Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pirlo powiedział przed meczem, że zagramy jak Barcelona? Powiem tak, wyeliminowaliśmy te irytujące długie piłki posyłane przez obrońców do napastników z pominięciem linii pomocy; rzuty rożne rozgrywamy zazwyczaj krótko; w obronie nie wybijamy piłki byle gdzie, zawsze jest próba poszukiwania innego zawodnika blisko siebie. Czasami te zabawy w obronie mnie lekko denerwowały, bo przecież nie trudno tu nie trudno o błąd. Możemy grać lepiej, dzisiaj było sporo niecelnych podań, które nie raz nie dwa dawały Interowi szansę na stworzenie groźnej sytuacji. Pracujmy.
- blackadder
- Juventino
Na to zdecydowanie Conte musi zwrócić uwagę. Kilka razy zupełnie niepotrzebnie ryzykowaliśmy stratę piłki. Szkoda też że Matri zszedł tak wcześnie, a Alex wszedł gdy nie było już żadnego napastnika na boisku. Powinien zejść Pepe mający żółtą kartkę.szczypek pisze:Pirlo powiedział przed meczem, że zagramy jak Barcelona? Powiem tak, wyeliminowaliśmy te irytujące długie piłki posyłane przez obrońców do napastników z pominięciem linii pomocy; rzuty rożne rozgrywamy zazwyczaj krótko; w obronie nie wybijamy piłki byle gdzie, zawsze jest próba poszukiwania innego zawodnika blisko siebie. Czasami te zabawy w obronie mnie lekko denerwowały, bo przecież nie trudno tu nie trudno o błąd. Możemy grać lepiej, dzisiaj było sporo niecelnych podań, które nie raz nie dwa dawały Interowi szansę na stworzenie groźnej sytuacji. Pracujmy.

- Paulo
- Juventino
Nie Ty jeden powinieneś uderzyć się w pierś, na szczęście to robisz i brawoLypsky pisze:Przepraszam Claudio Marchisio za to co mówiłem na jego temat.

- Mateuszello
- Juventino
Czy mi się wydawało, ale czy ja nie słyszałem "Vinci per noi, magica JUVENTUS" na San Siro :shock: 
PS
Zaczyna sie, czas najwyższy zmienić podpis: "Sogno una Juventus cosi" - marzy mi się taki Juventus (Nedved, Zidane, Davids, Lippi) i czekać aż wyrośnie nowe JUVE, które w końcu będzie tym dawnym wielkim klubem)

PS
Zaczyna sie, czas najwyższy zmienić podpis: "Sogno una Juventus cosi" - marzy mi się taki Juventus (Nedved, Zidane, Davids, Lippi) i czekać aż wyrośnie nowe JUVE, które w końcu będzie tym dawnym wielkim klubem)

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Generalnie to w tym meczu zaskakująco słaby był doping gospodarzy. Wielokrotnie słyszałem naszych, szczególnie w drugiej połowie.Mateuszello pisze:Czy mi się wydawało, ale czy ja nie słyszałem "Vinci per noi, magica JUVENTUS" na San Siro :shock:
Tak, ludzie z DPL pewnie jeszcze o tym nie wiedzą, ale na pewno będą dumni z tego, że byli na meczu w Mediolanie, gdzie, dopingowali, a kibice interu byli przez sporą część meczu zagłuszeni.
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 00:05 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- zahor
- Juventino
Nie wiem czy jest na tym forum chociaż jedna osoba, która twierdzi że Pepe się obija. Rzecz w tym że niektórzy, jak chociażby jak, zauważają, że jego gra ofensywna nie przynosi wielu korzyści. Owszem, robi wiatru, męczy obrońców, ale takiej piłki jak dzisiaj wyłożył Lichsteiner to on chyba w całym sezonie jeszcze nie zagrał. Pod tym względem akurat Pepe dzisiaj "krytykantom" nic nie udowodnił.Paulo pisze:jeszcze mamy tu "kilku" krytykantów Simone Pepe który haruje jak wół w każdym meczu.
Kilka razy, jak dla mnie, zabrakło mu zimnej krwi i poszedł za głosem serca, zamiast rozumu :-D To już nie to, co walnie po trybunach z Milanem, ale jeszcze musi się trochę uspokoić. Niemniej jednak, widzę tutaj postęp.stahoo pisze:Bardzo dużo niecelnych podań w pierwszej połowie... Ale nie licząc tego, faktycznie - świetnie.Łukasz pisze:Vidal chyba jeszcze lepiej niż ostatnio - świetny mecz.
Podbijam. Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale wydaje mi się że w tym sezonie jeszcze nie straciliśmy gola po akcji jego stroną. Dzisiaj Inter grając tamtędy nie stworzył sobie w sumie ani jednej sytuacji strzeleckiej. Cieszy również zachowanie przy golu na 1:0.Chip pisze:Najlepszym graczem meczu wg mnie "Lichy". Ma chłopak zdrowie, a poza tym bezbłędny w obronie oraz szalenie aktywny w ataku. Ideał bocznego obrońcy. Oby tak dalej.
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 00:10 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- deszczowy
- Juventino
Cholera, Lypsky, dajmy mu jeszcze ze dwa mecze, bo i mnie zaczyna być głupioLypsky pisze:Przepraszam Claudio Marchisio za to co mówiłem na jego temat.

- mnowo
- Qualità Juventino
A to teraz mina schodzącego zawodnika jest wyznacznikiem tego, czy zmiana była dobra?Ouh_yeah pisze:Conte po raz kolejny potwierdził, że nie potrafi przeprowadzać zmian. Mina schodzącego Matriego bardzo wymowna.

- Paulo
- Juventino
Wolisz Milosa "dwa zwody" Krasica ? Nie, dzięki. Fakt, Lichsteiner to znakomity zakup, świetny obrońca i gra najrówniej, najpewniej i to dogranie dzisiaj palce lizać, ale Pepe jak najbardziej zasługuje na grę, nawet kosztem słabszej ofensywy.zahor pisze:Nie wiem czy jest na tym forum chociaż jedna osoba, która twierdzi że Pepe się obija. Rzecz w tym że niektórzy, jak chociażby jak, zauważają, że jego gra ofensywna nie przynosi wielu korzyści. Owszem, robi wiatru, męczy obrońców, ale takiej piłki jak dzisiaj wyłożył Lichsteiner to on chyba w całym sezonie jeszcze nie zagrał. Pod tym względem akurat Pepe dzisiaj "krytykantom" nic nie udowodnił.Paulo pisze:jeszcze mamy tu "kilku" krytykantów Simone Pepe który haruje jak wół w każdym meczu.
- blackadder
- Juventino
Dokładnie, waleczności, pracowitości i zaangażowania to zarzucić mu nie można. Lecz jeśli chodzi o czysto piłkarskie umiejętności to niczym się nie wyróżnia. Hmm, zupełnie jak Gattuso :twisted:zahor pisze:Nie wiem czy jest na tym forum chociaż jedna osoba, która twierdzi że Pepe się obija. Rzecz w tym że niektórzy, jak chociażby jak, zauważają, że jego gra ofensywna nie przynosi wielu korzyści. Owszem, robi wiatru, męczy obrońców, ale takiej piłki jak dzisiaj wyłożył Lichsteiner to on chyba w całym sezonie jeszcze nie zagrał. Pod tym względem akurat Pepe dzisiaj "krytykantom" nic nie udowodnił.Paulo pisze:jeszcze mamy tu "kilku" krytykantów Simone Pepe który haruje jak wół w każdym meczu.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zmiana była do kitu, chyba każdy się zgodzi. W dodatku wkurzyła najlepszego napastnika w drużynie, który wcale nie opadł z sił, jak to sugerowali komentatorzy Canal+.mnowo pisze:A to teraz mina schodzącego zawodnika jest wyznacznikiem tego, czy zmiana była dobra?
- zahor
- Juventino
Różnica jest taka, że Gattuso gra na takiej pozycji, że jego rozlicza się za ganianie za rywalami i odbieranie im piłki - i to mu wychodzi znakomicie. Natomiast Pepe jest ofensywnym skrzydłowym - i jego głównym zadaniem jest zaliczanie asyst i strzelanie goli i on z tych swoich podstawowych zadań niestety nie wywiązuje się najlepiej. No i nie powiesz mi że Rino nie ma techniki odbioru - Pepe to taki bardziej przeszkadzacz.blackadder pisze: Dokładnie, waleczności, pracowitości i zaangażowania to zarzucić mu nie można. Lecz jeśli chodzi o czysto piłkarskie umiejętności to niczym się nie wyróżnia. Hmm, zupełnie jak Gattuso :twisted:
A gdzie ja napisałem że lepszy byłby Krasić. Niestety, mamy bardzo słabe skrzydła. Praktycznie żaden skrzydłowy w tym sezonie nie popisał się jeszcze zagraniem otwierającym kolegom drogę do bramki. To oczywiste, że skoro atakowanie żadnemu z nich nie wychodzi, to sięga się po tego, który chociaż biega i przeszkadza rywalom. Ale trzeba umieć obiektywnie to ocenić - to, że Pepe narobił wiatru i walczył nie oznacza, że mamy "odszczekiwać" że brakuje mu techniki.Paulo pisze: Wolisz Milosa "dwa zwody" Krasica ? Nie, dzięki. Fakt, Lichsteiner to znakomity zakup, świetny obrońca i gra najrówniej, najpewniej i to dogranie dzisiaj palce lizać, ale Pepe jak najbardziej zasługuje na grę, nawet kosztem słabszej ofensywy.