LM 12/13 (gr. E) [04]: JUVENTUS 4-0 FCN

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 16:09

Ha! My tu gadu gadu o Bendtnerze a zmulony Alessio zapowiada, że atak będzie tworzyć Matri z jednym z dwójki Gio-Quag. Sami sobie utrudniamy strzelenie pierwszej bramki (?)

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 16:13

pumex pisze:Ha! My tu gadu gadu o Bendtnerze a zmulony Alessio zapowiada, że atak będzie tworzyć Matri z jednym z dwójki Gio-Quag. Sami sobie utrudniamy strzelenie pierwszej bramki (?)
Może to zasłona dymna mająca na celu zmylenie przeciwnika :prochno:? A tak na poważnie co to za różnica, którzy z naszych snajperów wyjdą na boisko? Przecież wszyscy są równie wybitnymi fachowcami.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 16:15

Vimes pisze: Może Juve będzie jak Włochy na Euro. W grupie awans w ostatniej kolejce, a potem prosto do finału :prochno:.
Obie ekipy w pierwszym meczu grupowym zremisowały z obrońcą tytułu i pozostawiły dobre wrażenia po swojej grze. Drugi przeciwnik to drużyny nie do końca doceniane, ale z dużym potencjałem + totalny outsider, odstający od reszty stawki. Tak, teraz jestem pewny, w finale dostaniemy wpierdy od Realu/Barcy, albo od Chelsea, idąc powyższymi analogiami :prochno:

A tak po za sci-fi, to chciałbym zobaczyć Pogbe za Markiza. Isla jak najbardziej, nawet jak nic wielkiego nie zagra, to i tak nie będzie to poniżej poziomu Lichta. Quag-Bendtner? Niby w drugiej połowie z Bologna mozna było zobaczyć ich współpracę, ale coś czuję, że był to po prostu przypadek? Gio? Niby z outsiderami powinien być przydatny, ale jak ma znowu kiwać wszystkich, po czym stracić bądź źle podać/strzelić, to nie wiem...
Ogólnie ktoś z tej trójki w pierwszym składzie i potem na zmiane.

Jeżeli nie pokażemy dobrego futbolu jutro, a potem z Pescarą i Lazio, to osobiście nie wierzę w wygraną z Chelsea ( bo tylko w takim wypadku możemy awansować dalej ).
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 16:50 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 16:20

Najbardziej oczekiwany przeze mnie mecz od czasow tego z Chelsea. LM to LM, tutaj jeszcze nic ostatnimi czasy nie osiagnelismy, czas najwyzszy to zmienic.
Idealny mecz na przelamanie, licze na ladny futbol i wysoki wynik. Zwyciestwo trzema bramkami na poczatek byloby ok. A jakby tak Olympiakos powtorzyc :whistle:

Nie wierze, ze zrobimy wstyd na cala Europe, jestesmy lepsi w kazdym jednym aspekcie, jestesmy topowym zespolem, a gramy z jednak bardzo srednim zespolem.

Wyszedlbym 4-3MVP-3: Giovinco-Bendtner- Quagliarella i rosyjska ruletka, kto daje ciala, ten idzie trenowac do domu kultury z Iaquinta i w sytuacji kiedy szybko wszyscy odpadna :D to bedziemy grali z jednym tylko napastnikiem i ciul.

Nie stawialbym Bendtnera w jednym szeregu z reszta "spapralismy wszystko " napastnikow. Bo do jest jednak niesprawiedliwe. Vucinic spartolil juz w Juve 30 spotkan, Bendtner 2-3 bo w tylu gral. Nie chodzi o pokladanie w nim nadzieji, ze zostanie nowym Platinimi, ale o sprawiedliwe ocenianie.

Forza!

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 16:22

Inaczej niż wygranej nie może być szczególnie po porażce z Interem musimy pokazać , że mamy charakter no i tak ogólnie to jest mecz o być albo nie być w LM. Chętnie zobaczył bym Pogbę za Vidala lub Markiza. Jeśli będzie Matri grał to chyba poczekam aż zejdzie i dopiero włączę mecz.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 19:46

Hehehe...zrobię jak Baka.Matri to chyba żart! Właściwie nie wiem czemu nosi naszą koszulkę. Mam wrażenie, że to właśnie od niego zaraził się Vucinic. Jakaś zmowa???
Mam cholerną nadzieję, że nasi wezmą się jutro do roboty i pokażą że grają piękny i kombinacyjny futbol. Jutro 3 pkt obowiązkowo, a mecz z Chelsea pokaże nam gdzie jest nasze prawdziwe miejsce w Europie. Nie zamierzam mieć kolejnego kaca po LM!!!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 20:01

