Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:04

WojtinhoFCJ pisze:Uwielbiam takie riposty.
Jaki post taka riposta :ok:
WojtinhoFCJ pisze:Nic nie warty pseudo argument.
Za to ty koles walisz takimi argumentami, ze głowa mała.

WojtinhoFCJ pisze:Rozumiem że gdyby w życiu ktoś coś Ci zawalił, Ty nie mając pojęcia o sprawie/robocie poszedłbyś zrobić to lepiej?
Wyobraz sobie koles, ze gdybym nie mial o czyms pojecia to bym nie podnosil tematu.
Za to Ty podnosisz temat i oceniasz w niewybredny sposob Marotte, wiec domyslam sie ze jednak pojecie w tym temacie masz. Pamietaj, ze nazywasz cieniasem goscia ktory wraz z Conte stworzyl team ktory gra najlepszy sezon ligowy w historii Juventusu.

WojtinhoFCJ pisze:Wyobraź sobie że mam prawo do swojej opinii
Jasne ze masz, napisalem gdzies ze nie masz takiego prawa?
WojtinhoFCJ pisze: to co robi Marotta ani troche mi sie nie podoba.
No tak lepiej bylo za Secco i jego 50 mln wydanymi na Melo i Diego plus 4 mln rocznie dla Amauriego :ok:
WojtinhoFCJ pisze:I nie musze zajmować jego miejsca.
Sadze, ze Ciebie to by nawet do biura Marotty nie wpuscili :ok:
WojtinhoFCJ pisze:To jest Juventus a nie jakaś Novara i dyrektor ma być kompetentny a ten odwala jakieś chore akcje.
Patrz w tabele, gdzie jest Juventus a gdzie Novara. :dance:

Zeby byla jasnosc, ja tez nie jestem fanem naszego Józka, ale nie jestem tak głupi i tak slepy zeby oceniac to mercato jako totalnie na minus(fanboy Matri'ego), albo ze Józek jest cieniasem...
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 15:18 przez D-Rose, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:06

yanquez pisze: Poza tym wydaje mi się, że Pazienza musiał naciskać na ten transfer...
To by wiele wyjaśniało. Pazienzę zapamiętam jako solidnego zmiennika. Naprawdę. Ale w sumie trudno mu się nie dziwić. Musiały być jakieś spięcia. Chyba nie było mu drodze z Conte, mimo to, że grał dobrze to często lądował nawet nie na ławce, a na trybunach. Dziś z nami Padoin. Mam nadzieję, że będzie to zmiana tylko i wyłącznie kosmetyczna.

Na nasze okienko transferowe nie będę wspominał pod kątem Padoina, ale pod kątem Caceresa. To wygląda na naprawdę świetny transfer na niezłych warunkach.

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:12

super, jeszcze tylko Pirlo odejdzie i pozbędziemy się pomocników, którzy nie strzelili bramki :-)

oczywiście żartuję. zamieniliśmy siekierke na kijek

leito1344

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:13

Swoją drogą to na wypożyczeniu mamy zawodników których nie powstydzili by się np. Lecce Siena, Novara, Cesena, Chievo.

Kirev
Motta-xxx-xxx- Ziegler
xxx- Melo- Giandonato- Pazienza- Martinez
Iaquinta--xxx

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:20

it doesn't matter pisze:
WojtinhoFCJ pisze:Uwielbiam takie riposty.
Jaki post taka riposta :ok:
WojtinhoFCJ pisze:Nic nie warty pseudo argument.
Za to ty koles walisz takimi argumentami, ze głowa mała.

WojtinhoFCJ pisze:Rozumiem że gdyby w życiu ktoś coś Ci zawalił, Ty nie mając pojęcia o sprawie/robocie poszedłbyś zrobić to lepiej?
Wyobraz sobie koles, ze gdybym nie mial o czyms pojecia to bym nie podnosil tematu.
Za to Ty podnosisz temat i oceniasz w niewybredny sposob Marotte, wiec domyslam sie ze jednak pojecie w tym temacie masz. Pamietaj, ze nazywasz cieniasem goscia ktory wraz z Conte stworzyl team ktory gra najlepszy sezon ligowy w historii Juventusu.

WojtinhoFCJ pisze:Wyobraź sobie że mam prawo do swojej opinii
Jasne ze masz, napisalem gdzies ze nie masz takiego prawa?
WojtinhoFCJ pisze: to co robi Marotta ani troche mi sie nie podoba.
No tak lepiej bylo za Secco i jego 50 mln wydanymi na Melo i Diego plus 4 mln rocznie dla Amauriego :ok:
WojtinhoFCJ pisze:I nie musze zajmować jego miejsca.
Sadze, ze Ciebie to by nawet do biura Marotty nie wpuscili :ok:
WojtinhoFCJ pisze:To jest Juventus a nie jakaś Novara i dyrektor ma być kompetentny a ten odwala jakieś chore akcje.
Patrz w tabele, gdzie jest Juventus a gdzie Novara. :dance:
To że nie mam doświadczenia w negocjacjach nie ma tu nic do rzeczy. Prawie nikt na tym forum nie ma, chyba że jest to zawód jakiegoś usera. Ale większość nas nie ma o tym pojęcia, co nie zmienia faktu że Marotta jest po prostu słaby. Do cholery, nie musze być specem żeby sam to ocenić :!: co właśnie wynika z twoich słów, brawo. On sam nam daje co rusz przykłady, jak tego nie widzisz to gratuluję.

