Eljero Elia
- SKAr7
- Juventino
Z tym pierwszym byłbym gotów polemizować, to drugie to bzdura. Technikę ma i w niejednym dryblingu to pokazał. W ostatnich meczach(gdy grał) też puszczał najciekawsze dośrodkowania z całej drużyny- gdybyśmy mieli jakiegoś dryblasa w polu karnym padłyby po nich 3-4 bramki, a nie 1 (Udine). Do tego dochodzi fakt, że jest najlepiej wychodzącym na pozycję zawodnikiem w naszej drużynie...evilboy pisze: @Gotti: Estigarribia jest jednym z największych walczaków w naszej drużynie. Owszem, umiejętnościami technicznymi, celnymi dośrodkowaniami czy dobrym strzałem pochwalić się nie może, ale widać, że się chłopak stara.
Tylko ma jeden mankament, podobny do Dżaka- gotuje mu się bania. Efektem są przekombinowane dryblingi, straty i skuteczność wołająca o pomstę do nieba :doh:
Wracając do Elii, też myślę, że zrobiono mu krzywdę robiąc z niego gwiazdę w Holandii w tak młodym wieku. Sodówka mogła uderzyć.
- evilboy
- Juventino
Daję sobie rękę uciąć, że w meczu z Milanem w którymś momencie zawalił i gdyby Chiellini go wtedy nie asekurował, stracilibyśmy bramkę i obciążyłaby ona konto Barzagliego.alina pisze:Barzagli zagrał słabo ostatni raz chyba za czasów Del Neriego.evilboy pisze:powiedzenie, że Elia jest za słaby to zbytnie uogólnienie? Esti też jest słaby. Barzagli ostatnio zagrał słabo. De Ceglie miał słabe pół roku.
Ja Estiego nie bronię, wręcz przeciwnie. Zastanawiamy się w tym temacie, dlaczego Elia nie dostaje szans na grę i wydaje mi się, że to właśnie zaangażowanie jest decydującym czynnikiem, dla którego Paragwajczyk dostaje szanse, a Holender nie.Cabrini_idol pisze:To może kupmy jakiegos mudzyna z ligi Południowej Afryki, myślę że bedzię się ,,starał'' nie mniej niż Wódz Minetu.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- kosciu88
- Juventino
Conte lubi pilkarzy ofensywnych ktorzy walcza i w miare dobrze potrafia grac w obronie (Estigarribia/Pepe/ Giaccherini). Elia natomiast w aspekcie defensywnym nie ma raczej zbyt wiele do zaoferowania. Podobna sytuacja jest z Krasicem dlatego obaj panowie grzeja lawe albo ogladaja mecz z trybun.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Cabrini_idol
- Juventino
Castiel pisze:Rozumiem, że masz lepsze propozycje - gdzie znaleźć gracza za 5 mln, który daje jakieś nadzieje na rozwój, zagra na boku obrony jak i na ataku w 4-3-3? Może i kogoś można takiego kupić, ale na pewno nie za 5 mln. Poza tym to dopiero jego pierwszy sezon w Europie.Cabrini_idol pisze: A tak na serio to Esi jest za słaby na Juve, co z tego, że się stara - jest nieogarnięty
Błaszczykowski.... i nie nie jest to żart - cena ? około 5 mln... umiejętnosci ? większe , zaangażowanie ? podobne.
Zresztą znalazłbym za 5 baniek o wiele więcej propozycji, i proszę was nie mówcie mi że Minetu to poziom Juve.

