Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 02:51

LordJuve pisze:
evilboy pisze:
deszczowy pisze:ZłyChłopcze, bądźmy poważni. Kogo masz na myśli? Kanapę Kowina? Jakichś ekstremistów spod znaku Morawieckiego, czy inne PPS? Daj spokój.
Rainy, jesteśmy poważni, przynajmniej ja. :wink: Dalej nie wyjaśniłeś mi swojego rozumienia pojęcia "poważna partia".
"Poważna partia" wg Deszczowego? Założę się, że typowo lewacka, Palikot byłby dobry, tyle tylko, że on jest taki nieautentyczny. Wykształconemu przedstawicielowi polskiej lewicy nie bardzo przystoi jawne opowiadanie się za RP, przynajmniej do czasu, aż te jego lewackie zapowiedzi okażą się czymś więcej niż tylko kiełbasą wyborczą.
Jak na razie Palikot zajmuje się paleniem zioła pod Sejmem, za co pewnie dostanie zawiadomienie do prokuratury.
Potraktowałbyś poważnie faceta, który macha gumowym wackiem i jara blanty pod Sejmem? Jeśli tak - droga wolna.

Jest w Polsce kilku kumatych ludzi. Hausner, Cimoszewicz, Belka, Olechowski, zapomniany już trochę Mazowiecki, Rosati. Tylko co z tego, skoro większość z nich (poza Belką) jest na uboczu polityki?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 08:57

deszczowy pisze: Jedyna partia, która była jakąkolwiek drugą drogą (choć nie moją) rozpływa się we mgle. Smoleńskiej.
Nudne to.

http://www.wprost.pl/ar/304233/Tusk-gdy ... o-dymisji/

:ok:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 12:14

Jeszcze w związku z PO i ACTA: Posłowie PO ZABILI ACTA!... :lol: + Ważny wyrok Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości (jak decyzja ETS ma się do zapisów ACTA? :| ).

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 13:12

deszczowy pisze:
cygi pisze:Kto głosowal na PO lub Palikota niech sie przyzna bez bana.
Ja. I choć ostatnio na Donalda psioczę i wykinam, to nadal nie widzę poważnej dla niego alternatywy. Jedyna partia, która była jakąkolwiek drugą drogą (choć nie moją) rozpływa się we mgle. Smoleńskiej.
Poczytaj troszkę wiedzy zza miedzy. Może przejrzysz na oczy i przestaniesz być - jak to pięknie ujął Grabarz w utworze "Kilka zdań o hitlerjugend" - ".. zdalnie sterowaną dzwiką..".

Pozdro dla Polaków myślących samodzielnie!

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 13:15

cygi pisze:
deszczowy pisze:
cygi pisze:Kto głosowal na PO lub Palikota niech sie przyzna bez bana.
Ja. I choć ostatnio na Donalda psioczę i wykinam, to nadal nie widzę poważnej dla niego alternatywy. Jedyna partia, która była jakąkolwiek drugą drogą (choć nie moją) rozpływa się we mgle. Smoleńskiej.
Poczytaj troszkę wiedzy zza miedzy. Może przejrzysz na oczy i przestaniesz być - jak to pięknie ujął Grabarz w utworze "Kilka zdań o hitlerjugend" - ".. zdalnie sterowaną dzwiką..".

Skoro ustami Grabarza nazywasz mnie "dziwką", to zaprawdę powiadam Ci: możesz sobie swoje wielkie słowa o "samodzielnie myślących Polaków" wsadzić w sempiternę, wale.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 13:51

deszczowy pisze:Jest w Polsce kilku kumatych ludzi. Hausner, Cimoszewicz, Belka, Olechowski, zapomniany już trochę Mazowiecki, Rosati. Tylko co z tego, skoro większość z nich (poza Belką) jest na uboczu polityki?
Są na uboczu polityki, bo tacy jak Ty, mimo że ich popierają, wolą zagłosować na PO "ze strachu przed Kaczyńskim"... :smile:

Ja jestem libertarianinem i głosuję na partię, której najbliżej do moich poglądów. Głosowanie na kogoś, bo się myśli, że inni też zagłosują to czysta głupota. Zapominasz, że nie mamy w Polsce ordynacji preferencyjnej... I jak tu nie być przeciwnikiem demokracji? :|

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 13:59

deszczowy pisze:
cygi pisze:
deszczowy pisze: Ja. I choć ostatnio na Donalda psioczę i wykinam, to nadal nie widzę poważnej dla niego alternatywy. Jedyna partia, która była jakąkolwiek drugą drogą (choć nie moją) rozpływa się we mgle. Smoleńskiej.

Skoro ustami Grabarza nazywasz mnie "dziwką", to zaprawdę powiadam Ci: możesz sobie swoje wielkie słowa o "samodzielnie myślących Polaków" wsadzić w sempiternę, wale.
Wybacz, nie chciałem Cię urazić. Nie mogłem się jednak powstrzymać od tego porównania. To zadziwiające jak na ludzi działa pijar, Panie generale.

