Mercato (2012-2014)
- @Maras@
- Juventino
Bardzo mądre zdanie. W końcu ktoś się ogarnął. Nie oszukujmy się... na razie ciągle nie jesteśmy TOPem Europejskim (choć wiadomo, że bardzo byśmy tego chcieli). Z roku na rok robimy widoczny postęp, ale nie można mieć wszystkiego od razu.Hubert_bn pisze:Nie zapominajcie gdzie byliśmy rok temuPowoli będziemy w pierwszej 3 europy.
FORZA JUVENTUS 30!!!!!!
Wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Mercatto w tym roku zaczęliśmy świetnie... Później nieco spuściliśmy z tonu, ale ja i tak bardzo jestem z niego zadowolony. Poszerzyliśmy kadrę, zwiększyliśmy tym konkurencyjność w składzie. Musi być dobrze. Tymczasowo może wytrzymamy bez jakoś bez super snajpera. Może uda się go zakupić zimą...

- rosomak
- Juventino
Marat do inteligentnych to ty nie nalezysz.
To ktos gra w pilke dyrektor czy pilkarze?
kto nimi dowodzi?chyba trener?????
czy Conte mial taki super sklad ??? sam sobie odpowiedz intelektualisto na pytanie.
Sam Marotta przed sezonem rok temu bral pod uwage gre w lidze europejskiej.
To ktos gra w pilke dyrektor czy pilkarze?
czy Conte mial taki super sklad ??? sam sobie odpowiedz intelektualisto na pytanie.
Sam Marotta przed sezonem rok temu bral pod uwage gre w lidze europejskiej.
- Bartek88
- Juventino
Z resztą się zgodze, ale akurat Elia był tyle wart, a o Bonucciego scigalismy się z Interem dlatego tyle kosztował.Virgil pisze:Elja - nie grający w średniaku bundeskopanki, grający totalny piach w preseasonie i pierwszych meczach bundeskopanki lekką ręką 9mln.
Bonucci - łącznie 15,5 mln za zawodnika bo jednym dosyć udanym sezonie.
Nie licząc ataku -żartujesz sobie? Czym Vidal, Marchisio, Pirlo, Chellini, Buffon odbiegają od topowych graczy europy? (nie licząc może Barcy i Realu)Bardzo mądre zdanie. W końcu ktoś się ogarnął. Nie oszukujmy się... na razie ciągle nie jesteśmy TOPem Europejskim
20 min nadzieji...
- Szilgu
- Juventino
Cholera, ile razy mam pytać skąd wzięło się te 18,5mln? Mamy za 9mln połówkę i to tyle. Ale nie, opłakujmy 18,5mln... Za dwa lata możemy drugą połówkę dostać równie dobrze za 100tys. No i dodaj do tego to, że nie wiadomo za ile by nam opchnęli Asamoah, gdybyśmy nie robili transakcji wiązanej.Virgil pisze: Isla - nie grający od pół roku, kontuzjowany na pozycję dosyć mocno obsadzoną - 18,5mln
- jareckik
- Juventino
Na prawdę myście ze w 15 zrobi się transakcję za 25mlnE ??:D
- kdzr
- Juventino
baka pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=22446 w newsach niedawno byłokdzr pisze:Gdzie mogę przeczytać o tym, że Duńczyk rzekomo wspominał coś o '10'?
hahaha ale matoł : D dzięki
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
I dokładnie o to mi chodziło.Secco był fatalnym dyrektorem nie ma dyskusji co do tego, jednak on pracując z Moggim rozumiał że to jest wielki klub i nie raz trzeba przepłacić, robił to nieudolnie ok, ale jestem pewien , że jakby chciał Jovetica czy Dzeko to by ich sciągnął przepłacając te 5-8mln.
Nieraz trzeba i tak. Marotta jest świetny jeżeli chodzi o budowanie drużyny, zrobił to w te 2 lata, zbudował ciekawą drużynę na lata z perspektywą wymiany poszczególnych części tak aby wszystko było zbilansowane. Uporządkował ten klub jak mało kto pod każdym względem również płacowym, jednak po ostatnim i tym okienku mam wątpliwości czy on potrafi pójść krok czy dwa kroki dalej - czyli zbudować zespół na miarę realne rywalizacji o wygranie LM bo aby zbudować taki zespół trzeba przepłacać i czasami trzeba dać wysokie pensje. W to wątpię takie transfery na łapu capu jak Elji, Bendtnera i innego szrotu którym żaden poważny klub się nie interesuje budzą we mnie takie wątpliwości + nie umiejętność sprowadzenia przez 2 lata napastnika który podniósłby poziom ataku te wątpliwości potęgują.

