Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 08:52

Nie przesadzajmy z tym złotym interesem bo 15 ma być za współwłasność tych piłkarzy. Jeśli się sprawdzą to za rok trzeba będzie dorzucić drugie tyle.

Ostatecznie Udinese dostanie tyle na ile wyceniło swoich graczy. Cieszy, że udało się przekonać ich na taki układ.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:04

Ouh_yeah pisze:Nie przesadzajmy z tym złotym interesem bo 15 ma być za współwłasność tych piłkarzy. Jeśli się sprawdzą to za rok, dwa trzeba będzie dorzucić drugie tyle.

Ostatecznie Udinese dostanie tyle na ile wyceniło swoich graczy. Cieszy, że udało się przekonać ich na taki układ.
Złoty nie złoty, ale:
1. Wykołowaliśmy "tamtą drużynę", bo już mieli dogadanego Islę w zasadzie - demonstracja siły. Powrót Króla.
2. Nie naruszyliśmy tak bardzo budżetu, a wzmocniliśmy się znacząco.

Kurdę piszę w dokonanym, a jeszcze nic pewnego tak naprawdę :x

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:09

jackop pisze:Czy przy tych wyliczeniach skorzystałeś ze swego magicznego algorytmu?
to, że go nie rozumiesz, nie znaczy że jest magiczny :twisted:
cóż, być może jesteśmy 'blisko' tylu piłkarzy ile się da, a na końcu wybierzemy, jednak na moje oko Boriello to pewniak na następny sezon. A skoro jeszcze ma przyjść Destro... resztę już znasz.
yanquez pisze:1. Wykołowaliśmy "tamtą drużynę", bo już mieli dogadanego Islę w zasadzie - demonstracja siły. Powrót Króla.
nie wiesz, jak było naprawdę z Islą i Interem, więc można takie gadanie odłożyć między bajki.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:09

Obrazek
Ja chyba dalej śnię, w końcu jakiś poranny faptime...
Isla i Asamoah do Juve? Jezu, byłoby świetnie, nie ważne, że byłaby to tylko współwłasności. Nawet po jakimś czasie odżałowałbym sprzedaż połówki Marrone. Przecież mając trio MVP i w zanadrzu Asamoah oraz Islę dysponowalibyśmy jedną z trzech, czterech najsilniejszych pomocy w świecie. To byłby w końcu realne wzmocnienia, o które część forumowiczów (przede wszystkim ja) tak jęczy codziennie.
Ale...
Znając mnie nie zdziwicie się, że nie chce mi się w to wierzyć, chociaż samo Udine potwierdza zaawansowane negocjacje :wink: Co jednak z Islą, który mówił niejednokrotnie, że jeśli odejdzie do innej włoskiej drużyny, to tylko do Interu?? Do tego pozytywne zakończenie tak dużej transakcji z Pozzo do tej pory było niemożliwe.
jakku1 pisze:Giovinco podobno nie bedzie gral w naszej druzynie w przyszlym sezonie.
Ok. Vucinic w pewnym momencie się łamie (tfu, tfu), co wtedy? Zęby w ścianę???
Marian. pisze:Jeśli weźmiemy za 15m tych grajków na współwłasność i nie ustalimy kwoty wykupu przed sezonem, a oboje zaliczą świetny sezon...
Czegoś nie rozumiesz. Współwłasność to nie wypożyczenie z opcją pierwokupu. Nie jest praktykowane ustalanie konkretnych kwot po zakończeniu współwłasności, bo... po to właśnie jest współwłasność :lol:
Ouh_yeah pisze:Nie przesadzajmy z tym złotym interesem bo 15 ma być za współwłasność tych piłkarzy. Jeśli się sprawdzą to za rok trzeba będzie dorzucić drugie tyle.
Dokładnie. Koniec końców może wyjść tak (i w sumie oby tak wyszło), że za obu zapłacimy ponad 30mln. Ale i tak gra warta świeczki, zdecydowanie.
pan Zambrotta pisze:Isla wyklucza Suareza.
Zupełnie nie wiem, skąd wzięło się przekonanie, że Isla będzie grał w 4-3-3 na pozycji Pepe? :shock: To jest jakieś straszne przekłamanie, ale co tu się dziwić, skoro niejeden tutaj ustawiał na prawym ataku Caceresa (broń Boże nie piję tutaj do Zambro). Ludzie, owszem, Isla jest wszechstronny, ale nie aż tak! Jeśli faktycznie przyjdzie, to będzie pełnił taką funkcję, jak Padoin, dodatkowo będzie mógł grać na prawej obronie. Mauricio jest idealny jako skrzydłowy do 3-5-2 oraz jako b2b. Postawilibyście Daniego Alvesa na prawym ataku? Nie, więc porzućcie błędnie przekonanie, że Isla to napastnik
yanquez pisze:Wykołowaliśmy "tamtą drużynę", bo już mieli dogadanego Islę w zasadzie - demonstracja siły
Podwójne dymanie, bo ponoć trafi do nas również Destro, a ten także był ponoć blisko Interu 8)
pan Zambrotta pisze:nie wiesz, jak było naprawdę z Islą i Interem, więc można takie gadanie odłożyć między bajki.
Sam Isla chwalił się, że dołączy do Interu, więc... :wink:

