Stroje na sezon 2012/13

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
TheLastLivingHero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:14

Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że nie było prezentacji strojów naszych Goalkeeperów ? Ktoś może wie czego tak się stało ? Osobiście chciałbym żeby Gigi i Leali prezentowali nowe koszulki :)

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:15

pumex pisze:
Piotr Juvefan pisze:Gdzie mogę obejrzeć retransmisję tego wydarzenia??,Bo oczywiście przegapiłem :(
Retransmisję? Hmm... może prościej będzie zapytać kogoś, czy przypadkiem nie nagrywał wydarzenia :think: Nieraz robią to JuveLethal lub CzarnyZkultury.

Nagralem.

Tharp

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:18

@D@$ pisze:To weźmie "9", chyba że faktycznie Iaquinta się stąd nie ruszy.
W zeszlym roku amauri tez sie nigdzie nie ruszal, a zabrali mu 11stke. 9 bedzie dla kogos, kto faktycznie bedzie gral. W sumie strzelalem ze Vucinic bedzie mial na plecach swoj numer z romy, a tu pyk, jednak 14stka.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:27

Jak ktoś chce zobaczyć jak niektórzy pisali wcześniej to tutaj jest prezentacja:

Forza Juve!
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:37

na pierwszy rzut oka wyglądają słabo i po prostu są brzydkie :płaczę:

:allegri: na śmietnik
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:02

Co do wlepy, niby zdążyłem się z nią oswoić bo dostajemy już to od dwóch lat, ale jak patrzę jak ładnie logo sponsora zostało wkomponowane na koszulkach Interu czy PSV to płakać mi się chce. Naprawdę bardzo chciałbym poznać przyczynę, dla której na naszych strojach musi to wyglądać inaczej. :angry:

Generalnie oprócz tego wszystko bardzo mi się podoba, fajnie wygląda ten strój. Biało - czarna czcionka z tyłu też niczego sobie.

Dołączam się do pytania o bramkarzy... :think: Choć pewnie zaskoczenia nie będzie i Buffon będzie grał w takim jak Lloris czy Stekelenburg na Euro.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:11

Akurat nie mogłem obejrzeć fragmentu po wystąpieniu Kwadwo.
Domówki mi się bardzo podobają, choć minusy*, którzy wszyscy wytykają są dość rażące i sprawiają wrażenie, że stroje nie należą do profesjonalnej roboty.

*czyli:
:ball: fragment nad herbem :x Widać, że były spore z zgrzyty z tymi gwiazdkami i w kompletach kibicowskich dorabiali tą gwiazdeczkę(nie ma czarnej otoczki :D )
:ball: wlepka. Wyczuwam nową tradycję :smile:

BTW Tak na prawdę to sponsor zawsze był i będzie wlepką. Niestety dla podobnej reklamy(loga) biel i czerń nie jest dobrym tłem. Niestety, ale NewHollandy, Tamoily i Balocca tworzyły jakieś kształty, które można było jakkolwiek nakleić bez wstrętów wizualnych. Z samymi napisami (BetClic/Jeep) nie jest już tak łatwo umieścić osobno każdą literkę(jak np. Chelsea), żeby jednocześnie były razem widoczne na białym i czarnym tle... no bo zrobisz biały napis - nie będzie widać literek na białych paskach. Zrobisz czarny napis - nie będzie widoczny na czarnych paskach :roll:
Są 2 wyjścia , by nie było paskudnego efektu:
- nadanie sponsorowi innego koloru, jak chociażby żółty. Niestety z pewnością nie zadowala to samego sponsora, bo przecież nazwisko czy sam numer nie są łatwe do wychwycenia na naszych pasiakach... pomijając fakt, że przykładowo w tym roku wgl by to nie grało z resztą.
- wyprodukowanie koszulki przez nike z szerokiem poziomym pasem(patrz Newcastle), aby możliwe byłoby umiejscowienie jednolitego napisu, czyli coś w ten deseń.
tak to właśnie widzę... ...choć tak na prawde ten wywód można o kant (_!_) potłuc patrząc na czarną :whistle: To wyjątek :prochno:

Ciekawe jak się będą prezentować bramkarskie :think:

PS
Ale Asamoah ma bandzioch :shock:
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2012, 16:32 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 2 razy.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:13

Koszulka oczywiście od siekiery, poza tyłem, który akurat bardzo przypadł mi do gustu. Przypomina stare czasy. Brakuje mi też kołnierzyka, zawsze wolałem stroje z tym detalem. O wlepie, wypruwanych gwiazdkach i sztampowości napisano już chyba wszystko, więc nie będę kopiować.

Obrazek
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:25

pumex pisze:Ano tak, faktycznie. Tylko kto grał z 23 gdy przychodził do nas Vidal? Potem ten numer należał do Borriello, ale on przychodził w ziemie, więc wcześniej musiał być wolny, tak?!
w zeszłe Lato, po przyjściu Pirlo, Grygera oddał numer 21 a sam zajął 23. (był spis na Juvestore)

przyszedł Vidal wział 22, następnie podziękowano Zdenkowi, który zwolnił 23. Potem nasz boski Marco B. zajął koszulkę z 23 :)

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:28

Nie ma tragedii ale moglo byc lepiej. Szkoda tylko ze nie ma 3 gwiazdek i koszulki sa bez kolnierzyka.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:38

Machnes pisze:
pumex pisze:Ano tak, faktycznie. Tylko kto grał z 23 gdy przychodził do nas Vidal? Potem ten numer należał do Borriello, ale on przychodził w ziemie, więc wcześniej musiał być wolny, tak?!
w zeszłe Lato, po przyjściu Pirlo, Grygera oddał numer 21 a sam zajął 23. (był spis na Juvestore)
przyszedł Vidal wział 22, następnie podziękowano Zdenkowi, który zwolnił 23. Potem nasz boski Marco B. zajął koszulkę z 23 :)
I już jest wszystko jasne. Dzięki :)

Jeszcze odnośnie koszulek. Dwa lata jęczeliście, włącznie ze mną, że zygzaki złe, zebry złe, róż zły. Że numer na biało-czarnym tle zły. Teraz jest klasyczny wzór, prosty, bez udziwnień, nawet czcionka wygląda nieźle, choć początkowo twierdziłem inaczej. Wam to również się nie podoba. Chciałbym wiedzieć co konkretnie, prócz wlepki?! Prostota - źle, udziwnienia - źle. Chyba nie powiecie mi, że wygląd i wzór całej koszulki psuje jedna wlepka, wyglądająca i tak o niebo lepiej, niż ta betclic'a!?

Obrazek
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:40

Słaba wlepa Jeepa... jak zwykle wklejona.
Nazwiska też mi się nie podobają...
No i "30 sul campo" :doh:

Ogólnie takie sobie... jak co roku.

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:40

JuveLethal pisze:
pumex pisze:
Piotr Juvefan pisze:Gdzie mogę obejrzeć retransmisję tego wydarzenia??,Bo oczywiście przegapiłem :(
Retransmisję? Hmm... może prościej będzie zapytać kogoś, czy przypadkiem nie nagrywał wydarzenia :think: Nieraz robią to JuveLethal lub CzarnyZkultury.

Nagralem.
Na YT juz jest full na naszym kanale

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 16:56

Mateuszello pisze: Z samymi napisami (BetClic/Jeep) nie jest już tak łatwo umieścić osobno każdą literkę(jak np. Chelsea), żeby jednocześnie były razem widoczne na białym i czarnym tle... no bo zrobisz biały napis - nie będzie widać literek na białych paskach. Zrobisz czarny napis - nie będzie widoczny na czarnych paskach :roll:
Jak się ma trochę wyobraźni i lepszy od Painta program graficzny - paski mogą pomóc:
http://img812.imageshack.us/img812/1259/hcgur.gif

Mateuszello pisze:Tamoily
"Tamoile" brzmiałoby lepiej

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 17:33

Łukasz pisze:
Mateuszello pisze: Z samymi napisami (BetClic/Jeep) nie jest już tak łatwo umieścić osobno każdą literkę(jak np. Chelsea), żeby jednocześnie były razem widoczne na białym i czarnym tle... no bo zrobisz biały napis - nie będzie widać literek na białych paskach. Zrobisz czarny napis - nie będzie widoczny na czarnych paskach :roll:
Jak się ma trochę wyobraźni i lepszy od Painta program graficzny - paski mogą pomóc:
http://img812.imageshack.us/img812/1259/hcgur.gif
Nierealne. Logo musiałoby być szyte przez pracowników Nike, a wydaję mi się, że to logo otrzymuje się do naprasowania po uszyciu samego trykotu.
Łukasz pisze:
Mateuszello pisze:Tamoily
"Tamoile" brzmiałoby lepiej
Owszem 8)

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
ODPOWIEDZ