Mercato (zima 2011/12)
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Venomik pisze:Na wszystkie nie. Sam osobiście jestem ciekaw jak chcesz uargumentować winę Borriello w tym, że Enrique preferuje grę bez typowego wysuniętego napastnika i przyznaję, że czytając Waszą dyskusję na odpowiedź czekałem.

Rozsądne podejścieBruce Badura pisze:Podejrzewam, że skończy się na Boriello. A to naprawdę nie jest zły zawodnik, do tego ograny w lidze, a Marotta łatwiąc wypożyczenie praktycznie nic nie traci.

- Arcadio Morello
- Juventino
Tak, tylko jak go wykupią na lato to będzie duże przegięcie... Jestem ciekaw jego występu w meczu ligowym... Zamiast sprowadzić klasowego napastnika to sprowadzili Boriello... Jak nie sprawdził się w AC Milanie, nie gra w Romie to chyba coś znaczy nie?
Chyba, że stanie się cud i będzie strzelał gole dla Juve.
Szkoda, że Iquainta i Toni nie dostali szansy pokazania się w meczu ligowym. Pewnie, któryś z nich został by na dłużej w Juve, a tak to nie wiemy tak na naprawdę w jakiej są obecnie formie.
W ataku Juve brakuje klasowego napastnika, bo zmorą obecnego Juve jest brak skuteczności.. Idealny byłby na tą pozycje Higuain, a nie Boriello...
Szkoda, że Iquainta i Toni nie dostali szansy pokazania się w meczu ligowym. Pewnie, któryś z nich został by na dłużej w Juve, a tak to nie wiemy tak na naprawdę w jakiej są obecnie formie.
W ataku Juve brakuje klasowego napastnika, bo zmorą obecnego Juve jest brak skuteczności.. Idealny byłby na tą pozycje Higuain, a nie Boriello...

- @Maras@
- Juventino
Ciekawe tylko skąd mielibyśmy w tej chwili wytrzasnąć na niego 30-40 baniek plus 6 baniek na kontrakt (gdy np. chcemy koniecznie uwolnić się od kontraktu Amauriego - 4 bańki - bo jest za wysoki) ?? Nie licząc już w ogóle tego, że nie mamy LM ani teraz, ani nie mamy pewności że będzie ona w następnym sezonie. Bez LM nie ma nawet co marzyć o takich zawodnikach jak Higuain... LM to pieniądze i prestiż... tyle na ten temat...Arcadio Morello pisze:Tak, tylko jak go wykupią na lato to będzie duże przegięcie... Jestem ciekaw jego występu w meczu ligowym... Zamiast sprowadzić klasowego napastnika to sprowadzili Boriello... Jak nie sprawdził się w AC Milanie, nie gra w Romie to chyba coś znaczy nie?

