Polityka
- Vimes
- Juventino
Mylisz się, Iran i Ahmadineżad raczej nie cieszą się wielką popularnością wśród przywódców innych państw arabskich. Wikileaks ujawniła m. in. depeszę, w której Arabia Saudyjska apelowała do USA w sprawie ataku na Iran:annihilator1988 pisze:Z najnowszych informacji dotyczących sytuacji w Iranie, można wywnioskować, że dojdzie do konfliktu zbrojnego. Amerykanie wysłali do Iraku 36 tysięcy żołnierzy, także możliwe, że trwa mobilizacjaDlaczego idioci rządzą światem ? Jeżeli Iran zostanie zaatakowany przez Żydów z USA i Izraela, to na 99 % w całą sytuację wmieszają się kraje muzułmańskie. Niech jeszcze Polska poprze te "działania prewencyjne" :doh: Kryzys gospodarczy, a teraz to, co dalej ? Proroctwo Majów ?
Oczywiście pozostaje pytanie na ile można wierzyć w te wszystkie przecieki?Arabia Saudyjska wzywała Stany Zjednoczone do zbombardowania Iranu - wynika z dokumentów zamieszczonych w niedzielę na stronach internetowych brytyjskiego dziennika "The Guardian", a pochodzących z przecieków ujawnionych przez portal Wikileaks.
Saudyjczycy naciskali na Amerykanów w sprawie bombardowania, które uniemożliwiłoby rozwój programu nuklearnego Iranu.
Źródło
- djj
- Juventino
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _zywo.html
Właśnie zadzwonił do mnie kolega z Nowego Świata, gdzie niemiecka antifa skatowała chłopka. Napadli też na członków grup rekonstrukcyjnych - Cezary Gzym
Lepiej niż na gali MMA
czekam na filmiki jak z Londynu
Właśnie zadzwonił do mnie kolega z Nowego Świata, gdzie niemiecka antifa skatowała chłopka. Napadli też na członków grup rekonstrukcyjnych - Cezary Gzym
Lepiej niż na gali MMA

- mateo369
- Juventino
Faktycznie jest się czym jarać. "Marsz niepodległości"? :rotfl: ale oczywiście ktoś bardziej "w temacie" powie, że to policja i dziennikarze tvnu ich sprowokowali, bo to przecież był marsz pokojowy i nikt nie chciał wszczynać bójek :roll: Banda <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> po jednej i po drugiej stronie.djj pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _zywo.html
Lepiej niż na gali MMA![]()
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Należy zwrócić uwagę na to, czego nie pokazano w telewizji:
- podczas kiedy banda "wykolejeńców" tłukła się z policją kolumna marszowa ruszyła w drogę do pomnika Dmowskiego, tylko że tam nie było rozróby ani dymu, więc tego praktycznie nikt nie pokazał.
Ci pokazywani TVPinfo nie przyszli na Marsz Niepodległości, tylko na nawalankę z policją. Takie jest w każdym razie moje odczucie.
Mam nadzieję, że uczestnicy podzielą się wrażeniami - jak to wyglądało od środka.
- podczas kiedy banda "wykolejeńców" tłukła się z policją kolumna marszowa ruszyła w drogę do pomnika Dmowskiego, tylko że tam nie było rozróby ani dymu, więc tego praktycznie nikt nie pokazał.
Ci pokazywani TVPinfo nie przyszli na Marsz Niepodległości, tylko na nawalankę z policją. Takie jest w każdym razie moje odczucie.
Mam nadzieję, że uczestnicy podzielą się wrażeniami - jak to wyglądało od środka.
- jarmel
- Redaktor
Nikt by nie wszczynał bójek (raczej :roll: ), gdyby nie ten cyrk lewaków z Karolakiem i Szczuką na czele. Po co te blokowanie trasy itp? Tylko i wyłącznie dla prowokacji, bo ja tutaj jakiegoś innego powodu nie widzę.mateo369 pisze: Faktycznie jest się czym jarać. "Marsz niepodległości"? :rotfl: ale oczywiście ktoś bardziej "w temacie" powie, że to policja i dziennikarze tvnu ich sprowokowali, bo to przecież był marsz pokojowy i nikt nie chciał wszczynać bójek :roll: Banda <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> po jednej i po drugiej stronie.
Przeszliby sobie po tych ulicach i po sprawie, a tak to mamy drugi Londyn.
No właśnie, tu jest pytanie, bo może tamci ludzie nie mieli nic z marszem wspólnego? :?Wiking pisze: Ci pokazywani TVPinfo nie przyszli na Marsz Niepodległości, tylko na nawalankę z policją. Takie jest w każdym razie moje odczucie.
