Igrzyska olimpijskie - wszystko poza piłką nożną
- czarny93
- Juventino
I ta Hiszpanka bardzo pomogła Klepackiej bo gdyby nie wyprzedziła Ukrainki o medal naszej zawodniczki byłoby ciężkorammstein pisze:Hiszpania zdobyla dzis dopiero 1 zloty medal, az dziwne;p i to w tej dyscyplinie, w ktorej Zofie Klepacka zdobyla brąz;)

Bardzo dobry dzień jak na razie. Wioślarki będą w finale, 2 brązy a wieczorem może Małachowski coś pokaże, czego z resztą bardzo mu życzę.
Jutro i tak dla mnie jako kibica siatkówki najważniejszy sprawdzian na tych igrzyskach. Bedzie bardzo ciężko, bo jeśli Sbornej od początku siądzie zagrywka i odrzucą nas od siatki to obawiam się, że nasza skuteczność w ataku będzie mizerna, ale poczekamy zobaczymy. Życzę sobie półfinału z Niemcami, gdzie gra mój ulubiony Dżordż

Wie ktoś może kiedy będą biegi na 800 m z Lewandowskim i Kszczotem?
DejW
- francois
- Juventino
Dobrze, że są te kolejne medale
Może jednak dobijemy do dychy
Megarozczarował mnie wczoraj Dołęga. Za dużo chciał już w pierwszej próbie, a przecież później nie można iść w dół. Dobrze, że honor uratował Bonk.

Megarozczarował mnie wczoraj Dołęga. Za dużo chciał już w pierwszej próbie, a przecież później nie można iść w dół. Dobrze, że honor uratował Bonk.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- oliwia
- Juventino
Dzisiaj o 20.55 półfinał 800m.Bardzo dobry dzień jak na razie. Wioślarki będą w finale, 2 brązy a wieczorem może Małachowski coś pokaże, czego z resztą bardzo mu życzę.
Jutro i tak dla mnie jako kibica siatkówki najważniejszy sprawdzian na tych igrzyskach. Bedzie bardzo ciężko, bo jeśli Sbornej od początku siądzie zagrywka i odrzucą nas od siatki to obawiam się, że nasza skuteczność w ataku będzie mizerna, ale poczekamy zobaczymy. Życzę sobie półfinału z Niemcami, gdzie gra mój ulubiony Dżordż Smile
Wie ktoś może kiedy będą biegi na 800 m z Lewandowskim i Kszczotem?
Też życzę nam półfinału z Niemcami, a im samym brązowego medalu, też w dużej mierze z powodu Grozera

Jutro będzie bardzo ciężko, najtrudniejszy mecz sezonu z powoli rozpędzającą się Rosją. Liczę, że w ćwierćfinale pojawi się ich standardowy problem - problem z głową, a nasi wrócą do dyspozycji sprzed meczu z Australią.
Brazylia oczywiście prezentuje się bardzo przeciętnie, ale trafiła na słabiutką Argentynę i udział z strefie medalowej ma właściwie gwarantowany.
- Nedved1983
- Juventino
Dołęga zawiódł ale ciężar dobrał dobrze, bez problemu sobie radził z większymi. tym większa szkoda że do następnych igrzysk nie dotrwa, ma strasznie wyniszczony organizm przez ten sport. mógł wywalczyć medal i zapewnić sobie bezpieczniejszą przyszłość, niestety taki jest sport, nie zawsze wygrywa najlepszy, liczy się dyspozycja dnia, szczęście etc.francois pisze:Dobrze, że są te kolejne medaleMoże jednak dobijemy do dychy
![]()
brawo dla naszych pływaków

