Giovinco Sebastian

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 16:15

pablo1503 pisze:Wypowiedzi jego agenta są śmieszne. 'Sebastian, będzie grał w wielkim klubie' Brzmi to, jakby miał 18 lat i był ogromnym talentem, a pragnę przypomnieć, że w styczniu, Sebastian skończył 25 lat :roll:
Więc jest w odpowiednim wieku, żeby przejść do wielkiego klubu. :wink:

@deszczowy: Nie stresuj się tak, bo nabawisz się impotencji. Giovinco zasługuje na większy klub niż Parma i wiesz o tym dobrze... Nie wiem skąd u Ciebie ta niechęć wobec naszego karła. Urodził się w Turynie, przeszedł przez wszystkie szczeble juniorskie w Juventusie, zawsze deklarował swoje przywiązanie do tych barw... pamiętam nawet jak kiedyś wypowiadał się, że chciałby w Starej Damie spędzić całą karierę. To ówczesny zarząd potraktował go jak śmiecia i Giovinco miał prawo się wkurzyć.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 16:18

Tacchinardi. pisze: Nie ma co się przejmować takimi wypowiedziami, to jedna z taktyk agentów. Agent Sebastiana ma w zwyczaju promować go na wielką gwiazdę, no cóż - taka praca, chce zwiększyć wartość. Może nabierze się ktoś z zagranicy, ale wiadomo, że on do Barcy albo Chelsea się nie nadaje. Co do wieku, we Włoszech 25 lat to stosunkowo mało, ale w innych ligach... :whistle:
Jasne, pompowanie balonika przez agentów i wymyślanie zainteresowania dobrych klubów po to, żeby sztucznie podnieść wartość gracza to chleb powszedni, każdy tak robi. Ale warto jest zachować umiar. Gdyby agent Giovinco zaczął rzucać ploty o zainteresowaniu np. Lazio albo Napoli, to być może wielu by się na to nabrało, może w jakiś sposób jego wartość by wzrosła, może gdzieś przy jakichś negocjacjach byłyby z tego jakieś korzyści. Ale jak koleś wyjeżdża z Barceloną, która ma w odwodzie kilku nastolatków wcale nie gorszych (albo niewiele gorszych) niż Seba to wychodzi na kretyna, kompromituje siebie i częściowo też swojego gracza.
zoff pisze: Nie rozumie osób, które hejtują Giovinco i jednocześnie chwalą Pepe za dobry sezon. Ok, może ten sezon jest dla Simone najlepszy, ale to i tak moim zdaniem zdecydowanie za mało. Liczę na powrót Sebastiana i spokój na tej lewej flance.
Różnica jest taka, że Simone zdaje sobie sprawę ze swoich umiejętności (albo przynajmniej sprawia takie wrażenie) i akceptuje swoje miejsce w zespole. Jak w zeszłym roku miał być zapchajdziurą na lewej stronie - grał na lewej. Jak trzeba było siąść na ławie - siedział i nie narzekał. W przyszłym roku najpewniej w jego miejsce przyjdzie ktoś lepszy, Simone będzie grał dużo mniej i on to pewnie zaakceptuje. Stąd właśnie uważam że do pierwszego składu docelowo ani jeden ani drugi nam niepotrzebny, a na ławce wolę Pepe.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 16:36

ktoś wcześniej napisał że Giovinco mówi to co myśli stąd tez ludzie piszą co myslą na jego temat, ile będzie twarzy tyle będzie opinii nt naszego "asa".

ogladalem kilka spotkan parmy wlasnie ze wzgledu na tego kurdupla i nie widze go w systemie Conte.

gramy pilke oparta na dominacji w srodku pola i ataku pozycyjnym - za cholerę nie potrafie sobie w takim ukladzie wyborazic grajka stworzonego do gry z kontry

pasuje on do nas identycznie jak Claudio Lopez do kadry argentyny na mundial w 2002

w kwestii tego co gada jego agent, ok - agent moze sobie gadac co chce ale pilkarz winien mierzyc sily na zamiary i myslec realnie a nei bujac w oblokach i opowiadac w prasie bajki
zahor o Giovinco vs. Pepe pisze:Stąd właśnie uważam że do pierwszego składu docelowo ani jeden ani drugi nam niepotrzebny, a na ławce wolę Pepe.
- amen

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 16:37

zahor pisze: Ale jak koleś wyjeżdża z Barceloną, która ma w odwodzie kilku nastolatków wcale nie gorszych (albo niewiele gorszych) niż Seba to wychodzi na kretyna, kompromituje siebie i częściowo też swojego gracza.
No Krkic pokazal ile warci sa Ci nastolatkowie poza Barcelona :D

Frustru, frustru, zahor. Giovinco juz niedlugo zdobdzie Zlota Pilka w Barcelonie, przycmi Messiego i doprowadzi Reprezentacje Italii do ME! Musisz sie z tym pogodzic :smile:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 16:56

jakku1 pisze:
zahor pisze: Ale jak koleś wyjeżdża z Barceloną, która ma w odwodzie kilku nastolatków wcale nie gorszych (albo niewiele gorszych) niż Seba to wychodzi na kretyna, kompromituje siebie i częściowo też swojego gracza.
No Krkic pokazal ile warci sa Ci nastolatkowie poza Barcelona :D
Ale rzecz w tym że Barcelona raczej szuka graczy którzy są dobrzy w Barcelonie, niekoniecznie poza nią. Zresztą jego kopnęli de facto w tyłek bo przestał się rozwijać, do drużyny seniorskiej zaczęli już się dobijać młodsi (od 21-letniego wówczas Krkicia !!), bardziej obiecujący piłkarze jak Tello czy Cuenca. Niektórzy tutaj dalej czekają na eksplozję geniuszu młodego Włocha - ich prawo, ale oczekiwanie że Barcelona poleci na ten "młody talent" to już przegięcie.
jakku1 pisze: Frustru, frustru, zahor. Giovinco juz niedlugo zdobdzie Zlota Pilka w Barcelonie, przycmi Messiego i doprowadzi Reprezentacje Italii do ME! Musisz sie z tym pogodzic :smile:
Śmiej się, śmiej, paru tutaj ma poglądy niewiele od tych odstające. A ja dalej czekam aż nam się zrobi głupio jak to Juventus będzie się szlajać po siódmych miejscach, a Giovinco w tym czasie będzie grać w Lidze Mistrzów.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 17:07

jakku1 pisze:No Krkic pokazal ile warci sa Ci nastolatkowie poza Barcelona :D
Akurat Krkic to się dawno zatrzymał w rozwoju. Robił wrażenie kiedy jako 17latek wchodził do drużyny i strzelał niezłe bramki ale potem było już coraz gorzej. Każdy w miarę ogarnięty kibic Barcy Ci to powie.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2012, 17:10

Ouh_yeah pisze:
Akurat Krkic to się dawno zatrzymał w rozwoju. Robił wrażenie kiedy jako 17latek wchodził do drużyny i strzelał niezłe bramki ale potem było już coraz gorzej. Każdy w miarę ogarnięty kibic Barcy Ci to powie.
IMHO to przez to stracił formę, że właśnie w tym wieku nazywano go nowym Ronalidinho czy Messim. Pobujał w obłokach i skończył w romie :prochno:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 00:16

Z drugiej strony jest za to taki Fabregas czy Romeu.
Łoles pisze:gramy pilke oparta na dominacji w srodku pola i ataku pozycyjnym - za cholerę nie potrafie sobie w takim ukladzie wyborazic grajka stworzonego do gry z kontry
Gio jest szybki, dobry technicznie, ma drybling i dobrze gra kombinacyjną piłkę. Jeśli taki zawodnik nie pasuje na bok ataku w 4-3-3 u Conte to ciekaw jestem kto Twoim zdaniem pasuje.

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 03:28

Chyba raczej chodziło tu, że Conte faworyzuje zawodników walecznych i potrafiących wrócić po piłkę. a Gio raczej w defensywie kiepsko. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 08:08

wojokamil pisze:Chyba raczej chodziło tu, że Conte faworyzuje zawodników walecznych i potrafiących wrócić po piłkę. a Gio raczej w defensywie kiepsko. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
o to mi chodziło

@Skibil Lavezzi? ;)

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 19:55

Dzisiaj Parma wpija 3 gole z czego 2 z karnych, jakby seba strzelał karne to miałby dzisiaj pierwszego hat-tricka:D

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 20:25

wojokamil pisze:Chyba raczej chodziło tu, że Conte faworyzuje zawodników walecznych i potrafiących wrócić po piłkę. a Gio raczej w defensywie kiepsko. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
Mój kontrargument, jakoś Vucinic nie kwapi się, żeby za każdym razem gdy traci piłkę walczyć o jej odzyskanie do samego końca..
Gramy 3ką pomocników, to właśnie oni są od tego biegania czyt. odbioru i agresywnego pressingu. Poz tym w polu biega 10ciu, także każdy musi grać równo i wywiązywać się ze swoich zadań.
Potrzebujemy trochę polotu i techniki, to gwarantuje Giovinco, który niejednego obrońcę Serie A robił już na szaro.. Już nie wspominając naszego wyjazdowego meczu z Parmą, gdzie Giovinco kładł na glebę najlepszego obrońcę Serie A - Barzagliego.
Niech Marotta ściąga go do nas jak najkorzystniej. Parma i tak interesu na nim nie zrobi, bo w końcu my też mamy prawa do jego karty zawodniczej. Liczę na ten cały konkurs kopert i finito.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 21:50

matbar21 pisze:.. Już nie wspominając naszego wyjazdowego meczu z Parmą, gdzie Giovinco kładł na glebę najlepszego obrońcę Serie A - Barzagliego.
Niech Marotta ściąga go do nas jak najkorzystniej. Parma i tak interesu na nim nie zrobi, bo w końcu my też mamy prawa do jego karty zawodniczej. Liczę na ten cały konkurs kopert i finito.
Z całym szacunkiem ale skoro położenie " na glebę " to 1-2 minięcia to nie mam pytań. Seba jest dobry graczem, szybkim, z nienaganna techniką, lecz opowiadam się raczej po stronie tych co mówią mu "nie" w Juve Conte. Z prostych wzgledów: nie gra zbytnio w def ( wbrew pozorom Mirko często wraca), jest dość zadufany w sobie i chce zawsze grać, kasa też za nim nie przemawia, wydatek rzedu kilku ml, które moim zdaniem lepiej dołożyć do kogoś ciekawszego.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 21:56

LordRahl pisze: Z całym szacunkiem ale skoro położenie " na glebę " to 1-2 minięcia to nie mam pytań. Seba jest dobry graczem, szybkim, z nienaganna techniką, lecz opowiadam się raczej po stronie tych co mówią mu "nie" w Juve Conte. Z prostych wzgledów: nie gra zbytnio w def ( wbrew pozorom Mirko często wraca), jest dość zadufany w sobie i chce zawsze grać, kasa też za nim nie przemawia, wydatek rzedu kilku ml, które moim zdaniem lepiej dołożyć do kogoś ciekawszego.
No...dołożyć kilka mln. Giovinco kosztowałby myślę mniej jak 10 mln dołożyć np 5 do kogoś ciekawszego i dalej będą narzekać, że nie przekraczamy 15 mln za zawodnika.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 23:34

LordRahl pisze:
matbar21 pisze:.. Już nie wspominając naszego wyjazdowego meczu z Parmą, gdzie Giovinco kładł na glebę najlepszego obrońcę Serie A - Barzagliego.
Z całym szacunkiem ale skoro położenie " na glebę " to 1-2 minięcia to nie mam pytań. Seba jest dobry graczem, szybkim, z nienaganna techniką, lecz opowiadam się raczej po stronie tych co mówią mu "nie" w Juve Conte. Z prostych wzgledów: nie gra zbytnio w def ( wbrew pozorom Mirko często wraca), jest dość zadufany w sobie i chce zawsze grać, kasa też za nim nie przemawia, wydatek rzedu kilku ml, które moim zdaniem lepiej dołożyć do kogoś ciekawszego.
Właśnie czasem zbyt aktywna gra w defensywie sprawia że potem piłkarz jest zajechany i nie jest zbyt dokładny w ataku. Jasne, kondycha to normalka, każdy powinien grać na maxa i ja nie usprawiedliwiam Seby, ale jestem zdania że nie każdy musi twardo biegać po całej długości boiska bo jego umiejętności mogą być lepiej wykorzystane. Seba nie ma warunków żeby grać zbytnio w defensywie, czasem mógłby pomóc oczywiście, ale ja go widzę w proporcjach 90% atak 10% obrona. Conte przykłada dużą wagę do taktyki, ale jeśli oleje Giovinco dlatego że Seba będzie wracał na naszą połowę 3 razy rzadziej to będzie duży błąd Antonio.

Lewa strona Giovinco/Vucininc i mamy spokój na tej pozycji. I to małym kosztem.

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany