Transfery w Europie
- francois
- Juventino
W ostatni dzień okienka jak zwykle sporo się działo. Ruiz, Poulsen, Diego, Elia, Pjanić, Hleb, Cole, Zarate, Parker, Meireles, Nocerino, Coates, N'Gog, Wright-Phillips, Bellamy, Crouch, Palacios czy Elias - to wg mnie najciekawsze transfery ostatnich kilkudziesięciu godzin okienka. Najlepiej ten czas wykorzystał Arsenal, który sprowadził 5 piłkarzy mających załatać dziury w drużynie.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- ewerthon
- Juventino
Mata to czołowy lewoskrzydłowy Europy (chodzi może grać na wielu pozycjach w ataku), nie mam pojęcia jak sobie teraz Valencia bez niego poradzi, był motorem napędowym tej drużyny. Cena jest jak najbardziej adekwatna do umiejętności, tyle się teraz płaci za topowego zawodnika.Mietson pisze: A co na liście robi Cazorla, Falcao, Mata i Pastore to ja nie wiem bo te transfery są wyraźnie przepłacone.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
To samo (tyle, że na trochę mniejszą skalę) można powiedzieć o Cazorli. Jako, że Senna swoje lata ma i coraz bardziej gaśnie, to właśnie na Santim spoczywała rola ciągnięcia ofensywy Villarreal.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Łukasz
- Juventino
Co ma Senna, defensywny pomocnik, do ofensywy?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
To, że Marcos potrafił wziąć ciężar gry na siebie i dobrze rozgrywał piłkę. Z tego co kojarzę, to bardzo wiele akcji zaczynało się właśnie od niego, Senna dobrym odbiorem i podholowaniem piłki dawał sygnał do ataku.
Wydaje mi się, że reprezentacji Hiszpanii posadził na ławie Alonso, który przecież potrafi wnieść całkiem sporo do gry ofensywnej zespołu (było to widać szczególnie w LFC).
Jak dla mnie Senna to zawodnik bardziej uniwersalny, a nie typowy przecinak.
Wydaje mi się, że reprezentacji Hiszpanii posadził na ławie Alonso, który przecież potrafi wnieść całkiem sporo do gry ofensywnej zespołu (było to widać szczególnie w LFC).
Jak dla mnie Senna to zawodnik bardziej uniwersalny, a nie typowy przecinak.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- DiaVolO
- Juventino
Valencia sprowadziła Piattiego,który jest równie świetny co Mata,a stylem gry przypomina Messiegoewerthon pisze: nie mam pojęcia jak sobie teraz Valencia bez niego poradzi

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No Valencia sprowadziła kilku bardzo kreatywnych i młodych zawodników, z których będą mieć pociechę przez lata. Mam tu na myśli Parejo, Canalesa czy Piattiego.
Ogólnie to kolejne ich świetne okienko.
Ogólnie to kolejne ich świetne okienko.
- francois
- Juventino
Kolejny piłkarz skusił się na petrodolary:
http://www.transfermarkt.de/de/al-ain-l ... 71985.html
Nieźle sobie radził w PL, a na emeryturę trochę wcześnie
Ale najbardziej ciekawi mnie coś innego - 7 mln za roczne wypożyczenie :shock: Rekord...
http://www.transfermarkt.de/de/al-ain-l ... 71985.html
Nieźle sobie radził w PL, a na emeryturę trochę wcześnie

Ale najbardziej ciekawi mnie coś innego - 7 mln za roczne wypożyczenie :shock: Rekord...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- DiaVolO
- Juventino
A Anelka wybiera się do Chin, francuz podpisał 2-letnią umowę z Shanghai Shenhua na mocy której będzie zarabiał około 175 tysięcy funtów tygodniowo, kwota transferu nie została jeszcze podana.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2011, 18:05 przez DiaVolO, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Anelka był zawsze łasy na kasę i chyba tylko dlatego nigdy nie zostanie zapamiętany jako legenda w żadnym z klubów, w których grał. Choć swoją drogą emeryturkę załatwił sobie przednią.DiaVolO pisze:A Anelka wybiera się do Chin, francuz podpisał 2-letnią umowę z Shanghai Shenhua na mocy której będzie zarabiał około 175 tysięcy funtów tygodniowo, kwota transfery nie została jeszcze podana.
Wygląda na to, że w Chelsea rozpoczyna się wietrzenie składu. Przesądzone jest odejście Alexa czy Kalou, a możliwy jest transfer Drogby. Swoją drogą to takim Kalou to chyba nie pogardziłbym w Juve

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- DiaVolO
- Juventino
Niby tak ale z drugiej strony też szkoda bo jest to zawodnik o wielkich umiejętnościach którego swego czasu chętnie bym widział w Juve
Nawet jak teraz mielibyśmy okazję go wykupić na 1 rok czy max. 2 lata to bym się głęboko zastanowił, mimo wieku wciąż gra świetnie i strzela gole.

- francois
- Juventino
Skoro już mówimy o czystkach w Chelsea to nie sposób nie wspomnieć o Torresie:
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Skonc ... omosc.html
Szczerze wątpię, żeby The Blues tak łatwo przyznali się do błędu.
Ale jeśli byłaby to prawda to Torres za 20 mln? Można się zastanowić
Problem? Pensja
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Skonc ... omosc.html
Szczerze wątpię, żeby The Blues tak łatwo przyznali się do błędu.
Ale jeśli byłaby to prawda to Torres za 20 mln? Można się zastanowić

Problem? Pensja

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
Ooo, chłopaku, w kategorii na najlepszy koment wszechczasów byś konkurował z Loremasterem i jego "Secco sprowadzał klasowych graczy".mateusz6 pisze:Może L'pool skusi się na Torresa? To by się zdenerwowali w Chelsea jakby znowu pykał ponad 20 bramek na sezon.
Najwyraźniej nie masz pojęcia co się dzieje poza Włochami. Fani Liverpoolu palili koszulki Torresa. Na taki transfer żadna z 4 stron się nie zgodzi.
Do Juve też lepiej go nie kupować, jak pisze zahor - Rossi lepszy.