Mercato (2012-2014)
- annihilator1988
- Juventino
Cena pewnie nie przekroczy 7 mln euro, bo środkowemu obrońcy kończy się kontrakt po tym roku.francois pisze:Na głównej jest news o Bocchettim.
Osobiście ten pomysł nawet nieźle przypadł mi do gustu. Będziemy mieli 4tego stopera do gry w systemie 3-5-2, a także alternatywę dla De Ceglie grając 4-osobowym blokiem obronnym![]()
Jeśli cena wyniesie poniżej 10 mln to jestem za
- Il Fenomeno
- Juventino
Inter nie wykorzysta opcji wykupu Palombo z Samdorii.badecki pisze:a Moratti który kontruje walkę o Joveticia ze swoimi propozycjami wymiany Viviano z Palombo uzna za pewne wyższość producenta filmów.

- deszczowy
- Juventino
Ale to wcale nei jest taki głupi pomysł. Mamy inne wydatki, dużo ważniejsze, a takie rozwiazanie pozwoliłoby faktycznie zaoszczędzić sporo forsy i skupić się na załataniu ataku.nynek pisze: Oby Marotta nie wpadł na pomysł:
- Caceres jako alternatywa na środek - nie trzeba kupować OŚ, więć pieniądze
oszczędzone
- Bosingwa na prawą (za darmo) - oszczędzone pieniądze
Miejmy nadzieję, że to plotka.
- Amarillo
- Juventino
Nie wiem czy czytałeś o jakiej tygodniówce jest mówione - nawet 100 tysięcy euro. Blisko 5 mln euro rocznie rezerwowemu ?! Jeszcze żeby on faktycznie płacenia takiego hajsu był wartydeszczowy pisze:Ale to wcale nei jest taki głupi pomysł. Mamy inne wydatki, dużo ważniejsze, a takie rozwiazanie pozwoliłoby faktycznie zaoszczędzić sporo forsy i skupić się na załataniu ataku.nynek pisze: Oby Marotta nie wpadł na pomysł:
- Caceres jako alternatywa na środek - nie trzeba kupować OŚ, więć pieniądze
oszczędzone
- Bosingwa na prawą (za darmo) - oszczędzone pieniądze
Miejmy nadzieję, że to plotka.

Sapere Aude!
- francois
- Juventino
Wg Transfermarktu ma kontrakt do końca 2013 roku, ale jeśli cena ma oscylować w okolicach 7 mln, o których mówisz to Bocchetti powinien być poważnym kandydatem na wzmocnienie obrony.annihilator1988 pisze:Cena pewnie nie przekroczy 7 mln euro, bo środkowemu obrońcy kończy się kontrakt po tym roku.francois pisze:Na głównej jest news o Bocchettim.
Osobiście ten pomysł nawet nieźle przypadł mi do gustu. Będziemy mieli 4tego stopera do gry w systemie 3-5-2, a także alternatywę dla De Ceglie grając 4-osobowym blokiem obronnym![]()
Jeśli cena wyniesie poniżej 10 mln to jestem za
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- badecki
- Juventino
Tyle, że Inter ma prawo pierwokupu i próbuje go włączyć w transakcje. A na takie opcje Inter ma czas do 30 czerwca i do tego czasu karta Palombo leży w Mediolanie po stronie Interu. Gdyby ktoś przyjął ofertę wymienną gdzie Włoch pojawiłby się w ofercie, wówczas Inter automatycznie wykupiłby go z Sampdorii. Sam zawodnik deklaruje, że jeśli Sampdoria przegra baraże o Serie A to on tam nie chce wracać do Genui i chętnie przeniesie się do innego włoskiego klubu. Jeśli żadna oferta wysłana przez Brance z Morattim nie przejdzie z udziałem Palombo - Inter zapowiedział rozstanie się z tym zawodnikiem po 30 czerwca.Il Fenomeno pisze:Inter nie wykorzysta opcji wykupu Palombo z Samdorii.
To tak w nawiązaniu do uwagi o całym Palombo.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jeżeli tylko United złożą ofertę, to Asamoah do nich pójdzie. Chłopak będzie miał większe szanse na grę niż u nas.
Veratti za 10milionów? Nołfakinłej!
Ktokolwiek z Udinese za >10milionów? Nołfakinłej!
Moim zdaniem należy ściągnąć Pazienzę i Pogbę i przemęczyć się z takim środkiem (+Padoin i Marrone) jeden sezon. Kasa oszczędzona.
Środek obrony - manewr Caceresowo-Bosnigwowy - dla mnie ok, bo Kasa oszczędzona.
Ściągnięcie Dżiowinka za <10baniek - dobry ofensywny i Kasa oszczędzona.
Wydając ok.15 melonów można zaspokoić mniejsze potrzeby i skupić się na większych - Snajper i LO.
Veratti za 10milionów? Nołfakinłej!
Ktokolwiek z Udinese za >10milionów? Nołfakinłej!

