Mercato (zima 2011/12)
- Dante93
- Juventino
Nie dramatyzowałbym aż tak
Pożegnają sie z nami zapewne Elia, Krasić, Melo a na nich chętni sie raczej jeszcze znajdą
zbierzmy ze 25 mln za te trójke to już to jest kasa z którą można coś zrobić. Do tego kto wie co będzie z Zieglerem. Jakieś tam drobne na waciki zawsze można dostać i za niego.
Ogółem to może zima jeszcze upłynie dosyć spokojnie, ale latem raczej nieunikniona jest mini 'rewolta' Marotty, bo grajków będziemy mieć latem dużo, więc będzie trzeba ich gdzieś poupychać. Nie wyobrażam sobie, żeby taki Martinez wrócił i ciągnął kase z korytka. Podobnie nie wyobrażam sobie pozostania Iaq/Amauriego. Sporo napewno odciąży sie budżet płacowy, troszke to może wszystko wyzdrowieje. Ale jednak co by nie mówić najważniejsze wciąż są przemyślane wzmocnienia. Stać w miejscu nie można, szczególnie, że ten sezon w jakiś sposób już jest przełomowy. Jak patrzeć pare lat wstecz raczej ani razu Juventus takiej rangi nie zyskał jak teraz. Choćby ta seria meczów bez porażki dodaje pewności siebie.
Ale szczerze mówiąc jak narazie zima mnie rozczarowywuje. Wiadomo do końca okienka jeszcze dłuuugo, ale jednak liczyłem na szybkie ruchy z Caceresem i Montolivo. A wygląda na to, że na obu tych polach poniesiemy 'porażke'.

Ogółem to może zima jeszcze upłynie dosyć spokojnie, ale latem raczej nieunikniona jest mini 'rewolta' Marotty, bo grajków będziemy mieć latem dużo, więc będzie trzeba ich gdzieś poupychać. Nie wyobrażam sobie, żeby taki Martinez wrócił i ciągnął kase z korytka. Podobnie nie wyobrażam sobie pozostania Iaq/Amauriego. Sporo napewno odciąży sie budżet płacowy, troszke to może wszystko wyzdrowieje. Ale jednak co by nie mówić najważniejsze wciąż są przemyślane wzmocnienia. Stać w miejscu nie można, szczególnie, że ten sezon w jakiś sposób już jest przełomowy. Jak patrzeć pare lat wstecz raczej ani razu Juventus takiej rangi nie zyskał jak teraz. Choćby ta seria meczów bez porażki dodaje pewności siebie.
Ale szczerze mówiąc jak narazie zima mnie rozczarowywuje. Wiadomo do końca okienka jeszcze dłuuugo, ale jednak liczyłem na szybkie ruchy z Caceresem i Montolivo. A wygląda na to, że na obu tych polach poniesiemy 'porażke'.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ja mogę jedynie powiedzieć, że widziałem w tamtym sezonie około 12-14 spotkań Sampdorii i naprawdę nie wiem dlaczego tak dużo ludzi uważa Zieglera za zawodnika słabego w obronie. Sam Reto jak i cała defensywa Sampy radziła sobie w tamtym sezonie dobrze a spadek zawdzięczają kompletnej beznadziei w ataku po odejściu Cassano i Pazziniego.yanquez pisze:
Co do Zieglera, to pamiętam, że wiele osób na JP pisało, że to słaby obrońca z mocnymi walorami ofensywnymi. Ja tam w niego wierzyłem. Ktoś oglądał jakiś jego mecz w tym sezonie, bo skróty i suche statsy nic mi nie mówią?
Ja się bardzo cieszyłem z tego transferu, bo mimo świetnych rajdów do przodu Ziegler zaimponował mi co najmniej dobrą grą w obronie( w reprezentacji taż spisywał się bardzo dobrze w destrukcji grając przeciw najlepszym ) i uważałem go za najlepszego lewego obrońcę w Serie A po odejściu Kolarova a także lepszego właśnie ze względu na bronienie od murzyna Taiwo, który również za darmo poszedł do Milanu. Teraz kompletnie nie wiem jak się prezentuje, niestety nie śledzę tureckiej ligi.
- @Maras@
- Juventino
To na grubo widzę. Jeśli za Melo już teraz Galata z Fenerbahce jest gotowa wyłożyć 13 baniek to na ile wyceniasz resztę ??Dante93 pisze:Nie dramatyzowałbym aż takPożegnają sie z nami zapewne Elia, Krasić, Melo a na nich chętni sie raczej jeszcze znajdą
zbierzmy ze 25 mln za te trójke to już to jest kasa z którą można coś zrobić. Do tego kto wie co będzie z Zieglerem. Jakieś tam drobne na waciki zawsze można dostać i za niego.

Tym bardziej że niby cena Krasica od momentu gdy go kupiliśmy wzrosła z 15 na 20 baniek

