Mecze Juve w TV
- Hoffman
- Juventino
Tylko, że na karte jak masz to wszystko dostajesz na własność co później można sprzedać i już wyjdzie taniej ;pbinio pisze:Ja wczoraj zamówiłem e'kę na abonament za 39 zeta, ma być jeszcze w tym tygodniu więc sobota już na dużym ekranie
P.S. Telefonicznie okazało się najtaniej, płacę tylko 90 zł za antenę, tuner mam za free. W rozrachunku rocznym wychodzi to samo jak na kartę, a jednak udostępniają dodatkowe kanały gdy są ciekawe mecze w tym samym czasie, na kartę ponoć nie udostępniają.
- wagner
- Juventino
z tematuSila Spokoju pisze:Z solojuve, post użytkownika pogon17. Poprawiło mi humor z rana
pogon17 pisze:Już nie mogę się doczekać...
- Ze świątyni marzeń, niebieskiego kotła londyńskiego witają państwa... Dariusz Szpakowski
- ... i Mirosław Trzeciak.
- Kto by pomyślał, jeszcze rok temu, że wielkie Juve, które było w kryzysie tak szybko powróci do elity zdobywając po drodze skudetto. Czy to aby na pewno przypadek? A dziś staje do walki po raz kolejny z De Bluuus. I oto drużyna gości: w bramce wiecznie młody Dżiandżudżilidżi Bufffon - w obronie: mający na swoim koncie zarzuty prokuratorskie za udział w korupcji Leandro Banuczi, partnerują mu Dżiordzio Kielllini, który gra na swojej nominalnej pozycji - lewej obronie oraz Andrea Bazagli, w pomocy: Szwajcar z obcobrzmiącym nazwiskiem Stefan Lichtensztajner, sprowadzony w tym roku z Udinese Calcio Gwando Asamo, czilijczyk Arturo Vidal oraz Claudio Mrkizjo i Andrea ,,geniusz" Pyrlo, w ataku: Mirko Vukinić, którego jeszcze tydzień temu mogli państwo oglądać w relacji Pej per Wiuu w meczu z Polską oraz Sebastian Dżowinko Mirek kim on jest?
- To napastnik, strzelał gole w tamtym sezonie.
- Oczywiście, warto też wspomnieć, że trener Antonio Konte którego niestety brakuje dziś na ławce z powodu zawieszenia za ustawienie jednego z meczów gdy jeszcze trenował w Serie B nie zdecydował się desygnować do 1. składu Emanuela Giakeriniego zwanego ,,włoskim Messim". Na ławce jest także inny oskarżony o korupcję zawodnik Simone Pepe. He he sporo tej korupcji prawda Mirku?
- (z przejęciem): Tak, tak w Hiszpanii podobna sytuacja byłaby nie do pomyślenia, trudno sobie wyobrazić, żeby wielka Barca czy galaktyczny Real kupowali mecze
- To prawda, ale oni Mirku kochają piłkę!
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... start=1020
...
Chciałbym się odnieść
Mnie osobiście jakoś już nie bawi to nabijanie się z komentarzy Szpakowskiego. Facet ma swoje lata i raczej meczów międzyklubowych nie komentuje albo robi to bardzo rzadko, teraz ogranicza się do Reprezentacji Polski i tyle. A to czy starszy pan mówi Bonuczi czy Bonuki. Nie bądźmy tak politycznie poprawni. Pamięta że gdzieś czytałem o wymowie nazwiska przez stacje telewizyjne: Dirka Kuyta vel Kujta vel Kajta gdzie wszystkie wymowy były poprawne (bo inaczej to się czyta w Holandii a inaczej w Anglii). Z resztą to troche paradoks bo śmiech z komentatora który wypowiada nazwisko tak czy inaczej przez niektórych kibiców Juve którzy mylili się na forum w pisowni nazwisk "Quagiarella" czy "Lichtsteiner" .. to jak "przyganiał kocioł garnkowi". Jakby jakiś Borek wykazał się nieznajomością wypowiedzenia współczesnych nazwisk piłkarzy to wtedy można by to jakoś rozdmuchać. Jeśli coś może być zabawnego u pana Darka to nie to jak teraz wymawia nazwiska tylko jego cytaty z kilka(i wiecej) lat wstecz :
Podaje:
http://pl.wikiquote.org/wiki/Dariusz_Szpakowski
Mało tam przekrętów nazwisk .. A jeśli nawet mnie najbardziej bawi: Jezus Maria Boruc albo Będzie rzut wolny dla reprezentacji słoni (podczas meczu Polska - WKS)

