Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:12

@Dante93 zrozum w końcu, że chodzi tu tylko i wyłącznie o wizję trenera. Szczególnie w Romie, w której LE stara się storzyć zespół na lata z młodych i sztywno trzyma się jednej koncepcji.
Cóż, moge mieć swoje zdanie na dany temat :wink: zresztą czas pokaże, akurat co do napastników na przestrzeni lat rzadko sie myle, może i tym razem racja będzie po mojej stronie. Niech przyjdzie pokaże na co go stać, i jeżeli strzeli z 8-10 goli to stwierdze, że sie myliłem i pukne w pierś.
. Proponuję się powstrzymać po raz kolejny do wydawania przed wczesnych osądów i skreślana kogoś na wstępie.
Ja nie skreślam, twierdze tylko że Quagiarella, Matri i Del Piero, patrząc przez pryzmat obecnej sytuacji, mogą dać więcej niż Boriello. I tyle nic więcej :smile:
A spraw boże, żeby i królem strzelców został :pray: Nie będzie mi to wadzić :)

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:21

mateusz6 pisze:Wydaje mi się, że Boriello przychodzi na wszelki wypadek. Któryś z naszych złapie kontuzję, drugi zostanie zawieszony i jesteśmy w czarnej D. Jeśli będzie Boriello to będzie więcej spokoju. A ta kwota wykupu to na wypadek gdyby Marco eksplodował z formą.

@Arcadio Morello
Higuain owszem byłby idealny, ale podaj mi choć jeden powód dla ktorego miałby się przenieść do Juve.
Miał by zapewnione miejsce w pierwszym składzie, bo nie wydaje mi się, żeby taki piłkarz jak Higuain miałby grzać ławę i to za takie pieniądze. Pewnie odgrywał by pierwsze skrzypce w Juve. Jak wiadomo w Realu jest duża konkurencja jeżeli chodzi o pozycje napastnika. Częściej grzeje ławę niż gra, a jak Juve by się zakwalifikowało do LM to tym bardziej by przeszedł do Juve na 99.9%, a jak jeszcze będzie 30 scudetto to wierzę, że przyjdzie na 100%. Jak by nie wyszło z Higuainem to by można było się zainteresować Mauro Zarate, któremu w lecie kończy się wypożyczenie do Interu.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:36

Arcadio Morello pisze:Jak by nie wyszło z Higuainem
No i pewnie raczej nie wyjdzie...
Arcadio Morello pisze:to by można było się zainteresować Mauro Zarate
To jakiś żart?

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:37

Widzę, że nadzieja zagościła już w sercach fanów :D Dobrze Dobrze :)

Amauri tak przychlnie krzyczy o Fiorentinie, może można byłoby to wykorzystać w rozmowach o Ricardo, jeżeli takie w ogóle będą prowadzone

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:39

Castiel pisze:
Arcadio Morello pisze:Jak by nie wyszło z Higuainem
No i pewnie raczej nie wyjdzie...
Arcadio Morello pisze:to by można było się zainteresować Mauro Zarate
To jakiś żart?
nie, może pod wodzą A. Conte by rozwinął skrzydła. Można by było się zainteresować Dembele z Fulham :).
Na atak wolał bym G. Higuain lub G. Rossi, w ostateczności Zarate lub Dembele. Oby nie kolejny piłkarz z dolnej półki...

Obrazek
Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:41

bramek pisze: Amauri tak przychlnie krzyczy o Fiorentinie, może można byłoby to wykorzystać w rozmowach o Ricardo, jeżeli takie w ogóle będą prowadzone
Ja to widzę tak za Montolivo jakieś 10 mln€ w porywach do 15 mln €. Gdy do transakcji dołączymy Amauriego to będziemy musieli dopłacić z 20-25 mln€ żeby go wepchnąć Violi :prochno:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:50

a to widzę tak za Montolivo jakieś 10 mln€ w porywach do 15 mln €. Gdy do transakcji dołączymy Amauriego to będziemy musieli dopłacić z 20-25 mln€ żeby go wepchnąć Violi

Ricardo kończy sie kontrakt latem, nikt o zdrowych zmysłach nie krzyknie sobie za niego 15 mln, mając w perspetykwie, że za pare miesięcy może odejść za darmo.5-7 mln to adekwatna kwota.