- Ziółi
- Juventino
Tymczasem Japończycy objęli prowadzenie, pierwszy krok do wymarzonego finału Japonia - Brazylia. Ale przyładował :shock:
Niestety zarówno na Nsporcie, jak i TVP sport półfinał ten przegrał z siatkówką kobiet. Na szczęście jest internet. Z kolei na nieszczęście jest arabski komentator.
E: jednak Meksyk. Wypalili się Japońcy... już tak nie biegali, nie grali tak ładnie, zgrabnie itp. zaczęli męczyć wręcz. Można rzec, że źle rozłożyli siły na turniej. A sytuacja przy drugim golu... Meksyk - Brazylia brzmi nieźle, ale Koreańczycy mają szanse.
@down: no fakt, mała pomyłka, jeszcze w temacie stoi jak byk, sorry. choć faktycznie można by je połączyć, gdyż piłkarski topic nie cieszy się taką popularnością, jak przypuszczano.
Niestety zarówno na Nsporcie, jak i TVP sport półfinał ten przegrał z siatkówką kobiet. Na szczęście jest internet. Z kolei na nieszczęście jest arabski komentator.
E: jednak Meksyk. Wypalili się Japońcy... już tak nie biegali, nie grali tak ładnie, zgrabnie itp. zaczęli męczyć wręcz. Można rzec, że źle rozłożyli siły na turniej. A sytuacja przy drugim golu... Meksyk - Brazylia brzmi nieźle, ale Koreańczycy mają szanse.
@down: no fakt, mała pomyłka, jeszcze w temacie stoi jak byk, sorry. choć faktycznie można by je połączyć, gdyż piłkarski topic nie cieszy się taką popularnością, jak przypuszczano.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2012, 23:01 przez Ziółi, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Porąbane te zasady. Ja wiem że należy się trzymać przepisów skoro takie są, ale jak dla mnie mistrzem w dysku powinien być Irańczyk. Nie uznano mu rzutu w piątej serii, bo nieznacznie nastąpił na linię i to na dodatek już po rzucie. I niby wszystko zgodnie z regulaminem, ale ja bym nie robił takiej apteki gdy ważą się medale. Niemcowi się picło i tyle.
Nie oglądałem podnoszenia ciężarów, ale zdaje się, że było groźnie, faworyt (też Niemiec) spuścił sobie sztangę na głowę. Chyba na szczęście nic mu się nie stało, ale mogło to zakończyć się fatalnie, choć i tak z medalu nici.
http://www.eurosport.pl/podnoszenie-cie ... ndon.shtml
@Ziółi - o piłce to chyba w innym temacie, aczkolwiek możnaby te tematy połączyć.
Niespodziewanie już 8 medali, tak jak pisałem, wystrzelil ktoś na kogo się nie stawiało (choć ja wiem czy taka sensacja? no ale jako pierwszych w szansach medalowych ich się nie wymieniało) ew. w dyscyplinie malo popularnej (telewizyjnie, bo czynnie pewnie amatorów nie brakuje). Do przekroczenia magicznej "10" medali coraz bliżej. Włodarczyk, kajakarki, może siatkarze i Wojciechowski? Jest szansa.
Nie oglądałem podnoszenia ciężarów, ale zdaje się, że było groźnie, faworyt (też Niemiec) spuścił sobie sztangę na głowę. Chyba na szczęście nic mu się nie stało, ale mogło to zakończyć się fatalnie, choć i tak z medalu nici.
http://www.eurosport.pl/podnoszenie-cie ... ndon.shtml
@Ziółi - o piłce to chyba w innym temacie, aczkolwiek możnaby te tematy połączyć.
Niespodziewanie już 8 medali, tak jak pisałem, wystrzelil ktoś na kogo się nie stawiało (choć ja wiem czy taka sensacja? no ale jako pierwszych w szansach medalowych ich się nie wymieniało) ew. w dyscyplinie malo popularnej (telewizyjnie, bo czynnie pewnie amatorów nie brakuje). Do przekroczenia magicznej "10" medali coraz bliżej. Włodarczyk, kajakarki, może siatkarze i Wojciechowski? Jest szansa.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wojciechowski? Skoro Małachowski dzisiaj nie dał rady, a też walczył z kontuzją przez pewien czas to nie łudźmy się, że Wojciechowski da radę. To nie jest jakiś przypadkowy meeting, to są zawody najwyższej rangi jeśli masz słabszy okres to po prostu nie istniejesz. Tak jak niestety Małachowski dzisiaj. Szkoda mi chłopa, bo widać, że kontuzja pokrzyżowała mu plany.
O ile zdawałem sobie sprawę z problemów Małachowskiego, o tyle byłem strasznie zawiedziony po biegu eliminacyjnym Artura Nogi. Pierwszy zryw, właściwie zaraz po starcie i poszło... Szkoda, wielka szkoda. Chłopak, który w kategorii juniorów zgarniał wszystko, w wieku 20 lat zajął piąte miejsce na Olimpiadzie w Pekinie.