- Dante93
- Juventino
Błaszczykowski? Za 5 mln? Abstrakcja, Borussia bylaby głupia gdyby pozbyła sie Kuby za takie grosze. Nie, że jestem jakimś jego fanbojem, ale wystarczy spojrzeć na jego statystyki, oceny i wpływn a gre Lidera Bundeskopanki żęby stwierdzić, że jest to zawodnik warty więcej.
- Cabrini_idol
- Juventino
Bardzo bys sie zdzwiwił jaka cena jest aktualna za Kube. Do tego jestem przekonany, ze po sezonie Kuba sie pożegna z Borussia i nie zmieni tego nawet kilka dobrych jego ostatnio wystepow.Dante93 pisze:Błaszczykowski? Za 5 mln? Abstrakcja, Borussia bylaby głupia gdyby pozbyła sie Kuby za takie grosze. Nie, że jestem jakimś jego fanbojem, ale wystarczy spojrzeć na jego statystyki, oceny i wpływn a gre Lidera Bundeskopanki żęby stwierdzić, że jest to zawodnik warty więcej.
Poza tym kazdy wie ze za rok Gotze i Reus to będą podstawowe skrzydla Borussi. Kazdy to wie, ostatnio bylem na meczu Dortmund, i sa ogolnie zadowoleni z ostatnich poczynan polaka ale jego odejscie jest juz raczej pewne. A dobra grą Kuba moze sobie przygotowac pozycje wyjsciowa o nowy dobry klub.

- annihilator1988
- Juventino
Dziwne, że zarząd nawet nie próbował wypożyczyć Holendra. Gdyby takie działania miały miejsce, na 99% byłyby jakieś "przecieki". Takie "Koniki morskie" raczej by nie odmówiły, czy też Lecce bądź Navara
Edit
Zawidowianin- nawet na zasadzie wypożyczenia? To "gupie" jest
Edit
Zawidowianin- nawet na zasadzie wypożyczenia? To "gupie" jest

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 16:45 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zawidowianin
- Juventino
Elia nie może zagrać w tym sezonie w innym klubie niż Juventus i Hamburg.
onliforpipul
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
bo jeden zawodnik w jednym sezonie może grać maksymalnie w dwóch klubach
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Marchisio87
- Juventino
Newcastle sie interesuje ponoć tym graczem,mam nadzieję że go nie sprzedadzą bo młody jest i dobry tylko nie dostał szansy!
zagrał on choć jeden mecz jakby zliczyć minuty wszystkie na boisku??
- mazi12
- Juventino
Wątpię, żeby jeszcze kiedykolwiek dostał prawdziwą szansę. Prawdziwą czyli nie 5 czy 10 min. Bardzo bym chciał, żeby grał, ale jak Conte na niego nie stawia to lepiej do sprzedać. Tylko nie za 6mln. Wylicytować z 8mln i może iść. Byłoby szkoda, ale innego rozwiązania chyba nie ma 

- Pan Mietek
- Juventino
Nie zagrał. Przestańcie wypisywać głupoty! Nie dostał tylu szans bo na nie zwyczajnie nie zasługuje. Jak ktoś myśli, że Elia nie gra bo Conte jest rasistą albo go nie lubi to znaczy, że ten ktoś ma nie po kolei w głowie.Marchisio87 pisze:Newcastle sie interesuje ponoć tym graczem,mam nadzieję że go nie sprzedadzą bo młody jest i dobry tylko nie dostał szansy!
I nie jest wcale młody, ma już prawie 25 lat. W tym wieku powinien być ukształtowanym piłkarzem a nie juniorem na którego się stawia bo "może coś z niego będzie?"
"Powinien dostać szansę!" Ok, dajmy szansę Loremasterowi na sprawdzenie się w roli dyrektora sportowego Juventusu i Krzysztofowi Kononowiczowi na stanowisku prezydenta Polski. Może być nawet na te symboliczne 90 minut.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Czy ktoś jest zwolennikiem czy przeciwnikiem Elii to prawda jest taka, że skoro nie wyszedł na boisku nawet w ostatnim meczu, gdzie graliśmy eksperymentalnie, to miejsca w drużynie dla niego Conte absolutnie nie przewiduje.
Jak dla mnie sytuacja taka jak z Krasiciem - nieważne czy jest dobry czy zły, jeśli ma się gdzieś błąkać po trybunach i nie łapać nawet na ławkę rezerwowych, to sprzedać go w cholerę, i odzyskać, chociaż większą część, zainwestowanych w niego pieniędzy.
Jak dla mnie sytuacja taka jak z Krasiciem - nieważne czy jest dobry czy zły, jeśli ma się gdzieś błąkać po trybunach i nie łapać nawet na ławkę rezerwowych, to sprzedać go w cholerę, i odzyskać, chociaż większą część, zainwestowanych w niego pieniędzy.