Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 23:29

K.M. pisze: Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8) .
Czyżbyś nie wiedział, że Duńczyk został wypożyczony ?

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 23:44

Hm, przegapiłem, trochę to utrudnia. Daje to nam wąska kadrę, która być może będzie musiała być wspierana przez juniorów, może okazać się to o tyle korzystne, że zostanie wypromowany jakiś talent. Z pewnością jednak z taką obrona można by próbować w przyszłym sezonie, ewentualnie dokupić jeszcze jednego rezerwowego - średniaka, nie koniecznie młodego, etatowego ławkowicza, z małą pensją. Ale to tylko gdy chcemy postępować w myśl zasady "strzeżonego Pan Bóg strzeże".

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 01:16

K.M. pisze:Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8)
Po pierwsze - oczywiście Sorensen został wypożyczony o czym już wiesz.

Po drugie - podczas gry na trzech frontach, być może nierzadko trójką w obronie, trzech ogarniętych środkowych obrońców to mus (to zdanie sponsoruje cyferka 3). Bonucci ogarnięty nie jest, a można go pchnąć np. do Rosji i za przyzwoite pieniądze kupić, dajmy na to, Musacchio lub Chedjou. Jestem nawet zdania, że i dla Hummelsa znalazłoby się dość miejsca w składzie, ale raczej będzie poza naszym zasięgiem finansowym, jeśli poważnie myślimy o wzmocnieniach środka pomocy i skrzydeł/ataku.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 08:29

@D@$ pisze:Ja Cię chyba nigdy nie zrozumiem, podniecasz się tym Belgiem a lato z Pirlo, Vidalem, Vuciniciem i Lichtsteinerem było słabe?
Lato nie było według mnie słabe, tylko średnie, tłumaczyłem już :wink: Nainggolanem wcale się nie podniecam, zgadzam się ze wszystkim, którzy twierdzą, że Belg nie jest wart 15mln i za taką kwotę go nie chce. Jednak jest zawodnikiem młodym, bądź co bądź wyróżniającym się w swoim klubie. Nam przydałby się dodatkowy pomocnik po ewentualnym odejściu Pazienzy. Jeśli Nainggolan miałby kosztować dajmy na to 7mln plus Ekdal, byłby to niezły deal.
Wiem, że zima różni się od letniego mercato, pole działania jest zawężone, wyciągnąć kogokolwiek jest zazwyczaj trudniej niż w lipcu czy w sierpniu. Dlatego napisałem, że po przyjściu Caceresa i Nainggolana, po sprzedaży Toniego i Amauriego, (za cenę, o której pisałem) uznałbym zimowe okienko za udane

EDIT:
Pierdziele... zaczyna się... Marotta chce przedstawić ofertę za Nainggolana: 10mln+1/2Marrone+1/2Ekdal a to już byłaby głupota niesamowita. Marrone ma zostać, nawet kosztem Nainggolana :angry:

Obrazek
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 10:03

Arbuzini pisze:
K.M. pisze:Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8)
Po pierwsze - oczywiście Sorensen został wypożyczony o czym już wiesz.

Po drugie - podczas gry na trzech frontach, być może nierzadko trójką w obronie, trzech ogarniętych środkowych obrońców to mus (to zdanie sponsoruje cyferka 3). Bonucci ogarnięty nie jest, a można go pchnąć np. do Rosji i za przyzwoite pieniądze kupić, dajmy na to, Musacchio lub Chedjou. Jestem nawet zdania, że i dla Hummelsa znalazłoby się dość miejsca w składzie, ale raczej będzie poza naszym zasięgiem finansowym, jeśli poważnie myślimy o wzmocnieniach środka pomocy i skrzydeł/ataku.
Musacchio - młody, odpowiedzialny tańszy niż Bonu. Jak najbardziej za, Hummels za drogi, mamy swoich profesorów.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 10:49

pumex pisze: Pierdziele... zaczyna się... Marotta chce przedstawić ofertę za Nainggolana: 10mln+1/2Marrone+1/2Ekdal a to już byłaby głupota niesamowita. Marrone ma zostać, nawet kosztem Nainggolana :angry:
Nie płacz, pumi. SJ pisze, że prezydent Cagliari uwolni nas od tego dylematu, zapowiadając blokadę jego transferu.

