Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 00:01

Dante93 pisze:W życiu nie byłem na transfermarkt :C
Wyceniam Go na podstawie takiej, że jak narazie zagrał pół NIEZŁEGO sezonu, w słabej drużynie. Aż nadto pupy nie urywa, żeby taka tranzakcja nie byla dla nas ryzykowna.
Tak więc na jakiej podstawie Ty wyceniasz go na 15?
Nie jestem guru transferowy, żeby wyceniać. Ale spokojnie pójdzie za 12+. To aktualnie jedno z gorętszych nazwisk we Wloszech - Milan, Juve, CSKA, City... Transfer byłby mniejszym ryzykiem niż Guarin.

I nie gadaj, ze pół sezony zagrał, bo podnieta była już po zeszłym sezonie:
http://www.tribalfootball.com/articles/ ... ut-1633801

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 00:04

Rynek zdecyduje za ile pójdzie. Moim zdaniem nie warto rzucać na stół aż 15. 8+ połówka Ekdala i bym był nawet bardzo zadowolony z tego zawodnika :wink: Ale coś czuje, żę Caceres to będzie ostatni zakup tej zimy.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 00:15

moze byc bardzo ciekawie ostatniego dnia okienka transferowego, rok temu przyszedl matri, a tez sie wydawalo ze cagliari go nie odda

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 01:26

A w między czasie Krasic podobno odrzucił ofertę Lazio. Dziwne że woli siedzieć u nas na ławie, musi mieć jednak wsparcie drużyny. W sumie to cieszę się z takiego rozwiązania. Myślę że z transferem warto poczekać do lata, a może Milos jeszcze odbuduje formę w międzyczasie. Trzeba zwrócić uwagę, że przyszedł do nas z ligi rosyjskiej gdzie liga gra zupełnie inaczej niż włoska. Tam przerwa w okresie zimy to 4 miesiące, a tu jednak gra się cały czas, stąd Krasic nie wytrzymał tempa Serie A i szybko siadł po połowie tamtego sezonu. Warto dać mu kolejne pół sezonu, a może i nawet dać czas do kolejnej zimy na udowodnienie swojej przydatności. Zobaczymy ja to będzie...

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 09:35

MaxFromJam_89 pisze:A w między czasie Krasic podobno odrzucił ofertę Lazio. Dziwne że woli siedzieć u nas na ławie, musi mieć jednak wsparcie drużyny. W sumie to cieszę się z takiego rozwiązania. Myślę że z transferem warto poczekać do lata, a może Milos jeszcze odbuduje formę w międzyczasie. Trzeba zwrócić uwagę, że przyszedł do nas z ligi rosyjskiej gdzie liga gra zupełnie inaczej niż włoska. Tam przerwa w okresie zimy to 4 miesiące, a tu jednak gra się cały czas, stąd Krasic nie wytrzymał tempa Serie A i szybko siadł po połowie tamtego sezonu. Warto dać mu kolejne pół sezonu, a może i nawet dać czas do kolejnej zimy na udowodnienie swojej przydatności. Zobaczymy ja to będzie...
Krasic odbudowuje swoją formę od roku. Jesienią miał swoje szanse, ostatnio też. Szczerze mówiąc taki Giach czy Esti zawstydzają Milosa swoją grą. Zresztą, nawet Conte powiedział, że nie pasuje do naszej taktyki. On potrzebuje za dużo miejsca. Mam dość jego rajdów poza linię końcową (biegnie, biegnie, zwód i piłka od bramki :doh: ). Ja po prostu nie wierze, że odbuduje tą swoją legendarną formę. Nie nauczył się nic nowego. Rozumiem, że był dobry, ale miał swoją szanse. Dlatego żałuje, że nie poszedł na sprzedaż. Podsumowując: są lepsi, Milos nie odbudował formy, możemy na nim zarobić.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 09:35

Imo czas Milosa w Juve się skończył.
Szanse na jego występy w pierwszy składzie sa minimalne i oscylują gdzies w okolicach zera.
Mam tylko nadzieje że nie skończy się z nim jak z Amaurim.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 10:16

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79832

Candreva, zamiast Nainggolana i Behramiego xD
Matko oby nie!

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 10:31

Izi pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79832

Candreva, zamiast Nainggolana i Behramiego xD
Matko oby nie!
Jeśli zostanie Pazienza - nie mam nic przeciwko.