A z przykładem z Secco też dowaliłeś, hoho. Gdzie ja napisałem że to co robił było dobre? Gdzie ja napisałem cokolwiek o Secco? Ale fajnie dać skrajny przykład, nie? Secco przynajmniej próbował sprowadzać piłkarzy lepszych niż Marotta, to że dawał takie wysokie kontrakty też świadczy że nie był najlepszy w swoim fachu.

Gdzie jest Novara w tabeli nie ma znaczenia, to był po prostu przykład z brzegu. 1 miejsce Juve to nie zasługa Marotty, tylko Conte. To że sprowadził nam przed sezonem piłkarzy jakich chciał Conte to inna bajka, to był jego obowiązek. Jakby sobie robił samowolke to by dopiero było. Zresztą, i tak wypłynęła kłótnia między Conte a Marottą bo nasz guru chciał kogoś kupić kogo Conte nie chciał.

A nawet jak mamy 1 miejsce i to zasługa pracy Conte to nie znaczy że muszą mi się podobać wszystkie zachcianki naszego trenera. Nie podoba mi się transfer Padoina.

Z Juve na dobre i złe!
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:21

leito1344 pisze:
leito1344 pisze:Swoją drogą to na wypożyczeniu mamy zawodników których nie powstydzili by się np. Lecce Siena, Novara, Cesena, Chievo.

Kirev
Motta-xxx-xxx- Ziegler
xxx- Melo- Giandonato- Pazienza- Martinez
Iaquinta--xxx
12 piłkarzy na boisku? :-D

Od początku było wiadomo, że w to mercato nikogo wielkiego nie pozyskamy, i że kasy dużo do wydanie też nie będzie. Trzeba się cieszyć ze sprzedaży, i czekać na lato.
Jeśli zakończymy sezon w pierwszej dwójce, a Marotta w lecie zrobi podobne zakupy do tych w tym miesiącu, wtedy możecie wszyscy narzekać.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:27

YaSq pisze:
Mozna tez spojrzec na to w inny sposob. Conte zbudowal zespol ktory nie przegral meczu pomimo Marotty :D
bez przesady heheh

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 15:34

YaSq pisze:Mozna tez spojrzec na to w inny sposob. Conte zbudowal zespol ktory nie przegral meczu pomimo Marotty :D
No zwłaszcza, że większość transferów zrobił na życzenie Conte 8)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:03

Niezłe zamieszały nasze niedoszłe gwiazdy:

Guarin w Mediolanie,
Palombo w Mediolanie,
Pizarro w Manchesterze.

Się dzieje Panowie! Inter najpewniej oddał Mottę do PSG, a w jego miejsce ściągnął dwóch ciekawych zawodników... Co ten szalony Ranieri wymyślił?

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:16

@yanquez
Świetne ruchy ze strony Interu. Za relatywnie małe pieniądze sprowadzili 2 dobrych piłkarzy, a zarazem sprzedali spisującego się poniżej oczekiwań T.Motte.
Inter szykuje się do dalszej walki na dwóch frontach: Liga i CL; Te wzmocnienia z pewnością pomogą. Jestem ciekaw jak będzie spisywał się Guarin ;).

p.s Bardzo mi szkoda Guarina, że do nas nie dołączył. Niestety naszym priorytetem był boczny obrońca czyt. M.Ceceres.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:16

Może mi ktoś wytłumaczyć kto to ten Padoin :whistle:

Immobile z tego co rozumiem już w ogóle nie jest nasz..??

:/

Guarin będzie miał kapitalne powitanie na naszym stadionie.
Dobrze, że do nas nie przeszedł... Interowiec pieprzony

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:18

yanquez pisze:Niezłe zamieszały nasze niedoszłe gwiazdy:
Guarin w Mediolanie,
Palombo w Mediolanie,
Pizarro w Manchesterze.
(..)Motta w PSG
A Muntari w Milanie na pół roku:whistle: . Jak dla mnie Inter ostatniego dnia dokonał naprawdę ciekawych zakupów. Szkoda Palombo, bo piłkarsko ex-kapitan Sampdori jest lepsze i Marotta jako ex-pracownik powinien mieć łatwiej w negocjacjach. Moim zdaniem zezol przedstawiał jego kandydature Conte, ale ten odrzucił ją.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 18:42 przez couec, łącznie zmieniany 3 razy.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:19

Mate.G pisze:
Immobile z tego co rozumiem już w ogóle nie jest nasz..??

:/
Mamy polowe karty Immobile i polowe ma Genua

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:26

Jeszcze półtorej godziny mercato, więc wstrzymajcie się z opiniami :) Liga włoska lubi zaskakiwać w końcówkach

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 16:28

Dlaczego zawsze jak Juventus bierze jakiegoś kota w worku to od razu transfer gotówkowy? A jak sprzedać dziadów to oczywiście wypożyczenie.Marotta ma tyle pracy aby wywalić darmozjadów a jescze sobie dokłada Padoina.

Beppe powinien podzielić transfery na dwie grupy i tak działać

Transfery pewne, wysoko gotówkowe
Pirlo
Vidal
Liechsteiner
Vucinić

Transfery niepewne,wypożyczenia
Estigarribia+
Giacherini+
Boriello ?
Matri+
Pepe+
Motta ( nie sprawdził się ale go wykupiono,absurd! )

w tej grupie powinni być jeszcze ale zostali przepłaceni
Elia
Martinez
Bonucci
Padoin

Zablokowany