Nie ma być zawodów w tej klasie, w której dzisiaj medal zdobyła Klepacka.Nedved1983 pisze: brawo dla naszych pływakówkolejne 2 medale. może dobijemy do 10, ale szkoda że na razie tylko 2 złote. podobno od następnych igrzysk ma nie być zawodów w windsurfingu :shock:
O ile zdawałem sobie sprawę z problemów Małachowskiego, o tyle byłem strasznie zawiedziony po biegu eliminacyjnym Artura Nogi. Pierwszy zryw, właściwie zaraz po starcie i poszło... Szkoda, wielka szkoda. Chłopak, który w kategorii juniorów zgarniał wszystko, w wieku 20 lat zajął piąte miejsce na Olimpiadzie w Pekinie.
- Szaq
- Juventino
Kajakarki zrobiły apetyt tym rekordem świata liczę, że jutro popłyną po złoto. Mam też nadzieje, że zapaśniczki powalczą o medale.
No i wydarzenie dnia nasi siatkarze . Myślę, że teraz będą tak zmotywowani, że pokażemy Ruskim miejsce w szeregu i skończy się 3-1 dla naszych.
No i wydarzenie dnia nasi siatkarze . Myślę, że teraz będą tak zmotywowani, że pokażemy Ruskim miejsce w szeregu i skończy się 3-1 dla naszych.
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, wycofują RS:X, dla mnie to lekka farsa. Wyrzucają powoli większą część dyscyplin, które zawsze fajnie się oglądało na olimpiadzie, bo kiedy indziej nie ma na to czasu. Szkoda że biorą się za baseball, czy żeglarstwo, a takie konie czy inne pływanie synchroniczne zostaje :roll:zoff pisze:Nie ma być zawodów w tej klasie, w której dzisiaj medal zdobyła Klepacka.
Mamy 8 medali, w tym dwa złote. Tyle zatypowałem. Zobaczymy, co pokażą kajakarki, nasza ostatnia poważniejsza nadzieja medalowa.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Kajakarki, no i Anita Włodarczyk. To jednak też jest argument. Dzisiaj chyba są eliminacje kobiecego młota.
Dlaczego na MŚ w lekkiej jesteśmy w czubie klasyfikacji medalowej zdobywając liczbę medali porównywalną do tej, którą dotychczas zdobyliśmy na tej Olimpiadzie, a jak przychodzą Igrzyska to zawsze jest jakaś seria niepowodzeń...
Dlaczego na MŚ w lekkiej jesteśmy w czubie klasyfikacji medalowej zdobywając liczbę medali porównywalną do tej, którą dotychczas zdobyliśmy na tej Olimpiadzie, a jak przychodzą Igrzyska to zawsze jest jakaś seria niepowodzeń...
- pan Zambrotta
- Juventino
polscy sportowcy mają frajerstwo wpisane we krwi. Smutne, ale prawdziwe, a najlepszym przykładem jest Dołęga. Szansa jedna na milion, faworyci odpadli, a on nie podniósł sztangi nawet :doh:. Porównywalne z sytuacją, jakby w kadrze Italii na Euro Cassano był zdrowy, Rossi nie był kontuzjowany, Pirlo 5 lat młodszy, Balotelli mądrzejszy, a Hiszpania, Niemcy, Holendrzy nie zakwalifikowali się, a i tak po fazie grupowej z Irlandią, Polską i Chorwacją, Azzurri pakowaliby walizki i jechali do domu.zoff pisze:Dlaczego na MŚ w lekkiej jesteśmy w czubie klasyfikacji medalowej zdobywając liczbę medali porównywalną do tej, którą dotychczas zdobyliśmy na tej Olimpiadzie, a jak przychodzą Igrzyska to zawsze jest jakaś seria niepowodzeń...
Prezes kajakarzy liczy na cztery medale. Balonik dalej pompowany widzę. Sukces będzie, jak będa dwa medale.
- @D@$
- Juventino
Ale powrzucałeś do jednego wora. Baseball to się fajnie ogląda w amerykańskich filmach,a le umówmy się, to jeden z bardziej niszowych sportów drużynowych.pan Zambrotta pisze:tak, wycofują RS:X, dla mnie to lekka farsa. Wyrzucają powoli większą część dyscyplin, które zawsze fajnie się oglądało na olimpiadzie, bo kiedy indziej nie ma na to czasu. Szkoda że biorą się za baseball, czy żeglarstwo, a takie konie czy inne pływanie synchroniczne zostaje :roll:
Jeździectwo zaś ma długoletnią tradycję. Nie mówię, że się tym emocjonuję, ale są posjanaci.
Bo jednak na IO wszyscy się spinają najbardziej, to jest najważniejsze. Na MŚ można nie pojechać jak ktoś boi o niewyleczony uraz, na IO sie jedzie.zoff pisze:Dlaczego na MŚ w lekkiej jesteśmy w czubie klasyfikacji medalowej zdobywając liczbę medali porównywalną do tej, którą dotychczas zdobyliśmy na tej Olimpiadzie, a jak przychodzą Igrzyska to zawsze jest jakaś seria niepowodzeń...
Czwarte miejsce kajakarek, fuck
Może dwójce pójdzie lepiej, w myśl zasady: czwarta czwórka druga dwójka

- Hoffman
- Juventino
Nie mogłem ze śmiechu z tegozoff pisze:No tak. Pozostało tylko polskie, tradycyjne, olimpijskie szkoda, szkoda, szkoda. Czy tylko ja słyszałem, że Szpaku 10 metrów przed metą mówił o złocie?!