Mercato (zima 2011/12)
- mateusz6
- Juventino
Dziwi mnie to, że Villarreal nie wykupił Iago. Przecież z tego co czytałem to nieźle tam grał. Cena nie byłaby wygórowana. Poza tym mieli kasę ze sprzedaży Cazorli. Ciekawe jak musiałby grać, żeby go wzięli na stałe.
- Zawidowianin
- Juventino
Nieźle, ale w Villareal B
onliforpipul
- mateusz6
- Juventino
To w takim razie po co go wypożyczali?Zawidowianin pisze:Nieźle, ale w Villareal B
Chłopakowi nieudolni działacze (albo menedżer) trochę przystopowali karierę. Najpierw nie wiadomo po co wzięli go do Bari, potem pół roku w primce Juve, rok w Villarrealu B, a teraz rezerwy Tottenhamu.
- @Maras@
- Juventino
Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...alina pisze:Z tym Kirevem to nie wiem. Wypożyczony z powrotem do Bułgarii - podejrzane. Nie wiem czy czasem klauzula wykupu nie czai się gdzieś w umowie... Constantino to samo, słuch o nim zaginął. Generalnie, ten zeszłoroczny młody zaciąg Marotty był dość słaby. Ktoś jeszcze pamięta Buchela, Giannettiego (gol z City w LE), Camillieriego?@Maras@ pisze:Jest Kirev, Branescu, Costantino, Sluga i teraz ten młody... Któryś z nich może zostanie naszym pierwszym bramkarzem na lata
Jeśli chodzi o Kireva to jest wypożyczony do Rumunii (FC Timisoara), a Costantino do tajemniczej drużyny o nazwie "Latina Calcio" tak więc wychodzi na to że nadal są naszymi zawodnikami

Teraz Marotta chyba na poważnie wziął się za skupowanie obiecujących młodych piłkarzy. Gdzieś tam czytałem nawet o tym że w przyszłości chce nawiązać do tego co robi Barcelona czyli żeby było w naszej drużynie więcej naszych wychowanków (na razie mamy w sumie tylko Marchisio - a w przyszłości może znowu Giovinco)... Teraz kupuje bardzo perspektywicznego bramkarza, wcześniej zakupiony Gabriel Appelt (ponoć także talent środka pola). Zobaczymy. Bądźmy dobrej myśli

Ja wiem, co i jak z nimi, ale pytam retorycznie, żeby podkreślić, że słabych juniorów Marotta nasprowadzał rok temu.@Maras@ pisze:Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Jeśli chodzi o Kireva to jest wypożyczony do Rumunii (FC Timisoara), a Costantino do tajemniczej drużyny o nazwie "Latina Calcio" tak więc wychodzi na to że nadal są naszymi zawodnikami
Buchel i Giannetti wypożyczeni ze Sieny do Gubbio (Serie B). Ten niesamowity Camilleri z Chelsea wypożyczony do 3. ligi. Constantino też.
Nie. Marotta na bank. Ze Sieny przyszli Buchel, Giannetti i Spinazzola. Ostatecznie ostał się tylko ostatni.mateusz6 pisze:A Giannettiego i Buchela nie ściągnąl Secco? Marotta może się obronić transferem Sorensena.
Tu jest przegląd podobno najzdolniejszych juniorów z zeszłego roku (w tym Sorensen przed debiutem):
http://juventus.theoffside.com/team-new ... pment.html
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2012, 23:26 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- mateusz6
- Juventino
A Giannettiego i Buchela nie ściągnąl Secco? Marotta może się obronić transferem Sorensena.alina pisze:Ja wiem, co i jak z nimi, ale pytam retorycznie, żeby podkreślić, że słabych juniorów Marotta nasprowadzał rok temu.@Maras@ pisze:Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Buchel i Giannetti wypożyczeni ze Sieny do Gubbio (Serie B). Ten niesamowity Camilleri z Chelsea wypożyczony do 3. ligi. Constantino też.
- @Maras@
- Juventino
Ten ostatnio o ile pamiętam, zagrał z Lechem w Poznaniu jako prawy obrońca i nawet całkiem mi się wtedy "podobał".alina pisze:Ja wiem, co i jak z nimi, ale pytam retorycznie, żeby podkreślić, że słabych juniorów Marotta nasprowadzał rok temu.@Maras@ pisze:Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Przypomniało mi się jeszcze, że w tym sezonie został do nas ściągnięty Pol Garcia z Barcy (ma bodajże 16 lat). Ponoć razem z Magnussonem (18-letnim Duńczykiem ?? - który z resztą pojechał na zimowe zgrupowanie z pierwszą drużyną) są przyszłościowymi graczami... Dodatkowo jeszcze nasz Sorensen

- deszczowy
- Juventino
W ilu meczach go widziałeś, Łukasz?Łukasz pisze:Mieliśmy kilka 'talentów', a to jest TALENT.deszczowy pisze:Mieliśmy już tych "wielkich talentów" kilka...
- @Maras@
- Juventino
Niby miał prawie pewny transfer do Valencii, a teraz pojawiło się info że jednak chyba nic z tego nie będzie...bramek pisze:Van der Wiel - Czy ktoś śledził jego ostatnie poczynania ? Pół roku temu pół europy się o niego biło , a teraz 12 mln stanowi cenę zaporową ?
Tak czy siak nam jest niepotrzebny

PS. Dzisiaj pojawiły się jakieś informację o tym że jest jakieś zainteresowanie De Ceglie (ze strony Romy i Milanu). Estigarribia testowany jest na lewej obronie (i ponoć nawet z powodzeniem). Jak dla mnie to możemy opchnąć Kuczera, a Esti zostanie rezerwowym lewym obrońcą ;P

- Qrczak
- Juventino
Czyli jednak nic nie wiadomoGraziano Battistini, twierdzi, że przyszłość Nikoli Lealego nie jest jeszcze jasno ustalona. "Nic nie wiem o Juventusie. Transfer w przyszłym tygodniu? Nie mam o tym pojęcia. Pobyt w Brescii do czerwca? Myślę, że tak. Chyba, że będzie jakaś specjalna sytuacja." Agent młodego zawodnika udzielił tej wypowiedzi dla Il Giornale di Brescia.

- Mateuszello
- Juventino
O co kaman z tym LealimQrczak pisze:Czyli jednak nic nie wiadomoGraziano Battistini, twierdzi, że przyszłość Nikoli Lealego nie jest jeszcze jasno ustalona. "Nic nie wiem o Juventusie. Transfer w przyszłym tygodniu? Nie mam o tym pojęcia. Pobyt w Brescii do czerwca? Myślę, że tak. Chyba, że będzie jakaś specjalna sytuacja." Agent młodego zawodnika udzielił tej wypowiedzi dla Il Giornale di Brescia.

Zapowiada się ciekawie

Mam nadzieję, że z tym Caceresem wypali. TMW na początku tego tygodnia pisało, że transfer ostatecznie zostanie zrealizowany w okolicach czwartku/piątku. Jednak sprawy się trochę skomplikowały, bo Sevilla chce na nim sporo zarobić(nie oszukujmy się te 11mln to troszeczkę za dużo) i mam nadzieję, że utargujemy te 3 mln, które Hiszpanie muszą rozpatrzyć w ciągu tygodnia, bo inaczej z niego rezygnujemy
I belive in Giuseppe Marotta

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero