Quiz - piłkarze
- Łukasz
- Juventino
Lampard?
PS. kogo? co? - Tomislava Piplicę

Ja, ale może dlatego, że kiedyś interesowałem się Bundes. Gościu słynął z tego, że puszczał masę szmat.pumex pisze:Natomiast zdarzały się pytania o np. Tomislav Piplica. Po co, się pytam? Czy są wśród nas fani piłki kopanej, którzy ogarniają tego gościa?
PS. kogo? co? - Tomislava Piplicę

Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 17:41 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
No właśnie. W gruncie rzeczy chyba dosyć łatwo. Mianowicie, przede wszystkim dajmy zagadkę o piłkarzu powszechnie znanym kibicom futbolu, mniej lub bardziej, ale znanym. Natomiast zdarzały się pytania o np. Tomislav Piplica. Po co, się pytam? Czy są wśród nas fani piłki kopanej, którzy ogarniają tego gościa? Pewnie zadający nawet nie widział go w akcji. Jak cel ma taka zagadka? Żeby przekopać się przez tuziny stron internetowych, forów itp? Bezsens, bo to męczy, a owy quiz ma bawić. Kolejne przykład: Daniel Zítka :shock:Supersonic pisze:Zgadam się z Tobą Pumexie generalnie. Im zagadka mniej polega na - nie możesz tego wiedzieć, musisz przekopywać net- tym lepiej. Ale jak to osiągnąć?
Tutaj przynajmniej masz jakieś fakty, które wbrew pozorom ograniczają pole wyszukiwaniaSupersonic pisze:Mnie np. denerwują zagadki: piłkarz grał w 4 ligach, ma mniej niż 10 spotkań w reprezentacji, grał na ważnej imprezie i w dobrym klubie, grał w u-19, kiedyś strzelił ważnego gola.
NieSupersonic pisze:Co do somalijskich no name'ów to mam nadzieję, że nie chodziło Ci akurat o Aboutreikę gdyż to jest piłkarz symbol Egiptu

Jest bezlik piłkarzy, którzy kiedyś czymkolwiek się wyróżnili, dali światu o sobie poznać, mieli coś charakterystycznego w sobie. Czemu więc pojawiają się tu pytania o jakiś tłoków z piłkarskiego 3-go świata - tego nie kminię.
Kopiuj, Wklej z pierwszej strony tematu, to dlategoŁukasz pisze:PS. kogo? co? - Tomislava Piplicę
SORRY ZA LEKKI OFF Z MOJEJ STRONY. TAKA MAŁA REFLEKSJA. JUŻ SKOŃCZYŁEM

- Łukasz
- Juventino
1. Jego pierwszym europejskim klubem był zespół z włoskiej czołówki
2. W klubie, z którego ten bramkostrzelny napastnik jest najbardziej kojarzony, grał 6 lat, zdobywając 4-krotne mistrzostwo kraju, Ligę Mistrzów i Puchar Interkontynentalny - przez te 6 lat stał się jedną z klubowych ikon
3. Do złudzenia przypomina go pianista z programu "Jaka to melodia?"
2. W klubie, z którego ten bramkostrzelny napastnik jest najbardziej kojarzony, grał 6 lat, zdobywając 4-krotne mistrzostwo kraju, Ligę Mistrzów i Puchar Interkontynentalny - przez te 6 lat stał się jedną z klubowych ikon
3. Do złudzenia przypomina go pianista z programu "Jaka to melodia?"
Jedziesz.Vimes pisze:Giovane Elber?
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 17:50 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
A mi się tam podobają nawet zagadki o "no-namach". Zwłaszcza jak koniec ma być po ostatnim gwizdku ligi. 8) Co do nieszczęsnego Caniggi to może przesadziłem z ogólnością, ale z racji choćby mundialu 2002 powinien być jakoś tam znany.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 17:58 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Giovane Elber?
Nie odświeżyłem i znowu wklejam się za późno. :doh:
Dla mnie im trudniejsza zagadka tym lepiej i ciekawiej. Poza tym jak zdefiniujemy piłkarza "powszechnie znanego"?
Ja znam i kojarze Petkovicia, Żitkę czy Lalasa. A za to nie mam pojęcia kim jest ten gościu z Egiptu. I co z tego? Najwięcej funu miałem przy rozwiązywaniu zagadek z piłkarzami których nie znam.
Kryteria są jasne, nie komplikujmy tego bo pan Zambrotta nic nie potrafi zgadnąć.
Jeśli chodzi o same podpowiedzi, to faktycznie czasami jest cieżko jednoznacznie zrozumieć o co chodzi.
Proponuje, w razie wątpliwości, wysłać do zadajacego wiadomość na priv, żeby mógł poprawić czy też zmienić podpowiedź.
Nie odświeżyłem i znowu wklejam się za późno. :doh:
Dla mnie im trudniejsza zagadka tym lepiej i ciekawiej. Poza tym jak zdefiniujemy piłkarza "powszechnie znanego"?
Ja znam i kojarze Petkovicia, Żitkę czy Lalasa. A za to nie mam pojęcia kim jest ten gościu z Egiptu. I co z tego? Najwięcej funu miałem przy rozwiązywaniu zagadek z piłkarzami których nie znam.
Kryteria są jasne, nie komplikujmy tego bo pan Zambrotta nic nie potrafi zgadnąć.

Jeśli chodzi o same podpowiedzi, to faktycznie czasami jest cieżko jednoznacznie zrozumieć o co chodzi.
Proponuje, w razie wątpliwości, wysłać do zadajacego wiadomość na priv, żeby mógł poprawić czy też zmienić podpowiedź.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 18:07 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Zagadka:
1. Piłkarz był wyjątkowo bramkostrzelnym napastnikiem, ale nigdy nie zyskał uznania w oczach selekcjonerów reprezentacji jego kraju, zagrał zaledwie w 10 meczach.
2. Zdobywał klubowe puchary w barwach drużyn występujących na dwóch kontynentach.
3. Przyznał się do zażywania narkotyków.
.
1. Piłkarz był wyjątkowo bramkostrzelnym napastnikiem, ale nigdy nie zyskał uznania w oczach selekcjonerów reprezentacji jego kraju, zagrał zaledwie w 10 meczach.
2. Zdobywał klubowe puchary w barwach drużyn występujących na dwóch kontynentach.
3. Przyznał się do zażywania narkotyków.
Takstrong return pisze:Mario Jardel?

Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 18:06 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Mario Jardel?
Zagadka:
1. Zawodnik ten ma dwa obywatelstwa, grał w dwóch ligach i jest dwojga imion i nazwisk.
2. Jako pierwszy piłkarz-w najwyższej klasie rozgrywkowej w kraju, w którym debiutował- ubezpieczył swoje nogi.
3.W drugiej ze wspomnianych lig, w której grał zgarnął wszystko co było do zgarnięcia na własnym podwórku.
4. Zagrał jednak tylko w jednej reprezentacji kraju i to kilka spotkań, niezbyt tam ceniony.
Już myślałem, że czeka mnie kolejny "zjazd".
Tak, czy owak zgadzam się z Jurasem. No poza może jednym przypadkiem.
Zagadka:
1. Zawodnik ten ma dwa obywatelstwa, grał w dwóch ligach i jest dwojga imion i nazwisk.
2. Jako pierwszy piłkarz-w najwyższej klasie rozgrywkowej w kraju, w którym debiutował- ubezpieczył swoje nogi.
3.W drugiej ze wspomnianych lig, w której grał zgarnął wszystko co było do zgarnięcia na własnym podwórku.
4. Zagrał jednak tylko w jednej reprezentacji kraju i to kilka spotkań, niezbyt tam ceniony.
I kto to mówi. 8)Supersonic pisze: Strong! Co jest kurde, powiadomienia sms dostajesz jak jest nowa zagadka?
Jedziesz.Tony Montana pisze: Roman Dąbrowski zwany inaczej Kaan Dobra?

Tak, czy owak zgadzam się z Jurasem. No poza może jednym przypadkiem.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 18:53 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Supersonic
- Juventino
Mario Jardel
Strong! Co jest kurde, powiadomienia sms dostajesz jak jest nowa zagadka? :twisted:
Strong! Co jest kurde, powiadomienia sms dostajesz jak jest nowa zagadka? :twisted:
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Roman Dąbrowski zwany inaczej Kaan Dobra?
PS. Wreszcie normalna zagadka gdzie nie trzeba przekopywać internetu tylko wystarczy pomyśleć.
PS. Wreszcie normalna zagadka gdzie nie trzeba przekopywać internetu tylko wystarczy pomyśleć.
- Łukasz
- Juventino
- strong return
- Juventino
Jakby co- jedziesz znaczy zadajesz następną Tony. Byle oryginalną.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Spoko ogarnąłem o co chodzistrong return pisze:Jakby co- jedziesz znaczy zadajesz następną Tony. Byle oryginalną.
Zagadka:
1. Produkt pewnej słynnej szkółki piłkarskiej.
2. Nie potrafił trzymać języka za zębami: kłócił się z Ronaldo, Davidsem i trenerami reprezentacji.
3. Jego wielką pasją są motocykle.
DokładnieŁukasz pisze:Seedorf?

Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 08:21 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Seedorf?
1. Napastnik, grał we Włoszech, Francji, Anglii, Libii i Japonii. Do jednego z czołowych francuskich klubów podchodził trzy razy, strzelając tam łącznie ...dwa gole.
2. W reprezentacji swojego kraju zaliczył 56 występów i strzelił 33 bramki
3. W jednej z lig, w której grał, strzelił 25 bramek, zostając królem strzelców
1. Napastnik, grał we Włoszech, Francji, Anglii, Libii i Japonii. Do jednego z czołowych francuskich klubów podchodził trzy razy, strzelając tam łącznie ...dwa gole.
2. W reprezentacji swojego kraju zaliczył 56 występów i strzelił 33 bramki
3. W jednej z lig, w której grał, strzelił 25 bramek, zostając królem strzelców
Topcze. Dajesz.steru pisze:Patrick Mboma?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 10:25 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.
- steru
- Qualità Juventino
Patrick Mboma?
1. Polak
2. Grał w Polsce, Norwegii, Belgii, Szwecji, Islandii, Kazachstanie.
3. Aktualnie gra w naszej 3 lidze.
Łatwe

1. Polak
2. Grał w Polsce, Norwegii, Belgii, Szwecji, Islandii, Kazachstanie.
3. Aktualnie gra w naszej 3 lidze.
Łatwe

Vimes pisze:Tomasz Stolpa?

Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 10:49 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.