Aha, mam dla was nową ploteczkę - Veloso :smile:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 11:02

A Pazienza podobno może przejść do Napoli. Jeśli Conte rzeczywiście go nie potrzebuję, to byłbym za tym transferem. W Serie A nam już raczej nie zagrożą, a ewentualny jeden mecz w Pucharze Włoch to nic wielkiego. Jeśli dostalibyśmy za niego kilka milionów, to transfer wygląda na majstersztyk. Pozyskać za darmo piłkarza, a za pół roku sprzedać go do tego samego klubu :smile:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 11:08

ewerthon pisze:A Pazienza podobno może przejść do Napoli. Jeśli Conte rzeczywiście go nie potrzebuję, to byłbym za tym transferem. W Serie A nam już raczej nie zagrożą, a ewentualny jeden mecz w Pucharze Włoch to nic wielkiego. Jeśli dostalibyśmy za niego kilka milionów, to transfer wygląda na majstersztyk. Pozyskać za darmo piłkarza, a za pół roku sprzedać go do tego samego klubu :smile:
Obawiam się, że jeden jedyny Marrone jako zmiennik Pirlo/Vidala/Marchisio to trochę za mało, ewerthonie.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 11:47

Jak odejdzie Pazienza to Marrone na pewno nie odejdzie i może ktoś przydzie. Za ponad dwa razy więcej(wg plotek) niż zyskamy na Pazienzy. Jakoś nie widzę szczególnych powodów do robienia takiego zamieszania. W każdym razie odradzałbym taki ruch i myślę, że nic z tego nie będzie. Okienko kończy się już jutro. A pozyskać kogoś to nie takie hop-siup.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:09

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=80304
O losie, kto to jest ? Podobno jest alternatywą dla Belga lub może posłużyc też jako karta przetargowa.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:16

Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnych :D I za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:16

Izi pisze:Jak najbardziej za, Hummels za drogi, mamy swoich profesorów.
A co ja innego napisałem? Jestem fanem talentu Niemca, kawał stopera, fizycznie i pod względem umiejętności, ale nie potrzebujemy aż tak drogiego obrońcy na środek. Wyjątkiem może być jakaś mało prawdopodobna promocja, ale jakoś nie widzę przesłanek żeby taka sytuacja miała nastąpić.

Szukajmy takiego odpowiednika Ibry w Milanie. Nie mówię tu o pozycji w zespole, ale o tym ile daje ofensywie czerwono-czarnych.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:25

Dobry Mudżyn pisze:Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnych :D I za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.
Za 8 raczej nie pójdzie bo kosztował ich 7,5 i Zapatera. W plotce o Veloso mowa o kwocie około 12 mln a to też konkretna forsa jak na tego piłkarza.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:38

Ouh_yeah pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Veloso dobry zmiennik. W koncu ktos do wykonywania rzutow wolnych :D I za 8-10 mln pojdzie. Jesli mialbym do wyboru Veloso-Naingollan za 15 mln, wybralbym Portugalczyka.
Za 8 raczej nie pójdzie bo kosztował ich 7,5 i Zapatera. W plotce o Veloso mowa o kwocie około 12 mln a to też konkretna forsa jak na tego piłkarza.
12 baniek za Veloso to dużo za dużo. On był chyba w trójce niewypałów któregoś tam okienka transferowego Serie A.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 12:45

Mam pytanie do tych bardziej zorientowanych na włoskich serwisach, bo ja troche ogarniam ale niezbyt dokładnie język włoski, czy transfer Cavaniego do Liverpoolu jest możliwy już zimą? Ma ktoś jakieś informacje?

Zablokowany