Pozwolę sobie na jeszcze jeden cytat, który właśnie wpadł mi do głowy:

Z głosowaniem na PO jest jak z chodzeniem w białych skarpetkach do ciemnego garnituru. To, że kiedyś sporo ludzi tak robiło bo im się wydawało, że to modne, nie znaczy, że kiedyś nie zmądrzeją i nie przejrzą na oczy. Prędzej czy później przejrzą...
/Z. Girzyński, 2009 r./

trzech lat potrzebowaliśmy

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 18:48

Deszczowy nie spodziewałem się po Tobie takiej postawy. Uważałem, że nie kierujesz się opinią innych i potrafisz sam wyciągać wnioski. Mam się na Tobie zawieść ? :(
cygi pisze:trzech lat potrzebowaliśmy
jakich trzech lat ? Wiadomo było, że PO = PiS = SLD = Ruch Poparcia Palikota = PSL

Ostatnimi sensownymi i inteligentnymi politykami jacy zasiadali w rządzie to Mazowiecki i Balcerowicz. Ile lat temu to było ? :whistle:

Hunta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 19:13

Nie zgodze się .Teraz też mamy wielu świetnych polityków jak choćby Wipler, Gowin, Ziobro,Kurski, Cymański, czy nawet prof.Tadeusz Iwiński z SLD. ŚP prezydent Kaczyński również był bardzo dobrym politykiem - jego brat niestety nie dorasta mu do pięt.

P.S. A tu taka ciekawostka http://narodowcy.net/palikot-polacy-mus ... 012/02/18/ ...

1 maja na tych uroczystościach lewicowych będzie ładna mobilizacja kiboli z całej Polski. Do tego dojdą skrajnie prawicowe ugrupowania i szykuje się ładny dym w WWA. Boże daj siłę by wyplemić z tej ziemi to lewicowe nasienie złą ;) !

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 19:18

Hunta pisze:Nie zgodze się .Teraz też mamy wielu świetnych polityków jak choćby Wipler, Gowin, Ziobro,Kurski, Cymański, czy nawet prof.Tadeusz Iwiński z SLD. ŚP prezydent Kaczyński również był bardzo dobrym politykiem - jego brat niestety nie dorasta mu do pięt.
Ziobro, Kurski, Cymański ?

Czy Gowin ?

Proszę Cię. Nie chcę znowu bana dostać, ale opiszę to słowem niemądry, niemądry etc.

W czym oni niby się zasłużyli i w czym ich ta świetność polega ?

Poza tym Hunta, popraw tego gifa w podpisie. Zawsze się śmieję jak widzę ten gif :prochno:

'Ty lewacka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bez honoru' :smile:

Hunta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 19:30

Żaden sie nie zasłużył, bo nawet nie mieli na to szansy.Poza tym nie oceniam ich dokonań,ale zdolności merytoryczne. Cieżko znaleźć polityka,który się naprawdę ogromnei zasłużył dla Polski choć trzeba przyznać żę Ziobro był świetnym ministrem sprawiedliwości, a ŚP L.Kaczyński najlepszym prezydentem od upadku komunizmu.

Co do Kurskeigo to polecam świetny film w jego reżyserii http://www.filmweb.pl/film/Nocna+zmiana-1994-258641
Ein pisze: Poza tym Hunta, popraw tego gifa w podpisie. Zawsze się śmieję jak widzę ten gif :prochno:
Ein specjalnie dla Ciebie,już zmieniłem :D :D

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 19:48

Hunta pisze:Żaden sie nie zasłużył, bo nawet nie mieli na to szansy.Poza tym nie oceniam ich dokonań,ale zdolności merytoryczne. Cieżko znaleźć polityka,który się naprawdę ogromnei zasłużył dla Polski choć trzeba przyznać żę Ziobro był świetnym ministrem sprawiedliwości, a ŚP L.Kaczyński najlepszym prezydentem od upadku komunizmu.

Co do Kurskeigo to polecam świetny film w jego reżyserii http://www.filmweb.pl/film/Nocna+zmiana-1994-258641
Ein pisze: Poza tym Hunta, popraw tego gifa w podpisie. Zawsze się śmieję jak widzę ten gif :prochno:
Ein specjalnie dla Ciebie,już zmieniłem :D :D
No :) Solidarna Polska niech się zbroi,połączy nawet z PJN,prawica się zjednoczy a Jarek w końcu zrozumie,że musi ustąpić i Żiobro zostanie prezesem. Wtedy PO przegra wreszcie z kretesem, a Lewaki z Palikotem nie dadzą rady ich pokonać. A rolę Palikota w Polskiej Polityce powinien zastąpić Korwin,również postać kontrowersyjna tylko bardziej na prawo i na pewno nie będzie robił z siebie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak Palikot i jego wykwalifikowani posłowie. Taki scenariusz mógłby być.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 23:04

Ej, nie piszcie tyle, bo w natłoku postów deszczowy nie przeczyta tych moich, skierowanych do niego. :(

Jeśli chodzi o polityków, których niesamowicie nie trawię jako grupy społecznej, imponuje mi postawa "Pana Waldka". Nie ma umiejętności pijarowych, wchodzi w każdą koalicję, ale uczciwy z niego chłopina i całkiem rozgarnięty. Ostatnio zaplusował u mnie wypowiedzią. :smile:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 23:20

evilboy pisze:Ej, nie piszcie tyle, bo w natłoku postów deszczowy nie przeczyta tych moich, skierowanych do niego. :(

Jeśli chodzi o polityków, których niesamowicie nie trawię jako grupy społecznej, imponuje mi postawa "Pana Waldka". Nie ma umiejętności pijarowych, wchodzi w każdą koalicję, ale uczciwy z niego chłopina i całkiem rozgarnięty. Ostatnio zaplusował u mnie wypowiedzią. :smile:
Pan Waldek to poczciwina, ale niegłupi gość. Ja go szanuję.

Ein - co Ci mam powiedzieć? Przekonania polityczne mam, jakie mam.

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 02:01

Vivat pan F, a nie Marcinkiewicz premier

Edited:2004 zgadza się z 2008.

ODPOWIEDZ