Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 14:21

Wszystko ładnie Dzeko, Jovetić, Robben... tylko skąd kasa?
Robben się nie ruszy z Monachium
Dżeko... nie przemawia za mną jakoś ;)
Jovetić - Fiorentina za grosze go nie puści ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 14:25

Akurat do czy do 3-5-2 czy do 4-3-3 potrzebujemy piłkarzy. O ile z prawoskrzydłowego można zrezygnować jeżeli regularnie będziemy rotować taktyką. Do 4-3-3 od biedy jest Pepe, ewentualnie Giac czy ktoś nowy do ataku tam przejdzie.

a do 3-5-2 mamy tak aż nadto zawodników.

Na pewno potrzebny nam obrońca i środkowy pomocnik.
Nesta+Asmoah to dobry wybór.

Do ataku zdecydowanie preferuje opcję :
Torres na wypożyczenie + Jovetic, ale podobno z tym drugim może być problem.

W takim wypadku godna uwagi byłaby opcja Dzeko + Rossi, ale Bośniak zostanie pewnie w City bo na wylocie tam jest Tevez i Balotelli.
Suarez powinien być ostatnią opcją, nazwiskami typu Hulk, Cavani, Huguain w ogóle się nie interesuje bo nie mamy na nich szans.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 14:35

problem z Joveticem to kasa - Fiora ma slaby sezon - przy wariancie walki o utrzymanie - nasze szanse wzrastaja . LM to dobry motywator dla pilkarza. Mancini z City chce sie pozbyc kilku graczy . Pamietacie Real i Galaktycznych ? Robben , Snejder , Van der Vaart i kilku innych odeszlo bo nie mieli tam czego szukac . Podobnie bedzie w City bo ich sklad jest dosc szeroki i kilku zawodnikow bedzie do kupienia. Balotelli to mi nie pasuje - chociaz ma talent i to cos ale ten charakter :/ Edin hmm typowy pilkarz , ktoremu trzeba dograc a on juz wtedy wie co zrobic w polu karnym. Torres .... od zawsze go lubilem i lubie nadal - od poczatku gry w AM byl kim wiecej niz zwyklym napastnikiem . To byl geniusz i nadal jest ale Chelsea i styl brytyjski to nie jest odpowiedni dla niego. Czy odnalazlby sie w Juve ? Nie wiem , watpie .

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 14:41

No, ale Torres też młody już nie jest i wydać 20 mln na piłkarza który najlepsze lata ma za sobą a do tego znudziło mu się strzelanie bramek, to lepiej chyba wydać 25-30 mln na Jovetić'a lub jakiegoś innego napastnika młodego moim marzeniem jest Benzema ;) ale on się z Realu nie ruszy a Real go nie odda za nic :)

Tharp

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 15:16

postscriptum pisze:Wszystko ładnie Dzeko, Jovetić, Robben... tylko skąd kasa?
wracamy do LM, kasa jest, o to sie, synu, nie martw.
Trzeba ja jeno rozsadnie wydac.
postscriptum pisze: Robben się nie ruszy z Monachium
Dżeko... nie przemawia za mną jakoś ;)
tyle to juz sie domyslilem

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 15:54

Nevermind pisze:
Astarot pisze: Nevermind człowieku jak Ty porównujesz Boriello do Berbatova.... brak mi słów po prostu-
Czy Ty rozumiesz, że ten piłkarz nie jest wcale taki tani? Fakt, że nie trzeba płacić za niego odstępnego jeszcze o niczym nie świadczy. Berbatov ma już 31 (!) lat i najlepsze lata gry ma już prawdopodobnie za sobą. W Manchesterze zarabia nieco bodaj 4 miliony euro za sezon i obecnie oczekuje jeszcze więcej. Słyszałem, że jego usługami zainteresowana jest Andżi i prezydent klubu kusi go 7 milionowym kontraktem. Nie sądzę, aby Dimitar podpisał krótki kontrakt, bo to jego ostatnia okazja na podpisanie długofalowej umowy. Będzie to z pewnością kontrakt 3-letni. Zatrudnienie Berbatova na 3 lata kosztowałoby prawdopodobnie nieco ponad 20 milionów euro. Mam tutaj na myśli gwarantowany kontrakt, ewentualne premie i przede wszystkim kwotę otrzymaną przy transferze.
Powiedz mi proszę, gdzie tutaj widzisz okazje?

Z Manchesteru przywitałbym Pogbe z otwartymi ramionami. Jako, że mieszkam w Manchesterze i mam wielu znajomych którzy sympatyzują z United... dowiedziałem się sporo. Chłopak jest waleczny i ma dobrą technikę. Już teraz porównywany jest do Patricka Vieiry. Ferguson z całej siły chce go przekonać do podpisania nowego kontraktu i widząc taką szansę wystawił go w kilku ostatnich meczach United.
Nevermind zdaję sobie sprawę jak kosztowny jest to gracz, jednak po odejściu Entów nieco odjechaliśmy od 100mln budżetu płac... jeżeli kupimy Jovetica + Asamoaha/ Naingollana +lewego obrońce (na tą chwilę te zakupy są wg mnie najbardziej prawdopodobne).... to będzie koniec naszego transferowego budżetu.... a na pozycji SS pozostanie Matri i Q i ew Vucinic zupełnie nienadający się na tą pozycję... to trochę przerost formy nad treścią w kontekście przyszłorocznej LM. Stać nas na 2 letni kontrakt Berbatova w granicach 3-3,5 mln, jeżeli by się zgodził czemu nie - nawet jeżeli Andzałka jest nim zainteresowana to Bogu dzięki nie wszystkich piłkarzy ineteresuje jedynie kasa. Niekiedy zamiast pieniędzy wybierają jednak możliwość gry w czołowej drużynie i rywalizację w LM z najlepszymi.... Berbatov jest stary ale myślę ,że może zaoferować nam jeszcze 2 lata gry na wysokim poziomie a na młodszego napastnika tego samego formatu niestety nas nie stać... pensja wysoka ale myślę ,że finansowo jesteśmy w stanie jej podołać.... bo kto może do nas przejść??
Higuain? transfer wykluczył w ostatnim wywiadzie jego ojciec
Torres Chelsea miało by wyporzyczyć 28 letniego napastnika za którego zapłaciła 50mln funtów albo "niby" odsprzedać go za 20?? jakos w to nie wierzę.... a co z jego kosmiczną pensją? jeszcze ją za nas pokryją w przypadku wyporzyczenia?
Dzeko? .... w.g mnie nie pasuje do wizji Conte
Tevez?... kolejna kosmiczna pensja do tego jego forma to niewiada
O Cavanim chyba nie ma co wspominać - jak Napoli go sprzeda to napewno nie do nas.... Lavezzi to tak samo jak Jovetic cofnięty napastnik jednym słowem na LM raczej nie będziemy mieli SS z prawdziwego zdarzenia

Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 16:15

Pisząc tak o konkurencyjnych ławkowiczach dla naszych ŚP, to obok waszego Asamoah`y, widziałbym Alexa Songa. Ileż można grać w klubie, z którym nic się nie osiągnie? :D

A tak na poważnie, po raz kolejny napisze (i pomodle się dziś) by scouci zwrócili uwagę na Ligue1 i zawodnika Tuluzy - Moussy Sissoko.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 16:43

Widzę, że wielu z was piszę o Berbatovie. Jak dla mnie pomysł słaby, ale zostawmy to. Czy w ostatnich miesiącach (nawet nie piszę o tygodniach), była jakakolwiek plota/news o Bułgarze? Ani tu, ani na włoskich forach (dobra, na te drugie zwróciłem uwagę niedawno) nie przypominam sobie Berbatova jako celu transferowego. Owszem, mowa o tym zawodniku była, ale latem. Jeśli się mylę, poprawcie mnie.

Trochę dziwnym jest pisanie o zawodnikach, o których nie wiemy o zainteresowaniu Marotty. Np. dyskujsa o Luuku De Jongu z Twente :doh:

Edit: up!!! Kolejny przykład...

Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 17:14

O Songu jakiś czas temu był news, o rzekomym zainteresowaniu ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 17:53

Dlatego dla mnie z tym wiadomości które są dostępne idealne mercato to by było

- Jovetić, Torres(jeżeli miałoby to być wypożyczenie), Asmoah, Nesta
+
Veratti,Leali (ale Ci dwaj pewnie od razu pójdą grać na wypożyczenie).

Osobiście marzy mi się Farfan, ale nie wiadomo jak wysoki chciałby kontrakt i czy trzymalibyśmy się nadal 4-3-3, bo w 3-5-2 na prawej stronie mamy świetnych zawodników. Jednak jeżeli Conte chciałby Peruwiańczyka byłbym wniebowzięty ale to byłby dodatkowy bonus.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 22:21

Angelu pisze:A tak na poważnie, po raz kolejny napisze (i pomodle się dziś) by scouci zwrócili uwagę na Ligue1 i zawodnika Tuluzy - Moussy Sissoko.
Chłopak podobno chce do Romy.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-f ... omosc.html

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 22:43

nynek pisze:
Angelu pisze:A tak na poważnie, po raz kolejny napisze (i pomodle się dziś) by scouci zwrócili uwagę na Ligue1 i zawodnika Tuluzy - Moussy Sissoko.
Chłopak podobno chce do Romy.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-f ... omosc.html
Chcemy Asamoah, więc Sissoko nam niepotrzebny. Ciekawe czy oprócz b2b Marotta sprowadzi jakiegoś playmakera. A może któryś z primki dostanie szansę.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 22:51

Tacchinardi. pisze:Widzę, że wielu z was piszę o Berbatovie. Jak dla mnie pomysł słaby, ale zostawmy to. Czy w ostatnich miesiącach (nawet nie piszę o tygodniach), była jakakolwiek plota/news o Bułgarze? Ani tu, ani na włoskich forach (dobra, na te drugie zwróciłem uwagę niedawno) nie przypominam sobie Berbatova jako celu transferowego. Owszem, mowa o tym zawodniku była, ale latem. Jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Berbatov to trochę taka bramkostrzelna wersja Vucinicia. Aczkolwiek Czarnogórzec jest bardziej kreatywny. Nie wiem czy potrzebowalibyśmy kolejnego napastnika tego typu, a Bułgarowi nie raz w Manchesterze zarzucano, że jest mało ruchliwy itp.

Oprócz napastników liczę też na przyjście lewego obrońcy, by znowu zobaczyć w podpisie Ouh_yeah motywacyjne stwierdzenie "I believe in...". Z Mottą i Zieglerem się nie udało, może do trzech razy sztuka :prochno:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 22:51

do usunięcia

Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2012, 23:02

Nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowach chcąc u nas Torresa. Gościu od dwóch lat bez formy. W Chelsea gra gorszą kaszanę niż u nas Matri. Dodatkowo tani też na pewno nie będzie a nie wiadomo czy poradzi sobie u nas. Wydaje mi się że Matri = Torres. Bynajmniej na chwilę obecną. Dlatego uważam że opcja z Fernando jest głupia i byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto.
Dzeko jakoś zupełnie do mnie nie przemawia. Niby bramki jakieś tam huka w City ale to ten sam zawodnik co Matri tylko że nieco lepszy. Żeby nie posypały się zaraz komentarze że jestem fanboyem Matriego. Owszem, bardzo go lubię ale oceniam sprawę obiektywnie. Bo bez sensu będzie wydawać pieniądze na zawodnika którego "już mamy". Dlatego uważam że Dzeko to jako ostateczność.
Rossi. Uważam że to zawodnik który MUSI się u nas znaleźć. Dobry drybling, technika. Na skrzydło jak znalazł. I jako SS w 3-5-2 też się znajdzie. Niektórzy uważają że po kontuzji będzie bardzo ryzykownym ściągać go z Villareal. Jednakże spójrzmy na to inaczej: Rossi to będzie okazja. Villareal spadnie pewnie z ligi, a jak nie to i tak zawodnicy będą po okazyjnych cenach dlatego Giuseppe byłby do wyciągnięcia za 15, max 20 mln. Gdyby przepracował okres przygotowawczy u Antonio to z pewnością odzyskałby dawną formę.
Jovetić. Pirlo jest przykładem że i piłkarz szklanka może u nas się zamienić w zawodnika którego kontuzje omijają. Bynajmniej te poważniejsze. Młody, z dobrym dryblingiem i techniką. Coś jak Rossi tylko że Jovetić jest przystosowany do Serie A i z pewnością byłby jednakże nieco bardziej bezpieczniejszą alternatywą do naszego napadu. Myślę że tutaj z kolejne 20 mln trzeba by było wydać.

Dlatego ranking powinien wyglądać tak:
Jovetić > Rossi > Dzeko > Torres.

Pomocy nie trzeba zbytnio wzmacniać. Jakiś zmiennik dla Pirlo. Najlepiej młody z dobrym przeglądem pola. I przyda się jakiś box-to-box aby Marchisio miał z kim walczyć o podstawę bo pozycja Vidala wydaje się niezagrożona. Ktoś pokroju Asamoaha powinien styknąć.

Co do obrony to Nesta i marzy mi się Armero. Gościu jest świetny. Szybki, przebojowy. Akurat na lewą stronę i wtedy byśmy mieli bardzo dobre boki obrony. Do LM na pewno by wystarczyły. W obiegu byłby De Ceglie i gra gitarka.

Zablokowany