przykład że tak powiem z dupy wzięty. Bo wątroba czy inny organ zawsze jest w tym samym miejscu i im lekarz bardziej doświadczony tym lepszy. Piłkarze się zmieniają z roku na rok :roll: za dużo filmów oglądasz bo jak można to sprowadzić do takiego przykładu :doh:Pan Mietek pisze:wagner, a powiedz mi, czy jak starzejącemu chirurgowi coś się pomiesza i przy operacji wytnie nerkę zamiast wątroby to też powiesz, że "ma już swoje lata....."? .
Ostatnio zmieniony 18 września 2012, 13:03 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maku
- Juventino
To, że jest starszy nie ma żadnego znaczenia. Komentowanie to jest jego praca i powinien sumiennie wypełniać swoje obowiązki. Nie po to dostaje niemałe pieniądze i lata za friko na najlepsze mecze na świecie, aby mógł popełniać takie gafy. Czy przed meczem tak ciężko przeczytać co nieco o grających zespołach, piłkarzach itd.? W dobie Internetu i współczesnej telewizji to nie jest żaden problem.wagner pisze:...
Ostatnio zmieniony 18 września 2012, 12:14 przez Maku, łącznie zmieniany 1 raz.

- Myzarel
- Juventino
Było już gdziekolwiek podane kto będzie komentował jutrzejszy mecz? Bo chyba każdy czeka na Szpaka

Diabeł nie taki straszny, ale nie czerwony, tylko biały, a w zasadzie to kogut. :rotfl:wagner pisze: http://pl.wikiquote.org/wiki/Dariusz_Szpakowski
Mało tam przekrętów nazwisk .. A jeśli nawet mnie najbardziej bawi: Jezus Maria Boruc albo Będzie rzut wolny dla reprezentacji słoni (podczas meczu Polska - WKS)cos w tym stylu :lol:
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Kiedy starszy Pan raz mówi Bonuczi, w następnej akcji Bonuki i za 2 minuty Banuczi czasem przechodząc nawet w Panuczi to już jest po prostu beka. Szpaku do dziś też nie ogarnął sprawy Xaviego i Xabiego Alonso. Nigdy nie jest pewien który jest który. Nawet jeśli obok niego siedzi Mirek Trzeciak i non stop mówi o Xavim.wagner pisze:to czy starszy pan mówi Bonuczi czy Bonuki
- Pan Mietek
- Juventino
wagner, a powiedz mi, czy jak starzejącemu chirurgowi coś się pomiesza i przy operacji wytnie nerkę zamiast wątroby to też powiesz, że "ma już swoje lata....."? Wiem, że mocne porównanie ale Szpak to taki symbol zacofania naszego kraju bo ja bym go wykopał na zbity ryj za fuszerkę jaką odwala. Na bank jest w tym kraju cała masa młodych, ambitnych dziennikarzy sportowych a pracę ma leniwy, nieprofesjonalny starzec, który ma już swoje najlepsze lata dawno za sobą i pracuje tylko dlatego, że niektórzy ludzie mają do niego sentyment.......
Natomiast to dogłębne wyliczanie błędów komentatorom, frustracja z powodu tego, że koleś przeinaczył nazwisko ulubionego piłkarza jest faktycznie dość zabawne. Ja będę oglądał mecz z wyciszonym komentarzem, słuchając muzyki.
Natomiast to dogłębne wyliczanie błędów komentatorom, frustracja z powodu tego, że koleś przeinaczył nazwisko ulubionego piłkarza jest faktycznie dość zabawne. Ja będę oglądał mecz z wyciszonym komentarzem, słuchając muzyki.
- Eric6666
- Juventino
nic wiecej Szpaka nie trzyma przy tej posadzie, szczególnie jako komentatora piłki nożnej. Ile było głosów podczas Euro, żeby posadzic Zimocha? ile przed meczem PL-Czarnogóra, że z takim komentatorem nie chce płacic? dla mnie koleś jest skończony, ale w Polsce jak z zawodnikami, tak teraz z komentatorem trzyma sie go na stołku dopóki połowa narodu nie zacznie go nienawidzic... Jak pieknie było jak Żurawski powiedział, że nie przyjmie powołania, bo dlaczego ma grac stary, rezererwowy, zawodnik bez formy? Jak pieknie by było, gdyby Szpaku sam zrezygnował zamiast czekac na nie wiadomo co. Osobiscie jedynym co może zepsuc jutrzejsza radośc z LM jest komentator...Pan Mietek pisze:wagner, a powiedz mi, czy jak starzejącemu chirurgowi coś się pomiesza i przy operacji wytnie nerkę zamiast wątroby to też powiesz, że "ma już swoje lata....."? Wiem, że mocne porównanie ale Szpak to taki symbol zacofania naszego kraju bo ja bym go wykopał na zbity ryj za fuszerkę jaką odwala. Na bank jest w tym kraju cała masa młodych, ambitnych dziennikarzy sportowych a pracę ma leniwy, nieprofesjonalny starzec, który ma już swoje najlepsze lata dawno za sobą i pracuje tylko dlatego, że niektórzy ludzie mają do niego sentyment.......
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- gucio_juve
- Juventino
Mam pytanie do zorientowanych? Spoglądam na program stacji Nsport i w sobotę transmitują dwa mecze. Nasz i Parmę z Fiorą. Niestety w niedzielę nie ma żadnego meczu. Czy po prostu nie uzupełnili pełnego programu, czy też mogą transmitować dwa spotkania na kolejkę? Orientuje się ktoś czy będzie nasz mecz z Violą we wtorek, bądź jakiś w środę? Bo w programie TV jeszcze nic nie ma...?
- Mateo21
- Juventino
Nawet fajnie dzisiaj komentowali mecz Juve, osoby w studiu też nawet spoko tylko ten Matusiak mi nie pasuje bo się za bardzo nie nagrał w Palermo.
Nie przekręcali nazwisk, czasami coś śmiesznego powiedzieli na przykład co sobie myśli Matri i Giovinco
Nie przekręcali nazwisk, czasami coś śmiesznego powiedzieli na przykład co sobie myśli Matri i Giovinco

