Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 12:22

[quote="nynek"]
Daj linka do wypowiedzi jakiegoś agenta, że prowadzili negocjacje w tej chociażby Francji. [/quote]

Pronto

http://www.solojuve.pl/transfery/cissok ... sferem.php

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 12:29

Francja to nie jest zły kierunek na poszukiwanie atakującego.
Taki drugi Trezeguet to byłoby coś :)

W sumie scenariusz że Giroud strzela na euro ważną bramkę (bramki) i trafia do Juve brzmi znajomo.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 12:52

Przystopujcie trochę z tymi porównywaniami Giroud'a do Trezeguet'a. David przed transferem do Włoch przez 3 sezony z rzędu ładował bramy w Ligue1, ponadto miał 22 lata. Guroud ma już 25 lat i jeszcze niedawno grał za zapleczu Francji.
Zawodnikowi Montpellier moim skromnym zdaniem bliżej do Gignac'a niż do Trezegueta

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 12:56

Mietson pisze:
nynek pisze:Jego jedno oko na Maroko nie oznacza, że rozgląda się po wszystkich rynkach. Skąd wiesz o jego szerokich poszukiwaniach? Daj linka do wypowiedzi jakiegoś agenta, że prowadzili negocjacje w tej chociażby Francji. Trochę to przykre, że np. Arbuzini podaje nazwiska nieznanych, ale ogarniętych, po czym za sezon lub dwa stają się oni fajnymi kąskami na rynku. Oczywiście zainteresowania Juve nigdy nie ma. W sumie po co skoro we Włoszech jest tylu ciekawych Padoinów i Martinezów...
Myślisz, że Marotta nie wie o tych wszystkich Giroudach, Tajłach i innych mudżynach? My tu sobie gadamy co by było fajne a koleś założę się, że ma mnóstwo ludzi pod sobą, którzy o tych graczach wiedzą dużo wcześniej. Vidal, Caceres, Barzagli - skąd przyszli?
Moim zdaniem Marotta się rozwija. Oczywiście trochę mnie boli, że tak mało słychać o zainteresowaniu zawodnikami z Lig Ę. Tam można naprawdę ciekawe kąski znaleźć. Choćby w zeszłym roku Rami za 6 mln E albo Cabaye za 5 mln E. Oczywiście w zeszłym roku Marotta robił okienko pod 424 oraz chciano dać szansę Bonucciemu więc nie można mieć mu za złe, że nie ściągnął tych piłkarzy.

Mnie Giroud jakoś specjalnie nie przekonuje. W wariancie ofensywnym naszych skrzydeł, czyli np. Rossi - Giovinco trochę szkoda marnować ich potencjał takim zawodnikiem, na którego trzeba ciągle grać. Szkoda, że dorobek bramkowy Mirko jest taki żałosny. Kogoś o podobnym profilu widziałbym na szpicy - wysokiego, silnego, z dobrą techniką. Tylko bramek musiałby zdobywać więcej, aczkolwiek nie musi być to typowy bombardier.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 13:06

Nie porównuje Giroud'a do Trezeguet'a. Napisałem tylko że atakującego we francji można znaleźć, w kwestii tego że Giroud strzela jakies bramki na euro i ląduje u nas to taka analogia że tak bywało wcześniej, z tym że za czasów innego zarządu co nei jest bez znaczenia.

Marotta pokazał że widzi inne rynki poza italią i liczę na to że ktokolwiek by do nas nie trafił to będzie to realne wzmocnienie przed grą w LM.

Sypanie nazwiskami tutaj jest bez sensu imo, podobnie jak symulacja budżetów i inne tego typu akcje stąd też daruję sobie zabawe w fma.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:12

Miała być jakaś wypowiedź agenta albo dyrektora. Takie newsy to nawet o Nanim niedawno były.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:57

Arbuzini pisze:roku Rami za 6 mln E
Tego też sobie wybaczyc nie mogłem, bo obrońca to naprawde zacny.
pumex pisze:zawodnikowi Montpellier moim skromnym zdaniem bliżej do Gignac'a
Otóż to :ok:
Jak już wydawać pokaźne sumki to na kogoś z wyrobioną marką :smile:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 15:42

Dante93 pisze:
Jak już wydawać pokaźne sumki to na kogoś z wyrobioną marką :smile:
Np. na Joveticia i Higuaina. <3

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 18:30

Arbuzini pisze:
Mietson pisze:
nynek pisze:Jego jedno oko na Maroko nie oznacza, że rozgląda się po wszystkich rynkach. Skąd wiesz o jego szerokich poszukiwaniach? Daj linka do wypowiedzi jakiegoś agenta, że prowadzili negocjacje w tej chociażby Francji. Trochę to przykre, że np. Arbuzini podaje nazwiska nieznanych, ale ogarniętych, po czym za sezon lub dwa stają się oni fajnymi kąskami na rynku. Oczywiście zainteresowania Juve nigdy nie ma. W sumie po co skoro we Włoszech jest tylu ciekawych Padoinów i Martinezów...
Myślisz, że Marotta nie wie o tych wszystkich Giroudach, Tajłach i innych mudżynach? My tu sobie gadamy co by było fajne a koleś założę się, że ma mnóstwo ludzi pod sobą, którzy o tych graczach wiedzą dużo wcześniej. Vidal, Caceres, Barzagli - skąd przyszli?
Oczywiście trochę mnie boli, że tak mało słychać o zainteresowaniu zawodnikami z Lig Ę. Tam można naprawdę ciekawe kąski znaleźć. Choćby w zeszłym roku Rami za 6 mln E albo Cabaye za 5 mln E.
Ja żałuje, że tej zimy nie zainteresowaliśmy się Erdinc'iem z PSG. Rennes wyrwało go bodajże za 9 mln :/

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 19:16

Erding przez dwa sezony nic ciekawego nie grał. Może w Rennes się odrodzi.

