Giovinco Sebastian
- johnnybgoode
- Juventino
A kto tu proponuje Jovetica na to 'stanowisko'? Burzysz się nie wiadomo o co, w sumie to chyba z tylko sobie znanych powodów. Wiele osób było zniesmaczonych tym, że po Nedvedzie 11kę dostał Amauri, a z 10ką Del Piero byłoby gorzej, gdyby zgarnął ją jakiś najemnik. Wiesz, niektórzy widzą jakąś symbolikę w niektórych liczbach w niektórych zespołach, tak jak niektórzy mogą widzieć symbole w krzyżu, lub półksiężycu. Żyjesz w fanatycko-katolickim kraju i nie zauważasz tego? To jest akurat jedna z rzeczy które można zaakceptować bez jakichś większych problemów (oświeć mnie jeżeli się mylę)Castiel pisze:Ja? Skoro podpisujesz się pod zastrzeżeniem numeru 10 to chyba Ty masz coś z głową. Co to w ogóle...co to jest? Numer? Numer jest nieistotny. Służy chyba tylko sędziemu jak zapisuje kto dostał kartkę. Ja bez zaglądnięcia do zakładki "Drużyna" nie potrafię powiedzieć jakie numery mają poszczególni zawodnicy poza Del Piero bo ma ten numer od lat i Buffona bo bramkarz ma praktycznie zawsze 1.Skibil pisze:Ty masz coś z głową...
Jak takie rzeczy są dla Ciebie istotne to aż boję się myśleć jakie rzeczy są dla Ciebie na prawdę ważne.
A co do Giovinco jeśli już miałby wrócić do Juve to wisi mi to z jakim numerem będzie występował, ale takie rzeczy jak zastrzeganie numerów albo pisanie, że dany piłkarz jest niegodny do noszenia takiego numeru to jest po prostu śmieszne i nie wiem kto takie rzeczy wymyśla. Żałosne.
Jovetic jest godny? :doh: :doh: :doh:
A wracając do tematu: Giovinco chyba by dał radę na prawej stronie, chociaż mógłby strasznie płakać, że nie grałby na swojej pozycji. Cóż, taki typ zawodnika.
- pablo1503
- Juventino
Ja zwracam uwagę na numery jak zresztą większość ludzi. Dla mnie numer na koszulce jest pewnego rodzaju symbolem i byłbym ostro zniesmaczony, gdyby 'dyszla' poszła w ręce, Vucinicia, czy innego Giaccheriniego. Masz prawo do swojej opini, ale nie mów, że jest to żałosne!Castiel pisze:(...)albo pisanie, że dany piłkarz jest niegodny do noszenia takiego numeru to jest po prostu śmieszne i nie wiem kto takie rzeczy wymyśla. Żałosne.
:doh:Castiel pisze:Numer jest nieistotny. Służy chyba tylko sędziemu jak zapisuje kto dostał kartkę
Castiel pisze:Ja bez zaglądnięcia do zakładki "Drużyna" nie potrafię powiedzieć jakie numery mają poszczególni zawodnicy

- Castiel
- Juventino
Numery wprowadzono dawno temu by jakoś rozróżniać zawodników...by nie wiem komentator ich jakoś rozpoznał. Skoro wiem kto w klubie gra i widzę jak się rusza na jakiej pozycji to wiem kto jest przy piłce więc po co mi wiedzieć jaki ma numer? Zmieniam żałosne na głupie. Już za kilka miesięcy każdy będzie się jarał i przeżywał liczby 21.12.12
- evilboy
- Juventino
Dziwne masz podejście... Niektórzy piłkarze zabijają się przed sezonem o numery, inni umieszczają numer z koszulki w podpisie czy od numeru na koszulce nazywają swoją linię odzieżową... Niektóre kluby zastrzegają numery z szacunku do swoich byłych gwiazd... no ale dla Ciebie numer na koszulce nic nie znaczy.Castiel pisze:Numery wprowadzono dawno temu by jakoś rozróżniać zawodników...by nie wiem komentator ich jakoś rozpoznał. Skoro wiem kto w klubie gra i widzę jak się rusza na jakiej pozycji to wiem kto jest przy piłce więc po co mi wiedzieć jaki ma numer? Zmieniam żałosne na głupie. Już za kilka miesięcy każdy będzie się jarał i przeżywał liczby 21.12.12

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Slim
- Juventino