Wydając ok.15 melonów można zaspokoić mniejsze potrzeby i skupić się na większych - Snajper i LO.
- stahoo
- Juventino
yanquez pisze:Moim zdaniem należy ściągnąć Pazienzę i Pogbę i przemęczyć się z takim środkiem (+Padoin i Marrone) jeden sezon. Kasa oszczędzona.
Środek obrony - manewr Caceresowo-Bosnigwowy - dla mnie ok, bo Kasa oszczędzona.

8)
Imo potrzebujemy godnego zmiennika dla MVP: przy wypadnięciu na dwa miesiące któregoś z nich, nie chciałbym, żeby nasza siła opierała się na Marrone lub Pogbie.
To ja już chyba wolę Asamoah i pomęczyć się z Matrim i Q jeden sezon. Skąd Ci się wzięła potrzeba LO? Peluso przyjdzie na ławę i tyle będzie wzmocnień.yanquez pisze:Moim zdaniem należy ściągnąć Pazienzę i Pogbę i przemęczyć się z takim środkiem (+Padoin i Marrone) jeden sezon. Kasa oszczędzona.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ja bym jednak wolał, żeby dwa miesiące hasał u nas Marrone na zmianę z Pazienzą, niż przez cały sezon Matri z Boriello. Nie sądzę, aby wydanie kilkunastu milionów na rezerwowego pomocnika było mądre w perspektywie braków w podstawowym składzie.stahoo pisze:Wypożyczenie Kolarova za <4 mln € Kasa oszczędzona.
Kupno Boriello za <5 mln € Kasa oszczędzona.
8)
Imo potrzebujemy godnego zmiennika dla MVP: przy wypadnięciu na dwa miesiące któregoś z nich, nie chciałbym, żeby nasza siła opierała się na Marrone lub Pogbie.
A w tego Kolarova, nie uwierzę nigdy, podobnie jak w Suareza za 20+Krasić/Elia.
Według mnie jest to druga jakościowo najsłabiej obstawiona pozycja w Juve przy 3-5-2 (czy tam LWB)alina pisze:Skąd Ci się wzięła potrzeba LO?
Ej Chłopaki -> mam inne zdanie odnośnie priorytetów i chyba bardziej ostrożnie podchodzę do naszych możliwości finansowych.
- francois
- Juventino
Dziwi mnie, że po kilku lepszych meczach De Ceglie tak wielu nie widzi już żadnych problemów po lewej stronie obronyyanquez pisze:Ej Chłopaki -> mam inne zdanie odnośnie priorytetów i chyba bardziej ostrożnie podchodzę do naszych możliwości finansowych.

Zgadzam się z yanquezem w 100% - napastnik światowej klasy i klasowy lewy obrońca to dwaj najbardziej potrzebni obecnie zawodnicy. Do tego jeszcze dorzuciłbym Giovinco - tak powinien wyglądać nasz plan minimum.
Może czasami warto zaryzykować. Dajmy szansę tym młodziakom. Marrone, Pogba, Bouy czy Appelt mają ogromny talent, więc statystycznie któryś powinien się sprawdzić. W razie potrzeby jest Padoin, który póki co nas nie zawiódł. W skrajnej sytuacji także Giaccherini grywał już na środku, a w czasach Serie B nawet De Cegliestahoo pisze:Imo potrzebujemy godnego zmiennika dla MVP: przy wypadnięciu na dwa miesiące któregoś z nich, nie chciałbym, żeby nasza siła opierała się na Marrone lub Pogbie.

A ja wolę pomęczyć się z Padoinem, Marrone i Pogbą, a w ataku zobaczyć tego 'cracka'alina pisze:To ja już chyba wolę Asamoah i pomęczyć się z Matrim i Q jeden sezon. Skąd Ci się wzięła potrzeba LO? Peluso przyjdzie na ławę i tyle będzie wzmocnień.yanquez pisze:Moim zdaniem należy ściągnąć Pazienzę i Pogbę i przemęczyć się z takim środkiem (+Padoin i Marrone) jeden sezon. Kasa oszczędzona.

Tak w ogóle to być może Marotta i Conte widzą miejsce w kadrze zarówno dla nowego snajpera, a jednocześnie dla Matriego, Boriello i Quagliarelli. Dodając do tego Vucinicia będziemy mieli 5 napastników. W minionym sezonie w kadrze była wspomniana czwórka + Del Piero i każdy grał mniej lub bardziej regularnie, a przecież teraz będziemy walczyć na trzech frontach i musimy liczyć się z kontuzjami i zawieszeniami, które w tym sezonie nas szczęśliwie omijały. Wykupienie Boriello za 4 mln jestem w stanie przełknąć.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Zakładając grę 3-5-2, to lewą stronę mamy lepiej obsadzoną niż prawą. Lichy totalnie nie ogarnia, Caceres też średnio, za to PDC gra świetnie. Kilku użytkowników dopominało się o niego w kontekście Euro - więc już nie tylko ja i Lipiński :-Dfrancois pisze:Dziwi mnie, że po kilku lepszych meczach De Ceglie tak wielu nie widzi już żadnych problemów po lewej stronie obrony
Mnie się podejście 'jakoś to będzie' nie podoba. Pomoc to nasza newralgiczna formacja. Bez dobrej gry środkowej linii to i Cavani nic nie strzeli. Wiesz, z Chievo to sobie może Pogba grać, ale w LM to ja tego nie widzę. Marotta podobno chce szybko domknąć Asamoah, a w ataku się nie spieszyć i to dobry plan.francois pisze:Może czasami warto zaryzykować. Dajmy szansę tym młodziakom. Marrone, Pogba, Bouy czy Appelt mają ogromny talent, więc statystycznie któryś powinien się sprawdzić. W razie potrzeby jest Padoin, który póki co nas nie zawiódł. W skrajnej sytuacji także Giaccherini grywał już na środku, a w czasach Serie B nawet De Ceglie![]()
BTW, Bouy i Gabriel idą na wypożyczenie.
- pumex
- Juventino
Ja z całą odpowiedzialnością staję po stronie zwolenników prawdziwej alternatywy dla Vidala i Marchisio. Nie wyobrażam sobie, żeby w meczu z Chelsea, Bayernem, Realem i tego typu drużynami w środku z konieczności biegał Giaccherini lub hasał Pogba, który od święta grał końcówki w United. Tym bardziej nie widzę w takiej roli Appelta czy Bouya. Przy całej sympatii do nich, nie neguję ich talentu, ale na razie grają w Pirmce, która jest na poziomie SerieC1.francois pisze:Może czasami warto zaryzykować. Dajmy szansę tym młodziakom. Marrone, Pogba, Bouy czy Appelt mają ogromny talent, więc statystycznie któryś powinien się sprawdzić. W razie potrzeby jest Padoin, który póki co nas nie zawiódł.
Dalej uznaję takie priorytety:
- Top do ataku
- godny zastępca dla M/V
- Giovinco lub ktoś tego typu na nie mniejszym poziomie
Dopiero potem lewy obrońca i stoper.
Chciałbym, żebyśmy skompletowali atak: TOP, Destro, Giovinco, Vucinic, jeden z dwójki Matri/Q
oraz środek pomocy: Pirlo, Marchisio, Vidal, Asamoah, Marrone, Pogba
do tego Giacch, Pepe oraz ewentualne wzmocnienia. Każdy z nich z pewnością miałby sporo szans przy grze na 3-ch frontach

- annihilator1988
- Juventino
Zgadzam się. Potrzeba gościa, o klasę lepszego od Paolo i dlatego życzyłbym sobie, aby Armero możliwie najszybciej trafił do Turynu.yanquez pisze:Według mnie jest to druga jakościowo najsłabiej obstawiona pozycja w Juve przy 3-5-2 (czy tam LWB)alina pisze:Skąd Ci się wzięła potrzeba LO?
Nie wiem jak Wam, ale mi udziela się nerwowe napięcie związane z oczekiwaniem na środkowego pomocnika. Asamoah "ucieka", a cena za Nainggolana jest zawyżona. Tutaj, sam zawodnik powinien wyrazić swoje niezadowolenie wobec władz, które utrudniają transfer do wielkiego klubu. Andża nigdy takim nie była i nie będzie, a Cagilari ogłosiło tak zaporową cenę, mając na względzie właśnie Rosjan. Jeżeli żaden z w/w piłkarzy miałby nie zawitać, to może udałoby się pozyskać chociażby Zdravko?
- mixery
- Juventino
Ekhmmm a z tym Zdravko to są chociaż jakies newsy o zainteresowaniu czy tak o - rzucasz kolejne nazwisko jako alternatywa alternatywy alternatywy?
LO jest jak najbardziej potrzebny! Armero a zwłaszcza Kolarov grają dobrze do przodu więc do obu taktyk pasują. Dziwne że nikt ostatnio nie fapał nad tym kolesiem z Bordeaux, w końcu mieli udaną końcówkę sezonu :lol: .
p.s - koleś który mówił że dostaniemy 10m za Martineza - jesteś moim mistrzem!
LO jest jak najbardziej potrzebny! Armero a zwłaszcza Kolarov grają dobrze do przodu więc do obu taktyk pasują. Dziwne że nikt ostatnio nie fapał nad tym kolesiem z Bordeaux, w końcu mieli udaną końcówkę sezonu :lol: .
p.s - koleś który mówił że dostaniemy 10m za Martineza - jesteś moim mistrzem!