Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:33

Silvanoshei pisze: Powiem tak, jestem wdzięczny za to co robi Vidal dla Juve, ale nie opuściłem ani jednego meczu od początku sezonu, no i po prostu nie podoba mi się jego postawa
:lol:
Nie podoba Ci sie, jak zawodnik przez calutki mecz zapieprza jak glupi, notuje wazne odbiory i jest wszedzie? Dobrze, ze Conte ma inne kryteria przy wybieraniu skladu :angry:

Obrazek
kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:36

beka pisze:
Silvanoshei pisze: Powiem tak, jestem wdzięczny za to co robi Vidal dla Juve, ale nie opuściłem ani jednego meczu od początku sezonu, no i po prostu nie podoba mi się jego postawa
:lol:
Nie podoba Ci sie, jak zawodnik przez calutki mecz zapieprza jak glupi, notuje wazne odbiory i jest wszedzie? Dobrze, ze Conte ma inne kryteria przy wybieraniu skladu :angry:
Cieszę się tak samo jak Ty, że nasz kolega nie zasiaduje na ławce trenerskiej.

Silvanoshei

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:37

Dobra, dajcie żyć ludzie, każdy może mieć własne zdanie, ja już mówiłem co mi się podoba w jego postawie, a co nie, więc nie będę się powtarzał...

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:41

Tak, możesz mieć swoje zdanie, ale jest one pozbawione logiki. Co do meczu to super! Kolejne 3 punkty, zdobyte w świetnym stylu. Co robi Marchisio to jest cud, miód i orzeszki do tego fenomenalni Lichy i GiGi. Reszta zagrała bardzo dobrze, trzeba dalej kontynuować passę zwycięstw.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:44

2-3 mecz przeze mnie nie obejrzany w tym sezonie a tu taki fajny wynik :D . Ogromnie się cieszę z tego zwycięstwa, które wywindowało nas na pierwsze miejsce mimo iż mamy jedne mecz rozegrany mniej. Po za samym faktem zwycięstwa, cieszy jego rozmiar, wskazuje na naszą pewną grę i dominację. I wreszcie nie odpuszczamy gdy prowadzimy, aż w człowieku coś się dzieje :wink: .

Gość

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:46

Matri dzisiaj nie błyszczał, ale miał swój udział przy 2 brameczkach. W tej przez siebie strzelonej zachował się jak profesor, niczym Trezegol a przy bramce marchisio też swoje zrobił, chociaż podanie Vicinica to mistrzostwo swiata!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:48

Wreszcie Buffon pokazał się jak za starych dobrych czasów. Oczywiście szkoda, że obrona pozwoliła mu się wykazać (Bonucci miał kilka kretyńskich strat), ale mecz skończył się na zero z tyłu, nic tylko się cieszyć. Nie ma co wychwalać pojedynczych zawodników, każdy przyczynił się do tego zwycięstwa. Zdominowaliśmy Palermo i wygraliśmy zasłużenie. Forza Juve!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:48

Swoją drogą, Vidal, z jego motoryką i agresją kogoś mi zaczyna przypominać...
:)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:50

szczypek pisze:Wreszcie Buffon pokazał się jak za starych dobrych czasów.
Miał tez fryz jak za starych czasów (dłuższe z tyłu i twórczy nieład z przodu a nie ulizane na żel) :smile:

Żeby nie było za słodko: jego wyjście do piłki kiedy Ilicić wychodził na sam na sam, było błędne. Napastnik Palermo pierwszy dopadł do piłki, tylko fatalnie ją próbował uderzyć. Gdyby zrobił to lepiej, mówilibyśmy o błędzie Gigiego. Ale pierwsza interwencja :bravo:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 17:56

A ja chcę zobaczyć takie Juve na meczu z Lazio. sorry chłopaki, ale zbyt czesto kiedyś było pięknie, a wychodziła potem kupa :stop: chcę zobaczyć Juventus na wyjeździe z silnym rywalem, gdzie będziemy jednak faworytami (tj. Napoli, Udinese, Lazio).
Nie chodzi tam o wynik, ale o styl, jaki zaprezentujemy. Wtedy naprawdę uwierzę, że coś się dzieje z nami in plus.

Strach pomyśleć co będzie, gdy Lichy złapie jakiś uraz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:11

pan Zambrotta pisze: Strach pomyśleć co będzie, gdy Lichy złapie jakiś uraz.
No cóż po prostu wybiegnie nasza tajna broń czyli maestro Marco, który zaczaruje nas wszystkich swoim kunsztem gry na prawej stronie obrony. Niech Pan ma nas w swojej opiece, by do tego nie doszło :pray:

Sapere Aude!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:15

Łukasz pisze:Swoją drogą, Vidal, z jego motoryką i agresją kogoś mi zaczyna przypominać...
Lassanę Diarrę? :D

Fajny mecz. Pewny (momentami nawet trochę arogancki) Buffon, dobra, zazębiająca się gra z przodu, aktywny Vucinić, fajna asysta Lichta, który chyba aspiruje do miana najlepszego transferu mercato... no i gol Marchisio. Kolejny. A także Alex i Quag w końcu na boisku <3
Aha - Bonucci :doh:

Podobało mi się, że w tym meczu wszyscy wiedzieli, co mają robić na boisku. Powoli powoli Conte zaczyna mnie przekonywać. Potrafi zmotywować drużynę i dał radę ogarnąć te strzępy, które zostały z Juve po poprzednim sezonie. Good one :ok: Jeśli z Napoli i faszystami uzyskamy min. 4 punkty, to... kto wie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:16

Odpukuję za Pana Zambrottę; puk,puk, puk.

Radość ze zwycięstwa? Jest. Radość z lidera? Jest. Radość ze stylu gry? Jest. Radość ze zmian Conte? Jest. Pod tym względem 10/10.

Z kogo jestem szczególnie zadowolony:
- Kielon i jego najlepszy wg. mnie mecz na LO; asysta, te 2 wślizgi w odstępie paru sekund, gra na wyprzedzenie (ta sytuacja z Iliciciem - bajka) czego nie mógłby robić na środku
- Marchisio i jego panowanie nad piłką :shock:; cóż za dryblingi, czyżby bycie ninja mu się znudziło?
- Buffon i jego dobra forma; miło było zakrzyknąć Forza Gigi, po świetnych interwencjach
- Conte i jego zmiany; nie wiem czy zauważyliście, ale szansę na grę dostali zawodnicy, o których pisano (w 3 tyg. przerwie), że mogą opuścić Turyn

Na koniec napiszę, że irytuje mnie Vucinic, ale zrehabilitował się asystą, a Bonucci dostaje minusa i 'jest u pani'.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 18:19 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:17

Łukasz pisze:Swoją drogą, Vidal, z jego motoryką i agresją kogoś mi zaczyna przypominać...
Chyba wiem o kogo Ci chodzi. W sumie dwa nazwiska przychodza mi do głowy, ale ze względu na pozycje to chyba raczej wiem o kim piszesz.

Edit: chyba nawet sam Vidal mówił, że juz słyszał porównania do Davidsa bo o nim mowa nie?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:30

Najlepsze w Vidalu jest to, ze on po prostu sie cieszy jak male dziecko, ze moze biegac po boisku i odbierac rywalom pilke :-D
Cos czuje, ze predzej czy pozniej dostanie zlota pilke

KLIK ==>www
Zablokowany