Serdecznie przepraszam za błędnie przetłumaczony news dotyczący wypowiedzi Sebastiana Giovinco. Nie chciałbym aby mój błąd zaważył na jakości wiadomości sportowych przekazywanych do waszych rąk ze strony JuvePoland. Całą odpowiedzialność za błąd biorę na siebie i jeszcze raz przepraszam. Obiecuję, że nigdy więcej tak karygodny błąd się nie powtórzy. News został zaktualizowany.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=21629
Autor tłumaczenia - Slim
http://www.juvepoland.com/news.php?id=21629
Autor tłumaczenia - Slim
- Skibil
- Redaktor
10 w naszym klubie jest jak herb albo opaska kapitana - to jest coś co się dostaje, bo ładnie wygląda. Na "dychę" na plecach trzeba sobie zasłużyć. Nie musisz być kibicem jakiejś drużyny, a wiesz kto nosi dziesiątkę w Interze, Milanie czy Chelsea. I powiedz mi, bystrzaku, gdzie ja napisałem coś o zastrzeżeniu tego numeru? A skoro dla ciebie takie rzeczy nie są istotne to masz smutne życie... I żaden z ciebie kibic.Castiel pisze:Ja? Skoro podpisujesz się pod zastrzeżeniem numeru 10 to chyba Ty masz coś z głową. Co to w ogóle...co to jest? Numer? Numer jest nieistotny. Służy chyba tylko sędziemu jak zapisuje kto dostał kartkę. Ja bez zaglądnięcia do zakładki "Drużyna" nie potrafię powiedzieć jakie numery mają poszczególni zawodnicy poza Del Piero bo ma ten numer od lat i Buffona bo bramkarz ma praktycznie zawsze 1.
Jak takie rzeczy są dla Ciebie istotne to aż boję się myśleć jakie rzeczy są dla Ciebie na prawdę ważne.
A co do Giovinco jeśli już miałby wrócić do Juve to wisi mi to z jakim numerem będzie występował, ale takie rzeczy jak zastrzeganie numerów albo pisanie, że dany piłkarz jest niegodny do noszenia takiego numeru to jest po prostu śmieszne i nie wiem kto takie rzeczy wymyśla. Żałosne.
Jovetic jest godny? :doh: :doh: :doh:
- deszczowy
- Juventino
Podbijam, jeśli Gio myśli, że dostanie "10" za piękne oczy i osiem bramek w Parmie... to niech tam zostanie. Leję na takich wychowanków - pyskatych arogantów, którzy za nic mają sobie klubowe symbole i myślą, że im się wszystko a automatu należy. Nie ma lekko, konusie. Osiągnij połowę tego, co DP, to można będzie rozmawiać o "10".Skibil pisze: 10 w naszym klubie jest jak herb albo opaska kapitana - to jest coś co się dostaje, bo ładnie wygląda. Na "dychę" na plecach trzeba sobie zasłużyć. Nie musisz być kibicem jakiejś drużyny, a wiesz kto nosi dziesiątkę w Interze, Milanie czy Chelsea. I powiedz mi, bystrzaku, gdzie ja napisałem coś o zastrzeżeniu tego numeru? A skoro dla ciebie takie rzeczy nie są istotne to masz smutne życie... I żaden z ciebie kibic.
- Pan Mietek
- Juventino
deszczu, ja chyba już kiedyś o tym pisałem ale zapytam jeszcze raz: Która (konkretnie!) wypowiedź Giovinco była tak znieważająca?deszczowy pisze:Podbijam, jeśli Gio myśli, że dostanie "10" za piękne oczy i osiem bramek w Parmie... to niech tam zostanie. Leję na takich wychowanków - pyskatych arogantów, którzy za nic mają sobie klubowe symbole i myślą, że im się wszystko a automatu należy. Nie ma lekko, konusie. Osiągnij połowę tego, co DP, to można będzie rozmawiać o "10".Skibil pisze: 10 w naszym klubie jest jak herb albo opaska kapitana - to jest coś co się dostaje, bo ładnie wygląda. Na "dychę" na plecach trzeba sobie zasłużyć. Nie musisz być kibicem jakiejś drużyny, a wiesz kto nosi dziesiątkę w Interze, Milanie czy Chelsea. I powiedz mi, bystrzaku, gdzie ja napisałem coś o zastrzeżeniu tego numeru? A skoro dla ciebie takie rzeczy nie są istotne to masz smutne życie... I żaden z ciebie kibic.
Co do 10 - wiadomo, że nie należy się mu ale co miał powiedzieć jak go pismak zapytał? Że nie chce dyszki bo jest kiepem?

- kosciu88
- Juventino
@Up
Dokladnie, nie rozumiem tej calej nagonki na Sebe. W ostatnim wywiadzie tez nic zlego nie powiedzial a polowa po nim jedzie jak by nie wiadomo co zrobil.
Dokladnie, nie rozumiem tej calej nagonki na Sebe. W ostatnim wywiadzie tez nic zlego nie powiedzial a polowa po nim jedzie jak by nie wiadomo co zrobil.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Było sporo ostrych wypowiedzi tuż po tym, jak przeszedł do Parmy. W tym sezonie zrobił się bardziej neutralny. Może walka o utrzymanie drugi rok z rzędu nauczyła go nieco hamować swoje wypowiedzi, albo jest pod wrażeniem drużyny Conte, nie wiem.
(tak, powtarzam się już któryś raz)
Tak czy siak - jeśli wróci to Conte szybko go naprostuje, albo odsunie od składu. Akurat Seba nie jest żadnym problemem.
(tak, powtarzam się już któryś raz)
Tak czy siak - jeśli wróci to Conte szybko go naprostuje, albo odsunie od składu. Akurat Seba nie jest żadnym problemem.
- deszczowy
- Juventino
Mieciu, nie chce mi się przekopywać forum i archiwum w poszukiwaniu konkretnych cytatów. I Ty i ja wiesz, że pyskował paskudnie. Mówił jak to nie dawano mu szansy w tym złym Juventusie, jak to mu w Parmie dobrze i jak chce tam zostać. A teraz co? Parma stała się dla niego za ciasna? Lepiej wrócić do tego złego Juventusu i grać w LM? Już mu się nie podoba stadion? Koniunkturalistyczny dupek!Mietson pisze: deszczu, ja chyba już kiedyś o tym pisałem ale zapytam jeszcze raz: Która (konkretnie!) wypowiedź Giovinco była tak znieważająca?
Co do 10 - wiadomo, że nie należy się mu ale co miał powiedzieć jak go pismak zapytał? Że nie chce dyszki bo jest kiepem?Bez przesady, płaszczyć też się nie powinien.
Po spadku do Serie B zostali z nami tacy piłkarze, jak Nedved, Buffon, Treze, Camor, DP... Ludzie, którzy nie mieli wątpliwości. A ten co? Pan Kaprysek? Zapachniała LM? I co, łaskawca chce do nas wrócić, a najlepiej byłoby jeszcze, gdyby klub dał mu dychę po Alexie, co? WYPAD NA DRZEWO!
Kiedyś Norwid powiedział takie piękne słowa: "Polak jest olbrzym. Ale człowiek w Polaku jest karzeł". Ani Giovinco nie jest piłkarskim geniuszem, ani (dla mnie) kimś, z kim chciałbym Juve identyfikować. Tyle.
Oł_je, bądź poważny. Fajnie jest grać w Serie A, ale jeszcze fajniej - w LM. A Parma (o dziwo!) mu tego nie zagwarantuje. Zatem - wróćmy do Juventusu!Ouh_yeah pisze:Było sporo ostrych wypowiedzi tuż po tym, jak przeszedł do Parmy. W tym sezonie zrobił się bardziej neutralny. Może walka o utrzymanie drugi rok z rzędu nauczyła go nieco hamować swoje wypowiedzi, albo jest pod wrażeniem drużyny Conte, nie wiem.
Wiesz co? Może i Gacek jest przy Gio piłkarskim karzełkiem, ale stokroć wolę jego, który mając przed sobą Vucinicia ani słowem się nie poskarżył. Mysli, że ten knypek po 3-4 meczach na ławce z płaczem nie poleciałby do "Tutto" oznajmiając, że "Juventus po raz drugi mnie niszczy"? Ja takich wątpliwości nie mam.
