Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:39

Nie chce sie mądrzyć, no ale 'a nie mówiłem?'... :wink:
Byliśmy lepszym zespołem, może nie graliśmy wybitnej piłki, ale poprostu po ludzku byliśmy lepsi i zasłużyliśmy na zwycięstwo. :) Ciężki mecz z powodu warunków, no ale jakoś poszło, zostajemy w czubie tabeli :P

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mam nadzieje, że Lichym wszystko ok

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

I znów Conte mnie uciszył- Fabio schodzi, ja się pukam w czoło, że nie Vidal, i zaraz potem Matri strzela gola po podaniu Markiza, a Vidal i Matri zaczynają grać po profesorsku.

Wygląda też na to, że Licht nam powoli siada. W dobrym momencie kupiliśmy Martina.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:41 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:40

Również byłem zdziwiony, myślałem, że wejdzie Boriello za Matriego i Marrone za Vidala, a tu tymczasem niespodziewane zmiany, które znowu okazują byc sie trafnymi :prochno: Widocznie treneiro lepiej sie od Nas na piłce zna :smile:

Edit: Już z Lichym nie przesadzajmy, 2 ostatnie mecze miał naprawde dobre tak więc myśle, że nic sie nie zmienia :smile:
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:41 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:41

Ten Conte to jest prze gosciu.. :bravo:

Bonucci w koncowce meczu znowu chcial zawalic 3 pkt ale naszczescie Kielon dał rade..

Na Matriego trzeba huhac i dmuchac bo jak zlapie kontuzje to bedzie lipa..

Zasluzone zwyciestwo, Udinese nie bylo w stanie nawet 1 akcji stworzyc.. jedyne co to kontry... i tu moje zastrzezenie ze powinni byli grac bardziej uwaznie bo bramka tez poszla z kontry..

Kolejne 3 pkt.. fantazja

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:41

Na koniec były nerwy.
Piękna bramka Matriego - może się odblokuje, bo bardzo fajnie zagrał też pod koniec, kiedy przetrzymywał piłkę, dał się sfaulować, czy zagrał piętka do Pirlo - a gdyby ktoś inny a nie Pirlo tam był to byłaby bramka.

Markiz dobra zmiana, Giac chyba chodzi na treningi biegowe z Lichym,bo dzisiaj świetny mecz, dobrze że zmienił Conte Lichego, bo widać, że już coraz bardziej siadał. No Vidal tylko potwierdził nie najlepszy mecz.
Bonucci chyba musi jakąs stworzyć jedną sytuacje w meczu, która podnosi ciśnienie -ot tak, bo lubi. A De Ceglie koolejny mecz i mimo tylko kilku minut to pokazał całką dobrą grę. I mam nadzieje, że jak będzie Martin dostepny to, że PDC będzie bliżej składu niż Leo.
A Kielon ładnie tego Amargo zdzielił, dobrze, że sędzia nie zauwazył, ale ten z Udine to całkiem niezły zawodnik.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:42

Fajny meczyk dla oka i zasłużona 3pkt.
Bonucci mógł nam 'przegrać' mecz tym swoim zwodem w końcówce, ale na szczęście mu się upiekło.
Matri nawet fajnie zagrał w końcówce. Potrafił wymusić faul, zastawić się i nie najgorzej podać. Gdyby rozłożyć na czynniki pierwsze ten jegomecz, to chyba było to jego najlepsze spotanie od wielu tygodni. Przez 70min. grał słabo, ale strzelił dwie bramki, a za to go rozliczamy. <70min. grał bardzo przyzwoicie.
Teraz liczę na potknięcie Milanu i Interu :whistle:

Obrazek
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

brawo Juve !

może i nie grali dobrze , ale ważne 3 pkt !

