Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 17:20

pablo1503 pisze:
Mate.G pisze:
RvP - Nie
Suarez - Nie
Dzeko - Nie
Torres - Nie
Falcao - Nie
Lewandowski - Nie
Jovetic - Nie
Cavani - Tak
I nagle się okazuje, że Edison jest jedynym napastnikiem, który nadaje się do Juve. Szczerze mówiąc, to każdego z wymienionych wyżej napastników(może prócz Torresa) brałbym z pocałowaniem ręki.
Fajnie, że nie można wyrazić swojego zdania.
Fajnie, że nie umiesz czytać
RvP Tak*
Suarez Tak*
Dzeko Nie
Torres Nie
Falcao Tak*
Lewandowski Tak*
Jovetic ? IDK

Tak=z pocałowaniem ręki biorę, lecz gdyby miałbym wybierać między nimi a Cavanim to wiecie...
yanquez pisze:]
Oglądaj więcej piłki - to pomoże.
Po prostu Dzeko mnie nie przekonuje widziałem parę jego meczy i dla mnie nie jest pewniakiem takim jak... :D

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 17:36

Poszperałem trochę w ostatnich plotkach, żeby sprawdzić, co piszą o Dżeko i o ile jego chęć zmiany barw klubowych wydaje się być prawdą, to reszta doniesień jest dla nas mniej pomyślna. Podobno najbardziej prawdopodobny jest jego powrót do Niemiec, tak przynajmniej twierdzi selekcjoner reprezentacji Bośni Safet Susić. Natomiast Silvio Martina powiedział, że żadnego włoskiego klubu nie stać obecnie na zakup Dżeko.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 17:47

Vimes pisze:Podobno najbardziej prawdopodobny jest jego powrót do Niemiec, tak przynajmniej twierdzi selekcjoner reprezentacji Bośni Safet Susić.
Ale gdzie on do Niemiec by mial isc? Borussia ma Lewandowskiego, a po sezonie dolacza Reus; Bayern ma Gomeza, a Schalke Huntera. A w to, ze Dzeko bylby zainteresowany przeprowadzka do innego Niemieckiego klubu nie chce mi sie wierzyc.
Vimes pisze:Natomiast Silvio Martina powiedział, że żadnego włoskiego klubu nie stać obecnie na zakup Dżeko.
Pff. Nikt szejkom wiecej niz okolice 20-25 mln € za niego nie da. Wie ktos, ile Edin zarabia?

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 17:55

Nie wydaje mi się by Dżeko był lepszy od Cavaniego. Wystarczy spojrzeć z kim gra jeden i drugi. Na taką ofensywę jaką ma City to wynik strzelecki Dżeko jest cieniutki.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 17:58

bendzamin pisze:Wie ktos, ile Edin zarabia?
Z tego co na szybko wyszukałem to bardzo skromne 7,5 mln funtów :twisted:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:09

stahoo pisze:

to pokazuje jak szejkowie mają nawalone we łbach. 7,5 mln? 30 mln za niego nie odstrasza tak jak pensja;d wróci do Niemiec? i kto mu da taką pensję? hah pewnie zostanie w Anglii, tam wysokie pensje jeszcze jakoś mogą przejść.

Dzeko? moim zdaniem najlepszy napastnik ManC i tak tak oglądałem mecze i widziałem innych i jego. Fakt, że Aguero bardziej mi pasuje na skrzydłowego to i tak stwierdzam, że gdyby Bośniak miał tyle minut co argentyńczyk to miałby więcej goli. Tevez? wielka niewiadoma, z tamtego roku może i lepszy od Bośniaka, ale w tym trochę mało grał i ciężko ocenić, chociaż dalej moim zdaniem to top napastników.

Ale pensja? hahaa Cavaniemu ile musielibyśmy dać? 5? a temu 7,5 mln min;/ może i jest dobry, a nawet bardzo dobry, ale moim zdaniem na taką pensję piłkarz powinien zasłużyć, a on w porównaniu z Buffonem, Chiellinim nie powinien mieć najwyższej pensji.

