Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 22:13

Dziwi mnie to, że Villarreal nie wykupił Iago. Przecież z tego co czytałem to nieźle tam grał. Cena nie byłaby wygórowana. Poza tym mieli kasę ze sprzedaży Cazorli. Ciekawe jak musiałby grać, żeby go wzięli na stałe.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 22:20

Nieźle, ale w Villareal B

onliforpipul
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 22:35

Zawidowianin pisze:Nieźle, ale w Villareal B
To w takim razie po co go wypożyczali?
Chłopakowi nieudolni działacze (albo menedżer) trochę przystopowali karierę. Najpierw nie wiadomo po co wzięli go do Bari, potem pół roku w primce Juve, rok w Villarrealu B, a teraz rezerwy Tottenhamu.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 22:48

alina pisze:
@Maras@ pisze:Jest Kirev, Branescu, Costantino, Sluga i teraz ten młody... Któryś z nich może zostanie naszym pierwszym bramkarzem na lata ;)
Z tym Kirevem to nie wiem. Wypożyczony z powrotem do Bułgarii - podejrzane. Nie wiem czy czasem klauzula wykupu nie czai się gdzieś w umowie... Constantino to samo, słuch o nim zaginął. Generalnie, ten zeszłoroczny młody zaciąg Marotty był dość słaby. Ktoś jeszcze pamięta Buchela, Giannettiego (gol z City w LE), Camillieriego?
Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Jeśli chodzi o Kireva to jest wypożyczony do Rumunii (FC Timisoara), a Costantino do tajemniczej drużyny o nazwie "Latina Calcio" tak więc wychodzi na to że nadal są naszymi zawodnikami ;)

Teraz Marotta chyba na poważnie wziął się za skupowanie obiecujących młodych piłkarzy. Gdzieś tam czytałem nawet o tym że w przyszłości chce nawiązać do tego co robi Barcelona czyli żeby było w naszej drużynie więcej naszych wychowanków (na razie mamy w sumie tylko Marchisio - a w przyszłości może znowu Giovinco)... Teraz kupuje bardzo perspektywicznego bramkarza, wcześniej zakupiony Gabriel Appelt (ponoć także talent środka pola). Zobaczymy. Bądźmy dobrej myśli ;) Inwestowanie w młodzież (a nie tylko pierwszą drużynę) to na pewno dobry kierunek, tym bardziej, że może dojdzie do tego że w Serie B będą grały drugie drużyny tych "największych" (taki jest ponoć plan - OBY)...

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 23:11

@Maras@ pisze:Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Jeśli chodzi o Kireva to jest wypożyczony do Rumunii (FC Timisoara), a Costantino do tajemniczej drużyny o nazwie "Latina Calcio" tak więc wychodzi na to że nadal są naszymi zawodnikami ;)
Ja wiem, co i jak z nimi, ale pytam retorycznie, żeby podkreślić, że słabych juniorów Marotta nasprowadzał rok temu.

Buchel i Giannetti wypożyczeni ze Sieny do Gubbio (Serie B). Ten niesamowity Camilleri z Chelsea wypożyczony do 3. ligi. Constantino też.
mateusz6 pisze:A Giannettiego i Buchela nie ściągnąl Secco? Marotta może się obronić transferem Sorensena.
Nie. Marotta na bank. Ze Sieny przyszli Buchel, Giannetti i Spinazzola. Ostatecznie ostał się tylko ostatni.

Tu jest przegląd podobno najzdolniejszych juniorów z zeszłego roku (w tym Sorensen przed debiutem):

http://juventus.theoffside.com/team-new ... pment.html
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2012, 23:26 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 23:14

alina pisze:
@Maras@ pisze:Buchel chyba wrócił do Sieny a Giannetti też gdzieś tam (nie pamiętam skąd do nas przyszedł). Obaj byli do nas wypożyczeni...
Ja wiem, co i jak z nimi, ale pytam retorycznie, żeby podkreślić, że słabych juniorów Marotta nasprowadzał rok temu.

Buchel i Giannetti wypożyczeni ze Sieny do Gubbio (Serie B). Ten niesamowity Camilleri z Chelsea wypożyczony do 3. ligi. Constantino też.
A Giannettiego i Buchela nie ściągnąl Secco? Marotta może się obronić transferem Sorensena.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 23:19

alina pisze:

Ten ostatnio o ile pamiętam, zagrał z Lechem w Poznaniu jako prawy obrońca i nawet całkiem mi się wtedy "podobał".
Przypomniało mi się jeszcze, że w tym sezonie został do nas ściągnięty Pol Garcia z Barcy (ma bodajże 16 lat). Ponoć razem z Magnussonem (18-letnim Duńczykiem ?? - który z resztą pojechał na zimowe zgrupowanie z pierwszą drużyną) są przyszłościowymi graczami... Dodatkowo jeszcze nasz Sorensen ;) Pożyjemy zobaczymy ;)

ObrazekObrazekObrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 23:49

deszczowy pisze:Mieliśmy już tych "wielkich talentów" kilka...
Mieliśmy kilka 'talentów', a to jest TALENT.
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2012, 16:03 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 09:38

Na poprawienie humorów z rana [Klik!] :D Już przy Amaurim prawie oblałem się kawą, ale jak tam się pojawił jeszcze DeCzelie...

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 15:55

Van der Wiel - Czy ktoś śledził jego ostatnie poczynania ? Pół roku temu pół europy się o niego biło , a teraz 12 mln stanowi cenę zaporową ? :/

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 16:09

Ouh_yeah pisze:Na poprawienie humorów z rana [Klik!] :D Już przy Amaurim prawie oblałem się kawą, ale jak tam się pojawił jeszcze DeCzelie...
dodaj jeszcze do tego Motte :rotfl:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 16:10

Łukasz pisze:
deszczowy pisze:Mieliśmy już tych "wielkich talentów" kilka...
Mieliśmy kilka 'talentów', a to jest TALENT.
W ilu meczach go widziałeś, Łukasz?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 17:06

bramek pisze:Van der Wiel - Czy ktoś śledził jego ostatnie poczynania ? Pół roku temu pół europy się o niego biło , a teraz 12 mln stanowi cenę zaporową ? :/
Niby miał prawie pewny transfer do Valencii, a teraz pojawiło się info że jednak chyba nic z tego nie będzie...
Tak czy siak nam jest niepotrzebny ;)

PS. Dzisiaj pojawiły się jakieś informację o tym że jest jakieś zainteresowanie De Ceglie (ze strony Romy i Milanu). Estigarribia testowany jest na lewej obronie (i ponoć nawet z powodzeniem). Jak dla mnie to możemy opchnąć Kuczera, a Esti zostanie rezerwowym lewym obrońcą ;P

ObrazekObrazekObrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 22:47

Graziano Battistini, twierdzi, że przyszłość Nikoli Lealego nie jest jeszcze jasno ustalona. "Nic nie wiem o Juventusie. Transfer w przyszłym tygodniu? Nie mam o tym pojęcia. Pobyt w Brescii do czerwca? Myślę, że tak. Chyba, że będzie jakaś specjalna sytuacja." Agent młodego zawodnika udzielił tej wypowiedzi dla Il Giornale di Brescia.
Czyli jednak nic nie wiadomo :/

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 00:35

Qrczak pisze:
Graziano Battistini, twierdzi, że przyszłość Nikoli Lealego nie jest jeszcze jasno ustalona. "Nic nie wiem o Juventusie. Transfer w przyszłym tygodniu? Nie mam o tym pojęcia. Pobyt w Brescii do czerwca? Myślę, że tak. Chyba, że będzie jakaś specjalna sytuacja." Agent młodego zawodnika udzielił tej wypowiedzi dla Il Giornale di Brescia.
Czyli jednak nic nie wiadomo :/
O co kaman z tym Lealim :?: TU wypowiedź prezydenta jego klubu - Naniego o tym jakiego to świetnego ruchu dokonaliśmy załatwiając sobie tego młodego, zdolnego bramkarza.
Zapowiada się ciekawie :D Młodzik bardzo utalentowany podobno(zresztą te 5mln trochę daje do myślenia, zwłaszcza, że takie pieniądze wyłoyżył sam Giuseppe Marotta :shock: )

Mam nadzieję, że z tym Caceresem wypali. TMW na początku tego tygodnia pisało, że transfer ostatecznie zostanie zrealizowany w okolicach czwartku/piątku. Jednak sprawy się trochę skomplikowały, bo Sevilla chce na nim sporo zarobić(nie oszukujmy się te 11mln to troszeczkę za dużo) i mam nadzieję, że utargujemy te 3 mln, które Hiszpanie muszą rozpatrzyć w ciągu tygodnia, bo inaczej z niego rezygnujemy

I belive in Giuseppe Marotta :pray: BTW Nie wiem czego kojarzy mi się to z Ouh_Yeah :prochno:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Zablokowany