Mercato (2012-2014)
- ZZX
- Juventino
- Virgil
- Juventino
Tu nie chodzi o chęć sciągnięcia konkretnie Falcao do Juventusu, bo to jest opcja po prostu nierealna, tylko Falcao pokazuje co daje naprawdę klasowy napastnik i co trzeba mieć aby rywalizować na najwyższym poziomie np. w dalszych fazach LM.
I nie ma innej opcji jak wyłożyć grubą kasę na napastnika, nawet talenty z Ameryki jak np. Aguero w młodym wieku chodzą po ponad 20mln.
Moim zdaniem dopóki nie będziemy (tzn. Marotta) mentalnie przygotowani na wydanie 35mln+ na napastnika to nikogo klasowego nie kupimy , przez klasowego rozumiem kogoś z absolutnego topu.
Gadek Marotty w stylu "nie stać nas na kupno za ponad 30mln czy tam ligi" nie kupuję bo to po prostu bzdury, co za różnica była by aby np. zamiast kasy wydanej na np. Islę (abstrahuję od przydatności transferu, przykład użyty do zobrazowania sytuacji) dołożyć ją do kwoty przeznaczonej na napastnika (myślę że mogliśmy mieć ok. 20-25 mln na ten cel) i kupić kogoś za grubszą kasę ? Oprócz blokady mentalnej Marotty nie widzę żadnych innych przeciwwskazań.
I nie ma innej opcji jak wyłożyć grubą kasę na napastnika, nawet talenty z Ameryki jak np. Aguero w młodym wieku chodzą po ponad 20mln.
Moim zdaniem dopóki nie będziemy (tzn. Marotta) mentalnie przygotowani na wydanie 35mln+ na napastnika to nikogo klasowego nie kupimy , przez klasowego rozumiem kogoś z absolutnego topu.
Gadek Marotty w stylu "nie stać nas na kupno za ponad 30mln czy tam ligi" nie kupuję bo to po prostu bzdury, co za różnica była by aby np. zamiast kasy wydanej na np. Islę (abstrahuję od przydatności transferu, przykład użyty do zobrazowania sytuacji) dołożyć ją do kwoty przeznaczonej na napastnika (myślę że mogliśmy mieć ok. 20-25 mln na ten cel) i kupić kogoś za grubszą kasę ? Oprócz blokady mentalnej Marotty nie widzę żadnych innych przeciwwskazań.
- rufi8
- Juventino
Ale z Ciebie niewierny Tomasz, w to też nie wierzysz ?Antek666 pisze:wierzysz naprawdę w tę pizzę?rufi8 pisze:Jeszcze a propos Bendtnera, gość ma coś z banią, to tylko jeden z przykładów:
http://euro2008.blox.pl/2011/12/Jak-Nic ... powal.html
Sądzę, że jego kariera w Serie A potrwa co najwyżej rok.
Falcao 3, szlag mnie trafia. Dlaczego my nie potrafimy od dłuższego czasu sprowadzić takiego napadziora ???znajdź inne,poważne źródła niż ten śmieszny blog i coś takiego jak "ekstrabladet.dk" ,to może i ja w to uwierzę
![]()
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... niec.shtml
Do tego dodałbym jeszcze numer z gaciami na Euro:
http://www.sport.pl/euro2012/1,126890,1 ... szony.html
Gość sprawia wiele problemów poza boiskiem.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 94 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Marotta chyba zwyczajnie nie chce powielić błędów Secco (czytaj Amauri czy Diego, chociaż wg mnie Ribas miał niefart trafić do Juve w najgorszym z możliwych momentów, bo potencjał miał/ma ogromny) i wyrzucić 30-40 mln € na jednego gracza, bo może za to kupić ze 2-3 bardzo dobrych graczy. Trochę racji w takim rozumowaniu jest, aczkolwiek "kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana".
