Eljero Elia

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:28

evilboy pisze: @Gotti: Estigarribia jest jednym z największych walczaków w naszej drużynie. Owszem, umiejętnościami technicznymi, celnymi dośrodkowaniami czy dobrym strzałem pochwalić się nie może, ale widać, że się chłopak stara. :wink:
Z tym pierwszym byłbym gotów polemizować, to drugie to bzdura. Technikę ma i w niejednym dryblingu to pokazał. W ostatnich meczach(gdy grał) też puszczał najciekawsze dośrodkowania z całej drużyny- gdybyśmy mieli jakiegoś dryblasa w polu karnym padłyby po nich 3-4 bramki, a nie 1 (Udine). Do tego dochodzi fakt, że jest najlepiej wychodzącym na pozycję zawodnikiem w naszej drużynie...
Tylko ma jeden mankament, podobny do Dżaka- gotuje mu się bania. Efektem są przekombinowane dryblingi, straty i skuteczność wołająca o pomstę do nieba :doh:

Wracając do Elii, też myślę, że zrobiono mu krzywdę robiąc z niego gwiazdę w Holandii w tak młodym wieku. Sodówka mogła uderzyć.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:32

alina pisze:
evilboy pisze:powiedzenie, że Elia jest za słaby to zbytnie uogólnienie? Esti też jest słaby. Barzagli ostatnio zagrał słabo. De Ceglie miał słabe pół roku.
Barzagli zagrał słabo ostatni raz chyba za czasów Del Neriego.
Daję sobie rękę uciąć, że w meczu z Milanem w którymś momencie zawalił i gdyby Chiellini go wtedy nie asekurował, stracilibyśmy bramkę i obciążyłaby ona konto Barzagliego.
Cabrini_idol pisze:To może kupmy jakiegos mudzyna z ligi Południowej Afryki, myślę że bedzię się ,,starał'' nie mniej niż Wódz Minetu.
Ja Estiego nie bronię, wręcz przeciwnie. Zastanawiamy się w tym temacie, dlaczego Elia nie dostaje szans na grę i wydaje mi się, że to właśnie zaangażowanie jest decydującym czynnikiem, dla którego Paragwajczyk dostaje szanse, a Holender nie.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:08

Conte lubi pilkarzy ofensywnych ktorzy walcza i w miare dobrze potrafia grac w obronie (Estigarribia/Pepe/ Giaccherini). Elia natomiast w aspekcie defensywnym nie ma raczej zbyt wiele do zaoferowania. Podobna sytuacja jest z Krasicem dlatego obaj panowie grzeja lawe albo ogladaja mecz z trybun.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:14

Castiel pisze:
Cabrini_idol pisze: A tak na serio to Esi jest za słaby na Juve, co z tego, że się stara - jest nieogarnięty
Rozumiem, że masz lepsze propozycje - gdzie znaleźć gracza za 5 mln, który daje jakieś nadzieje na rozwój, zagra na boku obrony jak i na ataku w 4-3-3? Może i kogoś można takiego kupić, ale na pewno nie za 5 mln. Poza tym to dopiero jego pierwszy sezon w Europie.

Błaszczykowski.... i nie nie jest to żart - cena ? około 5 mln... umiejętnosci ? większe , zaangażowanie ? podobne.

Zresztą znalazłbym za 5 baniek o wiele więcej propozycji, i proszę was nie mówcie mi że Minetu to poziom Juve.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:21

Błaszczykowski? Za 5 mln? Abstrakcja, Borussia bylaby głupia gdyby pozbyła sie Kuby za takie grosze. Nie, że jestem jakimś jego fanbojem, ale wystarczy spojrzeć na jego statystyki, oceny i wpływn a gre Lidera Bundeskopanki żęby stwierdzić, że jest to zawodnik warty więcej.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:24

Dante93 pisze:Błaszczykowski? Za 5 mln? Abstrakcja, Borussia bylaby głupia gdyby pozbyła sie Kuby za takie grosze. Nie, że jestem jakimś jego fanbojem, ale wystarczy spojrzeć na jego statystyki, oceny i wpływn a gre Lidera Bundeskopanki żęby stwierdzić, że jest to zawodnik warty więcej.
Bardzo bys sie zdzwiwił jaka cena jest aktualna za Kube. Do tego jestem przekonany, ze po sezonie Kuba sie pożegna z Borussia i nie zmieni tego nawet kilka dobrych jego ostatnio wystepow.