#AllegriOut
- deszczowy
- Juventino
Niemieccy lewaczkowie przyjeżdżają nam blokować marsz niepodległości... Świat staje na łbie. :rotfl:
- Wiking
- Juventino
A blokowali? Bo wieść niesie, że uczestniczyli w zajściach w Nowym Wspaniałym Świecie.deszczowy pisze:Niemieccy lewaczkowie przyjeżdżają nam blokować marsz niepodległości... Świat staje na łbie. :rotfl:
Problem polega na tym, iż nie można zapanować nad tym, kto Ci przyjdzie na taki marsz. Każdy "wykolejeniec" może twierdzić, że przyszedł na marsz, a tak naprawdę miał nadzieję na nawalankę z policją/lewakami/kimkolwiek. Nad tym po prostu nie da się zapanować. Dlatego uważam, iż Ci którzy aktywnie brali udział w nawalance z policją (kopali, rzucali kamieniami etc.) powinni zostać potraktowani z najwyższą surowością, to chyba jedyny sposób, na ograniczenie ich aktywności...jarmel pisze: o właśnie, tu jest pytanie, bo może tamci ludzie nie mieli nic z marszem wspólnego? Confused
- djj
- Juventino
tyle powiem.
Serio rzucę teraz soczystą <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale czy na serio polaków już tak *****, że lewicę wspiera bojówka z niemiec, a prawicę ekipa z serbii ? Co z tą Polską ?
Coraz bardziej upewniam się, że potrzebna jest trzecia droga.
- Vimes
- Juventino
Chciałem zwrócić uwagę na jeden aspekt dzisiejszych wydarzeń. Mianowicie na to, kto dążył do otwartego konfliktu. Moim zdaniem, nie byli to organizatorzy Marszu Niepodległości, a tzw. Kolorowej Niepodległej. Celem organizacji lewicowych była konfrontacja, bo postanowili swoich ideowych przeciwników zablokować, a nie zorganizować alternatywne obchody Święta Niepodległości, na których mogliby propagować wyznawane przez siebie wartości. Oczekiwałbym również wyjaśnienia tego jaką rolę odegrała "Krytyka Polityczna" w sprowadzeniu do Polski niemieckich bandytów z lewackich bojówek, którzy jak donoszą media dopuszczały się ciężkich pobić i prowokowały drugą stronę do eskalacji przemocy. Proponuję obejrzeć ten filmik: "LEWICA I POLICJA BIJE LUDZI - relacja". Szczerze mówiąc, jeżeli takie zachowanie Policji było normą to nie dziwi mnie późniejsza agresja tłumu wobec mundurowych.
- deszczowy
- Juventino
No właśnie ja nie wiem dokładnie co i jak. Miałem lekkie urwanie łba dzisiaj, także nie deklaruję i nie osądzam. Ale muszę przyznać, po przeczytaniu kilku relacji, że to mi jakoś śmierdzi. Jakąś małą prowokacją? Nie wiem czemu, ale taki moje wrażenie.
W ogóle cała ta zadyma była jakaś dziwna. Już to napisałem, ale powtórzę - to mi śmierdzi.
Aha, jedna rzecz ode mnie. Ja też jestem lewicujący, ale antifa to dla mnie syf. Niewiele lepszy od ONR i tych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> spod znaku neo-faszo-prawicy.djj pisze:
tyle powiem.
Serio rzucę teraz soczystą ###ą, ale czy na serio polaków już tak *****, że lewicę wspiera bojówka z niemiec, a prawicę ekipa z serbii ? Co z tą Polską ?
W ogóle cała ta zadyma była jakaś dziwna. Już to napisałem, ale powtórzę - to mi śmierdzi.
- djj
- Juventino
Na czym polegają te dwie drogi, które są obecnie ?
Proszę Cię, powiedz na prawdę czy ich nie widzisz.
1. Otwarta, wspierająca się hasłami neoliberalizmu, które mnie obrażają, bo nie mają z tym nic wspólnego, zwołują one antife niemiecką na 11 listopada. podnoszą podatki etc.
2. Zamknięta, skupiona wokół tak zwanej prawicy tylko dlatego, że odnoszą się do polski. Nie mają pojęcia o polityce czy ekonomii, ogólnie szabelka na wszystkich i wszystko co nie mieści się w ich rozumie. Kumple z Serbii przyjechali ich wesprzeć. Propagują Polskę katolicką.
Dlaczego szukam trzeciej drogi? Bo na serio nie chcę mieszkać w Polsce katolickiej, która jest zbędna. Nie potrzebuję mieć turasów, skoro tylu polaków mieszka za granicą. Nie chcę mieć za dużo podatków, bo serio one są marnotrawione. Chcę mieć normalnych współobywateli, którzy będą pracowali, którzy będą bogaci. Nie interesuje mnie to czy będą za lewicą, czy prawicą. Chciałbym, aby wszyscy czuli się Polakami.
Bo paranoją dla mnie jest to, że premier i prezydent zabiera głos po zamieszkach. Gdzie jedni i drudzy durnie demolują stolicę. Gdzie biedy starszy pan stoi przerażony bo nie wie co się dzieje.