- AVE JUVE!!!
- Juventino
Wszystko ladnie pieknie z wypozyczeniem sie zgadzam , ale boje sie ze Borriello strzeli pare bramek i Marotta sie skusi zeby wylozyc 8 baniek i powiedziec "no to napad mamy z glowy za grosze" . A my mamy juz Martiego i Fabio ktorzy sa na poziomie Borriello chyba nawet lepsi a jak w tym napadzie jest dobrze wiemy , brakuje nam napastnika z duuuzo wyzszej polki niz ci ktorych obecnie mamy
- mateusz6
- Juventino
Wydaje mi się, że Boriello przychodzi na wszelki wypadek. Któryś z naszych złapie kontuzję, drugi zostanie zawieszony i jesteśmy w czarnej D. Jeśli będzie Boriello to będzie więcej spokoju. A ta kwota wykupu to na wypadek gdyby Marco eksplodował z formą.
@Arcadio Morello
Higuain owszem byłby idealny, ale podaj mi choć jeden powód dla ktorego miałby się przenieść do Juve.
@Arcadio Morello
Higuain owszem byłby idealny, ale podaj mi choć jeden powód dla ktorego miałby się przenieść do Juve.
- ewerthon
- Juventino
Ja byłem wielkim fanem przyjścia Alberto do Juve, jednak minęło trochę czasu od tego. Obecny Gilardino, to piłkarz wypalony, przede wszystkim fizycznie i osobiście uważam, że Borriello jest lepszym zawodnikiem.Bruce Badura pisze: Co prawda od Marco wolałbym Gilardino, ale ten jest już w Genui - 8 mln za transfer, 1,9mln za sezon....tanio...
Wydaję mi się, że w przypadku awansu do LM zdecydują się jednak na kupno napastnika za większe pieniądze. Marotta chyba nie jest aż taki głupi, zresztą, podejrzewam, że Conte sam będzie chciał wskoczyć z drużyną na wyższy level.AVE JUVE!!! pisze:Wszystko ladnie pieknie z wypozyczeniem sie zgadzam , ale boje sie ze Borriello strzeli pare bramek i Marotta sie skusi zeby wylozyc 8 baniek i powiedziec "no to napad mamy z glowy za grosze" . A my mamy juz Martiego i Fabio ktorzy sa na poziomie Borriello chyba nawet lepsi a jak w tym napadzie jest dobrze wiemy , brakuje nam napastnika z duuuzo wyzszej polki niz ci ktorych obecnie mamy
- Dante93
- Juventino
Hm, nie 'siedze' na tyle w Romie, żeby znać jakieś poza sportowe czynniki, ale logicznie myśląc, jezeli byłoby w dobrej formie, byłby skuteczny to nie ma siły, żeby LE nie postawił w końcu na niego. A idąc za utartym sloganem, to trener widzi zawodnika na treningach i on najlepiej wie, kto powinien grać.Na wszystkie nie. Sam osobiście jestem ciekaw jak chcesz uargumentować winę Borriello w tym, że Enrique preferuje grę bez typowego wysuniętego napastnika i przyznaję, że czytając Waszą dyskusję na odpowiedź czekałem.
- PawSt
- Juventino
Zastanówcie się lepiej nad tym co piszecie... Boriello nie gra bo Luis Enrique ma inna taktyke i nie chce grać takim zawodnikiem koniec kropka. To czy jest w formie czy nie nie ma absolutnie znaczenia. Taki sam powód dlaczego Barcelona pozbyła się Zlatana, nie pasuje im taki zawodnik i tyle, mimo tego że napadziorów jego klasy można policzyć na palcach jednej ręki. Proponuję się powstrzymać po raz kolejny do wydawania przed wczesnych osądów i skreślana kogoś na wstępie.
Ja osobiście uważam że Gilardino i Boriello to zawodnicy mocno nie doceniani, a bardzo solidni. To czy go w lecie wykupimy czy nie, nie jest przesądzone. Nie wiadomo czy np nie pozbędziemy się kogoś z dwójki Fabio czy Matri jeśli np. formy nie odbudują(przy dużej sympatii do obu). Na drugą część sezonu przy sprzedaży całej naszej trójcy(Amauri Vicek i Toni) transfer bardzo dobry.
p.s wciąż liczę na "armate" w lato
Ja osobiście uważam że Gilardino i Boriello to zawodnicy mocno nie doceniani, a bardzo solidni. To czy go w lecie wykupimy czy nie, nie jest przesądzone. Nie wiadomo czy np nie pozbędziemy się kogoś z dwójki Fabio czy Matri jeśli np. formy nie odbudują(przy dużej sympatii do obu). Na drugą część sezonu przy sprzedaży całej naszej trójcy(Amauri Vicek i Toni) transfer bardzo dobry.
p.s wciąż liczę na "armate" w lato

- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Już dwie osoby Ci to wytłumaczyły, a Ty dalej swoje. Masz kolejną:Dante93 pisze:Hm, nie 'siedze' na tyle w Romie, żeby znać jakieś poza sportowe czynniki, ale logicznie myśląc, jezeli byłoby w dobrej formie, byłby skuteczny to nie ma siły, żeby LE nie postawił w końcu na niego. A idąc za utartym sloganem, to trener widzi zawodnika na treningach i on najlepiej wie, kto powinien grać.Na wszystkie nie. Sam osobiście jestem ciekaw jak chcesz uargumentować winę Borriello w tym, że Enrique preferuje grę bez typowego wysuniętego napastnika i przyznaję, że czytając Waszą dyskusję na odpowiedź czekałem.Marco pogral zdaje sie coś koło 250 minut w tym
PawSt pisze:Boriello nie gra bo Luis Enrique ma inna taktyke i nie chce grać takim zawodnikiem koniec kropka. To czy jest w formie czy nie nie ma absolutnie znaczenia. Taki sam powód dlaczego Barcelona pozbyła się Zlatana, nie pasuje im taki zawodnik i tyle, mimo tego że napadziorów jego klasy można policzyć na palcach jednej ręki. Proponuję się powstrzymać po raz kolejny do wydawania przed wczesnych osądów i skreślana kogoś na wstępie.
PawSt pisze:Ja osobiście uważam że Gilardino i Boriello to zawodnicy mocno nie doceniani, a bardzo solidni. To czy go w lecie wykupimy czy nie, nie jest przesądzone. Nie wiadomo czy np nie pozbędziemy się kogoś z dwójki Fabio czy Matri jeśli np. formy nie odbudują(przy dużej sympatii do obu). Na drugą część sezonu przy sprzedaży całej naszej trójcy(Amauri Vicek i Toni) transfer bardzo dobry.

- Szilgu
- Juventino
@Dante93 zrozum w końcu, że chodzi tu tylko i wyłącznie o wizję trenera. Szczególnie w Romie, w której LE stara się storzyć zespół na lata z młodych i sztywno trzyma się jednej koncepcji.
Dramatyzujecie z tym Boriello. Quag gdy do nas przychodził był jedynie solidnym napastnikiem, któremu raz na jakiś czas udało się strzelić ładną bramkę. Fakt, ocierał się o reprezentację, ale Włochy wtedy nie wyszły z grupy :roll:
Boriello też jest solidny, jeśli pasuje do koncepcji Conte to chętnie zobaczę go u nas na wypożyczeniu. Więc nie ma co dramatyzować, napastnik się przyda, nie mamy teraz kasy, więc to dobra okazja. Prawie darmowy zmiennik Matriego, który może okazać się napastnikiem od Alessandro lepszym
Dramatyzujecie z tym Boriello. Quag gdy do nas przychodził był jedynie solidnym napastnikiem, któremu raz na jakiś czas udało się strzelić ładną bramkę. Fakt, ocierał się o reprezentację, ale Włochy wtedy nie wyszły z grupy :roll:
Boriello też jest solidny, jeśli pasuje do koncepcji Conte to chętnie zobaczę go u nas na wypożyczeniu. Więc nie ma co dramatyzować, napastnik się przyda, nie mamy teraz kasy, więc to dobra okazja. Prawie darmowy zmiennik Matriego, który może okazać się napastnikiem od Alessandro lepszym