- bramek
- Juventino
btw. zrobiło się dosyć głośno o nijakim Marvin Martin. Wiadomo że u nas jest potrzebny drugi rozgrywający , czy ktoś go widział w akcji ?
Co do tych zakupów. To my nie mieliśmy nic na ręku, żeby przekonać jakiegokolwiek porządnego grajka na transfer do nas. Kasą nie szastamy, Europejskich pucharów też nie było. Trener wielka nie wiadoma.
Aguero chciał odejść gdziekolwiek. Fakt zwlekał jak najdłużej bo traktował nas jako wyjście rezerwowe. Pojawił się MC i chyba było wiadomo że pójdzie tam gdzie kasa i lm, a nie tam gdzie nic nie ma.
Jedziecie po nim jak po burej su... Dajcie im w spokoju pracować. Dajcie mu czas żeby mógł mieć argumenty na ręku i żeby zawodnicy zauważyli że Juve się odrodziło i warto tu przejść. Czasy szlachetnych piłkarzy grających dla idei i miłości do klubów minęły
@down
Bardziej raczej mu chodziło, że chce się wyrwać i wejść na najwyższy poziom. btw to o czym napisałem wyżej, że u nas ta karta atutowa spadła pod stół i od kilku lat mamy problem aby się schylić i z powrotem włożyć ją do naszej talii. Mam nadzieję że już w tym okienku będziemy mogli zaoferować grę w LM na pięknym nowym stadionie
Co do tych zakupów. To my nie mieliśmy nic na ręku, żeby przekonać jakiegokolwiek porządnego grajka na transfer do nas. Kasą nie szastamy, Europejskich pucharów też nie było. Trener wielka nie wiadoma.
Aguero chciał odejść gdziekolwiek. Fakt zwlekał jak najdłużej bo traktował nas jako wyjście rezerwowe. Pojawił się MC i chyba było wiadomo że pójdzie tam gdzie kasa i lm, a nie tam gdzie nic nie ma.
Jedziecie po nim jak po burej su... Dajcie im w spokoju pracować. Dajcie mu czas żeby mógł mieć argumenty na ręku i żeby zawodnicy zauważyli że Juve się odrodziło i warto tu przejść. Czasy szlachetnych piłkarzy grających dla idei i miłości do klubów minęły
@down
Bardziej raczej mu chodziło, że chce się wyrwać i wejść na najwyższy poziom. btw to o czym napisałem wyżej, że u nas ta karta atutowa spadła pod stół i od kilku lat mamy problem aby się schylić i z powrotem włożyć ją do naszej talii. Mam nadzieję że już w tym okienku będziemy mogli zaoferować grę w LM na pięknym nowym stadionie
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 18:33 przez bramek, łącznie zmieniany 2 razy.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zambrotta dziewczę drogie...pan Zambrotta pisze:yanquez pisze::puck: Po drugie: wpłynie kasa z Melo i innych "niechcianych".
aż specjalnie się odbanowałem dla tej wypowiedzi.
Ile okienek transferowych jeszcze minie, zanim wszystkie dzieci zrozumieją? Nie ma i nigdy nie będzie hajsu za sprzedaże. Nie w Juventusie.
Sprzedaże Juve:
sezon 08-09 - 20,7mln Euro
sezon 09-10 - 25,4mln Euro
sezon 10-11 - 36,7mln Euro
sezon 11-12 - 14,3mln Euro
Myślę, że zarówno ja, jak i kolega alina, z którym się spieram, pisząc "przychody ze sprzedaży Melo + niechcianych" mamy na myśli kwotę 15-20mln euro. Nic więcej.
13 za Melo jest realne. Galata ma dość kasy, on czuje sie tam dobrze, klub go chce. Problem z Zieglerem może być, bo Fenerbahce nie ma zamiaru go wykupić. Osobiście przyjąłbym ofertę 8 mln za Krasicia w styczniu. Gracze typu Motta i Martinez pewnie bedą dostawać tylko oferty wypożyczeń. Do tego kasa pójdzie na odprawy dla drewnianej trójki.yanquez pisze:Myślę, że zarówno ja, jak i kolega alina, z którym się spieram, pisząc "przychody ze sprzedaży Melo + niechcianych" mamy na myśli kwotę 15-20mln euro. Nic więcej.
Tak, 15-20 mln pewnie.
Taa, poczekaj do następnej aktualizacji na transfermarkt.@Maras@ pisze:Tym bardziej że niby cena Krasica od momentu gdy go kupiliśmy wzrosła z 15 na 20 baniek![]()
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 19:28 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
A na co pójdzie kasa za zeszłoroczne sprzedaże? W końcu większość też była na raty.rosomak pisze:Przeciez jak kupowalismy tych graczy to kupowalismy na raty , pare lat wiec jak teraz ich sprzedamy to kasa pojdzie na splate.
- francois
- Juventino
Lypsky pisze:Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.

Jak Ty ich upchasz obydwu naraz w systemie Conte :naughty:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Wojtek
- Juventino
-----------Matri-----------francois pisze:Lypsky pisze:Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.![]()
CR-------------------Messi
Fajnie byłoby pozyskać Caceresa jeszcze przed meczem z Cagliari;)
- Zawidowianin
- Juventino
Messi jest ostatnio bez formy a Elia prezentuje się coraz lepiej. Nie lepiej dac szansę Holendrowi?
Zakupy zakupami, ale mnie martwi brak wiadomości o konkretach w sprawie odejścia entów.
Zakupy zakupami, ale mnie martwi brak wiadomości o konkretach w sprawie odejścia entów.
onliforpipul
- francois
- Juventino
Ale to oznacza ławkę dla naszego walczaka PepeWojtek pisze:-----------Matri-----------francois pisze:Lypsky pisze:Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.![]()
CR-------------------Messi

Jeśli pozyskamy go w ogóle w tym okienku to będę zadowolony.Wojtek pisze:Fajnie byłoby pozyskać Caceresa jeszcze przed meczem z Cagliari;)
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dante93
- Juventino
Nie bądźmy chciwi@Maras@ pisze:To na grubo widzę. Jeśli za Melo już teraz Galata z Fenerbahce jest gotowa wyłożyć 13 baniek to na ile wyceniasz resztę ??

Tak troche nie rozumiem 'co ma piernik do wiatrakaLypsky pisze:Co okienko, to ta sama dyskusja, załamać się można.
Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.

Zawidowianin pisze:Messi jest ostatnio bez formy a Elia prezentuje się coraz lepiej. Nie lepiej dac szansę Holendrowi?