Nie ma co płakać nad napastnikami bo obecnie każdy prezentuje podobny poziom, obojętnie czy wyjdzie Miras, Quag, Matri czy Niklas to będzie to wyglądało słabo.
Najbardziej można się zastanawiać nad tym dlaczego Conte wciaż trzyma Lichego, który oprócz meczu z Chelsea gra słabo. I opcja z Isla czy Caseresem wygląda dużo lepiej.
I to trzymanie Lichego najbardziej mnie zaskakuje - zaczynam trochę załować, że go nie sprzedaliśmy w lecie bo taka opcja z PSG może się już nie trafić a przy 3-5-2 jest bezproduktywny.
A posiadajac Martina czy Islę tę stronę obrony mamy w pewien sposób zabezpieczoną. Poza tym Pogba do pierwszej 11.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 20:36

Marat87 pisze:A tak po za sci-fi, to chciałbym zobaczyć Pogbe za Markiza.
kubba pisze:PS. Pogba za Marchisio
Nie rozumiem co wy chcecie od Marchisio...nie tylko w tym temacie padają takie pomysły, aby Pogba go zastąpił... kompletnie was nie rozumiem. Fakt...Pogba spisuje się na razie bardzo dobrze, ale Marchisio również. Po co zmieniać zawodnika, który gra niemal cały sezon na wysokim poziomie (fakt...w meczu z interem mógł się spisać lepiej - i nie chodzi mi tutaj o zmarnowane setki)? Już prędzej wprowadziłbym go za Vidala, chociaż też nie wiem, bo w ostatnich meczach chilijczyk powrócił do swojego poziomu...

A tak odbiegając od formy zawodników, to mi wydaje się, że Pogba nie pasuje za bardzo na pozycje Claudio.

Jeżeli chodzi o napastników, to według mnie już szkoda marnować czasu na dyskutowanie o tym. Trzeba wierzyć, że ten kto wyjdzie będzie miał swój dzień i tyle.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 21:27

Pogbę to bym na atak dał :C

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 21:33

Jestem przekonany, że jutro zobaczymy agresywny Juventus, który nie pozwoli Duńczykom swobodnie rozgrywać swoich akcji. Jeżeli Conte wystawi najmocniejszy skład i odpowiednio wybatożył chłopaków za mecz z interem, to po 90 minutach spotkanie powinno zakończyć się z wynikiem 2-0, 3-0 dla Juve. W Dani akcji ofensywne napędzał Giovinco, jutro w ataku wspierać będą go Asa, Lichy/Isla, Vidal (będący mam nadzieje w formie), Marchisio/Pogba, nieobliczalny w tym sezonie Pirlo

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 21:43

pumex pisze:napastnicy w naszym 3-5-2 są pozostawieni samym sobie
Też to zauważyłem. Kiedyś, kiedy Lichtsteiner był w formie, a cały świat nie znał jeszcze jednego zwodu Asamoaha, imponowało mi to ustawienie. Teraz go szczerze nienawidzę - jest cholernie przewidywalne, a bez skrzydeł w formie wygląda to nijako, ani oni do obrony, ani do ataku.

Zresztą... żadne ustawienie nie będzie dobre dopóki cała drużyna gra na pół gwizdka. Marchisio nie trafia do siatki, Vidal nie haruje jak rok temu, a Pirlo jest po prostu cieniem Andrzeja sprzed roku. O ataku nie wspominam, bo jak był tak jest beznadziejny ;)

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:28

@up
hehe czyli z tego wszystkiego powinniśmy się cieszyć , że chociaż nasz wspaniały atak trzyma równy poziom :D

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:59

Marchisio powinien sobie posiedzieć parę meczów na ławie, bo zwyczajnie zgasł i widzę, że to nie tylko moje zdanie.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 23:02

Jutro o tej godzinie wszyscy będziemy już w troszkę lepszych nastrojach ;)

A później jeszcze Chelsea, może nawet Szachtar!

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 23:40

I Wygrana LM i triumf w galactik football! Liczę ,że Szachtar nie przegra i nam się uda wygrać, wtedy będzie ciekawie.

Zablokowany