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:18

pan Zambrotta pisze:
yanquez pisze:1. Wykołowaliśmy "tamtą drużynę", bo już mieli dogadanego Islę w zasadzie - demonstracja siły. Powrót Króla.
nie wiesz, jak było naprawdę z Islą i Interem, więc można takie gadanie odłożyć między bajki.
1. Isla sam opowiadał, że Inter usilnie o niego zabiega (jak kierownik sobie pójdzie, to znajdę link).
2. Nawet jeśli nie wiem, jak było w rzeczywistości, to wiem jakie ploty pojawiały się w bardzo wielu mediach. Wszyscy gadali, że Isla będzie bankowo w tamtej drużynie. Zobacz jak to wygląda: Prasa pisze o transferze, a tu przychodzi Juventus i w zasadzie z miejsca sobie zabiera obiecanego wcześniej piłkarza. W świat idzie demonstracja siły.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:20

pumex pisze:Postawilibyście Daniego Alvesa na prawym ataku? Nie
Jeśli mnie pamięć nie myli to swego czasu w reprze Maicon grał na obronie a Alves wchodził z ławki na skrzydło :think:

Isla miał być w Interze no ale Inter oferował za małe pieniądze, w dodatku jeszcze chciał je zbić jakimiś graczami, których Udine nie potrzebowało.
Co do Destro to ja wątpię, że wyląduje u nas bo nie kupimy połówki od Preziosiego, który jest ciepłym wujkiem Morattiego.

Fajny gif na SJ ktoś wrzucił.
Obrazek

Edytka: O patrz. Człowiek szybko zapomina - Alves grał skrzydłowego w meczu z Holandią o tu.
Ale to tylko taki mały offtop, zgadzam się co do Isli. Bardzo dobrze znam tego piłkarza bo teraz sobie w FMie pykam Udinese :prochno:
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 09:42 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:26

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Postawilibyście Daniego Alvesa na prawym ataku? Nie
Jeśli mnie pamięć nie myli to swego czasu w reprze Maicon grał na obronie a Alves wchodził z ławki na skrzydło :think:
Na skrzydle, ale nie w ataku, dobrze rozumiem? A nawet jeśli faktycznie grał w ataku, to nie był to Isla i nie był to ich podstawowy manewr. Powtarzam: Isla nie jest piłkarzem typu Pepe!
Ouh_yeah pisze:Co do Destro to ja wątpię, że wyląduje u nas bo nie kupimy połówki od Preziosiego, który jest ciepłym wujkiem Morattiego
Od Preziosiego może nie, ale od Sieny już tak, a być może to oni pozyskają pełnię praw do Destro :wink:

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:01

pumex pisze: Powtarzam: Isla nie jest piłkarzem typu Pepe!
Jak widzę te Twoje wykrzykniki, to mam wrażenie, że tam krzyczysz zza monitora :prochno:
Tak w ogóle, to chyba powinieneś przed każdym mercato odwiedzać kardiologa, bo kto wie... dzisiaj się mówi o Isli i Asamoahu, a żeby nie skończyło się na Nainggolanie i Estigarribi :D

Marotta chyba gra w FM'a, bo interesuje się gwiazdami tej gry.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:11

Jeżeli rzeczywiście ta transakcja by wyszła to piłkarzy mogącym grać w środku pola będziemy mieli w nadmiarze : Pirlo, Vidal, Marchisio, Marrone, Pogba, Isla, Asmoah, Padoin.

Szkoda, że Giovinco podobno się oddala za taką kasę nie dostaniemy konkurencj/zastępstwa dla Mirko a bez tego leżymy.

Ciekawe co się stanie z lewą stroną bo nie wyobrażam sobie tam jedynie De Ceglie, który po pierwsze nie jest aż taki dobry, po drugie łapie często kontuzje.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:11

ewerthon pisze: Marotta chyba gra w FM'a, bo interesuje się gwiazdami tej gry.
Po mojemu to on nawet może chodzić do wróżki na porady, jeśli dalej będzie kombinował w ten sposób to mercato będzie wspaniałe.

Najbardziej mnie nurtuje jaką rolę przewiduje dla Isli Antonio, opcji ma naprawdę sporo. Ciekawe czy zaryzykuje z nim 4-3-3 jako skrzydłowym uzupełniającym się z Lichym kiedy ten dołącza się do ataku :think: Antek niejednokrotnie zaskakiwał dobrymi pomysłami i rozwiązaniami taktycznymi w tym sezonie więc jestem pełen optymizmu przed zbliżającym się sezonem :D

Sapere Aude!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:14

Amarillo pisze: Najbardziej mnie nurtuje jaką rolę przewiduje dla Isli Antonio, opcji ma naprawdę sporo. Ciekawe czy zaryzykuje z nim 4-3-3 jako skrzydłowym uzupełniającym się z Lichym kiedy ten dołącza się do ataku
Na pewno nie.
Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)
No i oczywiście półprawym w pomocy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:20

yanquez pisze: Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)
Czy Conte choć raz zagrał takim ustawieniem?

Zastanawiam się gdzie my ich pomieścimy i kto usiądzie na ławce? O ile oczywiście przyjdą.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:23

No przecież mówię, że w 3-5-2. :]

Transfer Isli spowoduje, że to będzie nasza główna taktyka.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:25

yanquez pisze: Na pewno nie.
Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)
Jakby nie patrzeć jego transferem bylibyśmy coraz bliżej osiągnięcia tego do czego Conte dążył przez ten sezon - 2 taktyki do których mamy piłkarzy i którymi możemy wyjść + płynne przejścia z jednej do drugiej jeśli coś by poszło nie tak podczas meczu. :ok:

Sapere Aude!
Inzaghi320

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 10:26

Jeśli chociaż jeden z nich przyjdzie będzie super ale pomoc nie była priorytetem tylko napad i LO, po finalizacji tego transfery nich się zabiera z Cavaniego albo Higuaina :twisted:

Zablokowany