Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 12:23

Mnie natomiast ciekawi, czy Sky Italia nie ma czegoś takiego jak HBO GO? Żeby można było spokojnie ich kanały oglądać przez internet w najwyższej jakości, a nie z satelity? No i czy takie rozwiązanie jest tylko dla ludzi mieszkających we Włoszech?

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 12:31

Na tą chwile to jeden jedyny Stec jest źródłem tych niepokojących wieści.
Może zamiast siania paniki, zastanawiania się która telewizja pokaże Serie A i wysyłania różnej maści petycji ktoś pokusi sie o dokładniejsze zweryfikowanie tych informacji? Np. poprzez wysłanie maila do Tomka Lipińskiego? Jako pracownik C+ będzie chyba najlepiej zorientowany.

@Pumex
Szukałem i ja, z podobnym rezultatem. ;)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 13:30 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
11-17-10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 12:36

Ich odpowiedź na pytanie odnośnie Serie A i Ligue 1 w przyszłym sezonie na facebooku:
takich informacji jeszcze nie posiadamy. Po zakończeniu sezonu przeanalizujemy sytuację.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 12:49

Juras_Senat pisze:Np. poprzez wysłanie maila do Tomka Lipińskiego? Jako pracownik C+ będzie chyba najlepiej zorientowany.
Hmm :think: O dziwo ciężko znaleźć jakikolwiek kontakt mailowy do Pana Tomasza (albo to ja nie umiem szukać, w sumie jest to mocno prawdopodobne)

Obrazek
syczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 13:21

Opcje są 2:

-albo to zagrywka z premedytacją, czyli prowokacja z nie podpisaniem nowej umowy i zobaczenie, jaki będzie odzew w internecie na taką decyzję, czy powstaną właśnie jakieś petycje itd.

-albo są totalnymi ignorantami, którzy głęboko w poważaniu mają swojego abonenta i jeśli tak, to niech spieprzają od tej Serie A, niech to weźmie Eurosport na przykład, który z ligą niemiecką radzi sobie bardzo dobrze i jako jedyny w zasadzie z tych alternatywnych telewizji oferuje kanały w HD.

A jak nie, to trzeba będzie zakombinować i jakoś z Włoch sobie załatwić dekoder ze Sky HD, chyba, że mają jakąś ofertę dostępną w internecie.

Co do maila do Lipińskiego, to rzeczywiście nie ma nigdzie, a przynajmniej tak mi się wydaje.

AVE JUVE !!! Do końca życia biało-czarne serce =)
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 13:40

Gwarancją obejrzenia wszystkich spotkań jest zakupienie karty JSC Sport gdzie na 10 kanałach mamy wszystko. Nie wiem ile kosztuje taka karta.

W Polsce pozostaje jeszcze Sportklub.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 13:49

pan Zambrotta pisze:Rozwiązania sensowne widzę dwa:

1)olewamy sprawę, sopcastujemy

2)wybieramy telewizję, do której chcemy napisać petycję o zainteresowanie się Serie A. Do wyboru mamy: Polsat Sport, TVP Sport, Orange Sport, Eurosport

rozwiązanie ad.2 wydaje się fajne, ale niewykonalne z racji:

a) za późno się za to zabieramy, zanim cokolwiek ruszymy i zdziałamy, wszelkie przetargi mogą się skończyć
b) PS nie lubi piłki nożnej, TVPS stawia na wszystkie dyscypliny, OS jest zbyt biedne i mało dostępne, Eurosport ma już Bundesligę.
Z powyższych chyba najlepszy byłby Eurosport. Od jakiegoś czasu pokazują nawet naszą T-mobile ekstraklasę, więc czemu nie mieliby się skusić na Serie A? Fakt, że pokazywaliby na "dwójce" można przeboleć - nie jest ona czasem w jednym z tańszych pakietów cyfry? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 14:08

Nie ma co kombinować już z petycją. Zanim w ogóle ktoś ją napiszę i cała gromada ludzi ze wszystkich serwisów się pod tym podpisze zejdzie przynajmniej kilka tygodni, a w tym czasie już pewnie ktoś podpisze umowę albo nie. Pozostaje SopCast i jakieś inne streamy.

cybil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 15:00

Dzisiaj miałem zamawiać cyfre tylko ze względu na mecz Juve , troszkę się zaniepokoiłem po przeczyataniu waszych postów , zadzwonilem na infolinie cyfry konsultant zapewnił mnie ze liga wloska pokazywana będzie do końca przyszłego sezonu i najprawdopodobniej będzie wykupiona na następne lata . Nie wiem czy Stec wie lepiej czy konsultanci z cyfry .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 15:28

cybil pisze:Nie wiem czy Stec wie lepiej czy konsultanci z cyfry .
Taki konsultant wie tyle, co nic, przynajmniej jeśli chodzi o politykę programową jego firmy. Jest tylko płotką wykonującą swoje zadania. Często jest tak, że jeśli decydujesz się na przedłużenie umowy drogą telefoniczną, to konsultant ma za to prowizję, a wtedy z jego strony uruchamia się wesoła twórczość. Powie Ci wszystko, bylebyś tylko wziął u niego jakiś cholerny pakiet czy przedłużył umowę. Tak to działa :wink: Co nie znaczy, że akurat w tym przypadku osoba, z którą rozmawiałeś nie ma racji

