Juventus mistrz ad 2012 !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
PieśńJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 07:48

Hej!

Śledzę tą stronę jak i forum już od ponad 4 - 5 lat. Nigdy nie miałem potrzeby się wypowiadać, nigdy nie toczyłem z Wami dyskusji.

Jednak obecnie... Cóż jest inaczej. Afery, mistrzostwa zabrane Serie B itp itd. Patrzyłem jak to się odradza feniks z popiołu. I jest git. Widziałem jak ludzie pisali po forach jakiś tam srakich że "Juve, z całym szacunkiem dla ich Kibiców, popadnie w dno Seria A". Tej no... Bolało mnie to.

Jednak pokazaliśmy im i całej Europie - Juve nie przegrało, Juve bez gwiazd i wielkich pieniędzy jest niepokonane. Możecie mówić "Bez Kasy-Ha! Gówno prawda!"..

A z czego kasa? Z Serie B i ledwo podium w Serie A? Bylejakie występy w Europejskich Pucharach? No nie ma... Trener bez nazwiska (tego trenerskiego, nie piłkarskiego ;) ), piłkarze solidni, ale nie mistrzowie ( poza Kielonem i Pirlo. ) i tyle.

Grosik do grosika i jest nam Vidal. I Claudio nr 8. Kurde, widze dzieciaki z jego imieniem na plecach no no... Nawet te perypetie z napadam tworzą dobrze pomieszany kogel-mogel. Jest wielka rywalizacja i nawet ten Boriello - no chciał, no bardzo chciał ale nie mógł... po prostu nie mógł... - spinał się i dla klubu który nic dlań nie znaczy dawał z siebie wszystko. No bo dawał.

A co to oznacza? Mamy drużynę!

Alex - kapitan który na BANK w szatni jest jak kapłan dla rycerza podczas bitwy. Dla mnie to symbol ;) Kocham go i szanuje jak ojca.

Masa młodych i ambitnych chłopaków - Vidal, Markiz, Boriello (!), wciąż Bonnuci, Caseres, Cegła itp itd. Walczą o miejsce w składzie pełnych pro i zajbistych. Uczą się i wnoszą coś od siebie.

Solidni rzemieślnicy - Pepe ( MISTRZ RZEMIOSŁA ) , Barzagi Quagia i Ci rzemieślnicy z błyskiem : Vucinić, Matri. Oni jakoś tak szczerze mówiąc nie oddali by dla klubu ta dużo - ale są profesjonalistami. Wykonują swoją prace jak najlepiej potrafią i czerpią z tego niemałą satysfakcję ( i niemałe pieniądze).

No i Ci których nie sposób przecenić : Buffon,
Kielonek mój kochany, najlepszy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> defensor świata, mistrz nad mistrze... Ale jak Polska z Włochami grała to kibicowałem jemu... Serio. Żeby upilnował zawsze Lewego. I zawsze przy nim był. On wie...

Dobra, bez rozczulania.
Poza tym Conte, który wykombinował fantastyczną taktykę i zaszczepił woli walki. Bo to jest postać, Charyzma. Muszę Wam powiedzieć że jestem muzykiem i częśto grywałem w klubie o nazwie "Charyzma". Gram bluesa i kurka... Jak widzę ten klub i Conte to postawiłbym go przy barze. Taki swojski chłop, któremu się ufa. Oddał w sumie całą kariere Juve. Symbol. Ja myślę że oni z Alexem to wino piją czasem ( jakby byli polakami to WÓdkĘ. )To jest przywództwo. Po prostu.
Dlatego tylko dopiszę że Alex powinien zostać grającym asystentem trenera. Może się to wydać szalone ale.... Wiecie jakie to wiążące dla zespołu? W sensie - cementuje ludzi. Ten co jest naszym trenerem, był naszym kolegą z treningów/zespołu, ten co jest legendą tego klubu i na Del Alpi porosły mchy na jego cześć, ten co nadal walczy i pokazuje co rusz swój kunszt ma WŁADZĘ, a na bank by z niej nie korzystał....
TO SIĘ NAZYWA CEMENT ZESPOŁU.