- RSelevan
- Juventino
Jak dla mnie było okej. Miło się słuchało, może nie rzucali jakimiś mega ciekawostkami, ale kilka razy wywołali uśmiech, i generalnie bez jakiś wyraźnych gaf.
Wydaje mi się tylko, że ogólnie głośność poza komentatorami jest trochę za niska, i wydaje się, jakby zupełnie nie było dopingu. Nasz hymn też był ledwo słyszalny.
Wydaje mi się tylko, że ogólnie głośność poza komentatorami jest trochę za niska, i wydaje się, jakby zupełnie nie było dopingu. Nasz hymn też był ledwo słyszalny.
- Fonczek1947
- Juventino
W programie nki jest napisane, że we wtorek o godzinie 21:00 puszczają ManU - Galatasarayrammstein pisze:Zapowiedz następnej kolejki w NSport HD:
Fiorentina - Juventus 25.09
20:45 nSport HD
Napoli -Lazio 26.09
20:45 nSport HD
Studio przed meczem od 20.00

- booyak
- Juventino
Dla mnie nie taka mała bo strasznie mnie to zirytowało :evil:darex pisze:Oczywiście super że eNka ma Serie A, ale jedna rzecz bardziej mi się podobała w Canal+. Podczas naszego hymnu komentatorzy z Canal byli cicho, a tu cały czas mówili, no ale to taka mała drobnostka :-D
Studio to porażka. Kibic Juve ledwo rozumiejący resztę, antyJuventinio w postaci tego gościa z La Gazzetty i jego wypowiedzi na temat Conte, że powinniśmy się cieszyć że nie dostał większej kary i śmiech kiedy nasz włoski kibic chciał bronić Juve przypominając 2006r. Matusiak i pan prowadzący chyba mało ogarnięci jeśli chodzi o Serie A., mimo że ten pierwszy spędził tam trochę czasu. Jeśli tak ma wyglądać studio przed każdym meczem Juve to ja dziękuje i wole wejście na antenę przed samym hymnem.Mateo21 pisze:Nawet fajnie dzisiaj komentowali mecz Juve, osoby w studiu też nawet spoko
★ ★ ★