Obrazek
mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:12

Jako, że w wakacje mam zamiar po raz kolejny wybrać się do Italii postanowiłem już teraz poszukać jakichś informacji odnośnie oferty Sky 'na kartę'. W Polsce zarówno platformy 'N' jak i 'C+' umożliwiają taką opcję. Na oficjalnej stronie Sky i Mediaset sprawdzałem, ale niestety nic takiego nie znalazłem. Na szczęście zajrzałem tutaj do tego tematu i wpadł mi do głowy pomysł, żeby zajrzeć na Włoskiego ebay'a. Ku wielkiej uciesze znalazło się tego dość sporo, a przykład można znaleźć pod tym linkiem:

http://www.ebay.it/itm/SKY-PREPAGATO-AN ... 791wt_1396

Karta jest anonimowa, więc bez stresu nie trzeba będzie szukać pośrednika w przypadku zrezygnowania z Serie A przez Cyfrę (pomimo tych przecieków i tak szczerze wątpie, że do tego dojdzie, już nie raz w przeszłości słyszałem takie pogłoski i przecieki. Nie wykluczam tego, ale za wcześnie nie popadałbym też w panikę).
Wracając do tematu 'Sky prepagato'. Na ebay'u są zarówno tylko pakiety Calcio, jak i wszystkie razem. Niestety nie doszukałem się czegoś takiego, żeby był pakiet tylko 'Calcio + Sport'... Albo jest Calcio + jakieś g..wno, albo wszystkie pakiety za dość pokaźną kwotę 160 Euro za pół roku, co wychodzi dosyć nieźle w przeliczeniu jeśli się myśli o oglądaniu tylko piłki.

Jeśli chodzi o mnie to warto trochę poczekać do wyjaśnienia tego całego zamieszania z C+, ponieważ po pierwsze mogą wcale nie zrezygnować z Serie A, a po drugie - jak już wiele osób się domyśliło z opisu aukcji 'Sky prepagato' - lepiej jest to kupić w okolicach sierpnia, nawet września, ponieważ karta działa trochę inaczej niż u nas. Działa od momentu zakupu przez niecałe 6 miesięcy. W przypadku naszych Polskich tv na kartę z tego co się orientuje to naliczanie czasu oglądania i w ogóle możliwość samego odbioru startuje dopiero po aktywacji internetowej, bądź w punkcie.

Jeśli chodzi o wady... Na pewno trzeba dokładnie się zapoznać z treścią aukcji, bo może z tym być różnie... Ceny się wachają i zależą od pakietów, nie wszystkie obejmują to co trzeba. Konieczny będzie zakup dekodera, ponieważ cena dotyczy samej karty. Koszt wysyłki też może wynieść do Polski ok 40 Euro.

Podsumowując ma to swoje plusy i minusy, aczkolwiek fajnie, że można kupić tylko pakiet piłkarski przez co cena samej karty jest stosunkowo niska. Zakładając, że ktoś w wakacje pojedzie do Italii, albo będzie tam przejazdem, można zaoszczędzić na wysyłce i skołować sobie też po taniemu jakiś dekoder. (Myślę, że w Polsce też się znajdą takie, na których na karta będzie śmigać, ale tu się nie wypowiadam, bo nie chcę wprowadzać w błąd tylko przez swoje przypuszczenia).

Ale się rozpisałem :prochno: cóż, szukałem tylko informacji tak po prostu, żeby sprawdzić czy to się w ogóle opłaca. Mam nadzieję, że się komuś to przyda i że nie produkowałem się na marne :)

Edit. Sprzedawcy zwracają uwagę, że nie odpowiadają za problemy z kurierem i dostarczeniem, jeśli odbiorca nie ubezpieczy paczki. (Koszt ubezpieczenia + 7 Euro do kosztów spedycji).
Edit 2. Na niektórych aukcjach po chwili znalazłem opcję aktywacji dopiero od września i zakupu już teraz, ale jak na razie jest tego mniej od aktywowanych już kart
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 16:21 przez mpolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:20

to jest opcja, którą warto się zainteresować. Potrzebujemy tylko wsparcia kogoś, kto dobrze zna włoski i przetłumaczyłby warunki takiego "kupna". 40 euro x 4,32 / 5 miesięcy = taniocha, a ile radości.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
krab13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:23

Witam. Orange Sport i Canal+ też się kończą prawa do ligue1 więc jest szansa na Serie A.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:28

Mnie ciekawi jak wygląda kompatybilność kart SKY z dekoderami. Sam posiadam w domu Fergusona Arive i Globo Opticum. Czy któryś z nich pociągnie SKY Italia czy będzie jeszcze konieczny zakup tunera SKY? Tak czy siak czekam na wygaśnięcie umowy z C+ i strzelam sobie włoski pakiet. CHAMPIONS LEAGUE, UEFA CUP i SERIE A (+ inne ligi) w HD z włoskim komentarzem za parę stówek. Nic tylko ciułać kasę. :-D

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:30

@meda11, nie ma problemu z odbiorem SKY w Polsce na każdym "Ferdku".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