Btw. Berbatov może odejść z ManU, ale tylko za "duże pieniądze" ;/ SAF trochę niszczy bułgara, który niedawno dał mu tyle goli. Ostatecznie Bułgar byłby ciekawym wzmocnieniem ( z podkreśleniem, że ostatecznie).

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:13

stahoo pisze:
Nikt mu w Niemczech takich pieniędzy nie da (Juventus też, ale może zgodziłby się na obniżkę zarobków, przecież chciał już grać u nas mimo iż nie występowaliśmy w LM). Poza Bayernem, ale nie sądzę, że byłby im potrzebny kolejny, podobny do Gomeza napastnik.
Gdzieś czytałem, że Dżeko chcę ogólnie opuścić Anglię, więc co pozostaję? Hiszpania i Włochy. Ani Real, ani Barca go raczej nie potrzebują. W Milanie nie mają problemów w ataku, natomiast inter nie zagra w LM... To wszystko wydaję się zbyt piękne, ale wiele wskazuję, że mamy na niego szanse.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 18:15 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:14

Myślę, że gdyby Dżeko był zdeterminowany do odejścia z Etihad S., to zgodziłbym się na obniżkę. Do ilu? Pewnie nie mniej jak 5 mln €/rok. A tyle jest mu w stanie zapłacić bardzo dużo klubów z Niemiec jak i kilka z Włoch.

Trochę dziwią mnie wasze bardzo pozytywne opinie o Dżeko, bo kumpel kibic City twierdzi że ostatnie pół roku to piach w jego wykonaniu. No ale niech będzie ;)
ewerthon pisze:wiele wskazuję, że mamy na niego szanse.
Podobno, wbrew temu co pisał któryś z kolegów, kierunek dla Dżeko to właśnie Półwysep Apeniński. Dokąd? My, Milan lub Inter. Kto da więcej? ^^

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:16

A tak serio, to wydaje wam się, że Dzeko jest lepszy od Lewandowskiego?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:25

Obrazek

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:28

Zaczynacie wybrzydzać jak 'hala dzieci' (vide Vidal za słaby do Realu), a mercato nawet się nie zaczęło :doh:

Polskim kibicom fanboyom City to chyba palma do głowy uderzyła, od tej całej kasy. Jeśli ktoś w miarę regularnie śledził to co działo się w Manchesterze powinien wiedzieć, że w tym sezonie niepodważalny pierwszy plac ma Kun. O drugie miejsce w napadzie "walczyli" fochmistrz Tevez (początek i koniec sezonu) oraz lansowany Super Murzyn. Sytuacja Dżeko można porównać do tej Berbatova, który mimo króla strzelców zeszłego sezonu został odstawiony na boczny tor.

Jeśli chcecie oceniać poziom Dżeko, obejrzyjcie co wyprawiał i jakie bramki strzelał w poprzednich rozgrywkach.

20-25 mln Dżeko > +40 mln Cavani.

Gdybym nie kochał Juventusu, to życzyłbym wam (ekspertom telegazety/livescora), żeby jedynym wzmocnieniem ataku było wykupienie Boriello za 8 mln.

Ogólnie stwierdzam trolling, bo Scudetto :roll:
yanquez pisze:
Mate.G pisze:Dzeko (...) by biegał i łapał się za głowę jak Amauri
Oglądaj więcej piłki - to pomoże.
:ok:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 18:39

Castiel pisze:Nie wydaje mi się by Dżeko był lepszy od Cavaniego. Wystarczy spojrzeć z kim gra jeden i drugi. Na taką ofensywę jaką ma City to wynik strzelecki Dżeko jest cieniutki.
Jest dokładnie na odwrót, niż myślisz- W City każdy musi radzić sobie sam, od czasu do czasu ktoś dostanie fajną piłkę od Silvy i może coś z tym zrobić- dużo indywidualności, i średni trener który nie może nad tym zapanować. W takich warunkach, przy tym jakim zawodnikiem jest Edin, te 13 goli to jest wyczyn
Cavani ma drużynę skonstruowaną pod siebie, zgraną i gdyby chciał, mógłby grać na słupek, od którego się odbijają piłki i przy tak skonstruowanej ofensywie Napoli, miałby 20 goli w sezonie. Daje więcej, walczy, więc strzela ponad.