Poza tym kazdy wie ze za rok Gotze i Reus to będą podstawowe skrzydla Borussi. Kazdy to wie, ostatnio bylem na meczu Dortmund, i sa ogolnie zadowoleni z ostatnich poczynan polaka ale jego odejscie jest juz raczej pewne. A dobra grą Kuba moze sobie przygotowac pozycje wyjsciowa o nowy dobry klub.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:36

Dziwne, że zarząd nawet nie próbował wypożyczyć Holendra. Gdyby takie działania miały miejsce, na 99% byłyby jakieś "przecieki". Takie "Koniki morskie" raczej by nie odmówiły, czy też Lecce bądź Navara
Edit
Zawidowianin- nawet na zasadzie wypożyczenia? To "gupie" jest :/
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 16:45 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:43

Elia nie może zagrać w tym sezonie w innym klubie niż Juventus i Hamburg.

onliforpipul
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 17:25

Zawidowianin pisze:Elia nie może zagrać w tym sezonie w innym klubie niż Juventus i Hamburg.
dlaczego nie moze?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 17:44

bo jeden zawodnik w jednym sezonie może grać maksymalnie w dwóch klubach

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 17:47

W przepisach jest ze zawodnik moze byc tylko raz transferowany w ciagu sezonu. Nie licza sie takie przypadki gdy zawodnikowi konczy sie kontrakt jak w przypadku Pazienzy.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 23:10

Newcastle sie interesuje ponoć tym graczem,mam nadzieję że go nie sprzedadzą bo młody jest i dobry tylko nie dostał szansy!

zagrał on choć jeden mecz jakby zliczyć minuty wszystkie na boisku??

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 23:14

Wątpię, żeby jeszcze kiedykolwiek dostał prawdziwą szansę. Prawdziwą czyli nie 5 czy 10 min. Bardzo bym chciał, żeby grał, ale jak Conte na niego nie stawia to lepiej do sprzedać. Tylko nie za 6mln. Wylicytować z 8mln i może iść. Byłoby szkoda, ale innego rozwiązania chyba nie ma :(

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 23:15

Marchisio87 pisze:Newcastle sie interesuje ponoć tym graczem,mam nadzieję że go nie sprzedadzą bo młody jest i dobry tylko nie dostał szansy!

zagrał on choć jeden mecz jakby zliczyć minuty wszystkie na boisku??
Nie zagrał. Przestańcie wypisywać głupoty! Nie dostał tylu szans bo na nie zwyczajnie nie zasługuje. Jak ktoś myśli, że Elia nie gra bo Conte jest rasistą albo go nie lubi to znaczy, że ten ktoś ma nie po kolei w głowie.

I nie jest wcale młody, ma już prawie 25 lat. W tym wieku powinien być ukształtowanym piłkarzem a nie juniorem na którego się stawia bo "może coś z niego będzie?"

"Powinien dostać szansę!" Ok, dajmy szansę Loremasterowi na sprawdzenie się w roli dyrektora sportowego Juventusu i Krzysztofowi Kononowiczowi na stanowisku prezydenta Polski. Może być nawet na te symboliczne 90 minut.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 23:37

Czy ktoś jest zwolennikiem czy przeciwnikiem Elii to prawda jest taka, że skoro nie wyszedł na boisku nawet w ostatnim meczu, gdzie graliśmy eksperymentalnie, to miejsca w drużynie dla niego Conte absolutnie nie przewiduje.
Jak dla mnie sytuacja taka jak z Krasiciem - nieważne czy jest dobry czy zły, jeśli ma się gdzieś błąkać po trybunach i nie łapać nawet na ławkę rezerwowych, to sprzedać go w cholerę, i odzyskać, chociaż większą część, zainwestowanych w niego pieniędzy.

Zablokowany