Coppa Italia (FINAŁ): JUVENTUS 0-2 Napoli [DPL na meczu!!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 13:13

Vimes pisze: Musimy dołożyć trzeci do naszej kolekcji :pray:.
Możemy w sumie za jakiś czas, latem dołożyć i SCI.
Edit:
Tak patrzę na opis.
[DPL na meczu!!!]
WoW! To już 8 mecz? Wymiatacie :ok:
Chyba nastały jakieś lepsze czasy, odkąd pojechałem na mecz i chwilę potem z braku kasy musiałem opuścić wtedy jeszcze JPC. Hmmm, może dlatego :prochno:

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 16:46

Push3k pisze:
Edit:
Tak patrzę na opis.
[DPL na meczu!!!]
Chyba nastały jakieś lepsze czasy, odkąd pojechałem na mecz i chwilę potem z braku kasy musiałem opuścić wtedy jeszcze JPC. Hmmm, może dlatego :prochno:
ocb z tym DPL? bo ja lekko nie w temacie ;x[/quote]

Z Juventusem od 2004 roku!
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 16:50

Drughi Polska, grupa uderzeniowa prosto znad Wisły 8) Godni reprezentanci braci kibicowskiej ze strony Juvepoland. A mówiąc prosto stowarzyszenie kibicowskie.

Sapere Aude!
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 17:02

Vimes pisze:Sprawdziłem i okazało się, że dublet we Włoszech to rzadkość. Jak do tej pory w całej historii rozgrywek było tylko sześć dubletów:

:ball: Torino: 1943
Wykorzystali moment gdzie wszyscy skupili się na wojnie a nie grze i radocha :whistle:

A teraz na serio to obawiam się meczu bo większość juz dopisała nam gwiazdke itp. żeby nas to nie zgubiło czasami

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 17:08

jareckijuve pisze:
Push3k pisze:
Edit:
Tak patrzę na opis.
[DPL na meczu!!!]
ocb z tym DPL? bo ja lekko nie w temacie ;x
http://www.drughipolska.juvepoland.com/
JPC zostało zarejestrowane w 2005 roku, rok temu przemianowane na DPL, a niektórzy do tej pory tego nie zauważyli.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 18:03

Dzisiaj Chiellini potwierdził, że nie zdąży się wykurować na niedzielne spotkanie. To spore osłabienie, ale i tak prawdopodobnie zagramy ustawieniem z trójką obrońców (Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner/Caceres). Z drugiej strony wielce prawdopodobne, że w finale nie zagra również Cannavaro - szybko musiał opuścić wczoraj boisko i jego występ stoi pod sporym znakiem zapytania.

Będziemy faworytem tego spotkania. Jesteśmy w bardzo dobrej dyspozycji, znakomitej formie fizycznej, nasi piłkarze są w dodatku podbudowani wygraniem mistrzostwa. Napoli z kolei to zespół, który gra ostatnio w kratkę, wyraźnie widać też zmęczenie sezonem. Zespół z Neapolu nie zdołał zdobyć trzeciego miejsca, gwarantującego udział w kwalifikacjach LM, mimo słabych występów innych zespołów. Finał rządzi się rzecz jasna własnymi prawami - podrażniony rywal zrobi z pewnością wszystko, by zdobyć ten puchar. Nie ulega jednak wątpliwości, że to my mamy lepszy zespół, co trzeba jednak pokazać jeszcze na boisku. O poziom koncentracji jakoś się nie boję - sam Conte po wygraniu majstra tonował nastroje i przyznał, że skupiamy się jeszcze na jednym celu. Sami piłkarze też pewnie zrobią wszystko, by zdobyć CI i raz jeszcze zobaczyć, jak Del Piero wznosi puchar do góry.

Pięknie byłoby zakończyć ten sezon z dubletem, zwłaszcza że do tej pory zdobywało go w historii ligi niewiele klubów (w tym my dwa razy). Droga do finału do najłatwiejszych nie należała - rozprawiliśmy się przecież z Romą oraz Milanem. Napoli miało o wiele łatwiej.

Ja się osobiście póki co na żadną gwiazdkę nie nastawiam - na takie rozmowy przyjdzie czas po finale, o ile (mam nadzieję) go wygramy.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 20:13

Ostatni mecz tak pięknego sezonu...aż nie moge się doczekać aż Del Piero po raz kolejny podniesie puchar do góry! ;d
Oczywiście nie możemy ich zlekceważyć, ale ostatnim raziem ich rozjechaliśmy na Juventus Stadium. Do tego warto zauważyć że gramy na Stadio Olimpico a tam nam zawsze idzie wyśmienicie (ostatni raz tam przegraliśmy 4 marca 2009 roku, półfinał CI z Lazio).
Tak więc jestem dobrej myśli, dublet musi być nasz!!

Stawiam 2-0 dla Juve.
FORZA JUVE!

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 14:25

3:0 dla nas, Alex sieka hat-trick'a i jeszcze może być ciekawie :D

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 14:38

Jest dobra kumulacja w przypadku zwycięstwa:

:puck: 1st time ever jakikolwiek europejski klub zakończy sezon bez porażki ( + milion do fejmu, myślę, że wpis do księgi rekordów guinessa)
:puck: Dublet
:puck: Gwiazdka CI
:puck: Alex podnosi dzban

Tak więc- do boju - Alex i Storari powinni grać 90 min, to są ich rozgrywki. Oczywiście na pewno tak nie będzie. :think:

2:1/3:1 dla nas. :ok:

toudi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 15:00

Supersonic pisze:
:puck: 1st time ever jakikolwiek europejski klub zakończy sezon bez porażki ( + milion do fejmu, myślę, że wpis do księgi rekordów guinessa)
To sprawdzone info? A jeśli tak to chodzi o wszystkie ligi europejskie czy tylko o tych 8 najmocniejszych lig europejskich?

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 15:06

Supersonic pisze: Tak więc- do boju - Alex i Storari powinni grać 90 min, to są ich rozgrywki. Oczywiście na pewno tak nie będzie. :think:

2:1/3:1 dla nas. :ok:
W finale powinni zagrać najlepsi, Storari zagrał sobie w ostatnim meczu ligowym, mam cichą nadzieję że to taka wymiana z Buffonem: ja odpalę ci mecz z Atalantą, a Ty mi spotkanko z Napoli. Marco jest bardzo dobrym bramkarzem, ale Gigi to obecnie bez dwóch zdań najlepszy fachowiec od wyłapywania piłek na świecie. Odzyskał formę sprzed kontuzji, znowu na genialny refleks i przewyższa Marco doświadczeniem w meczach o stawkę. Nawet ten babol z Lecce ma teraz swój urok, chociaż wolałbym aby nigdy się nie przytrafił. A co do Alexa, to on nie wytrzyma całego spotkania kondycyjnie - to jest pewne. W ataku zagrałbym Vuciniciem i Fabio, który w meczu z niebieskimi będzie dodatkowo umotywowany. Nie ważne ile, nie ważne jak, ważne żeby wygrać ten mecz. Wówczas lepszego momentu na odejście z Juve ADP nie mógłby sobie wymarzyć. Drugi dublet w karierze, pierwszy w '95 pod wodzą Lippiego, a po 17 latach gry w Turynie, po różnych wzlotach i upadkach, zdobycie drugiego po wodzą Conte. Historia zatoczyłaby koło.

A tak z innej beczki, ciekawe czy jest jakiś kibic, który był na wszystkich ośmiu meczach na które było organizowany wyjazd??

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 15:24

Dzięcioł pisze:W finale powinni zagrać najlepsi
W finale powinni zagrać ci, którzy doprowadzili drużynę do tego etapu rozgrywek tj. między innymi Storari, Del Piero i Caceres (przede wszystkim pierwsza dwójka). To oni grali w każdym meczu CI, to oni dali Juventusowi finał i tym samym udowodnili, że są godni, żeby wystąpić w meczu z Napoli. Tak będzie po prostu fair.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:08

pumex pisze:
Dzięcioł pisze:W finale powinni zagrać najlepsi
W finale powinni zagrać ci, którzy doprowadzili drużynę do tego etapu rozgrywek tj. między innymi Storari, Del Piero i Caceres (przede wszystkim pierwsza dwójka). To oni grali w każdym meczu CI, to oni dali Juventusowi finał i tym samym udowodnili, że są godni, żeby wystąpić w meczu z Napoli. Tak będzie po prostu fair.
Storari grał w ostatniej kolejce Serie A.

Troszkę było by nie fair wobec Gigiego gdyby nie zagrał w żadnym z 2 ostatnich meczy.

Del Piero, wydaje mi się że zagra dopiero po przerwie. Olać bycie 'fair'.

Ja chce ten mecz wygrać.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:13

toudi pisze:
Supersonic pisze:
To sprawdzone info? A jeśli tak to chodzi o wszystkie ligi europejskie czy tylko o tych 8 najmocniejszych lig europejskich?
Nie ważne czy 8 najmocniejszych, czy wszystkie - to Porto za Villasa Boasa zakończyło sezon bez porażki. Chodzi oczywiscie o rozgrywki krajowe, bo coś w tam w Uefa CHYBA przegrało (not sure, however).

Niemniej jednak,czuje zwyciestwo na luzie, jak przy ostatnm meczu. Minimum 2:0.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 16:22

iltalismano pisze:Olać bycie 'fair'.
Jak omawiani zawodnicy dali radę Milanowi, to dlaczego mają nie dać rady Napoli? A nawet jeśli nie dadzą, to nie będę pisał: "mógł zagrać kto inny - lepszy". Olać bycie 'fair'? Ciekawe jakbyś się czuł czynnie prowadząc drużynę do finału i nagle zasiadając w ostatnim meczu na ławce, bo ktoś olał bycie 'fair', zwłaszcza, że nie prezentujesz gorszej formy :naughty:

Obrazek
Zablokowany