Marco Verratti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przecież tam gra więcej niż grałby u nasdelarudii pisze:A jeśli taki młody koleś leci tylko na kasę, to niech gra za ropę. Powodzenia.

- Alfa i Omega
- Juventino
A MÓGŁ POLECIEĆ NA BARWY I HISTORIĘ, ŚMIEĆ oOdelarudii pisze:A jeśli taki młody koleś leci tylko na kasę, to niech gra za ropę. Powodzenia.
Dla Was naprawdę wszystko jest czarne lub białe? Matko.
- Vimes
- Juventino
Kompletnie nie rozumiem tego oburzenia na Verrattiego. Gdbyśmy dali Pescarze tyle ile chciała to byłby nasz, nie daliśmy, więc poszedł tam gdzie chcieli tyle zapłacić. Chłopak dostał życiową szansę w wieku 19 lat, może grać w bardzo silnym klubie pod okiem trenera, który stworzył Pirlo i przy tym dobrze zarabiać. Przecież Verratti nie poszedł do PSG, bo tam zaoferowali mu lepsze pieniądze niż w Juve, tylko dlatego, że PSG nie wahało się na niego postawić, a my tak.
- pan Zambrotta
- Juventino
naskoczyliście na tego randoma delarudii, zupełnie niepotrzebnie. Nie widzicie jak mu piana z pyska cieknie, dla takich ludzi każdy kto przechodzi do City czy PSG to sprzedawczyk pozbawiony życiowych ambicji.
Ja mam nadzieję, że Veratti prędzej czy później do nas zawita. Szczególnie, kiedy Pirlo zakończy karierę żywiej się nim zainteresujemy.
Ja mam nadzieję, że Veratti prędzej czy później do nas zawita. Szczególnie, kiedy Pirlo zakończy karierę żywiej się nim zainteresujemy.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
A moze polecial na wieze Eiffla
Albo woli slimaki od malz i osmiornic. Niektorzy za czesto otwieraja albo najwyzsza albo najnizsza szuflade. Prawdziwy Juventino - najemnik polecial na kase, podobnie jesli chodzi o trenerow ma klase - nie ma klasy.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a jakie ma być? czarne lub niebieskie?Alfa i Omega pisze:Dla Was naprawdę wszystko jest czarne lub białe?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- SKAr7
- Juventino
Gradientujące i polaryzujące to chyba odpowiednie słowa, ale dawno nie zaglądałem do słownika. Więc w razie czego niech jakiś lewacki humanista mnie poprawi.Maly pisze:a jakie ma być? czarne lub niebieskie?Alfa i Omega pisze:Dla Was naprawdę wszystko jest czarne lub białe?
- delarudii
- Juventino
Nie gra w Juve, więc nie mów, że u nas grałby mniej bo wcale nie wiadomo, czy nie okazałby się lepszy np od Marchisio... Czy naprawdę liczy się tylko kasa? Przy okazji uważam, że zarabiać 2 mln a np 1,5 to przy takich sumach nie jest tak wielką różnicą.Ouh_yeah pisze:Przecież tam gra więcej niż grałby u nasdelarudii pisze:A jeśli taki młody koleś leci tylko na kasę, to niech gra za ropę. Powodzenia.A że przy okazji przytula 2 mln euro za sezon... tylko pozazdrościć.
Tak. Jako dla kibica Juve takie właśnie wszystko jest. Liczy się czerń i biel, a jeśli dla Ciebie jest inaczej, to może czas przerzucić się na interek...Alfa i Omega pisze: Dla Was naprawdę wszystko jest czarne lub białe? Matko.
Dlaczego nie potrafisz uszanować czyjegoś zdania czy poglądów? Nie potrafisz nic dodać w temacie, to może lepiej się rzucić na kogoś, co nie? Ach ci życiowi frustraci...pan Zambrotta pisze: naskoczyliście na tego randoma delarudii, zupełnie niepotrzebnie. Nie widzicie jak mu piana z pyska cieknie, dla takich ludzi każdy kto przechodzi do City czy PSG to sprzedawczyk pozbawiony życiowych ambicji.
