Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Ale właśnie o tym mówię że potrzeba dwóch do środka jednego który z powodzeniem może grać w pierwszym składzie , i drugiego do głębokiej rezerwy.
W alternatywę dla De Ceglie nie wierzę (chociaż bardzo by się przydał szczególnie jakiś kozak jak Koralov czy Armero) ale za De Ceglie na tej pozycji może zagrać Caceres/Padoin/Giac wiem, że to nie są jakieś szokujące kandydatury na tą pozycję ale jesteśmy tam zabezpieczeni i wątpię aby ktoś tam przyszedł.
Przyjdzie 1-2 ŚO, środkowy pomocnik do rotacji i pewnie 2 zawodników do ataku. (jeden snajper i jeden cofnięty napastnik lub skrzydłowy) na więcej bym nie liczył.
W alternatywę dla De Ceglie nie wierzę (chociaż bardzo by się przydał szczególnie jakiś kozak jak Koralov czy Armero) ale za De Ceglie na tej pozycji może zagrać Caceres/Padoin/Giac wiem, że to nie są jakieś szokujące kandydatury na tą pozycję ale jesteśmy tam zabezpieczeni i wątpię aby ktoś tam przyszedł.
Przyjdzie 1-2 ŚO, środkowy pomocnik do rotacji i pewnie 2 zawodników do ataku. (jeden snajper i jeden cofnięty napastnik lub skrzydłowy) na więcej bym nie liczył.
- zahor
- Juventino
Potwierdzam.jarek88 pisze:Do czasu oficjalnych transferów ten temat to tylko przypuszczenia i nikt nie ma monopolu na rację, ale czytając niektóre posty to... :shock:
Sens miałyby dyskusje wtedy, kiedy pojawia się z wiarygodnego źródła (np. od jakku1) jakieś konkretne info, bo póki co to wygląda to w ten sposób:
-Tylko Cavani, Dżeko za słaby.
-A ja bym wolał Falcao, myślę że za 25 mln + Elię byłby do wyciągnięcia.
-A co byście powiedzieli jakby przyszedł Jovetić, Suarez i Dżeko?
Ogólnie, tak jak ktoś inny tutaj, już nie pamiętam kto, zmieniłem ostatnio zdanie. Kiedyś uważałem że priorytetem jest "następca Del Piero", w sensie kreatywnego napastnika/trequartisty. Teraz jednak gdybym miał wybierać tylko jedną gwiazdę, to wolałbym jakąś dziewiątkę. Raz, że głównym problemem jest bądź co bądź najzwyklejsze w świecie umieszczenie piłki w siatce. Dwa, że jakim byśmy ustawieniem nie grali, czy 5-3-2/3-5-2, czy 4-3-3, czy nawet 4-4-2/4-2-4 to taki piłkarz i tak się przyda. Trzy, że obecnie klasowi zawodnicy na tej pozycji są jednak czymś więcej niż dokładaczami nogi - jak Benzema, Ibra czy Cavani.
Nie załapałeśfrancois pisze: Science fiction :lol:
Osobiście będę uradowany jeśli przyjdzie Jovetić i Cavani/Dzeko.

Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 21:03 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Science fiction :lol:zahor pisze:A co byście powiedzieli jakby przyszedł Jovetić, Suarez i Dżeko?
Osobiście będę uradowany jeśli przyjdzie Jovetić i Cavani/Dzeko.
A to sorka. Taki dzisiaj piątkowy jestem :twisted:zahor pisze:Nie załapałeś
Myślę także nad tym, kto mógłby wzmocnić obronę. Oprócz Kolarova, który w City gra mało, powrócił mi do głowy pomysł Tremoulinasa, któremu za rok kończy się kontrakt. Jeśli chodzi o środek, który także wymaga wzmocnienia, to marzy mi się Verthongen z Ajaxu (sytuacja analogiczna do Tremoulinasa).
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- stahoo
- Juventino
Miałbym odciski na ręce i prawdopodobnie nie mógłbym mieć w przyszłości dzieci.zahor pisze: -A co byście powiedzieli jakby przyszedł Jovetić, Suarez i Dżeko?