Czyli coś nas jednak łączy :rotfl:Marat do inteligentnych to ty nie nalezysz.
Ale mi teraz ćwieka zadałeś! Hmm, chyba piłkarze... Choć Marotta ugrałby pewnie tyle samo co Bendtner i Elia z MartinezemTo ktos gra w pilke dyrektor czy pilkarze?

Powtarzasz się Einsteinie. Conte miał nieżły skład, wystarczyło tych grajków dobrze poprowadzić i przy odrobinie szczęscia, oraz braku gry na 3 frontach mistrz był osiągalny. Kontuzje Milanu, totalna zapaść Romy i Interu... to były te okoliczności, które pomogły. Skład był porównywalny, do tych za Ferrary czy Del Neriego, tylko nasz trener okazał się wisienką na torcie - to tyle.sam sobie odpowiedz intelektualisto na pytanie.
Przekaż moje pozdrowienia dla inteligencji
- Osgiliath
- Juventino
Bardziej niż na jakiś zakup liczę na pozbycie się Q, VI, Zieglera...
na SJ podali, że Andrea postanowił u Johna wysępić trochę na LL, co w ogóle jest absurd... Na Dżeko nie liczę, bo i w $ity cicho coś z transferami w ataku.
na SJ podali, że Andrea postanowił u Johna wysępić trochę na LL, co w ogóle jest absurd... Na Dżeko nie liczę, bo i w $ity cicho coś z transferami w ataku.
- Hubert_bn
- Juventino
Szikit
http://www.juvepoland.com/news.php?id=22098 Zapłaciliśmy za całego Isle, Udinese spłaca połowe w ratach.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=22098 Zapłaciliśmy za całego Isle, Udinese spłaca połowe w ratach.
- Antek666
- Juventino
a ja minimum w 3 przypadkach w to wątpie.Ziegler,Elia,Pazienza-kupieni,ale jak wiemy wszyscy niechciani przez Conte :oWojtek pisze: Secco kupował graczy których chciał trener? Nie wątpie by Marotta postępował inaczej.
"Wreszcie mogę powiedzieć, że jestem graczem Juventusu. Nie mogę się doczekać by założyć paski" - Nicklas Bendtner
- @Maras@
- Juventino
Ale ja przecież nie mówię, że nie mamy dobrych piłkarzy. Mówię tylko, że nie jesteśmy w tym momencie traktowani jako czołowy, europejski klub. Po latach wracamy z bezpucharowej banicji. Tak na prawdę, ten sezon w końcu choć trochę pokaże w jakim miejscu w Europie znajdujemy się w tym momencie.Bartek88 pisze:Nie licząc ataku -żartujesz sobie? Czym Vidal, Marchisio, Pirlo, Chellini, Buffon odbiegają od topowych graczy europy? (nie licząc może Barcy i Realu)Bardzo mądre zdanie. W końcu ktoś się ogarnął. Nie oszukujmy się... na razie ciągle nie jesteśmy TOPem Europejskim

- Osgiliath
- Juventino
"Ouasim Bouy nie spędzi kolejnego sezonu w Juventusie, ponieważ zagra w Serie B, o czym czytamy w komunikacie o treści: "Brescia Calcio SpA ogłasza, że osiągnęła porozumienie z Juventusem w sprawie tymczasowego pozyskania holenderskiego pomocnika Ouasima Bouya aż do 30 czerwca 2013 roku".
-
-
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 18:50 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- jareckik
- Juventino
Ziegler chyba właśnie wszedł do holu ... Czuje , że pójdzie do Parmy za 30tys euro, albo mniej :lol: