Mercato (zima 2011/12)
Mnie się atak akurat podobał. Matri imponował formą, zdarzały się tytuły MotM, coraz więcej porównań do Trezeguet, itd. Vucinić wraca - jestem dobrej myśli.zahor pisze:Spadek formy Matriego to kwestia ostatnich kilku spotkań - gdyby nie ta niższa dyspozycja może miałby ze dwa gole więcej, więc nie sądzę że to diametralnie odmieniłoby obraz naszego ataku.alina pisze: Jeżeli pokażesz sprawę w ten sposób to faktycznie, daje to do myślenia. Ale gdyby nie spadek formy Matriego, nie odbywalibyśmy raczej tej rozmowy.
Dziwne, żebym nie docenił noname'a za 500 tys €, który sprawił, że Krasić i Elia walczą o miejsce na ławce rezerwowych.zahor pisze:Z Estiego jesteś bardzo zadowolony? A cóż to on takiego uczynił? Kolejny jeździec bez głowy, w dodatku mocno bezproduktywny
Póki co bezużyteczne trio->Borriello. Ze skrzydłami sobie poczekamy do lata. W zasadzie nic nie wiadomo, bo Conte co mecz zmienia taktykę...zahor pisze:Tak, i cieszy mnie to, do tego można by jeszcze dodać Bonucci->Barzagli jak tylko znajdzie się ktoś na lewą. Ale chciałbym taką prawidłowość zauważyć jeszcze w ataku/na skrzydłach.alina pisze:Ale tak to chyba jest w drużynach, które sie wzmacniają, nie? Dawni zawodnicy pierwszego składu lądują na ławce, ustępując miejsca lepszym. Aqua->Pirlo, Melo->Vidal, Motta-> Lichtsteiner
Wypominasz brak lepszego zmiennika na prawą obronę. Już niedługo Motta->Caceres.
Eee, Marotta nie chciał nic zmieniać - po prostu pojawiły się okazje w postaci Pirlo za darmo i Vidala w promocyjnej cenie. Myślisz, że nie wykupiłby Aquy gdyby Andrea został w Milanie?Ouh_yeah pisze:No w sumie trudno się nie zgodzić, że jechali tak samo. Ale drużyna zajęła 7 miejsce więc konieczne były zmiany, i mimo początkowych stwierdzeń Marotty że nie będzie rewolucji, była rewolucja, więc kto miał z nich odejść? Wypożyczony idzie na pierwszy ogień.alina pisze:Liczone średnie pokazują, że cała trójka pomocników jechała na jednym wozie
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Gdyby Aqua grał jak trzeba to Marotta nie musiałby patrzeć od stycznia na prawie emeryta Pirlo z wysoką tygodniówką. Taka prawda. Istniała potrzeba zmiany.
Przecież jak Matri strzeli w tym sezonie 25 goli to go latem nie wymienimy na Torresa bo się trafi okazja 8)
I ogólnie zabawnie to wygląda "Marotta nie chciał nic zmieniać" kiedy pozbył się podstawowej pary Aqua/Melo
Aha, ja też patrzę z entuzjazmem na powrót Vucinicia.
Przecież jak Matri strzeli w tym sezonie 25 goli to go latem nie wymienimy na Torresa bo się trafi okazja 8)
I ogólnie zabawnie to wygląda "Marotta nie chciał nic zmieniać" kiedy pozbył się podstawowej pary Aqua/Melo

Aha, ja też patrzę z entuzjazmem na powrót Vucinicia.
- Pan Mietek
- Juventino
Wybrałeś zły punkt odniesienia bo Paragwajczyk szału nie robi a gra bo w.w. mocno posysają. Jakby wygryzł Pepe to byłby kotemalina pisze:Dziwne, żebym nie docenił noname'a za 500 tys €, który sprawił, że Krasić i Elia walczą o miejsce na ławce rezerwowychzahor pisze:Z Estiego jesteś bardzo zadowolony? A cóż to on takiego uczynił? Kolejny jeździec bez głowy, w dodatku mocno bezproduktywny

A tak na serio, to ja mimo wszystko jestem zadowolony bo jednak jest przydatny i na pewno nie można powiedzieć, że to wywalone w błoto pieniądze. Za to liczę na to, że Chelo coś zmieni w swojej grze.
- Dante93
- Juventino
Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu
Eh Marotta nawet takiego transferu nie potrafi zrealizować?
Chyba trzeba zacząć szukać jakieś alternatywy, bo w mojej opinii kreatywny pomocnik jest na gwałt potrzebny, bo zastępcy dla Pirlo jak nie było, tak nie ma. Jakies propozycje?

Eh Marotta nawet takiego transferu nie potrafi zrealizować?

Chyba trzeba zacząć szukać jakieś alternatywy, bo w mojej opinii kreatywny pomocnik jest na gwałt potrzebny, bo zastępcy dla Pirlo jak nie było, tak nie ma. Jakies propozycje?
Styczniowe okienko póki co zapowiada dalsza zabawę w wykorzystywanie okazji na rynku. Za grosze wypożyczamy niechcianego w Rzymie Borriello, do tego dość tanio ściągamy Caceresa, dzięki jego chęci powrotu do Juve.Ouh_yeah pisze:Gdyby Aqua grał jak trzeba to Marotta nie musiałby patrzeć od stycznia na prawie emeryta Pirlo z wysoką tygodniówką. Taka prawda. Istniała potrzeba zmiany.
Elia mógłby zacząć wreszcie coś grać.Mietson pisze:A tak na serio, to ja mimo wszystko jestem zadowolony bo jednak jest przydatny i na pewno nie można powiedzieć, że to wywalone w błoto pieniądze. Za to liczę na to, że Chelo coś zmieni w swojej grze.
Jesteśmy wysoko w tabeli głównie dzięki formie poszczególnych zawodników. Pepe, Marchisio, Barzagli, Lichsteiner są w życiowej formie, do tego Pirlo, Buffon przypomnieli o dawnej dyspozycji. Ale to wszystko wiecznie nie potrwa. Styczeń?
- rufi8
- Juventino
Moim zdaniem trzeba postawić na Palombo w tej sytuacji choć to piłkarz o nieco odmiennej charakterystyce, albo od biedy na tego Pizarro z Romy. Guarin jest poza naszym zasięgiem z przyczyn finansowych. Marotta szuka rozwiązań na teraz , ale w lato nie będzie miał już wyboru i po prostu musi sprowadzić dobrego zmiennika dla Andrei . I to najlepiej takiego co nie będzie się obrażał z powodu grzania ławy.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Eh Marotta nawet takiego transferu nie potrafi zrealizować?![]()
- Castiel
- Juventino
A pomyślałeś w ogóle jak to wygląda z perspektywy piłkarza? Miejsce w składzie tylko w razie kartek lub kontuzji i to zaraz przed ME. No, ale trzeba być bezmyślnym zombie i papierek podpisać bo to Juventus. Ehhh niektórzy to myślą, że to jak w grze, składasz ofertę i zawodnik ją przyjmuje koniec kropka.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
- francois
- Juventino
Nie no, tylko nie Pizarro i Greco :roll:rufi8 pisze:Moim zdaniem trzeba postawić na Palombo w tej sytuacji choć to piłkarz o nieco odmiennej charakterystyce, albo od biedy na tego Pizarro z Romy. Guarin jest poza naszym zasięgiem z przyczyn finansowych.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Za słabi na Romę i mają być w sam raz dla Juve?

Marrone > Greco
Ekdal > Pizarro
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- wloski
- Juventino
A to obecnym mistrzu Włoch, będzie miał miejsce tak do zaraz pstryk'pstryk'? Raczej nie. Jeśli się jest dobrym piłkarzem to nie boi się konkurencji której we Fiorentinie nie potrafi zaznać, dlatego spuścił z tonu i nie rozwija się tak jak mu wróżono, przeniesienie do lepszego klubu to dla Montolivo będzie zbawienie.Castiel pisze:A pomyślałeś w ogóle jak to wygląda z perspektywy piłkarza? Miejsce w składzie tylko w razie kartek lub kontuzji i to zaraz przed ME. No, ale trzeba być bezmyślnym zombie i papierek podpisać bo to Juventus. Ehhh niektórzy to myślą, że to jak w grze, składasz ofertę i zawodnik ją przyjmuje koniec kropka.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
- liqu!d
- Juventino
Skoro Monto odrzucił naszą propozyjcę, w ów czas Pizzarro to byłaby niezła opcja. Niestety za młody to on nie jest. Niemniej jednak na pewno zażyczyłby sobie mniej niż Montolivo, a i łatwiej byłoby mu znieść siedzenie na ławce. Ja jestem na tak, ale kontrakt nie powinien być zbyt długi i pensja również. Wiadomo ile obecnie zarabia w Romie?
- ewerthon
- Juventino
Rozumiem, że chodzi Ci o wiek, oraz potencjał, nie zaś o umiejętności. Pod tym względem się zgodzę.francois pisze: Ekdal > Pizarro
Cieszy mnie decyzja o pozostawieniu niechcianych piłkarzy w Turynie, oby w tym miesiącu wszyscy opuścili naszą drużynę.
- LordRahl
- Juventino
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, to jest miejsce w składzie obecnego mistrza Włoch... Na takie rzeczy patrzy sie zupełnie różnie. Co innego grzać ławkę w zespole obrońców tytułu z dużymi szansami na ponowne zwycięstwo niż grzać ławkę w Juventusie, który co okrutne ale 2 razy był na 7 lokacie i dopiero się podnosi z kolan.wloski pisze:A to obecnym mistrzu Włoch, będzie miał miejsce tak do zaraz pstryk'pstryk'? Raczej nie. Jeśli się jest dobrym piłkarzem to nie boi się konkurencji której we Fiorentinie nie potrafi zaznać, dlatego spuścił z tonu i nie rozwija się tak jak mu wróżono, przeniesienie do lepszego klubu to dla Montolivo będzie zbawienie.Castiel pisze:A pomyślałeś w ogóle jak to wygląda z perspektywy piłkarza? Miejsce w składzie tylko w razie kartek lub kontuzji i to zaraz przed ME. No, ale trzeba być bezmyślnym zombie i papierek podpisać bo to Juventus. Ehhh niektórzy to myślą, że to jak w grze, składasz ofertę i zawodnik ją przyjmuje koniec kropka.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Dodatkowo w Milanie grają dużą ilością śrdokowych pomocników, a Monto ma większe szanse wygrać rywalizację z Seedorfem czy Nocerino niż z Vidalem, Marchisio lub Pirlo.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Śmiała teza, Milordzie 8) W zasadzie nie wiem dlaczego tak dużo osób upatruje w Ekdalu jakąś alternatywę dla pomocy, skoro jeszcze na tych wypożyczeniowspółwłasnościach niczym specjalnym się nie popisał.francois pisze:Ekdal > Pizarro
Jutro rano testy Borriello. Sporej części sympatyków Romy nie podoba się ten ruch. To chyba dobrze wróży.