Jeśli chodzi o ligę francuską to obecnie nie widzę tam zbyt wielu ciekawych zawodników, którzy mogliby u nas grać na szpicy. Jakość moim zdaniem gwarantują tylko Lopez, Gomis, Remy i Gameiro. W dodatku żaden nie przekonuje mnie jakoś szczególnie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 19:34

Arbuzini pisze:Jeśli chodzi o ligę francuską to obecnie nie widzę tam zbyt wielu ciekawych zawodników, którzy mogliby u nas grać na szpicy. Jakość moim zdaniem gwarantują tylko Lopez, Gomis, Remy i Gameiro. W dodatku żaden nie przekonuje mnie jakoś szczególnie.
Lopez byłby nieopłacalny, swoje lata już ma a Lyon tanio by go nie sprzedał. Gomis zawsze wydawał mi się takim walczącym klocem z kiepską techniką, nie wiem, co inni w nim widzą. Remy i Gameiro 'wyglądają' lepiej, jednak tak jak napisałeś, nikt z nich nie jest jakimś szczególnie smacznym kąskiem. Jeśli chodzi o atak, to chyba dobrze, że Marotta zdaje się nie lukać na francuski rynek

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 20:25

deszczowy pisze:
wojczech7 pisze:
Dante93 pisze:Akurat co by nie mówić Paolo całkiem ogarnięte wrzutki w tym roku ma :ok:
Dokładnie. Możecie narzekać na De Ceglie, ale dośrodkować w pełnym biegu to on potrafi. Kto jest innego zdania niech sobie poogląda ostatnie kilka spotkań w jego wykonaniu i przestanie bluźnić.
Te całe... dwa?, dwa spotkania, które zagrał?
3 spotkania ostatnio, a w całym sezonie 6. + 4 wejścia z ławki.
Mietson pisze:Marotta paczy na rynki
Jak to wejdzie do języka potocznego to skaczę z mostu.

Elia niedługo ma zacząć grać:

Elijero has grown since he arrived. He is starting to understand what we want from him and he is close to becoming a more complete player. He is entering a new type of mentality and a new way of working and is starting to show in training some of the features that led us to buy him. I expect him when the time is right to become a reliable player in all the points that you say I do not see in him on the field, and it will be when you least expect it." - Conte

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 20:31

alina pisze:
Mietson pisze:Marotta paczy na rynki
Jak to wejdzie do języka potocznego to skaczę z mostu.
Nie martw się. Ludzie jeszcze chwilkę się będą jarać a potem się skapną, że to głupie i przestaną paczeć :)
alina pisze:Elia niedługo ma zacząć grać:

Elijero has grown since he arrived. He is starting to understand what we want from him and he is close to becoming a more complete player. He is entering a new type of mentality and a new way of working and is starting to show in training some of the features that led us to buy him. I expect him when the time is right to become a reliable player in all the points that you say I do not see in him on the field, and it will be when you least expect it." - Conte
Oby! Już się pogodziłem z myślą, że 9 mln poszło w błoto a tu miła niespodzianka :)

O Krasiciu raczej pewnie już nic nie mówił, tak? :(

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 21:18

alina pisze: Elijero has grown since he arrived. He is starting to understand what we want from him and he is close to becoming a more complete player. He is entering a new type of mentality and a new way of working and is starting to show in training some of the features that led us to buy him. I expect him when the time is right to become a reliable player in all the points that you say I do not see in him on the field, and it will be when you least expect it." - Conte
Jakieś źródło byłoby naprawdę fajne.
Nie powiem, cieszy mnie to, bo już powoli godziłem się z niespełnionym talentem Elii. A Conte raczej nie rzuca słów na wiatr.
Arbuzini pisze: Oczywiście trochę mnie boli, że tak mało słychać o zainteresowaniu zawodnikami z Lig Ę.
Zawodnicy w Ligue 1 są ciekawi, ale... to dziwna liga. Popatrz na przykład na ostatni mecz Lille- Bordeaux. Było sporo zagrań ładnych, a były takie godne ligi polskiej i to bynajmniej nie pierwszej. Coraz bardziej się przekonuję, że transfer stamtąd to niezły hazard. Ile było niewypałów w ostatnich latach? Chamakh, Taiwo, przez długi czas Benzema(który przecież w Lyonie bił na głowę Lopeza jednym paluszkiem u ręki).... Jasne, tak można się czepiać każdej ligi, ale w przypadku Francji stosunek cena/ niskie ryzyko wydaje mi się wyjątkowo wysoki.
Znacznie pewniejszy wydaje mi się kierunek obrany przez Marottę- niderlandzko- niemiecki, choć niewypały zdarzają się wszędzie(Diego Ribas)

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 21:29

hmmm to zakładając że Elia zacznie grać , to jedyna pozycja dla niego to boczny atak. Jeżeli daj Bóg by się sprawdził. To wtedy wystarczył by tylko Gio nawet za te 7-8 mln, a większa kaska mogła by pójść na snajpera. (Elia.Gio,Mirko,PePe) brzmi wystarczająco do machania po skrzydłach

Zablokowany