zahor

Juventino
Juventino

Problem oceny wypożyczenia Borriello jest równie skomplikowany, jak problem oceny wielu ruchów transferowych Marotty typu Aquilani, Traore, Toni, Estigarribia, Giaccherini itp. Żaden z wyżej wymienionych piłkarzy nie był drogi, sprowadzenie żadnego z nich nie było kosztowne, każdy coś tam wniósł, żaden nie był wtopą. Ale też żaden na dobrą sprawę nie rozwiązał problemy obsady pozycji, na którą był przymierzany. Aquilani pograł u nas rok za darmo, parę asyst zaliczył, dużo forsy nie wziął, więc niby na plus, ale problem obsady środka pola rozwiązany został dopiero w tym sezonie. Toni niby sprowadzony był tylko jako rezerwowy, ale Conte woli dać pograć komukolwiek innemu, a nawet, jak widzimy, sprowadzić nowego zawodnika, więc też ciężko uznać żeby Toni załatwił problem rezerwowego snajpera.
Stąd też tak skrajne postrzeganie Marotty - jedni uważają go za najlepszego (albo jednego z lepszych) dyrektora we Włoszech, bo ściągnął za grosze Barzagliego, za darmo Pirlo, wypożyczył za darmo Aquilaniego, za stosunkowo nieduże pieniądze kupił Vidala i Lichtsteinera, a do tego nie zaliczył żadnej kosztownej wtopy typu Amauri. Inni natomiast spoglądają na to z innej strony - od dawna piętą achillesową Juventusu były żenujące boki obrony, słabe skrzydła i brak napastnika z najwyższej półki. Rozwiązany został tylko problem prawej obrony (a i tak nie do końca, bo chciałoby się dla Lichego zmiennika lepszego niż Motta) i częściowo prawego skrzydła (chociaż Pepe docelowo powinien być rezerwowym) - w przypadku pozostałych pozycji ciągle mamy do czynienia z prowizorycznym łataniem braków niskim nakładem kosztów.
I transfer Borriello doskonale wpisuje się w ten trend - jedni zauważą że za niewielką kwotę 700 tysięcy euro dostajemy napastnika, który trochę goli w Serie A nastrzelał, u nas pewnie też coś wbije i lepiej mieć go w składzie niż nie mieć. Drudzy stwierdzą że ten transfer nijak nie wniesie naszej ofensywy na wyższy poziom, po sezonie i tak trzeba będzie się rozejrzeć za kimś lepszym a więc problem jakości w ataku dalej pozostanie nierozwiązany. I obie strony w tym przypadku mają rację.

Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

10-15mln za zawodnika któremu za pół roku kończy się kontrakt? No chyba Cię pogięło..

Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 14:58

ok spokojnie panowie - zapomniałem że on ma kontrakt do końca tego sezonu (gdzieś mi się obiło to o uszy ale nie zwróciłem na to uwagi) ;)

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 15:03

Mr.Y pisze:
bramek pisze: Amauri tak przychlnie krzyczy o Fiorentinie, może można byłoby to wykorzystać w rozmowach o Ricardo, jeżeli takie w ogóle będą prowadzone
Ja to widzę tak za Montolivo jakieś 10 mln€ w porywach do 15 mln €. Gdy do transakcji dołączymy Amauriego to będziemy musieli dopłacić z 20-25 mln€ żeby go wepchnąć Violi :prochno:
Amauri też nie jest aż tak słaby jak wielu go ocenia. Juve to dla niego za wysokie progi, za duże wymagania, za duża presja...Udowodnił to na wypożyczeniu w Parmie. Jest w stanie sobie poradzić w klubie środka tabeli Serie A, spokojnie.

Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 15:13

Bruce Badura pisze: Amauri też nie jest aż tak słaby jak wielu go ocenia. Juve to dla niego za wysokie progi, za duże wymagania, za duża presja...Udowodnił to na wypożyczeniu w Parmie. Jest w stanie sobie poradzić w klubie środka tabeli Serie A, spokojnie.
Może i sobie poradzi w takiej Fiorentinie czy Parmie, ale czy taki klub będzie chciał kupić piłkarza, który przez ostatni rok nie kopał piłki? Prędzej te 2 czy 5 mln€ dadzą za wypożyczenie jakiegoś grajka, który nie ma problemów, niż za naszego "bombardiera" :prochno:

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 15:17

Ja wierzę, że znajdzie pracodawcę i opuści nasze szeregi-nawet jakbyśmy mieli mu dopłacać do kontraktu parę groszy. Niech już sobie idzie...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 15:28

W ogole moze ktos przypomniec dlaczego go Parma nie wykupila? Za duzo sobie rzadal czy myslal, ze mu tu pozwola grac, czy jak?

KLIK ==>www
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2011, 15:33

Bartek88 pisze:W ogole moze ktos przypomniec dlaczego go Parma nie wykupila? Za duzo sobie rzadal czy myslal, ze mu tu pozwola grac, czy jak?
Oni ciągle mówili że chcieli aby został, ale niby jakim cudem mieli mu zapłacić za grę ?? Przecież Parma nie byłaby w stanie udźwignąć nawet połowy jego wypłaty...

PS. Jeśli chodzi o wypożyczenie Davida Pizarro to jestem ZA. Na pewno przyda się jako ewentualny zmiennik dla Pirlo, bo żaden z naszych pomocników nie jest rozgrywającym...

ObrazekObrazekObrazek
Zablokowany