Oczywiście, że by się przydał. Bo to dobry piłkarz. Ale jego mentalności przydałby się solidny zastrzyk hormonu wzrostu. I szczerze mówiąc, mając do wyboru drogiego jak diabli Joveticia i tańszego "z krwi i kości juventino - Giovinco" to nie namyślałbym się ani chwili i wyłożył kasę na Czarnogórca. Myślę, że byłby większym "lokalnym patriotą" niż ten mały...Piotr Juvefan pisze: Co nie zmienia faktu,że przydałby się jako uzupełnienie składu za skrzydłowych,dla których ten sezon jest ostatni w barwach Juve.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2012, 20:40 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr Juvefan
- Juventino
No no,nie ma jak porządny pojazd po "Mrówce",dodam,że nasz Messi nie dorasta naszej "dzięsiątce" do pięt,dosłownie i przenośnie.deszczowy pisze:
Mieciu, nie chce mi się przekopywać forum i archiwum w poszukiwaniu konkretnych cytatów. I Ty i ja wiesz, że pyskował paskudnie. Mówił jak to nie dawano mu szansy w tym złym Juventusie, jak to mu w Parmie dobrze i jak chce tam zostać. A teraz co? Parma stała się dla niego za ciasna? Lepiej wrócić do tego złego Juventusu i grać w LM? Już mu się nie podoba stadion? Koniunkturalistyczny dupek!
Po spadku do Serie B zostali z nami tacy piłkarze, jak Nedved, Buffon, Treze, Camor, DP... Ludzie, którzy nie mieli wątpliwości. A ten co? Pan Kaprysek? Zapachniała LM? I co, łaskawca chce do nas wrócić, a najlepiej byłoby jeszcze, gdyby klub dał mu dychę po Alexie, co? WYPAD NA DRZEWO!
Kiedyś Norwid powiedział takie piękne słowa: "Polak jest olbrzym. Ale człowiek w Polaku jest karzeł". Ani Giovinco nie jest piłkarskim geniuszem, ani (dla mnie) kimś, z kim chciałbym Juve identyfikować. Tyle.

Co nie zmienia faktu,że przydałby się jako uzupełnienie składu za skrzydłowych,dla których ten sezon jest ostatni w barwach Juve.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przesadzacie. Giovinco po prostu mówi to co myśli. Jest bardzo bezpośredni. Średnio mnie to obchodzi. Widzę go w kadrze na przyszły sezon. Bardziej od lewej strony martwi mnie prawa. Której dzisiaj nie ma. Conte odchodzi od 4-3-3 w tej częście sezonu przez ewidentnie słabą dyspozycję Pepe.
Nie rozumie osób, które hejtują Giovinco i jednocześnie chwalą Pepe za dobry sezon. Ok, może ten sezon jest dla Simone najlepszy, ale to i tak moim zdaniem zdecydowanie za mało. Liczę na powrót Sebastiana i spokój na tej lewej flance.
Nie rozumie osób, które hejtują Giovinco i jednocześnie chwalą Pepe za dobry sezon. Ok, może ten sezon jest dla Simone najlepszy, ale to i tak moim zdaniem zdecydowanie za mało. Liczę na powrót Sebastiana i spokój na tej lewej flance.
Być może to drugie. Też bym wypowiadał mocne słowa jakbym na miejscu Giovinco został odesłany do Parmy po przyjściu faworytów Del Neriego :lol:Ouh_yeah pisze:Było sporo ostrych wypowiedzi tuż po tym, jak przeszedł do Parmy. W tym sezonie zrobił się bardziej neutralny. Może walka o utrzymanie drugi rok z rzędu nauczyła go nieco hamować swoje wypowiedzi, albo jest pod wrażeniem drużyny Conte, nie wiem.
- Tacchinardi.
- Juventino
Nie ma co się przejmować takimi wypowiedziami, to jedna z taktyk agentów. Agent Sebastiana ma w zwyczaju promować go na wielką gwiazdę, no cóż - taka praca, chce zwiększyć wartość. Może nabierze się ktoś z zagranicy, ale wiadomo, że on do Barcy albo Chelsea się nie nadaje. Co do wieku, we Włoszech 25 lat to stosunkowo mało, ale w innych ligach...pablo1503 pisze:Wypowiedzi jego agenta są śmieszne. 'Sebastian, będzie grał w wielkim klubie' Brzmi to, jakby miał 18 lat i był ogromnym talentem, a pragnę przypomnieć, że w styczniu, Sebastian skończył 25 lat :roll:

A tak po za tym, jak tam Mrówka się spisuje? W pierwszej połowie sezonu był oklaskiwany i wzywany do powrotu, a teraz nic. No i są przecieki, że nie chcemy go jednak.