Nie ktoś tylko ja 8)zahor pisze: Ogólnie, tak jak ktoś inny tutaj, już nie pamiętam kto, zmieniłem ostatnio zdanie. Kiedyś uważałem że priorytetem jest "następca Del Piero", w sensie kreatywnego napastnika/trequartisty. Teraz jednak gdybym miał wybierać tylko jedną gwiazdę, to wolałbym jakąś dziewiątkę.
Gdyby Conte chciał w przyszłym sezonie grać 4-3-3 optowałbym chyba za klasowym "Vuciniciem na prawe skrzydło" + tanią "9" (jakiś Destro). Ale wiele wskazuje na 3-5-2.
- Donnie
- Juventino
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... mienia.php
Porozumienie z Pescarą nie osiągnięte, czyli po raz kolejny "drobne różnice" pomiędzy naszą propozycją a oczekiwaniami drugiego klubu stają na drodze do transferu.
Żeby nie było tak pesymistycznie: wiem, mercato się jeszcze nawet nie zaczęło i że to by było zbyt proste, by już przy pierwszym spotkaniu się ugadać. Chłopak koniec końców pewnie będzie nasz. Po prostu uczulony jestem na te "drobne różnice, które jednak nie powinny przeszkodzić w transferze".
Porozumienie z Pescarą nie osiągnięte, czyli po raz kolejny "drobne różnice" pomiędzy naszą propozycją a oczekiwaniami drugiego klubu stają na drodze do transferu.
Żeby nie było tak pesymistycznie: wiem, mercato się jeszcze nawet nie zaczęło i że to by było zbyt proste, by już przy pierwszym spotkaniu się ugadać. Chłopak koniec końców pewnie będzie nasz. Po prostu uczulony jestem na te "drobne różnice, które jednak nie powinny przeszkodzić w transferze".
- Barisz
- Juventino
Pewnie byłoby coś w stylu: "Nie ma Cavaniego?!?!?!? Marotta jak zwykle pokpił sprawę! Zamiast prawdziwej gwiazdy Serie A, wojownika idealnie pasującego do taktyki Conte, z aż tryskającym uszami DNA mistrza sprowadził nam trzech zmienników: pierwszego dopiero co po kontuzji (a Quagliarella miał taki sam uraz i widzieliście jaki teraz jest słaby), który o mało co nie spadł z ligi, drugiego - rasistę ledwo wyróżniającego się w przeciętniaku Premier League i trzeciego, szczyt szczytów - ŁAWKOWICZA z drużyny, która w tym sezonie LM nie dała rady Napoli! Dno, Marotta odejdź, niszczysz ten klub!!!111"zahor pisze: -A co byście powiedzieli jakby przyszedł Jovetić, Suarez i Dżeko?
Wolę to niż Alessio "dam ile chcecie, negocjacje urągają mojej godności" Secco.Donnie pisze:Po prostu uczulony jestem na te "drobne różnice, które jednak nie powinny przeszkodzić w transferze".
"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
- Robaku
- Juventino
Jeśli się mówi o negocjacjach i drobnych sprawach to on już jest nasz tak czuję, ale również wydaje mi się, ze w przyszlym sezonie u nas jeszcze nie pogra.
Trzeba mimo wszystko postarać się o jakiegoś napastnika. Ale trzeba to wszystko analizowac bo jesli City/ Chelsea bierze Cavaniego to my z nimi nie bedziemy rywalizowac, ale w takim wypadku pozosatje nam Dzeko lub ktoś z Londynu (torres?).
Jeśli Real kupi napastnika wtedy Higuain będzie do wyjęcia.
Suarez raczej zostanie na niego nie licze.
Jednakowoż wydaje mi się, że conte zalezy na zawodniku ogranym w serie A- wszystko na to wskazuje, wiec zostaje Cavani (jesli nie wmiesza sie w to na powaznie City lub Londyn), Jovetić - jak dla mnie ok / lub Levazzi - choć z nim to naprawdę nie wiem. Bo czy on jest tak dobry jak mowi Dealurentins i czy nie jest blizej Interu?