Rezerwowy zestaw Marrone-Pazienza-Candreva może nie zachwyca, ale przynajmniej zapewnia odpowienią ...ilość środkowych w składzie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 10:35

Marrone i Pazienza w zupelnosci wystarczy pozatym Giaccherini moze jeszcze grac w srodku. Candreva nie jest nam potrzebny :angry:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:14

Inter chce Guarina :/

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:14

zahor pisze:Gość ani nie ma wyrobionego w Italii nazwiska, ani też specjalnie nie jest wymieniany w gronie największym talentów, ani też z tego co pamiętam nie zdarzyło mu się specjalnie błysnąć w meczu z jakimś czołowym zespołem.
Ajjj
Alina wrzucił tutaj juz chyba ze trzy artykuły z kilku portali piłkarskich na temat tego piłkarza. Pierwszy z maja (po jego pierwszym sezonie w pierwszym składzie Cagliari). Wszyscy eksperci zachwycają się chłopakiem.
Nie błysnął specjalnie w meczach z czołowym zespołem? W meczu z Interem na San Siro asysta, jeden z najlepszych piłkarzy tego meczu. W meczu z Milanem chyba najlepszy na boisku zaraz po Zlatanie...

Swoją drogą, skoro wypożyczyliśmy brata brata do Serie C, to czemu jego brata nie wypożyczyliśmy gdzieś do B albo ogona Serie A? Jak Conte nie daje szans Pazienzie, to raczej młodemu brazyljano też nie da.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:27

alina pisze: Nie jestem guru transferowy, żeby wyceniać.
Jesteś, jesteś :lol: urody Ci może brakuje, ale artykuły i zestawienia ciekawe wynajdujesz.

Jako, że na co dzień zajmuję się wyceną (tfu, tfu, tfu), napiszę tylko, że moim zdaniem wycena piłkarza polega na podaniu kwoty najbardziej prawdopodobnej do uzyskania z jego sprzedaży. Skoro twierdzisz, że Nainggolan pójdzie za 12+, to go wyceniłeś ;) I bardzo dobrze, bo z pewnością taniej nie odejdzie... No chyba, że dojdą jakieś końcówki kontraktów, czy coś.

W mojej ocenie piłkarz ten jest lepszym wyborem dla naszej drużyny niż Guarin.
Ouh_yeah pisze: Swoją drogą, skoro wypożyczyliśmy brata brata do Serie C, to czemu jego brata nie wypożyczyliśmy gdzieś do B albo ogona Serie A? Jak Conte nie daje szans Pazienzie, to raczej młodemu brazyljano też nie da.
Brat brata dopiero zaczął grać w primce. Myślę, że Conte chce mu się poprzyglądać trochę. Pewnie pójdzie na loan w lecie.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2012, 11:38 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:32

Ouh_yeah pisze:
zahor pisze:Gość ani nie ma wyrobionego w Italii nazwiska, ani też specjalnie nie jest wymieniany w gronie największym talentów, ani też z tego co pamiętam nie zdarzyło mu się specjalnie błysnąć w meczu z jakimś czołowym zespołem.
Ale strzeliłeś teraz, aleeee strzeliłeś.
Alina wrzucił tutaj juz chyba ze trzy artykuły z kilku portali piłkarskich na temat tego piłkarza. Pierwszy z maja (po jego pierwszym sezonie w pierwszym składzie Cagliari). Wszyscy eksperci zachwycają się chłopakiem.
Nie błysnął specjalnie w meczach z czołowym zespołem? W meczu z Interem na San Siro asysta, jeden z najlepszych piłkarzy tego meczu. W meczu z Milanem chyba najlepszy na boisku zaraz po Zlatanie...
Dobra, nie wyrazilem się zbyt precyzyjnie. O talencie może się mówi, ale nie on pierwszy i nie ostatni z którym we Włoszech wiążą nadzieje, a nie za każdego się płaci 15 baniek. Jeżeli chodzi o mecze z silnymi rywalami, to nie dokonał niczego tak spektakularnego, żeby na drugi dzień mówiono głownie o nim. Będę obstawal przy swoim- ostatnimi laty w Italii nie zwykło się płacić takich kwot za graczy o takim statusie. A już na pewno nie całość z góry, bez żadnego wypożyczenia z prawem wykupu czy coś takiego.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:47

zahor pisze:Jeżeli chodzi o mecze z silnymi rywalami, to nie dokonał niczego tak spektakularnego, żeby na drugi dzień mówiono głownie o nim.
Bo jest defensywnym pomocnikiem? O nich generalnie niewiele się wspomina :think: Zwłaszcza jeśli mecz jest przegrany.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:47

Zablokowany