Ale to zostawmy, bo to tylko takie moje szalone marzenia i wymysły :)

Ok.
Mamy zespół. Rozsądny zarząd. Udało nam się kilka transferów ( z czym jest u nas kiepisko. ) Ja mam nadzieję że jakiś napastnik się pojawi. Chciałbym Trezeqqqqquoooolllla jakiegoś ( :* ). Geniusza jednak ciężko szukać.
Ok.
Poza napadem mamy solidny team. Środek to PIĘKNO i GENIUSZ. Pirlo...
Wiecie jak go nie lubiłem? Zawsze mówiłem ( oczywiście póki grał w Milanie) :
" Co oni w nim widzą ...? "
Teraz wiem. Ale powiem więcej! On gra jak nigdy. Dobrze jak nigdy. Serio. Prześledziłem kilka sezonów Milanu w pojedynczych skrótach i nie był taki DOSKONAŁY jak teraz. Tzn. Nikt nie jest idealny, ale Pirlo jest temu bliski. Tak powinien grać rozgrywający. Niby troszkę z tyłu, wywieram lekki pressing w obronie, powalczę, ale bez ryzyka i w końcu...
W końcu drużyna zacznie mnie szukać. Dostanę piłkę i zagram jak do Markiza w meczy z Lecce.
Perfekcyjnie. I robię to cały czas. Zawsze analizuje czy mój partner jest na spalonym. Zedycuje się na strzał z dystansu ( czego brakuje Xaviemu z Barcy [ogólnie jest o wiele gorszy od Pirlo, wiem bo znam FANATYKA Barcy{{ dziękiu Bogu nic nie wygra w tym sezonie, a i tak Messi arcymistrz }}]).
Ale ... zawias
:smile:

Rozpisałem się nie ma co i trochę jak tak sobie czytam to piszę od rzeczy. Jednak musicie zrozumieć że piszę to z czystej miłosci do Juve ;)

Jednak w czym rzecz.

Dzisiaj(w sumie wczoraj) GiGi popełnił gafę . Ja zawsze mówiłem, że nogami gra zbyt nonszalancko. No i benc.
Ile ten człowiek oddał Juve? W sumie... To mu tu było dobrze, ale wiać było jaki jest zaangażowany, jaki sumienny i profesjonalny. Zawsze wszyscy mówili o nim w superlatywach.

I widze komenty :

- Buffon zabrał nam mistrza :angry:

- GiGi do wymiany!

- Co to za bramkarz!

Pierdu pierdu pierdu.
Ok. Popełnił duży błąd. Jednak ta zabawa piłkarzy z pola przez cały mecz?
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Trzeba było zaatakować i strzelić gola. Jedna traz wszyscy zrzucą wine na Buffona. Ech...

Znaczy się. Nie wszyscy tylko duża część społeczności tego portalu.
Przypomina mi to sytuację - niedawno wszyscy mówili, że zimno, że szaro, że <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, dziś że za gorąco, za duszno itp.
Jesteśmy nienasyceni strasznie.

Słuchajcie.
Juventus to jeden z największych przedstawicieli fudbolu na świecie. Należą do grupy 20 - 30 drużyn. Afery które kręcą się tak na prawdę wokoło polityki - co za tym idzie wokoło pieniądza - co za tym idzie wokoło władzy nie są w stanie zniszczyć tej ponad setki lat tradycji.
Bardzo piękne. Są te nasze różowe koszulki. Kumple moi mają z tego beczkę - "Juve w różwoych! hahaha! " . Jednak dla mnie to jest piękne.

Nigdy nie lubiłem jeździć na mecze, wole kibicować z domu. Tak po prostu. Bo jeszcze ktoś mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kamieniem na stadionie i odwołają przez to Euro.
Jednak analizowałem to dużo, sam dużo grałem w piłkę ( jako bramkarz) i miałem kuzyna który tam w zapleczu ekstraklasy coś startował. Chłopak miał talent ale jak to w bywa wolał zostać prawnikiem ( a miód malina talent był, serio... pamiętam jak strzelił z przewrotki z 20 metrów, jak graliśmy 3v3. A jak grał przeciwko mnie to nie mógł strzelić, tyle trenowaliśmy że wyczuwałem jego każdy strzał, ale i tak w końcu puściłem szmatę :(:(:(:(

Dobra bo to wszystko taki charakter rozczulający przyjęło.

Słuchajcie. Powiem konkretnie. Z tego chaotycznego opisu tego co się dzieje wynika że :

- mamy team !
- mamy trenera ( jeszcze co najmniej 3 sezony )'
- potrzebujemy wzmocnienia w ataku

I możemy równać się z Barcą czy innym Realem...

Ok ok. Nie da się. Nie ten marketing, a my nie błyszczymy jak żel Cristiano.
Dlatego Juve to taki piękny klub.

Szczerze mówąć....
Czytam...
Czytam...
I powiem Wam...

