być naprawdę durniem żeby oczekiwać za zawodnika który jest sadzany na ławie i bez kontraktu takiej kwoty.
daruj sobie mietek, bo ci "słoma z butów wystaje"
daruj sobie mietek, bo ci "słoma z butów wystaje"
- pumex
- Juventino
W obecnie trwającym sezonie faktycznie ma tendencję do strzelania bramek po wejściu w trakcie meczu, ale w poprzednich sezonach było inaczej, sprawdziłem.mateo369 pisze:bez urazy, ale brzmi to śmiesznie. Chicharito to typowy dżoker. Gdy gra od pierwszej minuty prezentuje poziom Szwagra z ostatniego miesiąca. Porównywanie Javiera do Roberta jest wręcz niesmaczne.pumex pisze:...a w zasadzie nawet wolałbym w Turynie Meksykańca niż Polaka, jakkolwiek to nie brzmi
Poza tym dlaczego niby nie jest na miejscu porównywanie Polaka do Chicharito? Że niby Lewy lepszy o aż tyle? Zerknijmy w staty patrząc trzy lata wstecz. Meksykanin ma bardzo ładny stosunek goli do liczby minut spędzonych na boisku. Średnio zdobywa bramkę co 125 minut (Lewy 1 gol co 150 minut). Dostaje sporo mniej szans niż Lewandowski, ale ma nieporównywalnie większą konkurencję i musi walczyć z utrzymaniem się w trybie meczowym, z czym daje sobie świetnie radę. Podobnie jak Polak, Hernandez również strzela dużo ważnych dla końcowego wyniku goli.
Nie widzę argumentu, dla którego nie mielibyśmy porównywać napastnika Borussii ze snajperem Fergusona. Na pewno nie dlatego, że w krótkim ujęciu czasu Chicharito strzela wchodząc z ławki a nie grając od początku. W pewnym sensie zgadzam się z Zambro, Lewy jest często przeceniany, ale również przez wielu jest niedoceniany. Tak od skrajności w skrajność
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 14:53 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- pan Zambrotta
- Juventino
pumi, trafiliśmy tutaj do bastionu fapaczy Lewego, gdzie ci którzy sceptycznie podchodzą do transferu Roberta (podkreślam - transferu, nie samego Roberta) są "polaczkami" (mateo369) i "trollami" (Pan Mietek). Jakiekolwiek argumenty na "nie" to próba deprecjonowania i brak podziwu dla niego.
poza tym - "borussia lepsza od Juve" -> ['] Mietek coelho
poza tym - "borussia lepsza od Juve" -> ['] Mietek coelho
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 14:54 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Chyba nie chcesz powiedzieć, że Lewandowski jest lepszy od Llorente?? To gracze o różnej charakterystyce, ale podobnej klasy... Lewy jest ostatnio w wyśmienitej formie i sam chętnie widziałbym go w Juve, ale bez takiego idealizowania proszę...Pan Mietek pisze::rotfl: :rotfl: :rotfl:pan Zambrotta pisze:Polujemy na llorente. Gracz o klasie zbliżonej, cena nieporównywalnie niższa.polaczek mateo369 pisze:wymień mi lepszych od mojego kochanego robercika gamoniu
Jesteś trollem ale mimo wszystko inteligentnym. I czegoś takiego się po Tobie nie spodziewałem.......
W ogóle myślałem, że na poważnie jarają się Robertem tylko statystykowe janusze nieoglądające piłki, a jedynie TM i WS, ale żeby Mietson???
Dokładnie. I to koniec porównań, bo pod względem skilla różnica jest spora...mateo369 pisze: Ja bym Lewego porównał do Cavaniego, bo mają jedną wspólną cechę - możemy sobie o nich pomarzyć
Szkoda, że u nas w cytatach same szydery i polewki, bo wrzuciłbym tak też coś mądrego:
pumex pisze:Lewy jest często przeceniany, ale również przez wielu jest niedoceniany. Tak od skrajności w skrajność
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 15:00 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.