Wszystko o Milanie
- Espaneta
- Juventino

Didac Vila oficjalnie w Valencii.

Bardzo dziwne decyzje władz Milanu jak na razie w tym okienku.

Jeśli mamy pierwszeństwo przed Milanem w celu wykupienia go to kolejna piątka dla zarządu VCF bo po Albie nie powinno być śladu patrząc na to co Didac grał w Espanyolu a pieniądze śmieszne jak za takiego grajkaKlub z Mestalla zapłacił za wypożyczenie obrońcy 700 tys. euro. Po sezonie Dídac może zostać wykupiony z AC Milanu. Jeżeli włodarze Valencii będą zainteresowani definitywnym transferem, muszą przelać na konto mediolańskiego klubu 3,3 mln euro, co w sumie wyniesie 4 miliony.
Bardzo dziwne decyzje władz Milanu jak na razie w tym okienku.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 22:10 przez Espaneta, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino

Jedno się nie zmieniło: Galliani działa dokładnie inaczej, niż się tym chwali.Espaneta pisze:Bardzo dziwne decyzje władz Milanu jak na razie w tym okienku.
Łysy mówi, że Thiago i Ibra zastają --> odchodzą. Z Il Piccolo Faraone wszystko może się zdarzyć, niepokój kibiców --> El Sharaawy przedłuża kontrakt. Didac Vila na pewno zostanie w Milanie na przyszły sezon --> ląduje w Walencji.
Szczerze mówiąc w poprzednim sezonie widziałem chyba tylko 2 występy Vili, więc ciężko mi cokolwiek o nim powiedzieć. Bardzo lubię Valencię, więc mam nadzieję, że będzie dla nich wzmocnieniem

- Vimes
- Juventino

Pato zarzucił sieci i złowił "9" po Inzaghim. Natomiast Di Natale dał kosza Milanowi. Juve też swego czasu próbowało go sproawdzić, ale nie dał się skusić. W Udine powinni mu wystawić pomnik przed stadionem.Sorek21 pisze:Oglądałem dziś Schalke-Milan i dziwi mnie że jeszcze nie ogarneli tego haosu z numerami.
4 , ,8, 9 ,10 , 11 - Nikt sie nie rzucił na te numery.
- De Rossi
- Juventino

Boateng wziął 10.Sorek21 pisze:Oglądałem dziś Schalke-Milan i dziwi mnie że jeszcze nie ogarneli tego haosu z numerami.
4 , ,8, 9 ,10 , 11 - Nikt sie nie rzucił na te numery.
Romie też dał kosza, w mercato, w którym to samo uczynił Mutu.Vimes pisze:Natomiast Di Natale dał kosza Milanowi. Juve też swego czasu próbowało go sproawdzić, ale nie dał się skusić. W Udine powinni mu wystawić pomnik przed stadionem.
- LukaszACM
- Milanista

Numery zawodników Milanu na nowy sezon:
1 Marco AMELIA
2 Mattia DE SCIGLIO
4 Sulley MUNTARI
5 Philippe MEXES
8 Antonio NOCERINO
9 Alexandre PATO
10 Kevin Prince BOATENG
12 Bakaye TRAORÉ
13 Francesco ACERBI
14 Rodney STRASSER
15 Djamel MESBAH
16 Mathieu FLAMINI
18 Riccardo MONTOLIVO
20 Ignazio ABATE
21 Kevin CONSTANT
23 Massimo AMBROSINI
25 Daniele BONERA
28 Urby EMANUELSON
32 Christian ABBIATI
59 GABRIEL
70 De Souza Robson ROBINHO
76 Mario YEPES
77 Luca ANTONINI
92 Stephan EL SHAARAWY
99 Antonio CASSANO
1 Marco AMELIA
2 Mattia DE SCIGLIO
4 Sulley MUNTARI
5 Philippe MEXES
8 Antonio NOCERINO
9 Alexandre PATO
10 Kevin Prince BOATENG
12 Bakaye TRAORÉ
13 Francesco ACERBI
14 Rodney STRASSER
15 Djamel MESBAH
16 Mathieu FLAMINI
18 Riccardo MONTOLIVO
20 Ignazio ABATE
21 Kevin CONSTANT
23 Massimo AMBROSINI
25 Daniele BONERA
28 Urby EMANUELSON
32 Christian ABBIATI
59 GABRIEL
76 Mario YEPES
77 Luca ANTONINI
92 Stephan EL SHAARAWY
99 Antonio CASSANO
Żal tego zawodnika, w Milanie zagrał chyba 1 mecz, przynajmniej ja go w jednym zobaczyłem i zaprezentował się przyzwoicie. Być może sztab zdecydował, że ten zawodnik nie nadaję się do założeń taktycznych Serie A, nie mniej jednak kuje to, że praktycznie nie dostał szansy. Valencia zrobi z niego użytek.Jeśli mamy pierwszeństwo przed Milanem w celu wykupienia go to kolejna piątka dla zarządu VCF bo po Albie nie powinno być śladu patrząc na to co Didac grał w Espanyolu a pieniądze śmieszne jak za takiego grajka
- bendzamin
- Redaktor

http://www.football-italia.net/22500/ga ... me-chaotic
Gattuso skarzy sie, ze w szatni milanu przez ostatnie 2-3 miesiace panowal chaos, jakiego nie widzial nigdy w klubie. Mowi, ze odszedl wlasnie dlatego, chociaz mial gotowy nowy kontrakt. Ciekawe, czy podobne motywy kierowaly innymi graczami, ktorzy opuscili ostatnio Mediolan. No i wniosek - chyba jednak utrzymywanie tylu graczy z duzym ego nie idzie / nie szlo milanowi tak gladko, jak sie niektorym na forum wydawalo.
Gattuso skarzy sie, ze w szatni milanu przez ostatnie 2-3 miesiace panowal chaos, jakiego nie widzial nigdy w klubie. Mowi, ze odszedl wlasnie dlatego, chociaz mial gotowy nowy kontrakt. Ciekawe, czy podobne motywy kierowaly innymi graczami, ktorzy opuscili ostatnio Mediolan. No i wniosek - chyba jednak utrzymywanie tylu graczy z duzym ego nie idzie / nie szlo milanowi tak gladko, jak sie niektorym na forum wydawalo.
- Tharp
hoho, 22 zostala wolna dla Kaki, trolololLukaszACM pisze:Numery zawodników Milanu na nowy sezon:
1 Marco AMELIA
2 Mattia DE SCIGLIO
4 Sulley MUNTARI
5 Philippe MEXES
8 Antonio NOCERINO
9 Alexandre PATO
10 Kevin Prince BOATENG
12 Bakaye TRAORÉ
13 Francesco ACERBI
14 Rodney STRASSER
15 Djamel MESBAH
16 Mathieu FLAMINI
18 Riccardo MONTOLIVO
20 Ignazio ABATE
21 Kevin CONSTANT
23 Massimo AMBROSINI
25 Daniele BONERA
28 Urby EMANUELSON
32 Christian ABBIATI
59 GABRIEL
76 Mario YEPES
77 Luca ANTONINI
92 Stephan EL SHAARAWY
99 Antonio CASSANO
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Galliani potwierdza, że w Nowym Jorku będzie rozmawiał z Perezem i Kaką na temat transferu. Jestem wniebowzięty tą informacją - dawno żaden gracz tak mnie nie irytował swoją grą jak Brazylijczyk od momentu transferu do Realu. Czteroletni kontrakt na 8 mln rocznie 
- zahor
- Juventino