- Lypsky
- Juventino
Wypożyczenie Boriello bez konieczności wykupu to świetny interes, szczególnie mając w perspektywie odejście Toniego, Iaquinty i Amauriego (byłoby dobrze gdyby cała trójka odeszła).
Wypada Quagliarella/Matri i mamy możliwość manewru. Transfer na tych warunkach to kolejny plus dla Marotty.
Wypada Quagliarella/Matri i mamy możliwość manewru. Transfer na tych warunkach to kolejny plus dla Marotty.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Oczywiście, że na plus. Borriello to nie jest żaden ogór tylko konkretny napastnik, który już trochę w serie A nastrzelał. Dobry materiał na zmiennika w ataku, bo z wielkiej trójcy to tylko Toni coś reprezentuje jeszcze ale on już ma pewnie problemy z wybieganiem 30 minut.
A tak ogólnie to podobają mi się plany na to okienko, trzeba się mądrze zabezpieczyć bo new year is coming.
A tak ogólnie to podobają mi się plany na to okienko, trzeba się mądrze zabezpieczyć bo new year is coming.
- jakku1
- Juventino
Szczerze to wolalbym zeby zostal chociazby Toni, ale to wypozyczenie Marco to tez nie jest jakis dramat. Gilardino to jednak polka wyzej, niz Boriello. Szkoda, ze Alberto jest taki niedoceniany. Zwlaszcza tutaj. Facet od prawie 10 lat strzela w lidze co najmniej 12 - 15 bramek na sezon, a zdarzaly sie lata gdzie mial ich lekko ponad 20.
Taki Pazzini tylko raz w calej karierze zdobyl 19 bramek (w zeszlym sezonie zdobyl jeszcze w sumie 17, a potem jego najlepszy wynik to 11...), a jest zaledwie 2 lata mlodszy od Gilardino.
Edit: Gdyby patrzec tylko na zdobyte bramki w lidze, to Boriello ma bardzo podobne staty do Pazziniego
Marco - 209 spotkan ligowych/62 gole; Pazzini - 265/87. Zarowno dla jednego jak i drugiego, najlepszy strzelecki dorobek to 19 bramek. Boriello 4 razy zdobyl co najmniej 10 goli (Treviso - 10, Milan - 14, Roma - 11, Genoa - 19), Pazzini 3 razy (2x Sampdoria - 19 i 11, Inter - 17).
Taki Pazzini tylko raz w calej karierze zdobyl 19 bramek (w zeszlym sezonie zdobyl jeszcze w sumie 17, a potem jego najlepszy wynik to 11...), a jest zaledwie 2 lata mlodszy od Gilardino.
Edit: Gdyby patrzec tylko na zdobyte bramki w lidze, to Boriello ma bardzo podobne staty do Pazziniego

Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2011, 13:08 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Juventino
Napewno lepiej wygląda atak Matri,Vucinic,Del Piero,Quagliarella,Boriello niż
Matri,Vucinic,Del Piero,Quagliarella,Toni,Iaquinta,Amauri pozbędziemy się wysokich kontraktów ostatniej trójki a na lige nie potrzebuje aż tak dużo napastników. Zatem w lato kupimy Higuaina i Giovinco i będziemy grać Matri,Vucinic,Quagliarella,Higuain,Giovinco
Bo nie sądze byśmy wykupili Boriello chociaż kto wie...
Matri,Vucinic,Del Piero,Quagliarella,Toni,Iaquinta,Amauri pozbędziemy się wysokich kontraktów ostatniej trójki a na lige nie potrzebuje aż tak dużo napastników. Zatem w lato kupimy Higuaina i Giovinco i będziemy grać Matri,Vucinic,Quagliarella,Higuain,Giovinco

Oczywiście doceniam Gilardino, ale jakbym miał wybierać, to wolałbym Pazziniego. Jak sobie przypomnę co chłop robił w pierwszym meczu eliminacji LM z Werderem...jakku1 pisze:Szczerze to wolalbym zeby zostal chociazby Toni, ale to wypozyczenie Marco to tez nie jest jakis dramat. Gilardino to jednak polka wyzej, niz Boriello. Szkoda, ze Alberto jest taki niedoceniany. Zwlaszcza tutaj. Facet od prawie 10 lat strzela w lidze co najmniej 12 - 15 bramek na sezon, a zdarzaly sie lata gdzie mial ich lekko ponad 20.
BTW,
http://juventiknows.com/guilt-by-associ ... e-marotta/