- Dante93
- Juventino
Koleś, co Ty w ogóle pieprzysz. Nie wiem jak Ty wnioskujesz, że kasa mogła byc dla Marco głownym argumentem skoro nie było zupełnie szans na jego transfer bo Juventus go nie chciał kupic (ew. dać tyle ile życzyła sobie Pescara). On nie wybierał między Juve a PSG, tylko między PSG a Pescarą.delarudii pisze:Czy naprawdę liczy się tylko kasa? Przy okazji uważam, że zarabiać 2 mln a np 1,5 to przy takich sumach nie jest tak wielką różnicą.
Ty za to starasz sie przedstawić to tak, że mógł równie dobrze iść do Turynu tyle, że dostawałby 2x mniejsze pieniądze, a TAK WCALE NIE BYŁO. Więc skończ waść, zapoznaj sie ze sprawą nim zaczniesz pisać na dany temat.
- jareckik
- Juventino
Lepszy od Marchisio na pewno... Młodziak, który coś gra w serie B, po czym zagrał dwa mecze w Lig eł jest dla Ciebie lepszy od Mistrza Włoch oraz wicemistrza europydelarudii pisze: Nie gra w Juve, więc nie mów, że u nas grałby mniej bo wcale nie wiadomo, czy nie okazałby się lepszy np od Marchisio...

Ostatnio zmieniony 23 września 2012, 14:07 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Ale Mancini dalej tam w spokoju trenuje. Araby chyba zrozumiały że to nie działa tak że szkoleniowcowi daje się nieograniczony budżet i rok czasu na zbudowanie megaekipy.delarudii pisze: ManC, który w dalszym ciągu nic nie pokazał w LM.
delarudii pisze: A jeśli taki młody koleś leci tylko na kasę, to niech gra za ropę. Powodzenia.

Ile razy było mówione - Verratti nie dostał oferty kontraktu z Juventusu, bo Pescara nie zaakceptowała kwoty transferowej. Miał do wyboru albo gnić w beniaminku, z którego odszedł trener i wszyscy ciekawsi gracze, albo grać pierwszy skład u wicemistrza Francji, występować w LM i rozwijać się pod okiem doskonałego trenera. Ale Ty wiesz swoje - poleciał na hajs.
Czy tak ciężko pojąć że na stole nie leżał gotowy do podpisania kontrakt z Juventusem na 1,5 mln rocznie?? Na żadną inną kwotę zresztą też nie. Były dwie opcje: PSG albo pozostanie w Pescarze. Dotarło już?delarudii pisze:Czy naprawdę liczy się tylko kasa? Przy okazji uważam, że zarabiać 2 mln a np 1,5 to przy takich sumach nie jest tak wielką różnicą.
To nie jest kwestia poglądów, tylko tego że jesteś niedoinformowany. Równie dobrze mógłbyś naskoczyć na Aguero albo Dżeko że poszli za hajsem do City zamiast grać w Juve - obaj mieli dokładnie taką samą możliwość gry w Turynie jak Verratti. Podobnie jak Hazard "wolał" połasić się na kasę Romka zamiast grać w Juve (chociaż nikt mu tego drugiego akurat nie proponował) itp.delarudii pisze: Dlaczego nie potrafisz uszanować czyjegoś zdania czy poglądów? Nie potrafisz nic dodać w temacie, to może lepiej się rzucić na kogoś, co nie? Ach ci życiowi frustraci...
Równie dobrze mógłby okazać się lepszy od Giovinco czy Barzagliego, tyle że to dalej niczego nie zmienia bo jego konkurentem do gry w pierwszym składzie byłby tylko i wyłącznie Pirlo. Nie ma takiej opcji żeby grali obok siebie w linii pomocy.delarudii pisze: Nie gra w Juve, więc nie mów, że u nas grałby mniej bo wcale nie wiadomo, czy nie okazałby się lepszy np od Marchisio...
- Dybala 4ever
- Juventino
delarudii Ja się też obruszałem przy transferze Verrattiego do PSG. Też to tłumaczyłem kasą. Ale jednak emocje tutaj nie są najlepszym doradcą, liczy się rozsądek. Chłopak dobrze zrobił idąc tam grać. Ma szansę i powoli ją wykorzystuje na skok jakościowy. Może powalczyć o Mistrzostwo Francji, nabierze doświadczenia pucharowego w Champions League. Ociera się już o kadrę narodową. A w Pescarze co? Może i by się wyróżniał, ale nie miałbym z kim grać. Immobile, [Insigne[/b] też odeszli. Trenuje pod okiem Ancelottiego i dobrze mu idzie. Zbiera dobre recenzje. 2 mln euro pensji to jest raczej na zachętę, żeby zaczął grać jeszcze lepiej. W Juve nie miałby zbytnio szans. Dopóki jest Pirlo, którzy trzyma formę ponad normę nie pograłby sobie zbytnio. Pogba dopiero teraz zadebiutował. Jak Pirlo nie będzie w Juve to wtedy obaj młodzi sobie pograją. Ale póki co nie wybiegajmy w przyszłość. Młodzi Włosi też nie są głupi i widzą, że w Serie A mogą dostać mało szans na grę to idą tam gdzie sobie pograją i zbiorą wiele potrzebnego doświadczenia i ogrania. Nie ma co pluć jadem, bo to do niczego nie prowadzi.
- delarudii
- Juventino
Ale nie krzyczcie na mnie, bo już mi się przykro zrobiło...
Już wszystko wiem. Co nie zmienia faktu, że nadal uważam, że w obecnych czasach 99% piłkarzy idzie za kasą, a sympatia kibiców, barwy czy historia nie ma już żadnego znaczenia.
Już wszystko wiem. Co nie zmienia faktu, że nadal uważam, że w obecnych czasach 99% piłkarzy idzie za kasą, a sympatia kibiców, barwy czy historia nie ma już żadnego znaczenia.
- Cabrini_idol
- Juventino
delarudii pisze:Ale nie krzyczcie na mnie, bo już mi się przykro zrobiło...
This is Sparta !! a wększość udzielających się w tematach o marceto i wyjsciowych skladach to Leonidasy ;p ...
Verratti ? Od kąd trafil do PSG nie interesuje mnie juz kompletnie.... chyba, ze za pare lat znowu bedzie o nim mowiono w kontekscie transferu do nas.
Poza tym trafil do PSG

- Il Fenomeno
- Juventino
Verratti został nominowany do piłkarza miesiące we Francji, wraz z Falcao i Joao Moutinho.
To tak dla tych, którzy powtarzają, że gra mało, gra słabo we Francji, grał tylko dlatego, że jest Włochem, przy Blancu nie pogra, ma za dużą konkurencje i zgnije na ławce (więc kupimy go w promocji za rok), i tak kupią kogoś bardziej znanego za niego, Pogba i tak 2 klasy lepszy, nie oglądając oczywiście Marco w PSG. Hmm.. co tam jeszcze było. Nie pamiętam, ale Verratti we Francji ma się dobrze.
To tak dla tych, którzy powtarzają, że gra mało, gra słabo we Francji, grał tylko dlatego, że jest Włochem, przy Blancu nie pogra, ma za dużą konkurencje i zgnije na ławce (więc kupimy go w promocji za rok), i tak kupią kogoś bardziej znanego za niego, Pogba i tak 2 klasy lepszy, nie oglądając oczywiście Marco w PSG. Hmm.. co tam jeszcze było. Nie pamiętam, ale Verratti we Francji ma się dobrze.