Że nie to chciałem do końca napisać :P Ale poniosło mnie bo Juve... No ma tą szansę na mistrza i po prostu... Tak mnie boli jak co wynik zmiana nastawienia - Buffon mistrz/Buffon <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Dlaczego? Musimy wygrać mecze. Milan na bank raz zremisuje, nie ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Co się zaś tyczy piłkarzy - 3-4 bym sprzedał, kupił jednego solidnego napadziora i niezłego obrońcę. Nic więcej na następny sezon.
Ewentualnie...
Można by zainwestować z skutecznego wykończeniowca, jednak młodego i "wyposzczonego" ( SZAMAK! ) + solidnego obrońcę. Bo te kuźwa van Persie jak widzę to mówię : skąd się biorą takie informacje...?

Słuchajcie. Mierzmy siłe na zamiary. Jeżeli ktoś dobrnął aż tu to niech zostawi opinię na temat moich małych ( ogromych jak jasny... ) przemyśleń.

I tak. Ponieważ czasem neta nie mam to :
- Co sie dzieje z Pepe?
- I KRASICIEM? Co jest z tym gościem..?

Zawsze wspierajcie swoich piłkarzy i bądźcie wyrozumiali. Trzymam kciuki. Chłopaki zasługują na mistrza!

<Czekam na "Śmiesznego Kota" - Tom&Jerry , mój syn budzi się o szóstej i chce to oglądać -.-'
Matko boska... Dobrze że na codzień chodzę do pracy bo bym nie wytrzymał tutaj LoL.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 08:02

Witamy na forum !

Informacja dla tych którzy zjeżdżają na sam dół - jest to post zawierający kopę emocjonalnych zwrotów uwielbienia do naszego zespołu, piłkarzy i całej instytucji. Dodatkowo kilka wskazań na potrzebne uzupełnienia kadry i krytykę przechodzenia w fazy nastroju od orgazm do commit suicide jak to miało miejsce wczoraj.

Pieśń, fajnie że masz takie odczucia w stosunku do Juve i interesujesz się nim od kilku lat, ale doradzałbym w postach zawierać chociaż te 5000 wyrazów mniej i będzie można dyskutować :D

Sapere Aude!
thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:39

Proponuje zamknąć temat,każdy już wie że Juventus przegrał mistrzostwo.Nie wierze ze pod tak ogromnym ciosie pyschlogicznym z Lecce sa jeszcze w stanie się zmotywowac na dwa mecze.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:53

Thor, jesteś młodszym bratem bohdana (miazga 4-0), który robi mu na każdym kroku na złość?

Podobno jak wygramy 2 mecze, mamy mistrza.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:55

a ja nie wierzę, że jesteś kibicem Juventusu i piszesz takie pierdoły. Jedynym Twoim usprawiedliwieniem jest to, że pochlałeś nieźle przez długi weekend... :roll:

jak do cholery, można pisać takie bzdety? Mamy punkt zapasu, motywatora jakich mało na ławce, Milan ma ciężki mecz przed sobą, DOWIEZIEMY TO! i nie ma to tamto. Przewidywałem, że będzie ciężko, ale liczę na happy end.
nienawidzę czytać takich postów jak ten powyżej :evil:

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:58

mati888 pisze:a ja nie wierzę, że jesteś kibicem Juventusu i piszesz takie pierdoły. Jedynym Twoim usprawiedliwieniem jest to, że pochlałeś nieźle przez długi weekend... :roll:

jak do cholery, można pisać takie bzdety? Mamy punkt zapasu, motywatora jakich mało na ławce, Milan ma ciężki mecz przed sobą, DOWIEZIEMY TO! i nie ma to tamto. Przewidywałem, że będzie ciężko, ale liczę na happy end.
nienawidzę czytać takich postów jak ten powyżej :evil:
On to pisze bo jest trollem, Einsteinie.

Boże! Nie wierzę, że tylu ludziom to trzeba tłumaczyć. Czy Wam wczoraj mama podłączyła internet, że się łapiecie na takie tanie chwyty?

Podobno Moratti nam załatwi scudetto.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 19:16

thor21 pisze:Proponuje zamknąć temat,każdy już wie że Juventus przegrał mistrzostwo.Nie wierze ze pod tak ogromnym ciosie pyschlogicznym z Lecce sa jeszcze w stanie się zmotywowac na dwa mecze.
A Ja uwazam ze z Cagliari wygramy 3:0.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 19:29

W sondzie daaawno temu głosowałem na Milan. Od meczu z Ceseną hipotetyczne 100 PLN postawiłbym z pełnym przekonaniem na Juve. I to się wczoraj nie zmieniło. Boję się tylko o nastroje w drużynie, o Buffona szczególnie. Jeżeli Juve nie wygra mistrza, to jest pewne miejsce w rankingach na najbardziej frajersko przegrane mistrzostwo.

