Mercato (zima 2011/12)
- Azazel
- Juventino
Hm, przegapiłem, trochę to utrudnia. Daje to nam wąska kadrę, która być może będzie musiała być wspierana przez juniorów, może okazać się to o tyle korzystne, że zostanie wypromowany jakiś talent. Z pewnością jednak z taką obrona można by próbować w przyszłym sezonie, ewentualnie dokupić jeszcze jednego rezerwowego - średniaka, nie koniecznie młodego, etatowego ławkowicza, z małą pensją. Ale to tylko gdy chcemy postępować w myśl zasady "strzeżonego Pan Bóg strzeże".
- Arbuzini
- Juventino
Po pierwsze - oczywiście Sorensen został wypożyczony o czym już wiesz.K.M. pisze:Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8)
Po drugie - podczas gry na trzech frontach, być może nierzadko trójką w obronie, trzech ogarniętych środkowych obrońców to mus (to zdanie sponsoruje cyferka 3). Bonucci ogarnięty nie jest, a można go pchnąć np. do Rosji i za przyzwoite pieniądze kupić, dajmy na to, Musacchio lub Chedjou. Jestem nawet zdania, że i dla Hummelsa znalazłoby się dość miejsca w składzie, ale raczej będzie poza naszym zasięgiem finansowym, jeśli poważnie myślimy o wzmocnieniach środka pomocy i skrzydeł/ataku.
- pumex
- Juventino
Lato nie było według mnie słabe, tylko średnie, tłumaczyłem już@D@$ pisze:Ja Cię chyba nigdy nie zrozumiem, podniecasz się tym Belgiem a lato z Pirlo, Vidalem, Vuciniciem i Lichtsteinerem było słabe?
Wiem, że zima różni się od letniego mercato, pole działania jest zawężone, wyciągnąć kogokolwiek jest zazwyczaj trudniej niż w lipcu czy w sierpniu. Dlatego napisałem, że po przyjściu Caceresa i Nainggolana, po sprzedaży Toniego i Amauriego, (za cenę, o której pisałem) uznałbym zimowe okienko za udane
EDIT:
Pierdziele... zaczyna się... Marotta chce przedstawić ofertę za Nainggolana: 10mln+1/2Marrone+1/2Ekdal a to już byłaby głupota niesamowita. Marrone ma zostać, nawet kosztem Nainggolana

- Izi
- Juventino
Musacchio - młody, odpowiedzialny tańszy niż Bonu. Jak najbardziej za, Hummels za drogi, mamy swoich profesorów.Arbuzini pisze:Po pierwsze - oczywiście Sorensen został wypożyczony o czym już wiesz.K.M. pisze:Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8)
Po drugie - podczas gry na trzech frontach, być może nierzadko trójką w obronie, trzech ogarniętych środkowych obrońców to mus (to zdanie sponsoruje cyferka 3). Bonucci ogarnięty nie jest, a można go pchnąć np. do Rosji i za przyzwoite pieniądze kupić, dajmy na to, Musacchio lub Chedjou. Jestem nawet zdania, że i dla Hummelsa znalazłoby się dość miejsca w składzie, ale raczej będzie poza naszym zasięgiem finansowym, jeśli poważnie myślimy o wzmocnieniach środka pomocy i skrzydeł/ataku.
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- deszczowy
- Juventino
Nie płacz, pumi. SJ pisze, że prezydent Cagliari uwolni nas od tego dylematu, zapowiadając blokadę jego transferu.pumex pisze: Pierdziele... zaczyna się... Marotta chce przedstawić ofertę za Nainggolana: 10mln+1/2Marrone+1/2Ekdal a to już byłaby głupota niesamowita. Marrone ma zostać, nawet kosztem Nainggolana
Aha, mam dla was nową ploteczkę - Veloso
- ewerthon
- Juventino
A Pazienza podobno może przejść do Napoli. Jeśli Conte rzeczywiście go nie potrzebuję, to byłbym za tym transferem. W Serie A nam już raczej nie zagrożą, a ewentualny jeden mecz w Pucharze Włoch to nic wielkiego. Jeśli dostalibyśmy za niego kilka milionów, to transfer wygląda na majstersztyk. Pozyskać za darmo piłkarza, a za pół roku sprzedać go do tego samego klubu 
- deszczowy
- Juventino
Obawiam się, że jeden jedyny Marrone jako zmiennik Pirlo/Vidala/Marchisio to trochę za mało, ewerthonie.ewerthon pisze:A Pazienza podobno może przejść do Napoli. Jeśli Conte rzeczywiście go nie potrzebuję, to byłbym za tym transferem. W Serie A nam już raczej nie zagrożą, a ewentualny jeden mecz w Pucharze Włoch to nic wielkiego. Jeśli dostalibyśmy za niego kilka milionów, to transfer wygląda na majstersztyk. Pozyskać za darmo piłkarza, a za pół roku sprzedać go do tego samego klubu
- strong return
- Juventino
Jak odejdzie Pazienza to Marrone na pewno nie odejdzie i może ktoś przydzie. Za ponad dwa razy więcej(wg plotek) niż zyskamy na Pazienzy. Jakoś nie widzę szczególnych powodów do robienia takiego zamieszania. W każdym razie odradzałbym taki ruch i myślę, że nic z tego nie będzie. Okienko kończy się już jutro. A pozyskać kogoś to nie takie hop-siup.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- rufi8
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=80304
O losie, kto to jest ? Podobno jest alternatywą dla Belga lub może posłużyc też jako karta przetargowa.
O losie, kto to jest ? Podobno jest alternatywą dla Belga lub może posłużyc też jako karta przetargowa.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnych
I za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.

BESTER MANN, BESTEEER !

- Arbuzini
- Juventino
A co ja innego napisałem? Jestem fanem talentu Niemca, kawał stopera, fizycznie i pod względem umiejętności, ale nie potrzebujemy aż tak drogiego obrońcy na środek. Wyjątkiem może być jakaś mało prawdopodobna promocja, ale jakoś nie widzę przesłanek żeby taka sytuacja miała nastąpić.Izi pisze:Jak najbardziej za, Hummels za drogi, mamy swoich profesorów.
Szukajmy takiego odpowiednika Ibry w Milanie. Nie mówię tu o pozycji w zespole, ale o tym ile daje ofensywie czerwono-czarnych.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Za 8 raczej nie pójdzie bo kosztował ich 7,5 i Zapatera. W plotce o Veloso mowa o kwocie około 12 mln a to też konkretna forsa jak na tego piłkarza.Dobry Mudżyn pisze:Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnychI za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.
- deszczowy
- Juventino
12 baniek za Veloso to dużo za dużo. On był chyba w trójce niewypałów któregoś tam okienka transferowego Serie A.Ouh_yeah pisze:Za 8 raczej nie pójdzie bo kosztował ich 7,5 i Zapatera. W plotce o Veloso mowa o kwocie około 12 mln a to też konkretna forsa jak na tego piłkarza.Dobry Mudżyn pisze:Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnychI za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.
- LordRahl
- Juventino
Mam pytanie do tych bardziej zorientowanych na włoskich serwisach, bo ja troche ogarniam ale niezbyt dokładnie język włoski, czy transfer Cavaniego do Liverpoolu jest możliwy już zimą? Ma ktoś jakieś informacje?