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Antek666
- Juventino
no jestem Tomkiem,więc to do czegoś zobowiązuje :lol: sorry,myślałem że wy już zaczęliście wklepywać w google "bendtner scandals" itp i tylko szukacie by mu jeszcze bardziej pojechać.O gaciach słyszałem.No i ogólnie to jednak masz rację,ma coś z banią trochę nie ten tego... pozostaje tylko mieć nadzieję,że go Antek jakoś ogarnie,oby tylko typek nie spieprzył dobrej atmosfery w drużynie i nie okazał się takim koniem trojańskimrufi8 pisze:Ale z Ciebie niewierny Tomasz, w to też nie wierzysz ?Antek666 pisze:wierzysz naprawdę w tę pizzę?rufi8 pisze:Jeszcze a propos Bendtnera, gość ma coś z banią, to tylko jeden z przykładów:
http://euro2008.blox.pl/2011/12/Jak-Nic ... powal.html
Sądzę, że jego kariera w Serie A potrwa co najwyżej rok.
Falcao 3, szlag mnie trafia. Dlaczego my nie potrafimy od dłuższego czasu sprowadzić takiego napadziora ???znajdź inne,poważne źródła niż ten śmieszny blog i coś takiego jak "ekstrabladet.dk" ,to może i ja w to uwierzę
![]()
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... niec.shtml
Do tego dodałbym jeszcze numer z gaciami na Euro:
http://www.sport.pl/euro2012/1,126890,1 ... szony.html
Gość sprawia wiele problemów poza boiskiem.
- drozdi
- Juventino
Narzekacie i w ogóle, ale pomyślcie - czy do słabej ligi potrzebny jest nam napastnik klasy światowej? Na dzień dzisiejszy nie mamy co liczyć na sukcesy w Europie i musimy się skupić na własnym podwórku gdzie taki Falcao jest po prostu 'aż zbyt' przydatny...
- jareckik
- Juventino
Równie dobrze możesz powiedzieć o Atletico to samo, że do zajęcia miejsca od 4-6 w PD jest im zbędny...drozdi pisze:Narzekacie i w ogóle, ale pomyślcie - czy do słabej ligi potrzebny jest nam napastnik klasy światowej? Na dzień dzisiejszy nie mamy co liczyć na sukcesy w Europie i musimy się skupić na własnym podwórku gdzie taki Falcao jest po prostu 'aż zbyt' przydatny...
- Montezuma11
- Juventino
@ up nie jest topem, nie ma głośnego nazwiska, nie kosztował fury grosza,
FORZA JUVENTUS !!!
- Antek666
- Juventino
nie nazywa się cavani,falcao ani dzeko.Ein pisze:Chciałbym się dowiedzieć dlaczego hejcimy naszego nowego napastnika ?
Koleś ma 24 lata dopiero, grał w Arsenalu. Co on złego zrobił ?
a tak poważniej,to jest to odrzutek z arsenalu,odrzutek może i nawet z całej premier league(chyba,że ktoś by go dziś sprowadził w ostatniej chwili...),bo mamy urazę do duńczyków(s.poulsen..),bo każdy jeden "wysoki napastnik" sprowadzony do nas w ostatnich kilku latach okazał się drewnem-jednego do dziś pozbyć się nie możemy i zżera nam 4mln rocznie,bo nie jest wzmocnieniem a uzupełnieniem składu.[/url]
a wiesz co mnie najbardziej przeraża? to,że ani Gio ani Mirko tak naprawdę nie są napastnikami.Serio.
Mam na myśli to,że obaj czują się jednak lepiej tuż za plecami napastników lub na lewym skrzydle w 4-3-3 ale nie jako jedyny wysuniety czy jako ktorys z dwojki napadziorów..
- rufi8
- Juventino
Jest Edkiem Sztachetą z rodziny płotów i do tego kolejnym po Amaurim czy Iaquincie.Ein pisze:Chciałbym się dowiedzieć dlaczego hejcimy naszego nowego napastnika ?
Koleś ma 24 lata dopiero, grał w Arsenalu. Co on złego zrobił ?