Skuteczność, skuteczność, skuteczność. Tyle potrzeba do scudetto.

vero1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 19:57

Nadal mamy punkt przewagi a niektórzy piszą jakbyśmy to my musieli gonić Milan.Dlaczego od razu zakładacie, że po wczorajszym meczu nasi piłkarze się załamią i nagle zapomną jak się wygrywa? Równie dobrze wczorajsza porażka(bo tak trzeba nazwać ten remis) może dać naszym piłkarzom niesamowitego kopa i ogromną chęć rehabilitacji.Wciąż jesteśmy liderami w tym wyścigu i wierzę że nie oddamy tego pierwszego miejsca do końca rozgrywek.

makow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 21:01

Mieliśmy pecha z Lecce ale dzięki temu drużyna będzie mega zmotywowana żeby wygrać ostatnie 2 mecze.Z jednej strony ten błąd nas czegoś nauczy ale jeśli przegramy scudetto to właśnie przez ten kiks Gigiego.Trzeba wygrać swoje i nie ma co liczyć na Inter, bo moim zdaniem nic z Milanem nie ugrają.Wszystko w nogach naszych grajków.

bastek13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 21:30

Weekend zapowiada się nerwowo. Już widzę to dzieloną transmisję na Canal + ;) Skończyły się kalkulacje odnoście wczesnego świętowania mistrza, szkoda było by oddać tytuł po tak długiej drodze. Juve zasługuje na pierwsze miejsce i wierze, że dowieziemy je do końca.

Pomyśleć, że przed początkiem sezonu chyba każdy z kibiców Juve drugie miejsce wziąłby w ciemno ... przewrotny los ;))

Juventus był nieprawdopodobnie silny, tak wielki i mocny jak pełen talentów. Już samo stanie koło nich w tunelu było onieśmielające.
~G. Neville
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 21:42

bastek13 pisze:Weekend zapowiada się nerwowo. Już widzę to dzieloną transmisję na Canal + ;) Skończyły się kalkulacje odnoście wczesnego świętowania mistrza, szkoda było by oddać tytuł po tak długiej drodze. Juve zasługuje na pierwsze miejsce i wierze, że dowieziemy je do końca.
Bez przesady. To, że wygramy kolejny mecz z przewagą 100:0 nie wątpię. A zwycięstwo interu po strzeleniu ze spalonego, przez bramkarza, grając w 5 piłkarzy, cokolwiek biorę w ślepo.

Swoją drogą. O ironio. Kto by pomyślał, że inter może nam tak życie ułatwić.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 21:45

bastek13 pisze:Już widzę to dzieloną transmisję na Canal + ;)
Jak to? Będą zmieniali co 10min? :prochno:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 21:59

To potwierdzone info z ta dzielona transmisja? Bo nie wiem, czy mam kupowac premium na weebie :prochno:
bastek13 pisze:Pomyśleć, że przed początkiem sezonu chyba każdy z kibiców Juve drugie miejsce wziąłby w ciemno ... przewrotny los ;))
To prawda. Ale mysle, ze i tak, niezaleznie od tego, co sie w ciagu tych nadchodzacych 10 dni wydarzy, mozemy byc dumni z Juventusu. Apetyty sa wielkie, wiadomo, ale wracamy (szybciej lub wolniej) na swoje miejsce, co zauwazane jest przez coraz szersze grono odbiorcow. Bylem wczoraj na... majowce i kilka osob zagadywalo mnie o Juve i serie meczow bez porazki, chociaz wczesniej przez 3 lata liceum raczej w te tematy nie wchodzili.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 22:05

Zamiast robić w pieluchy trzymajcie kciuki, bo mistrz jest na wyciągnięcie ręki, wystarczy, że Inter wygra i my, a jeśli Milanowi się uda zremisować a nam wygrać też mamy mistrza, więc tylko jak my przegramy albo zremisujemy zepsujemy wszystko, chyba w to nie wierzycie? Jaki kibic o normalnych zmysłach... może mówić "to Milan ma mistrza" a seria która ostatnio była jak rozjeżdżaliśmy wszystko i wszystkich jest nie ważna? A gdyby wtedy padł jeden remis a wczoraj była wygrana to co byście myśleli? Że wracamy na tory? Wystarczy wierzyć, a o wygraną zadbają piłkarze, taki prysznic się przyda i Buffonowi bo się bawić nie będzie i reszcie piłkarzy, którzy znów mogą zrobić wyniki z ostatnich spotkań.

ODPOWIEDZ