I teraz w dupie mam katolicki spokój LordaJuve. Wieśniakowe zachowanie Zambrotty. Stoicką ogładę Deszczowego, czy ekonomiczne analizy Madmo.
Chcę normalnej Polski, dlatego liczę, że w końcu będę mógł głosować na liberalną partię, która zadba o mój interes. Tyle ode mnie.
Proszę Cię, powiedz na prawdę czy ich nie widzisz.
1. Otwarta, wspierająca się hasłami neoliberalizmu, które mnie obrażają, bo nie mają z tym nic wspólnego, zwołują one antife niemiecką na 11 listopada. podnoszą podatki etc.
2. Zamknięta, skupiona wokół tak zwanej prawicy tylko dlatego, że odnoszą się do polski. Nie mają pojęcia o polityce czy ekonomii, ogólnie szabelka na wszystkich i wszystko co nie mieści się w ich rozumie. Kumple z Serbii przyjechali ich wesprzeć. Propagują Polskę katolicką.
Dlaczego szukam trzeciej drogi? Bo na serio nie chcę mieszkać w Polsce katolickiej, która jest zbędna. Nie potrzebuję mieć turasów, skoro tylu polaków mieszka za granicą. Nie chcę mieć za dużo podatków, bo serio one są marnotrawione. Chcę mieć normalnych współobywateli, którzy będą pracowali, którzy będą bogaci. Nie interesuje mnie to czy będą za lewicą, czy prawicą. Chciałbym, aby wszyscy czuli się Polakami.
Bo paranoją dla mnie jest to, że premier i prezydent zabiera głos po zamieszkach. Gdzie jedni i drudzy durnie demolują stolicę. Gdzie biedy starszy pan stoi przerażony bo nie wie co się dzieje.
I teraz w dupie mam katolicki spokój LordaJuve. Wieśniakowe zachowanie Zambrotty. Stoicką ogładę Deszczowego, czy ekonomiczne analizy Madmo.
Chcę normalnej Polski, dlatego liczę, że w końcu będę mógł głosować na liberalną partię, która zadba o mój interes. Tyle ode mnie.
- Wiking
- Juventino
@djj
Chciałem po prostu poznać Twoje spojrzenie na sprawę. Ja tam widzę nieco więcej dróg, i nie utożsamiam ekipy od 11 listopada z zawłaszczeniem haseł neoliberalizmu. To raczej domena PO.
Nie mam również nic do katolików... Ale nie chcę już bardziej odchodzić od tematu 11 listopada...
Edit:
I dlaczego piszecie akurat "Madmo" o Vimesie?
Chciałem po prostu poznać Twoje spojrzenie na sprawę. Ja tam widzę nieco więcej dróg, i nie utożsamiam ekipy od 11 listopada z zawłaszczeniem haseł neoliberalizmu. To raczej domena PO.
Nie mam również nic do katolików... Ale nie chcę już bardziej odchodzić od tematu 11 listopada...
Edit:
I dlaczego piszecie akurat "Madmo" o Vimesie?
- LordJuve
- Juventino
Hm, a mnie się wydaje, że uroiłeś sobie jakąś utopijną wizję (podobnie jak wszyscy spod znaku prof. Harmana czy Senyszyn) Polski, tzw. "pluralistycznej", w której żyje się dobrze WSZYSTKIM i WSZYSTKIEMU.djj pisze:
No way, my boy, no way.
Dlaczego? Bo wydaje mi się, że miarą sprawności danego społeczeństwa jest jego jednorodność. Jednorodność w tym sensie, w którym niegdyś istniały pewne grupy społeczne mocno wyodrębnione własną kulturą czy religią (tak, tak, tą religią, która jest dziś uważana za relikt przeszłości w sensie umacniania ładu społecznego). Nie od dziś wiadomo, że społeczna rola tradycji czy religii to przede wszystkim zapewnienie przetrwania danej zbiorowości w trudnych warunkach zewnętrznych.
Jaką dziś mamy sytuację na świecie?
A no, niestety, coraz gorszą.
Moje zdanie jest takie, że mocno zróżnicowane społeczeństwa (chociażby te spod znaku multikulti) mogą mieć SPORE problemy z rozwarstwieniem społecznym (tak w sensie ekonomicznych jak i ideowym) w momencie, gdy sytuacja na globalnych rynkach zacznie się na prawdę sypać.
Tylko zjednoczenie wokół jednej idei (może to być religia, może być tradycja państwowa, ale mogą też być przekonania lewackie, ale w tym sensie, że muszą one stanowić przekonania WIĘKSZOŚCI społeczeństwa) pozwala na przetrwanie ciężkich okresów a takie się nam szykują.
To o czym piszesz w swoim poście jest dobre na czas dobrobytu, kiedy odmienne stanowiska mogą się ścierać i powodować szeroko pojęty rozwój cywilizacyjny.
Dziś w Polsce zamiast martwić się ważnymi sprawami Sejm od 2 tygodni kłóci się o krzyż.