Zal Destro. Bo moze to byloby mocno szalone, ale ciekawe zobaczyc w przyszlym sezonie i Mattię i Ciro Immobile, zamiast typowego strikera.
Ciekawe co nie znaczy z pozytywnym skutkiem dla Juve.
Trzeba mimo wszystko postarać się o jakiegoś napastnika. Ale trzeba to wszystko analizowac bo jesli City/ Chelsea bierze Cavaniego to my z nimi nie bedziemy rywalizowac, ale w takim wypadku pozosatje nam Dzeko lub ktoś z Londynu (torres?).
Jeśli Real kupi napastnika wtedy Higuain będzie do wyjęcia.
Suarez raczej zostanie na niego nie licze.
Jednakowoż wydaje mi się, że conte zalezy na zawodniku ogranym w serie A- wszystko na to wskazuje, wiec zostaje Cavani (jesli nie wmiesza sie w to na powaznie City lub Londyn), Jovetić - jak dla mnie ok / lub Levazzi - choć z nim to naprawdę nie wiem. Bo czy on jest tak dobry jak mowi Dealurentins i czy nie jest blizej Interu?
Zal Destro. Bo moze to byloby mocno szalone, ale ciekawe zobaczyc w przyszlym sezonie i Mattię i Ciro Immobile, zamiast typowego strikera.
Ciekawe co nie znaczy z pozytywnym skutkiem dla Juve.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sądzisz, że jakaś "tania 9" dałaby radę grac na tej szpicy? Czy może jesteś za Matrim/Quagiem?stahoo pisze:Gdyby Conte chciał w przyszłym sezonie grać 4-3-3 optowałbym chyba za klasowym "Vuciniciem na prawe skrzydło" + tanią "9" (jakiś Destro).
My tu o mercato a Panowie wciąż oblewają. Elia się wozi, że palił cygaro razem z Alexem a Bonucciemu tylko jedno we łbie.
- Bruce Badura
- Juventino
Moim faworytem był Cavani. Niestety City weszło do gry i oferuje 35 + Adebandzior, nie wiem, czym jesteśmy w stanie przekonać Edisona, finansowo nie mamy szans.
Zatem proponuję się nastawić na Jovetica. Nikt nie zaprzeczy, że jest jest to świetny zawodnik.
Marotta! Co? Papiss Demba Cisse!
Zatem proponuję się nastawić na Jovetica. Nikt nie zaprzeczy, że jest jest to świetny zawodnik.
Marotta! Co? Papiss Demba Cisse!
- Bartek88
- Juventino
Kto Fiora? Przeciez ich polityką jest kupic tanio, wypromowac i sprzedac.Castiel pisze:Tyle, że w sprawie Joveticia nikt nie ma odwagi wziąć się za to. Oni chcą budować zespół właśnie na takich zawodnikach jak on.
Nie smuccie sie tak tym Cavanim i wlaczeniem City do gry. Kazdy kij ma dwa konce - City kogos kupi - City kogos sprzeda i to jeszcze po rabacie.
I nie wiem czy te porównania Dzeko-Cavani, ze ten pierwszy nie dorasta do stóp Cavaniemu to po prostu,ze sloneczko przygrzalo, czy ze zwyklej glupoty

Piszczkiem sie Real Madrid zaczal interesowac, fajnie jak polacy będą sie ogrywać w wielkich klubach, moze za dwa lata osiagniemy cos na MS :lol:
Zastanawia mnie tylko fakt gdzie trafi Nesta i czy Marotta bedzie w tym maczal palce
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 23:41 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na FB pojawił się wpis jednego z użytkowników (zamieszcza on na bieżąco informacje ze świata Juventusu), który informuje, jakoby istniała szansa na przedłużenie kontraktu Del Piero :!: Mówi się póki co o plotkach, ale kto wie...
Być może Agnelli i Marotta celowo unikali odpowiedzi na pytania dotyczące przyszłości Del Piero, bo szykują niespodziankę na ostatnie spotkanie ligowe... Na razie gdybanie, ale poczekajmy.