Bonucci dzisiaj zagrał dobry mecz , ale to co zrobił w 88 minucie to :angry:
Barzagli profesor ! :bravo:

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Damiankarol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Możemy grać do końca w różu i Matri może do końca marnować nieskończenie wiele setek, jeśli będziemy wygrywać 8)
W drugiej połowie, więcej gry w środku boiska, więcej podań. Po strzeleniu bramki nie angażowaliśmy się taką liczbą zawodników w ofensywę, ale udało się dowieść 3 pkt.
Kiedy ostatni raz strzeliliśmy bramkę z wolnego? :think:

Forza Juve !! Forza Alex !!
Nedved4life

Juventino
Juventino

No, ja w sumie też widziałem Alexa za Matriego, a tu później Matri druga brama i to już ładna. :D Ogólnie taki se mecz, bez fajerwerków. Bonucci jak zwykle starym zwyczajem mówiąca, że 'mecz bez choćby 1 babola to nie mecz'. :) No ale zwycięstwo, więc się nie ma co nad tym graczem rozwodzić, fajnie Markiz tą asyste zaliczył swoją drogą. To jest jednak już gracz lvl wyżej niż kiedyś.

@down
Nie zgodze się, najlepszym zawodnikiem był BARZAGLI! :>
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:43 przez Nedved4life, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Matri po strzeleniu tej pierwszej bramki zaczal grac naprawde dobrze. W drugiej dolozyl drugiego gola i byl Naszym najlepszym zawodnikiem. Ogolnie dobry mecz Alessandro, jeszcze gdyby nie ta slaba pierwsza polowa...

Udinese od razu po zmianie stron mialo piekne trzy sytuacje do zdobycia gola. No i strzelili. Wydaje mi sie, ze to, ze dopuscilismy do tych kilku ackji bylo spowodowane dwoma czynnikami: 1) Wejscie Floro - Floresa jako 2 napastnika; 2) Zbyt wolne wracanie do defensywy Vidala i Giaccheriniego.

Conte od razu po stracie gola na szczescie to zmienil, wprowadzajac Marchisio, no ale mimo wszystko powinien zauwazyc to duzo wczesniej, od razu po sytuacji Di Natale.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:44 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

SKAr7 pisze:Wygląda też na to, że Licht nam powoli siada. W dobrym momencie kupiliśmy Martina.
Wydaje mi się, że dziś miał jakieś problemy z pachwiną, w pewnym momencie wyraźnie trzymał się za okolice okołojajczane...
...choć z transferu Caceresa cieszę się również :P

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 22:43

A mnie martwi to ze Lega Calcio moze zawiesic Chielliniego za atak lokciem bodajze w Armero - i to bez pilki pzy probie blokowania . To w tej akcji gdzie Bonu zaliczyl glebe :/ BRAWO JUVE i BRAWO MATRI !!! ja w niego wierze a dzisiaj mi sie odplacil 2 golami :))

Barzagli - majstersztyk ! Zagral dzisiaj tak ze nie da mu sie nic wytknac :) ! jakby ktos z was potrzebowal dobrego wzoru np. do pokazania dla mlodych pilkarzy , ktorzy sie ucza dopiero to polecam pokazywac dzisiejszy mecz Juve a w szczegolnosci BARZAGLIEGO !! < klaniam sie nisko> :)
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:46 przez pakman, łącznie zmieniany 1 raz.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co niektórzy to chyba za bardzo tęsknią już za Amaurim, że każdego kto coś zawali kojarzą właśnie z nim. Różnica między Matrim,a Amaurim jest taka, że Matri strzela gole i to ważne. Jest naszym najlepszym strzelcem i od początku sezonu wiadome było, że jeśli któryś z naszych zawodników będzie miał wynik strzelecki dwucyfrowy to właśnie on. Co z tego, że coś tam zawali jak chwile później strzela. Pomyśl kołku jeden z drugim gdzie bylibyśmy w tabeli gdyby nie on.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 22:44 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i jest super ! kolejne bardzo cenne 3 punkty. Pod koniec to już były szachy trochę, ale mniejsza o to. Ten zespół naprawdę ma charakter.

Zablokowany