Niestety, widzę, że większość tutaj ma podejście "jesteś tak dobry, jak Twój ostatni mecz", w tym przypadku "sezon". Cavani w Napoli gra tak, jak u nas nie będzie, natomiast da nam megawysoki poziom w ataku. Dżeko, pokazywał w Wolfburgu i miejscami w City, że na papierze jest zawodnikiem lepszym od Edisona, tylko trzeba będzie umieć odpowiednio go wykorzystać. Mając Conte na ławce- stawiałbym na Bośniaka. Choć oczywiście wciąż Cavani ma mniejszą szansę "potransferowego zacięcia się".

Dawno nie zgadzałem się z pablo. Każdy z wymienionych zawodników(poza Torresem:P) jeśli 1. będzie odpowiadał Conte 2. nie zatnie się po przyjściu(na co każdy ma 70-90%) - jest gwarantem hiperskoku jakościowego z przodu.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 19:09

Do czasu oficjalnych transferów ten temat to tylko przypuszczenia i nikt nie ma monopolu na rację, ale czytając niektóre posty to... :shock:

Juve grało przez większość sezonu 3-5-2, na początku trochę z przymusy, później już był to świadomy wybór Conte. Ze słabeuszem graliśmy tym systemem, gdzie na boisku biegał nawet pięciu nominalnych obrońców. Większość naszych zawodników przystosował się już do ustawienia, sprawdziło się ono i co najważniejsze - wygraliśmy Scudetto grając tym 3-5-2! Dla mnie będzie to wielki zaskoczenie, jeśli w przyszłym sezonie będziemy grać innym systemem.

Tutaj dochodzimy do kwestii napastnika/napastników. Obecnie w składzie mamy: jako cofnięci napastnicy Del Piero i Vucinic, jako wysunięci napastnicy Quaq, Matri, Borriello. Naszym priorytetem jest egzekutor i w żadnym wypadku nie są nim Jovetić, czy Suarez (to typy podobne do Vucinica). Chyba sam Marrotta mówił o tym, że sprowadzimy do ataku jedną 'gwiazdę' i młodego Włocha. Możemy zapomnieć o jednoczesnych transferach np. Jovetica i Cavaniego z jednego prostego powodu - budżet. Sprawa Del Piero jest już chyba niestety przesadzona, pewni swojego losu nie mogą być również Quaq, Matri, Borriello z tej trójki na pewno ktoś odejdzie (kto? o tym będą decydować inne działanie podczas mercato).

Ja byłbym więcej niż zadowolony jeśli nasz atak w przyszłym sezonie wyglądał by tak:

Vucinic / Giovinco lub 'młody włoch' - Cavani / Quag lub Matri / Borriello

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 19:30

Problem w tym, że Conte dosyć dobrze zmienia taktykę nawet podczas meczu i nie ograniczałbym się do jednej taktyki.

Do 3-5-2 potrzeba nam jednego obrońcę i to naprawdę wysokiej klasy a nie jakiegoś ławkowicza + jeszcze jednego obrońcę na ławkę. Ale odpada problem prawego skrzydła automatycznie.

Zresztą Ameryki to Ty nie odkryłeś chyba każdy by skakał na rzęsach jakby przyszli Cavani + Giovinco.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 19:57

Virgil do 3-5-2 potrzebujemy dwóch ale do środka, do tego jeszcze przydałaby się alternatywa dla Astona

Zablokowany