Być może Agnelli i Marotta celowo unikali odpowiedzi na pytania dotyczące przyszłości Del Piero, bo szykują niespodziankę na ostatnie spotkanie ligowe... Na razie gdybanie, ale poczekajmy.
- bendzamin
- Redaktor
http://www.giornaledipuglia.com/2012/05 ... omani.htmlmrozzi pisze:Na FB pojawił się wpis jednego z użytkowników (zamieszcza on na bieżąco informacje ze świata Juventusu), który informuje, jakoby istniała szansa na przedłużenie kontraktu Del Piero :!: Mówi się póki co o plotkach, ale kto wie...![]()
Rzeczywiscie, pojawiaja sie takie pogloski, ze niby mialoby to zostac ogloszone zaraz po koncowym gwizdku niedzielnego meczu. Pewnie to jakies glupie plotki, ale gdyby tak...

- Eric6666
- Juventino
nie rozumiem naszego zarządu, najpierw pożegnaliśmy Davida, żeby ściągnąć Toniego, a w tym roku Boriello i niby żegnamy starych wyjadaczy, by było miejsce dla nowych... starych średniaków? nie ogarniam tego.
DP może być bardzo ważny w LM, jako jeden z nielicznych potrafi nadal wygrać sam mecz, a przynajmniej być kluczowy, a w LM to podstawa.
To samo było w Milanie z Pirlo, teraz Nesta, Bommel, Seedorf i Inzaghi, fajnie odmładzajcie sobie, ale warto zauważyć, że z tych nazwisk tylko Inzaghi nie był już tak kluczowy, ale reszta? no, ale to Milan.
Na przykładzie Pirlo zarząd powinien szanować "starych wyjadaczy", szczególnie naszych, dalej nie mogę przeboleć sprzedaży Davida... teraz jeżeli DP odpowiadałoby siedzenie na ławce i wchodzenie w kluczowych momentach to co się zastanawiać? a wiadomo, że DP kocha te barwy i na kasie mu nie zależy. Buffon, Barzagli, Pirlo - mają już swoje, ale co byśmy bez nich zrobili? ( Buffon naciągane, bo to bramkarz ;d).
DP może być bardzo ważny w LM, jako jeden z nielicznych potrafi nadal wygrać sam mecz, a przynajmniej być kluczowy, a w LM to podstawa.
To samo było w Milanie z Pirlo, teraz Nesta, Bommel, Seedorf i Inzaghi, fajnie odmładzajcie sobie, ale warto zauważyć, że z tych nazwisk tylko Inzaghi nie był już tak kluczowy, ale reszta? no, ale to Milan.
Na przykładzie Pirlo zarząd powinien szanować "starych wyjadaczy", szczególnie naszych, dalej nie mogę przeboleć sprzedaży Davida... teraz jeżeli DP odpowiadałoby siedzenie na ławce i wchodzenie w kluczowych momentach to co się zastanawiać? a wiadomo, że DP kocha te barwy i na kasie mu nie zależy. Buffon, Barzagli, Pirlo - mają już swoje, ale co byśmy bez nich zrobili? ( Buffon naciągane, bo to bramkarz ;d).
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Nevermind
- Juventino
Adebayor zarabia krocie i ma za sobą dobry sezon w Spurs. Nie zagra w Napoli, więc informacje o ofercie 35 milionów euro oraz dodatkowo karcie Emanuela są wyssane z palca. Poza tym oglądałem wiele meczów Citizens w tym sezonie i nie grają oni systemem, gdzie potrzebny jest egzekutor pokroju Dżeko, Cavaniego lub Adebayora. Wszystko polega na kombinacjach Aguero-Nasri-Silva-Tevez, a środek pola umiejętnie ubezpieczają i nadają ton grze Yaya Toure i Gareth Barry. Moim łączonych z nami napastnikami największe szanse mamy na Luisa Suareza. Byłoby to świetne rozwiązanie, bo Urus poradziłby sobie zarówno na szpicy w systemie 3-5-2 oraz skrzydle w 4-3-3. Z drugiej strony nic nie przebiłoby ewentualnych transferów Giovinco i Cavaniego.