Zastanawiałem się czym mógł się kierować Galliani negocjując ten transfer, bo na pewno nie podnoszeniem poziomu sportowego zespołu. W pierwszej chwili przyszło mi na myśl że może to kolejna z zachcianek wujka Silvio - tak jak Ronaldinho, którego sobie najpierw zażyczył, a potem wcinał się w kompetencje jednego z najlepszych włoskich trenerów i kazał mu na siłę wystawiać go w składzie. Ale potem olśniło mnie że za tym stoi coś innego.Ouh_yeah pisze:Galliani potwierdza, że w Nowym Jorku będzie rozmawiał z Perezem i Kaką na temat transferu. Jestem wniebowzięty tą informacją - dawno żaden gracz tak mnie nie irytował swoją grą jak Brazylijczyk od momentu transferu do Realu. Czteroletni kontrakt na 8 mln rocznie
Yanga-Mbiwa nawet jeżeli dałby Milanowi więcej niż Kaka w sensie sportowym (a najpewniej tak by było), dla większości kibiców we Włoszech jest póki co pół-anonimowym Murzynem z dziwnym nazwiskiem, a jego wartość medialna to znikomy procent wartości zdobywcy Złotej Piłki sprzed pięciu lat. Wygląda na to że Berlusconiemu naprawdę pali się w tyłku. Że sprzedaże to raz, ale dwa - wygląda na to że transfery do klubu są zaplanowane na zwiększenie przychodu tu i teraz. Byle tylko sprzedać kilka koszulek, byle tylko było kogo umieścić na tych karnetach, na których to obecnie widnieją m. in. Thiago Silva i Ibra i które to karnety kibice chcą masowo zwracać.
Jeżeli dobrze interpretuję posunięcia transferowe łysego, to znaczy że Milan będzie próbować wrócić do czołówki najbardziej okrężną drogą z możliwych. Najpierw kupić graczy na tu i teraz żeby zgarnąć trochę grosza (kosztem wyniku sportowego), potem dopiero sprowadzić jakąś zdolną młodzież i dopiero jak z tej młodzieży wyrosną klasowi piłkarze, Milan będzie w stanie coś w Europie pokazać. Ile to lat zajmie? Pięć już zmarnowali. A w międzyczasie przewinie się pewnie jeszcze temat stadionu...
- pan Zambrotta
- Juventino

Nie znam się, to wypowiem się konkretnie - na moje oko łysy kodżak będzie próbował kupić Kakę za bezcen, czyli do 10 mln euro i kontrakt na poziomie 2-4 mln za sezon. Pytanie tylko czy ktoś zechce taką ofertę przyjąć. Tak spojrzałem na metryczkę Kaki i stuknęła mu 30-tka, dwa-trzy lata mógłby grać na światowym poziomie jeszcze...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Wyciągnąć za bezcen to pewnie się da ale on ma jeszcze trzy lata kontraktu 10 mln euro na sezon. Myślę, że nawet gdyby mu Berlusconi klęknął do berła to nie zgodzi się na obniżkę pensji o ponad połowę.
- matbar21
- Juventino

To musi znaleźć Kaka kompromis.. Ma wybór albo wchodzić na ostatnie 20min w Realu i zgarniać 8mln€, albo grać pierwsze skrzypce w Milanie i nie oglądać nadchodzących mistrzostw z wysokości trybun.Ouh_yeah pisze:Wyciągnąć za bezcen to pewnie się da ale on ma jeszcze trzy lata kontraktu 10 mln euro na sezon. Myślę, że nawet gdyby mu Berlusconi klęknął do berła to nie zgodzi się na obniżkę pensji o ponad połowę.
Czarno na białym...Czysta kwestia sportowa.
- Pan Mietek
- Juventino

Tutaj piszesz całkiem mądrze, z tym, że i tak nie daję mu dużych szans na grę na Mundialu. Tam jest teraz obsesja stawiania na młodzież bo jest dużo młodych, szybkich, chuderlawych mudżynów mianowanych przedwcześnie nowymi Ronaldami i Dinhami. Kaka niby mógłby wnieść trochę doświadczenia i spokoju do tej drużyny ale musiałby naprawdę poprawić swoją grę.matbar21 pisze:To musi znaleźć Kaka kompromis.. Ma wybór albo wchodzić na ostatnie 20min w Realu i zgarniać 8mln€, albo grać pierwsze skrzypce w Milanie i nie oglądać nadchodzących mistrzostw z wysokości trybun.Ouh_yeah pisze:Wyciągnąć za bezcen to pewnie się da ale on ma jeszcze trzy lata kontraktu 10 mln euro na sezon. Myślę, że nawet gdyby mu Berlusconi klęknął do berła to nie zgodzi się na obniżkę pensji o ponad połowę.
Czarno na białym...Czysta kwestia sportowa.
- LukaszACM
- Milanista

Jeśli ktoś nie czytał to ciekawe atykuły o FFP i jak ono odnosi się do Milanu i tegorocznych zmian:
część 1 http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... kilka.html
część 2 http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... oneri.html
część 1 http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... kilka.html
część 2 http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... oneri.html
- pan Zambrotta
- Juventino

wnioskowane na podstawie jednego transferu Montolivo, który dla nas był jednym z wielu, w milanie celem nr 1, bo za darmo [']Jakimś cudem reputacja i fortele Gallianiego wciąż znaczą w Italii więcej niż miliony Juventusu